Carola

Jag har nyss kommit hem från en grym kväll. Jag & mamma har varit och lyssnat på Carola. 
Det var på ett fik, så det var en intim spelning med kanske 150 personer där. 

Vi satt ungefär 1,5 meter från "scenen" med andra ord toppen platser. 

Det ingick mat i biljettpriset och då Carola pratar så säger hon plötsligt tittandes på mig och tjejen bredvid: att det känns som att hon uppträder på ett bröllop då knivarna låter på tallriken så vi slutar genast äta varav hon då säger att vi ska fortsätta äta. Häftig känsla att hon såg mig där. 

Hon gick runt kring borden då hon sjöng. Till oss kom hon medan hon sjöng fångad av en stormvind och sa då att hon hade sina körtjejer där och räckte oss micken ;) vi fortsatte sjunga men utan mick... 

Den här kvällen kommer jag leva på länge! Så var det dags igen...

Idag har vi varit en sväng utomlands, låter nog mer exklusivt än vad det är.... Vi har varit över till Finland och köpt kuoma skor till Saras fina tvillingar bla.
Sen har vi varit på ikea och handlat lite julklappar och andra saker som vi verkligen behövde ;-) Dagens bästa köp var i alla fall en skrivbordslampa som jag ska ha på mitt sybord. Det är inte den snyggaste men vilket bra ljus och det är det viktigaste.
 
Då vi sitter och äter lunch i godan ro på ikea så känner jag att Cornelia känns varm. Nu då hon har somnat så hostar hon. Välkommen hit feber och förkylning, nu har du varit här så nu tycker jag att du kan åka vidare....
 
Imorgon ska mamma få sin julklapp från oss, en biljett till Carola. Så imorgon kommer vi att sitta och njuta av hennes vackra stämma.
 
 
 
 

Sömnen

Cornelia har varit mörkrädd i stort sett från ett par månaders ålder. Hennes sänglampa och fönsterlampa ska alltid lysa. 
Igår fick jag för nig att vi skulle testa att släcka ner mer i hennes rum för att se om det hjälpte med sömnen. 
Så då hon inte såg passade jag på att dra ut sladden från hennes sänglampa. Det medförde att hon blev lite ledsen att hennes fina lampa var trasig ;-) När hon sedan somnade släckte jag ner adventsljusstaken så det enda ljuset var från hennes lilla julgran. 
Hon vaknade efter ett par timmar och var lite ledsen men det gick snabbt över. 
Sen vaknade hon igen vid 3 tiden men efter lite välling så fick jag henne att somna om och hon vaknade sen 04:45 så det blev lite mer sömn. 

Ikväll ska vi försöka hålla henne uppe längre än igår (18:15) och hoppas att det medför att hon sover ännu längre på morgonen. Känns som att det bara blir en lång ond cirkel. 

Igår fick Cornelia vara på förskolan i ett par timmar och då passade jag på att fixa lite med datorn. Julkort skulle beställas och dagisbilderna skulle väljas. 


Det här är en av bilderna som gick att välja, tog dock inte den då fläskläppen syndens så tydligt. Dagen innan fotograferingen så fyllde J år och Cornelias kusiner var på kalas. Hon skulle då visa sitt rum och hoppade i sängen vilket hon inte skulle ha gjort... Då stötte hon nämligen munnen i sängkanten och fläskläppen kom som ett brev på posten... 

Senaste dagarna

Nu har vi haft många dagar med tidiga morgonar (nätter) då Cornelia har vaknat mellan 4 och max halv fem. Så vi har känt oss ganska slut och försökt att vila då hon har vilat.
 
I fredags var vi på afterwork tillsammans med en annan familj. Cornelia njöt av att vara där. Hon var riktigt trött innan vi åkte dit men väl där blev det full rulle på henne ;-)
 
I lördags hade vi Hanna, Crille, Astrid och Elsa här på middag. Alltid lika trevligt att få umgås. Man märker att tjejerna blir äldre och äldre då de för första gången gick upp till Cornelias rum själva och började att leka.
 
I söndags var det tänkt att vi skulle åka och bada tillsammans med grannarna men de planerna fick vi stryka då Cornelia har öroninflammation. Istället tog vi en skön slappardag hemma. Inte helt fel det heller.
 
Två nätter har jag nu fått vabba, men idag tar Cornelia sina sista tabletter så jag kommer att kunna jobba inatt och imorgon får hon åka till dagis ÄNTLIGEN!
 
Just nu ligger den lilla och sover middag och tanken var att jag också skulle göra det men ibland kan man inte somna på beställning.
 

Medicin

Idag fick vi lite sovmorgon, ända till halv fem så det går framåt ;) 


Imorse klagade hon på att det gjorde ont i örat :( 

Hoppas att medicinen hjälper snabbt. Hon har nu tagit 2 tabletter så endast 13 kvar...

Dags igen

Efter två dagar (nätter) med mycket tidiga uppstigningar så började jag misstänka att Cornelia höll på att bli sjuk.. Jag har haft en envis förkylning eller kanske rent ut av influensa som jag har haft i två veckor. Har känt mig mer död än levande och varit tvungen att sjukskriva mig tre nätter från jobbet.
 
