Rensar

Här hemma har jag äntligen börjat ta tag i mitt/vårat dåliga samvete... nämligen vårat förråd. Det är i stort sett fullt med saker, mest barnsaker som jag har sparat. På vad vet jag väl egentligen inte, ett mirakel kanske.
 
Men nu har jag i alla fall börjat ta tag i det. 2 annonser har jag hunnit lägga ut på blocket/facebook.
Började med att lägga ut Cornelias tripp trapp stol och den såldes dagen efter att annonsen hade kommit ut. Igår la jag ut barnvagnen och idag fick jag ett samtal från en tjej som sa att hon skulle ha den. Men jag ropar inte hej ännu, vill först se pengarna :-)
 
 
Jag har även lagt ut färdiga napphållare som jag har gjort, om det är nån ni är intresserad av så är det bara att hojta till. De två översta bilderna kostar 30kr/st plus porto och bilden längst ner 25kr/st plus porto.
 
 
 
 
 
Nästa på tur att ta fota och lägga ut på nätet är babysitter, åkpåse, gåstol, lär och gå vagn, bebisleksaker mm. Nu är jag i rensartaget :-)
 
 
 
 
 
 
 

Besök

Idag har Hanna, Astrid och Elsa varit här och förgyllt våran vardag. 
Cornelia var på hennes mindre trevliga sida kan man säga, 3års trots är bara förnamnet...  
Lunch, fika, lek och en massa surr hann vi med.
Fast det tyvärr går månader mellan våra "dejter" så märks det inte, så underbart! 
Nu försöker jag hålla en trött tjej vaken samtidigt som middagen är i ugnen. Efter vi har ätit ska vi åka och kolla på nya köksstolar, våra har verkligen gjort sitt. 
Har idag ett ekbord och 6 klädda stolar i tyg och det är inte det mest praktiska med en 3åring. Vårat bord har vi tänkt ha kvar, ev måla det vitt. Stolarna vi ska titta på är vita pinnstolar. 

Hemma

Första lediga helgen på länge som vi väljer att stanna hemma istället för att åka iväg med husvagnen. Måste säga att det känns lite konstigt, men ack så välbehövligt. Vi har en hel del som vi måste göra innan vintern kommer, men tyvärr har inte vädret varit med oss... Regnet har stundvis vräkt ner och då är det lite jobbigt att vara ute och pyssla.
 
Idag har min syster med sambo och deras två underbara barn varit här. Var ett tag sedan vi träffades och barnen hade så roligt. Det var full rulle ;-)
 
Jag & min syster började att prata om provrörsbefruktning och det ena ledde in på det andra. Sen frågade hon mig hur vi känner om vi kommer att göra nåt fler försök och då slog det mig att nej det kommer vi inte att göra. Jag vill inte ge mig in i ivf karusellen igen. Självklart hade det varit jättekul om vi skulle få ett syskon till Cornelia, men om det inte bli på vanlig väg så är det så.
Jag är jätteglad och tacksam att vi har Cornelia och att vi lyckades få henne. Hon betyder allt för oss! Jag vet hur dåligt jag mådde vissa perioder under ivf försöken och det vill jag inte utsätta Cornelia för. Sen kostar det riktigt mycket pengar att göra varje försök och det är pengar som jag hellre vill göra roliga saker för tillsammans med min familj.

Tävlar med Hannovsky

Nu är jag med och tävlar om att vinna ett fredagsmyspaket tillsammans med Hannovsky och SF anytime.
 
 
Om du vill vara med och tävla så gå in på Hannovsky och läs hur du ska göra!

Senaste veckan

Förra veckan hade vi fulltecknat schema kan man säga. Veckan innehöll jobb, dagis, fotografering, husvagnsköp, fiske och camping.
 
