Full dag

Den här dagen har gått i ett rasande tempo. Började dagen eller kanske att jag skulle skriva natten klockan 04 då Cornelia tyckte att det var morgon då. 20 minuter fick jag henne att ligga kvar i sängen sen var det bara att kliva upp. Tack till den som kom på dvd spelaren, den räddade min morgon. Medans Cornelia tittade på Lejonkungen så bäddade jag ner mig i soffan, men så fort mina ögon stängdes så kom hon och gav mig en puss och sa vakna ♥
 
Dagen fortsatte sedan med ett stadsbesök, Cornelia fick sitt hår klippt och färgat ;-) Hennes hår växer som ogräs, men det är ju inte så konstigt då det är jag & J som är hennes föräldrar.
 
 
Efter stan så var både jag & dottern trötta men då var det dags att hoppa in i bilen igen men då fick vi tjejer sova då J körde. Den här gången styrdes bilen mot norr och ikea.
På ikea blev det lite småsaker, bla en potta som vi ska ha med oss om vi åker bort på tex semester. Sen köptes lite tyg (ovanligt va?!), ljus, ljushållare, kuddar mm.
 
Imorgon kväll ska jag på bio med min svägerska, vi ska se Små citroner gula. Alltid lika roligt att gå på bio och bara vara!

Öron

Idag har jag varit på öron/näsa/hals med Cornelia. Där gjordes en kontroll som visade att vänster öra som hon inte har nåt rör i ser riktigt bra ut. Så än så länge fungerar det bra utan rör där.
Det högra örat var rött och irriterat, vad det beror på vet läkarna inte. Så om 2-3 månader ska vi tillbaka på en ny kontroll.
Känns bra att de har koll på hennes öron.
 
Annars så har jag sytt lite grann idag och äntligen fått tummen ur och öppnat upp min nya syblogg. Så om du är sugen på att titta vad jag syr så kolla in här. Bloggen heter cosa, som är en sammanställning av mitt och Cornelias namn.
 
Nu är det snart dags för mig att åka och jobba, 3 nätter har jag den här gången.

Resor

Sitter och kikar runt på resor och är så sugen på att åka iväg. Vet inte om den här vintern har varit extra jobbig då jag brukar bli ressugen i mars...
Vi har pratat om att åka ner till Ullared i sommar och jag gissar på att med resa, boende och shopping där så slutar nog summorna på ungefär samma som att åka utomlands en vecka. Så då är frågan vad vi ska göra....
J som är riktigt flygrädd har börjat att tänka om och säger att han kan åka för våran skull! Bara att fortsätta att kika runt på resor tror jag ;-)
 
Idag börjar jag om att jobba igen, den här helgen har också gått riktigt fort. Igår var vi ute i ett par timmar och lekte i snön, alltid lika roligt (framför allt för Cornelia)
Jag & C var trötta på eftermiddagen så vi passade på att sova lite middag, somnade 14:45 och vaknade 16:15, vilket inte var så bra... Det medförde att hon somnade 20:30 igår kväll och då hoppades vi såklart på sovmorgon, men sån tur hade vi inte. 04:50 tyckte hon att det var morgon.
Vi har börjat mer eller mindre att hon inte får sova middag hemma, för då blir det så konstiga tider. Bättre att hon är lite trött och grinig på kvällen och somnar då hon brukar (vid 19-tiden) och vaknar vid 6.
På förskolan sover hon, men där är det ett helt annat tempo än hemma, plus att hon bara brukar sova 30 minuter där.
 
Nu ska jag fortsätta kika runt på resor, har ni några restips så kom gärna med de. Vi gillar all inclusive resor och de ska gärna vara i mitten till slutet av maj.
 
 

Fredagsmys

Så var det slut på veckan och det är dags för fredagsmys. Känns riktigt skönt med en ledig helg, eller jag börjar att jobba på söndag kväll. Men det känns ändå som att jag är ledig hela helgen.
 
Vi har inga planer alls för helgen vilken känns riktigt bra. Jag hoppas hinna få lite sytid, har klippt ut två par leggings till Cornelia som ska sys. Några fler mössor ska jag nog också göra.
Fick ett sånt himla fint mail igår av Jenny som har beställt två mössor av mig, som verkligen gjorde min dag. Så roligt att få höra att mina "kunder" är nöjda :-)
 
Sitter och sneglar på klockan och funderar på om jag ska ta en riktigt tidig kväll eller om jag ska ta fram symaskinen. Men det lutar nog åt maskinen.
 
Önksar er en riktigt bra helg :-)

Hjälp behövs

Nu undrar jag om det är nån av er eller om ni vet nån som är duktig på bloggdesign och har lust att hjälpa mig? Jag är på väg att starta en till blogg här på blogg.se som kommer att bli en syblogg.
Jag behöver hjälp med en header och att lägga upp några olika kategorier på den.
 
Tack på förhand :-)
 
 
 
 

Segt

Nu är det snart dags för mig att göra natt 3 av 3, känns riktigt skönt att veta att jag snart är ledig några dagar. Är fortfarande förkyld så det är lite jobbigare att jobba än vanligt. Känns verkligen som en seg förkylning som inte vill släppa :-(
 
Cornelia har nu varit på förskolan i två dagar så hon känns så mycket piggare. Nu hoppas jag att hon får vara frisk.
Nästa vecka har vi tid till öron/näsa/hals för en återkontroll. Vi var och gjorde hörselprov förra veckan och resultatet var tyvärr inte lika bra som efter förra operationen så allt tyder på att det kommer att bli en 3:e operation av rör för Cornelia. Men vi får veta mer nästa vecka.
 
