Tuttar

I tisdags var det dags för mig att hoppa in i jobbarkläderna. Samma dag bestämde vi att det var dags för Cornelia att sluta med hennes älskade tuttar. 
Sagt och gjort, vi köpte stopp och väx på Apoteket som vi penslade på hennes tuttar. Sen förklarade vi att tuttarna skulle börja smaka illa, men hon var ändå tvungen att smaka på en ;) 
 
Den första natten utan tutte sov Cornelia hos sin mormor och morfar då J började att byta ytterdörr. Hon somnade gråtandes då hon var övertrött (Vi har även tagit bort vilan på dagen). Sedan sov hon hela natten utan att vakna. Igår kväll somnade hon rätt snabbt i sin egen säng, sov sen hela natten. 
 
Idag har hon fått vara på leksaksaffären och välja en leksak som mormor och morfar har gett henne. presenten blev en doktors vätska till våran blivande sjukvårdspersonal ;) 
 
Än så länge måste jag säga att det går lättare än jag trodde. 
 
 

Mycket att göra

Vi kom som sagt var hem i onsdags efter våran härliga semester. I torsdags rullade J iväg på en liten fisketripp med en kompis, så jag & Cornelia stannade hemma.
Det var en trött tjej här hemma i torsdags, så hon gjorde kväll tidigt. Perfekt tyckte jag och började att klippa i mina nya tyger som ska vara i husvagnen.
Men jag hann inte så mycket mer innan min telefon ringde.
Då var det min mamma som ringde för att berätta att mormor precis ringt till henne då hon hade ramlat och inte tog sig upp från golvet.
 
Fixade snabbt barnvakt och åkte iväg in till mormor. Där satt hon på golvet i källaren, såg på en gång att vänsterbenet var utåtriktat så det var bara att ringa en ambulans då jag misstänkte ett lårbensbrott. Diagnosen var riktigt och i fredags blev det operation.
 
Medan mormor opererades så ställde jag & mamma oss och lagade mat (massor) ungefär 80 portioner av olika rätter har vi fått ihop. Resten av helgen plus idag har vi rensat, rensat och åter rensat i hennes lägenhet. Vi har även varit och handlat kläder och andra saker som hon kommer att behöva. Där emellan har vi varit och hälsat på henne.
 
Min mormor är 72år och har fram tills nu klarat sig helt själv, nu kommer hon att behöva hemtjänst dygnet runt för att klara sig. Så det kommer att bli en stor omställning för henne.
 
Imorgon är min semester över och det är dags att sätta på sig jobbarkläderna igen. Hade egentligen velat vara ledig imorgon natt då det ska vara vårdplanering på onsdag fm. Men jag har skrivit en hel lista på saker som jag tycker att mormor behöver och vilken sorts hjälp hon behöver. Bara att hoppas att kommunen tycker lika som oss...
 
Nu ska jag ta och sova, märker att mitt sömnkonto står på minus. Har varit så fullt upp de senaste dagarna så det kanske blir som semester att börja om att jobba ;-)
 

Våran semester

I onsdags kom vi hem efter nästan två veckors underbar husvagnssemester.
Vi startade våran semester här hemma och vi har hela tiden utgått efter Cornelias bilhumör. Vårat första stop blev då på en camping i Nordmaling som ligger ungefär 5mil söder om Umeå. Där stannade vi en natt innan vi körde vidare till Furuvik.
 
 
Den här söta nallen var på camping och delade ut godis till alla barn
 

 

Två hela dagar gick vi i Furuviksparken och tittade på alla härliga djur och åkte karuseller, vi hann även med att vinna två kg choklad :-)
 
Efter Furuvik så var målet Ullared men det tyckte jag blev lite för långt att köra på en gång så då bestämde vi att ta ett stop i Vingåker först. Där finns en jättestor outlet så det var dit jag ville ;-)) Hittade några t-shirts till J och en kjol till Cornelia, sparade mig inför Ullaredsshoppingen...
 
Sen åkte vi då vidare till Ullared där vi tog in på Gekås egen camping. Vi hade tur att få en fin plats med gräs. Jag & svägerskan tillbringade dagarna inne på Gekås medan J, Cornelia och svägerskans kille tillbringade dagarna med att bada och utforska omgivningarna. Perfekt fördelning för oss alla ;-)
 
 
 
En massa saker fyndades i detta underbara varuhus, behöver jag säga att jag vill dit igen och gärna nästa vecka ;-)
Kläder till oss alla tre fick följa med hem, hårprodukter, leksaker, presenter, smycken, väskor, plånbok, taklampa, husgeråd mm fick följa med oss hem. Jag är glad att jag hade både bilen och husvagnen att packa i.
 
Det här är bara en liten del av shoppingen...
 
Vidare från Ullared till huvudstaden där vi tog in på en camping i Gålö. Den campingen låg riktigt fint till med Stockholms längsta sandstrand. Där badades det och vi tog oss även ut på shoppingturer. Jag måste erkänna att jag är glad att det var J som körde bilen och inte jag i Stockholm. Inte roligt att komma med husvagn och köra där det är 4-5 filer i tunnlar och inte veta var man ska med en GPS som tappade satellit. Då var jag nervös...
 