I tisdags var jag med Cornelia till en fotograf för att ta lite nya fina bilder. Man kan säga som så att Cornelia var ganska svårflirtad och ville inte riktigt vara med på noterna. Men det blev ändå flera riktigt fina bilder, så nu är det bara det svåraste kvar att göra och det är att välja ut vilka vi vill ha...
 
Cornelia var riktigt trött efter fotograferingen och somnade i bilen på väg hem vilket var helt perfekt för då skulle vi åka och hämta våran husvagn. Så medan C sov gott i bilen så gjorde vi affärer. Så nu är jag en lycklig ägare till en ny husvagn.
Jag hade sökt semester torsdag, fredag och lördag natt och den fick jag beviljad så direkt vi "fick" husvagnen i tisdags så började jag fylla den och fixa och dona. Så efter lunch i torsdags rullade vi iväg mot våran första campingtur.
Vi åkte till en fiskecamping som bara ligger ungefär 8 mil härifrån. Där är det odlad fisk som man får köpa (man betalar per kg fisk man får)
 
En av mina fiskar
 
Vi var på den här campingen tillsammans med min kusin och hennes familj. Det är så mycket roligare att campa tillsammans med andra.
Cornelia har sovit som en kung i sin våningssäng, de två första nätterna sov hon i nedre sängen men sista natten sov hon uppe och det gick lika bra.
 
Vi fick även en del besök i våran husvagn. På fredagen kom Cornelias farfar och faster och hälsade på och hämtade hem nyfångad fisk.
 
På lördagen kom mina föräldrar dit och även min nyhittade moster och hennes familj. Hon har två barn och två barnbarn. Cornelia och hennes tremänningar lekte och fann varandra på en gång. Det här var första gången som vi träffades och det var hur roligt/trevligt som helst. Nu hoppas och tror jag att det inte dröjer så länge tills vi träffas igen.
 
I söndags hann vi inte mer än att komma hem så ramlade Cornelia ner från trappen från övrevåningen. Hon tog sig för ena ärmen och var jätteledsen. Min första tanke var att den var bruten men efter en stund då vi kunde undersöka henne så märkte vi att den var "hel", puh!
Efter fallet så har hon varit mer försiktig så jag hoppas att hon har lärt sig nåt av det här.
 
Igår var det dags för mig att börja om att jobba igen efter min ledighet. En natt hann jag med att jobba. Idag blev jag nämligen väckt av dagis då Cornelia har blivit sjuk. Jag misstänkte redan igår att nåt var på gång då hon somnade sittandes i soffan.
 
                                                         Min lilla sjukling
 
Så idag har vi bara myst på här hemma, jag & en febrig Cornelia. Vi har pendlat mellan soffan och hennes rum. När vi var i hennes rum passade jag på att spika upp den nya namnskylten/vimplarna på hennes dörr.
 
 

Tjejmys

I onsdags åkte jag & Cornelia iväg på en liten tjejresa. Vi åkte till Haparanda och världens bästa faster som har börjat att plugga där. Där sov vi över i fasters studentrum på stadshotellet.
 
Vi hade som Cornelia säger det riktigt mysigt! Vi var på ikea och köpte lite smått och gott till bla husvagnen. Faster köpte lite nya saker till sitt rum som vi möblerade om i.
 
Igår började vi dagen med hotellfrukost, finns nog inget bättre än det.  
 
Vi var även över till Finland och gjorde även några "fynd" där, två nya tröjor till Cornelia och lite tyg till mig.
Med bilen full i grejor så åkte vi hem igår eftermiddag, vi hade det riktigt härligt och kommer snart att göra om det igen :-)

Nöjda

Den senaste veckans funderingar kring byte av husvagn eller inte har nu resulterat i en ny vagn. Igår kom vi överrens om priset så nästa vecka "får" vi våran nya vagn. Allt känns riktigt bra, nu längtar vi. Tyvärr jobbar jag nästa helg men jag har sökt semester så jag hoppas att jag får det beviljat. I så fall blir det premiärturen för oss.