Mycket att göra

Vi kom som sagt var hem i onsdags efter våran härliga semester. I torsdags rullade J iväg på en liten fisketripp med en kompis, så jag & Cornelia stannade hemma.
Det var en trött tjej här hemma i torsdags, så hon gjorde kväll tidigt. Perfekt tyckte jag och började att klippa i mina nya tyger som ska vara i husvagnen.
Men jag hann inte så mycket mer innan min telefon ringde.
Då var det min mamma som ringde för att berätta att mormor precis ringt till henne då hon hade ramlat och inte tog sig upp från golvet.
 
Fixade snabbt barnvakt och åkte iväg in till mormor. Där satt hon på golvet i källaren, såg på en gång att vänsterbenet var utåtriktat så det var bara att ringa en ambulans då jag misstänkte ett lårbensbrott. Diagnosen var riktigt och i fredags blev det operation.
 
Medan mormor opererades så ställde jag & mamma oss och lagade mat (massor) ungefär 80 portioner av olika rätter har vi fått ihop. Resten av helgen plus idag har vi rensat, rensat och åter rensat i hennes lägenhet. Vi har även varit och handlat kläder och andra saker som hon kommer att behöva. Där emellan har vi varit och hälsat på henne.
 
Min mormor är 72år och har fram tills nu klarat sig helt själv, nu kommer hon att behöva hemtjänst dygnet runt för att klara sig. Så det kommer att bli en stor omställning för henne.
 
Imorgon är min semester över och det är dags att sätta på sig jobbarkläderna igen. Hade egentligen velat vara ledig imorgon natt då det ska vara vårdplanering på onsdag fm. Men jag har skrivit en hel lista på saker som jag tycker att mormor behöver och vilken sorts hjälp hon behöver. Bara att hoppas att kommunen tycker lika som oss...
 
Nu ska jag ta och sova, märker att mitt sömnkonto står på minus. Har varit så fullt upp de senaste dagarna så det kanske blir som semester att börja om att jobba ;-)
 

Kommentarer
Postat av: Mammatea

Hoppas din mormor kryar på sig!

2013-07-23 @ 23:44:17
URL: http://mammatea.se

Kommentera inlägget här:

» Namn

» E-postadress (Publiceras ej)

» URL/Bloggadress

» Kommentar

Kom ihåg mig?          
Trackback