 
Efter Stockholm så började vi styra våran bil hemåt. Vi körde till Sundsvall där vi stannade två nätter på en fin camping. Då blåste det tyvärr ganska mycket så där fick vi nöja oss med lekparken och lite mer shopping. Som ni märker har det blivit en hel del shopping under semestern ;-)
 
Efter en semester på 340mil så kanske nån tror att jag är nöjd för ett tag nu. Men jag hann bara komma hem i onsdags och i torsdags ville jag iväg igen. Men tyvärr blev det inte så då, men jag hoppas att vi ska hinna med nån fler tur innan sommaren är slut.
Imorgon börjar jag i alla fall om att jobba men jag har ju lediga dagar ;-)  
 
 
 
 
 
 
 

Furuviks parken

Det här ärverkligen livet, jag formligen älskar campinglivet. Vi åker till en ny stad och hamnar på en camping bredvid härliga människor som jag är säker på att vi kommer att träffa igen.
Här på Furviks camping är det som små olika "gårdar" med campingplatser och där vi hamnade var vi tre olika familjer med barn i ungefär samma ålder. Cornelia och en annan flicka fann varandra direkt så vi har umgås mycket med dem. Idag har de andra åkt vidare och vi blir kvar en natt till innan vi fortsätter söderut.
 
Igår och idag har vi varit på Furviks parken och sett en massa djur, åkt karuseller och vunnit choklad. Kan det blir bättre än så ;) Vi har åkt båt i amazonas bland flamingos och sköldpaddor. Vi har även gått genom djungel bland lösa apor, där en tog J i fingret:) Våra favorit djur blev lemurerna. Vi fick gå in till de och det sprang omkring runt oss. En strök sin svans på mitt ben och en annan gick på min fot. 
 
Just nu ligger Cornelia och sover middag. Om några timmar kommer hennes faster & kille, de ska göra oss sällskap ner till Ullared men först ska vi göra ett stop i Vingåker det blir morgondagens resa. Shopping i Vingåker ;) 
 
 
 

Furuvik

Igår startade vi våran sommarresa söderut. Då Cornelia inte sov mer än 15 minuter i bilen så var det en ganska grinig och less tjej efter 30 mil så virat första nattstop blev i Normaling där vi tog in på en camping. Då vi kommer fram märker vi batteriet i husvagnen är helt slut, så vi stoppar in elsladden men den orkar ändå inte ladda upp batteriet. Där står vi mitt ute i ingenstans utan batteri och laddare. 
Imorse fick vi iaf tag i en laddare från husvagnsgrannen men fast vi laddade i flera timmar så blev batteriet bara halvfullt. 
 
Så resans andra stop (nu räknar jag inte med små kiss och matstop) blev i Sundsvall där vi fick köpa ett nytt batteri på biltema. In med det nya och sen fortsatte vi till Furuvik där vi är nu. Och det nya batteriet fungerar klockrent (peppar peppar) 
Här ska vi vara tills på tisdag, fram tills dess ska nog Cornelias faster och hennes kille ha hunnit ikapp oss så de får följa med oss på semestern. 
 
Imorgon blir det en heldag på djurparken, kan berätta att Cornelia längtar. Hon har surrat om aporna halva resan ;) Även jag ser fram emot djurparken. 
 
 

Öronbarn

Jag & Cornelia sitter alltid och myser i soffan på morgonen och igår var inget undantag. När vi sitter där så märker jag att hon är kladdig i höger öra. Bara att ringa till hälsocentralen för att få en tid att visa upp det.
 
Där fick jag konstaterat det jag trodde, att hon hade ytterligare en öroninflammation.
Läkaren fick även titta i halsen och den var röd, svullen och irriterad så hon har en infektion.
 
Den här läkaren skrev inte ut antibiotika utan sa att det räckte att vi droppar med örondropparna. Jag tyckte att det här lät konstigt då alla andra läkare alltid har skrivit ut medicin då det har runnit från örat så jag ringde och pratade med öron/näsa/hals. Där fick jag till svar att den här läkaren äntligen hade gjort rätt, när det rinner från ett öra som har rör ska det alltid behandlas med de här örondropparna. Känns lite dåligt att de andra har satt in antibiotika varje gång... tycker att alla borde ha samma utbildning och veta vad de ska göra.
 
Förutom att örat rinner och kladdar så har även Cornelia hosta nu, men annars så mår hon bra ;-)
 
Idag jobbar J sin sista dag och sedan är det semester, ÄNTLIGEN!
Husvagnen är packad och fastkopplad på bilen. Medan han är på jobbet ska jag packa in det sista och tvätta upp sängkläderna från våra sängar så allt är rent då vi kommer hem.
 
 
 

Segt

Det var verkligen en envis förkylning som jag och Cornelia åkte på. Vi är fortfarande inte helt pigga men det börjar finnas hopp om liv. Idag har vi trotsat sjukstugan och varit och hälsat på min syster med familj. Där firade vi min systerson som har fyllt 5år medan vi har varit sjuk. Gott fika och lunch hann vi med att få där, plus en massa surr och mys ♥
 
I lördags fick vi  hjälp med målning av vårat hus. J, pappa, svärfar, J:s morfar, en kompis och min svägerska hjälptes åt att måla medan jag & Cornelia var hos mamma/mormor och försökte leka så bäst vi orkade. Så nu är hela huset svart. Det som är kvar att göra på själva huset är att måla balkongen på övervåningen och de vita detaljerna. Men redan nu så ser man hur snyggt det kommer att bli. Jag känner mig tokigt nöjd :-)
 
Annars så händer det inte så där jättemycket här hemma. I veckan ska vi försöka göra färdigt målningen men allt beror ju på väder och vind. Sen ska det tvättas och packas in i husvagnen för till helgen åker vi äntligen iväg på semester!!! Gissa om vi längtar. Ullared here we come!!!