jag har inte dött

Vi har precis kommit hem från en underbar kväll hos Hanna med familj och där var det lika roligt som alltid. Det bjöds på mat, skratt och vattenkrig kan en fredags kväll bli bättre än så?! Jag brukar ofta tänka att det är tack vara bloggen som vi har lärt känna dem och det är vi så glada för. Vi kommer att spenderar midsommar med den härliga familjen, kan inte annat än att bli en toppen helg ♥ Men innan midsommar ska vi även hinna med en 30års fest. Frågan är nu bara vad jag ska ha på mig ;-)
 
Har visst haft en lite bloggpaus igen... här hemma håller just nu huset på att få en ny färg. Det kommer att bli svart. Men de senaste dagarna har målningen stått still då temperaturen har legat på +27grader i skuggan....
Men vi har inte fått vila för det, vi har projekt här hemma så att det räcker och blir över. Just nu håller J på att bredda våran uppfart så att husvagnen ska rymmas bredvid bilarna. Där ska det även byggas nåt tak så den blir lite bättre skyddad.
 
 
 
Här har ni ett litet tjuvkik på hur huset kommer att bli. Lite skillnad eller hur?!

Äntligen på banan igen

Så var denna medicinkur över och Cornelia har fått vara sina första dag på förskolan idag efter att ha varit hemma i över en vecka.
 
Hon har längtat och längtat! Jag kan säga att det var en trött tjej som jag hämtade hem idag ;-)
Det blev i alla fall en mjukstart för henne, en dag på förskolan och sen ledig i två dagar.
 
Den här veckan har vi många roliga saker inplanerade. Imorgon börjar vi med lekdejt med V och hans mamma. Sen väntar klippning, kalas och sånt resten av veckan. Däremellan ska det hinnas med lite tråkigare saker som att fortsätta att skrapa vårat hus...
 
Under veckan som Cornelia var sjuk så passade jag på att sy hennes sommargarderob. Det här är lite av mina alster.  
 
 
 
 
 
 
 
 

Dags igen

Natten till i söndags så sov Cornelia lite oroligt och vaknade redan 05:30, tänkte inte mer på det utan klev upp med henne. Efter en stund ville hon komma och mysa med mig och då upptäcker jag att hon är alldeles kladdig vid örat/kinden/håret. Tänkte först att hon hade grisat med välling. Men då jag börjar att rengöra henne märker jag att det kommer från det högra örat. Det enda örat som hon har rör i...
 
Efter ett samtal till sjukvårdsrådgivningen så var det bara att sätta sig i bilen och åka till jouren. Där konstaterade läkaren att Cornelia hade fått ytterligare en öroninflammation :-( Han sa att han egentligen inte ens behövde titta med lampan då den var så kraftig. Så nu äter Cornelia medicin 3 gånger per dag i 7 dagar och jag har varit hemma och vabbat två nätter. Just nu känns det som att jag aldrig är på jobbet... men helgen ska jag jobba i alla fall.
Då hon fick öroninflammationen så var hon feberfri men senare på kvällen kom febern som ett brev på posten.
 
Jag slutar det här inlägget med ett bildkollage på våran husvagn.
 
 

Husvagnsägare

 
Den senaste veckan har jag tänkt på husvagnar dygnet runt, när jag väl har somnat så har jag drömt om de ;-) Vi har varit och tittat på några stycken som har låtit så bra, men när vi väl har varit där så har vi känt mögellukt mm. Men igår så hittade vi i alla fall en som såg så bra ut, så vi gjorde en chansning och åkte 26 mil för att titta på den och den var precis lika fin som vi trodde.
Så nu är jag en stolt ägare till en Solifer Goldie från 98. Så idag har vi varit och shoppat lite grann och imorgon blir det en sväng till ikea. Sen är vi nog redo för sommarens semester.
 
Cornelia är eld och lågor över "hennes" husvagn. Tyvärr jobbar jag nästa helg annars hade vi nog åkt iväg en kortare sväng men det kommer ju fler helger innan semestern ;-)
 
 
 

Inte friska

Min vabb natt slutade med att jag själv fick sjukskriva mig då jag också håller på att hosta ut mina lungor och har haft feber. Det känns lite surt att jag inte kan jobba helgen, det kommer att synas på lönen... :-(
Idag mår jag bättre så för mig går det åt rätt håll, men Cornelia fortsätter att vara dålig.
 
Igår var vi på vårdcentralen då vi knappt har fått i henne nåt att äta sen i tisdags. Både jag & Cornelia undersöktes. Cornelia låter nu slemmig i bröstet och sänkan visar att hon är sjuk, men läkaren tror ändå att det bara är virus och det kan man ju tyvärr inte göra nåt åt.
Hon har fortfarande feber och är idag inne på dag 5 och det märks på henne. Orken börjar sina och hon blir arg/ledsen/irriterad på en gång.
Så fortsätter det så här så blir det ett nytt samtal till doktorn på måndag, för det här känns verkligen inte roligt. Jag kan vara sjuk årets alla dagar bara Cornelia får vara frisk, känner mig så hjälplös.
När hon inte ens vill ha glass så är hon inte frisk.
Nu ikväll så drack hon i alla fall ungefär 100ml välling, vilket känns riktigt bra. Efter det blev hon lite piggare, så tänk om det ändå kunde få vända nu.
 
 

Vabb IGEN :-(

Dagen före valborgsmässoafton så var Cornelia lite låg, inte allt samma pigga tjej. Under natten började hon att hosta tills hon kräktes. Så har det fortsatt sedan dess. Natten till igår var det ännu värre så igår var vi upp på jourcentralen med henne på en koll. Lungorna låter bra och hon har ingen öroninflammation eller nåt annat. Så det hon har verkar vara nåt virus. Men hon fick Bricanyl utskrivet som vi ska ge vid behov.
Vi har inte märkt av nån skillnad än. Däremot så har hon börjat att få feber, vilket hon fick först igår. Äta vill hon inte göra, däremot så får vi i henne lite dricka.
Så i natt får jag lov att vabba och sen ska jag jobba helgen.
 
När ska det vända med alla sjukdomar, känns som att vi knappt hinner vara friska innan nästa sjukdom ska knacka på dörren...
 
Efter gårdagens läkarbesök så var J iväg och köpte Emil i Lönneberga boxern (det kallas visst mutor), så nu har vi i alla fall några nya filmer att titta på.