Underbar dag

Känner mig helt slut i kroppen, så funderar på att ta en tidig kväll men jag ska bara...  ;-)
Idag har vi haft en skoterutflyt tillsammans med Cornelias dagis. Vi var ungefär 17 skotrar, 23 föräldrar, 30 barn och 6 fröknar. Är så himla glad och tacksam att vi har fått ett sånt bra dagis. Gillar verkligen att de ordnar saker och att de andra föräldrarna också är med på det.
Vi började dagen med att köra skoter plus pulka till dagiset där vi mötte upp resten av gänget. Sen körde vi gemensamt ut till en ö en bit ifrån förskolan där vi lekte, åkte stjärtlappar, åt en massa gott och bara umgicks tillsammans.
Efter lunchen blir Cornelia så trött så då bestämde vi oss för att börja åka hem. Jag & Nea satt oss i pulkan medan J körde skotern, tog ungefär 30 sekunder sedan sov Cornelia ;-)
 
 
Ikväll var det egentligen meningen att jag skulle jobba men jag är mycket glad att jag sökte semester och fick det, hade nog inte orkat jobba inatt. Så istället har jag en skön hemmakväll med mys som Cornelia säger och laddar för jobb imorgon och söndag istället.
 
Imorgon ska vi på med badkläderna och göra äventyrsbadet osäkert ;-)
 

Shopping

Imorse åkte jag & Cornelia till min mamma för att leka av oss lite grann medan J jobbade.
Vid lunch åkte vi och plockade upp han för att sedan göra staden.

Vi började att äta en god buffé med kinamat. Sedan blev det lite shopping. Intersport har just nu ett erbjudande till alla medlemmar som gäller tom söndag, köp 3 par skor men betala bara för 2 par. Det här gällde för alla skor. Så det blev ett par till oss var. Jag köpte ett par svarta converse.

Nu ikväll har vi haft fredagsmys och snart är det väl dags att gå och sova.


Friska igen

Förra veckan fick jag vabba en natt då Cornelia fick feber och blev snorig. Men nu är hon tillbaka på förskolan igen och jag ska jobba inatt. Känns skönt att rutinerna är tillbaka som det ska vara.
Under frökens sjukdagar har vi inte gjort mycket, utan vi har hållt oss inne och sett på film, myst och bara varit.
Mer än så orkade hon inte.
 
Igår var vi på Leos lekland och gjorde av med en massa överskottsenergi. När vi skulle åka hem så ville Cornelia absolut inte det. Utan hon sprang åt motsatt håll ;-)
 
Jag har gjort en sida på facebook för mina sysaker som heter Cosa. Har fått lite beställningar på kläder vilket är så roligt!
 

Feber

Idag var det veckans andra dag på förskolan för Cornelia. När jag hämtade henne idag så sa personalen att hon hade blivit riktigt snorig direkt efter lunch, det kom som från ingenstans.
Hinner knappt sätta oss i bilen innan hon sover, inte ett bra tecken...
Hemma så ser jag att hon är rödrosig om kinderna och kollar tempen, 38,6 grader. Två dagar har hon alltså hunnit vara den här veckan :-( Imorgon är hon ledig från förskolan så jag hoppas att hon ska krya på sig fort. Jag som trodde att så fort vabruari var över så skulle allt bli bra, men men man kan inte alltid ha rätt...
 
 
 
 

Språket

Oj vilken liten surrmaja vi har här hemma. Tror nästan att det går att räkna minuterna varje dag hon är tyst ;) Då hon är tyst är när vi är bland andra än familjen, då blir hon tyst och lite blyg. Den här blygheten har börjat komma mer och mer...

Igår så surrade hon hela dagen om skotrar, undra om det är J som har hjärntvättat henne?! Hon ville åka och köpa en, frågade då vad hon skulle göra med skotern och som det mest självklara svarade hon åka.
Berättade då för Cornelia att skotrar är dyra och att man måste ha mycket pengar, då springer hon iväg och hämtar spargrisen och säger att vi ska köpa skoter ;)

Som den snälla pappa J är så hittade han en äldre skoter på blocket så den åkte han och köpte. Så nu kan vi åka ut på isen.

Premiärturen skedde igår kväll men då var hon lite orolig innan. Idag gick det bättre, då vi hade åkt färdigt så säger hon att hon vill åka mer ;)
Så vi hoppas att det ska bli en riktigt solig och härlig vår så vi kan åka på många små utflykter :)

Ikväll är det dags att jobba igen för mig, men innan dess hoppas jag hinna sy lite mer. Känner mig lite lätt beroende av min tid vid maskinen ;)
I min syblogg lägger jag upp bilder på det jag gör: cosa.blogg.se


Mar. 02, 2013

Cornelia är inne i en period (vi hoppas att den är kort) då hon vaknar före tuppen på morgonen. Imorse så var klockan 04:30, men då var jag hård och sa att det var natt och hon skulle sova. Idag fungerade det och hon sov vidare till 06:50, vilket är helt okej.

Nu sover hon oftast inte på dagarna då hon är hemma. Om vi är på rant så får hon sova i bilen. På förskolan sover hon middag men där är det ett helt annat tempo.

Oavsett om hon har sovit middag eller ej så är hon en kvällstrött tjej. Hon somnar absolut senast 19, längre än så orkar hon inte. I det här fallet brås hon på mig. Det morgonpigga har hon ärvt av J.

Bion tidigare i veckan var riktigt bra, det var en Sara film. Svensk, kärlek och typisk en tjejfilm. Jag ger den 4 av 5 i betyg! Så vill ni ha en feelgood känsla så gå och se Små citroner gula.
Jag har inte läst boken innan så jag vet inte om mitt betyg skulle ha ändras då.