Nu ska jag snart sätta mig vid symaskinen och sy lite grann, har fått några beställningar på mössor så det känns riktigt roligt att så många tycker om det jag syr!
Men innan jag ska börja sy så ska jag äta en semla för det är ju bara fettisdag en gång per år ;-)
 
 
 
 

Trotsar sjukdomar och kyla

Idag trotsade vi förkylningar och kyla för att bege oss till Jokkmokks marknad som i år är för 408 året i rad. Alltid när den här marknaden är så är det kallt ute, förra året landade temperaturen på -40grader i år var det "bara" -26grader. Kan säga att vi var rejält klädda från topp till tå.
Cornelia tyckte att det var spännande, speciellt att titta på alla renar. Inte varje dag det kommer flera renar på rad och nästa luktar i vagnen ;-)
På tal om Cornelia så surrar hon bara mer och mer, jag överdriver inte om jag säger att munnen går i ett.
Igår precis innan hon skulle gå och sova så säger hon: Jag älskar mamma! Då kan jag säga att det kom några tårar i ögonen ♥
Så fort vi är nån stans så frågar hon: Vad heter hon? Vad heter han? och pekar sen på nån person, så här gör hon även om det är nåt på tv. Det har börjat att bli många treordssater.
 
När vi redan är inne i utvecklingen så kan jag säga att det inte går många blöjor här hemma, när vi är hemma och inne ska jag väl tillägga så är Cornelia utan blöja och det händer inte många olyckor. Ibland hinner hon inte dra ner byxor och trosor ordentligt men oftast så går det bra. När hon har nattlinnet på sig kan det vara lite svårt att komma ihåg att man måste hålla upp det bakom ryggen ;-) Om vi har varit iväg nånstans tex på affärn så får hon ha blöja men den är oftast torr då vi kommer hem och då är hon snabb på att ta bort den och springa på pottan.
 
 

Beställningar

Efter att ha fått lite frågor både här, på instagram och Facebook så har jag nu bestämt mig för att sy lite mössor på beställning.
Allt för att kunna köpa mer tyger ;)

Mössorna sys i dubbel trikåtyg. En mössa kostar 100kr plus frakt.

Det här är tyger som jag har hemma nu. Vissa av tygerna räcker bara till en liten mössa medan andra räcker till fler.

Om ni undrar nåt så är det bara att fråga!


Vabruari

Min jobbhelg slutade med en vabnatt då Cornelia fick feber. Välkommen vabruari även till vårt hus...

Jag har fortfarande en krasslig tjej här hemma med feber som kommer och går, hosta och allmänt förkyld (läs grinig)

Idag hade hon i alla fall lite ro att sitta still bredvid mig då jag sydde en mössa.
Medan hon sov middag så hann jag även få ihop 5 mössor till. Så nu har Cornelia och hennes två kusiner mössor.


Syr

Jag önskar att dygnet hade fler timmar, tycker att dagarna går alldeles för fort. När Cornelia somnar på kvällen så passar jag nästan alltid på att sätta mig vid symaskinen en stund. Det är avkoppling för mig, men tyvärr så är det ju ofta man känner sig för trött för att göra det.
Nästa vecka väntar en i stort sett ledig vecka för mig och då står sytid högt upp på min lista!
 
Igår hann jag i alla fall göra färdigt tre par leggings och en tröja. Så idag fick hon ha den nya tröjan och de matchande byxorna på sig. En stolt tjej som sa att hon hade nya kläder ;-)
 
 
 

Swish

Jag fick chansen att testa på Swish genom Buzzador och måste bara säga wow vilken enkel sak det är.
Ni som inte vet vad det är så ska jag försöka berätta. Det är en app som man laddar ner till sin mobil. Man använder sen den här appen för att föra över pengar bara genom ett sms.
Det här fungerar för Swedbank, Handelsbanken, Länsförsäkringar, Danske bank, Nordea, SEB och Sparbankerna.
 
För att det ska fungera så måste personen man ska föra över pengar till också ha den här tjänsten. Den här tjänsten är kostnadsfri till minst den 30/6 sen är det lite olika hur bankerna har valt att göra.
 
Vi säger nu att jag har köpt ett tyg på facebook en fredagskväll och ska betala det. Jag har Swedbank och personen som jag har köpt det ifrån har Handelsbanken, om jag för över pengarna som vanligt genom internetbanken så har den andra personen pengarna först på måndag. Men om jag istället använder swish så kommer pengarna in på kontot på en gång och den andra personen kan skicka tyget till mig fortare ;-)
 
Då man för över pengarna så behöver man ha mottagarens mobilnummer som man fyller i, sen kommer det upp mottagarens namn och då ser man så att det är till rätt person man för över. För att sen signera så använder man sin personliga sifferkod.
 
Det här är säkert och jättesmidigt. Jag kan verkligen rekomendera er att skaffa det här om ni inte redan har det!!!