Cornelia har inte blivit lika sjuk som mig utan mer lite förkyld, hostar och snorar lite grann. Men igår kväll klagade hon på att hon hade ont i örat.
Vid lunchtid upptäcker jag att hon är alldeles kladdig i höger öra (örat som hon har rör i). Men tyvärr hade våran vårdcentral stängt idag så ikväll fick vi istället åka till jourcentralen.
Där fick vi träffa en riktigt bra ung läkare som frågade mig hur jag tyckte att vi skulle göra med antibiotika eller inte.
 
Då Cornelia har rör i öronen så ger de inte alltid antibiotika vid öroninflammation men den här gången tyckte jag att hon behövde en kur då jag upplever att sjukdomarna bara avlöser varandra. Så nu äter hon penicillin i 5 dagar vilket gör att jag får vabba söndag och måndag natt då hon ska ha medicinen tre gånger per dag och personalen ger inte det. Det är nog bra för oss båda då jag inte heller är helt piggelin än.
 
 
 
 

Morgonpigg eller nattpigg

Jag känner mig som en zombie efter att ha blivit väckt av Cornelia kl 03:30, det här är andra morgonen som hon vaknar så tidigt. 
Idag ska jag försöka få henne sova middag, för allt blir en dålig kedje. Hon vaknar tidigt på morgonen, vill inte sova middag och somnar alldeles för tidigt på kvällen....

Jag har fått vara hemma från jobbet tre nätter då förkylningen har däckat mig totalt, så dagarna har jag sovit och bara tagit det lugnt. Nu börjar det finnas hopp om livet igen. 

Imorgon är det fredag och då börjar en rolig helg med mycket inplanerat. Vi börjar med afterwork imorgon tillsammans med en annan familj. Cornelia ser fram emot att gå på restaurang och ha mys ;) 

På lördag kommer Hanna, Crille, Astrid och Elsa hit på middag :) 

På söndag ska vi åka och bada tillsammans med våra grannar. Cornelia 3år

Det är nu redan tre år sedan Cornelia föddes och det känns som igår. De här tre åren har gått så otroligt fort, jag önskar ofta att man kunde stoppa klockan om så bara för ett tag. Vi har inte längre någon bebis utan nu har vi en stor tjej med en egen vilja av stål ;-)
 
Då Cornelia vaknade på födelsedagsmorgonen eller kanske skulle skriva natten (04:30) och jag berättar vad det är för dag så blir hon helt pirrig, -är det verkligen så mamma, fyller jag år idag ;-)
På vardagsrums bordet väntade paket, då frågade Cornelia: -är det tomten som har lämnat paketen?Inte så lätt att hålla reda på vem som ger vad...
 
 
 
Efter paketöppning och mys på morgonen var det en stolt tjej som åkte till förskolan och det första fröknarna sa var grattis :-) Där blev Cornelia uppvaktad med fin sång och sen fick hon blåsa ut tre ljus från en trätårta.
 
Här hemma fortsatte uppvaktandet med fullt hus från lunch fram till kväll. Gårdagen fortsatte också i kalasets tecken. Hon har fått många fina presenter, bla skidor, åkmadrass, vinteroverall, keyboard med pall, böcker, målarbok, kläder, pärlor, pyssel mm.

Den senaste tiden har jag pysslat på att med att göra ett skynke till fiskdammen så det premiär använde vi på kalaset, måste säga att jag blev nöjd med det.
 
 
 
Jag gjorde ett försök att göra en Hello Kitty tårta, den blev inte den vackraste och absolut inte den godaste så då var det tur att vi hade beställt en också...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

3år

Idag är ingen vanlig dag för det är Cormelias födelsedag. Hurra hurra hurra! 
Ett försök från mig att göra en Hello Kitty tårta ;) 

Snö

Igår vaknade vi till ett härligt vitt landskap. 
Imorse hade det kommit ännu mer snö och det är så ljust & fint. 
Måste erkänna att jag får lite julstämning. 


Nästa vecka ska jag plocka fram julsakerna, då tycker jag att jag har hållet mig tillräckligt länge ;) 

Sjuk

Nu har jag jobbat tre nätter och det har varit riktigt tungt. I torsdags var jag så trött så att ögonen gick i kors, förstod inte alls vars tröttheten hade kommit ifrån då jag hade sovit länge på morgonen och på kvällen. Fredags nattens första del gick bra, under andra delen så bröt en förkylning ut... Sen var det bara en natt kvar och då jag vaknade på lördag eftermiddag hade jag feber och snorade på. Men då det var försent att få tag i nån vikarie var det bara att ta panodil och kämpa sig igenom tio timmar. Tack vare en härlig kollega så gick det bra.
 
Igår var det meningen att jag, Cornelia, min syster, syskonbarn och mamma skulle gå på Mora Träsk men då jag mådde så dåligt fick jag lov att känna mig besegrad och istället kurera mig. Cornelia fick gå tillsammans med sina kusiner. Så det var en nöjd tjej som jag hämtade sen. Roligt att hon gillar mina barndoms idoler ;-)
 
 
Idag är vi bara hemma och kurerar oss (mig). Det blir en mysig dag inne. Hoppas att den här förkylningen går över fort för jag har lite saker att göra färdigt innan Cornelias kalas.