Sjukhusdieten

Förra veckan berättade en kollega att hon hade börjat med sjukhusdieten. Jag tyckte att det lät intressant och bestämde mig att starta i lördags. Även J hakade på. Den här dieten håller på i 7 dagar, är idag på dag 3. Gårdagen var lite jobbig men jag härdade ut. J däremot fuskade ;) 
Det är nu den riktiga prövningen kommer då jag börjar jobba ikväll. Jag har bara två nätter så jag hoppas att det går. 

Så här ser dieten ut om nån av er är intresserad: 

Recept & instruktioner på diet "sjukhusdieten" (används av hjärtpatienter för att gå ner i vikt så fort som möjligt).

Ingredienser till soppan
800 g kycklingfileer (skär i bitar)
2 burkar krossade tomater (ta med chilismak då blir det lite mer sting i soppan)
3 stora purjolök
2 höns buljong/tärning
1 paket nudlar
1 stång selleri
2 burkar gröna bönor
2 gröna paprikor
0,8 kg morötter
Krydda med vitlök, salt, peppar, persilja osv om du önskar.

Den här soppan ska ätas hela veckan, ät så mycket du vill. Det är inga extra kalorier. Ju mer du äter av soppan, ju mer går du ner i vikt. Ät den till frukost, lunch och middag. Drick endast vatten, kaffe eller The utan socker.

DAG 1
Ät alla slags frukter (utom bananer). Melon är bra ( få kalorier). Ät bara soppa och frukt idag.

DAG 2
Ät bara grönsaker och soppa idag. Ät dig mätt på råa, kokta eller burkgrönsaker (ej majs, ärtor eller bönor).
 
DAG 3
Ät så mycket frukt, grönsaker och soppa du vill idag. Efter idag ska du ha gått ner 2 kg.
 
DAG 4
Idag får du äta bananer och dricka lättmjölk. Ät minst 3 bananer och drick så mycket lättmjölk du kan. Kroppen behöver proteiner och kalium. Kom ihåg att äta soppan också. Idag ska du märka ett mindre sug efter sötsaker.
 
DAG 5
Idag får du äta biff och tomater. Du kan äta mellan 200 - 560 gram biff och 4 tomater. Ät soppan minst 1 gång.
 
DAG 6
Ät så mycket biff och grönsaker du vill idag. Ät soppan också.

DAG 7
Brunt råris. Drick juice utan socker, ät grönsaker, kom ihåg att äta soppan. Du kan blanda kokta grönsaker i riset om du vill.

Efter 7 dagar ska du ha gått ner 4,5 - 7,7 kg. Gör inte dieten direkt efter om du gått ner mer än 7, 7 kg. Du måste vänta minst 2 dagar innan du gör den igen, dvs om du gått ner mer än 7,7 kg. Du kan göra den här dieten så ofta du vill, den rensar kroppen på gifter och du får en bättre hälsa Det måste gå 24 timmar efter avslutad diet innan du dricker alkohol.
 
Den här dieten påverkar folk olika, efter 3 dagar kommer du att ha mer energi innan du började, så länge du inte fuskar.
Ibland har man tur

Cornelias magsjuka blev en sån där som man alltid hoppas att magsjuka ska vara. Hon kräktes tre gånger och sen var det bra.
Vi höll oss hemma i 48 timmar och jag väntade bara på att jag skulle bli sjuk men tack och lov klarade sig både jag & J.
Så nu hoppas jag att vi har gjort bort magsjukorna för i år.
 
Idag är Cornelia på förskolan ett par timmar och jag har roat mig med att rensa garderoberna. Så nu fick jag plötsligt en byrå tom som jag har sorterat in en del av mina tyger i. Garderoben som tygerna tidigare har varit i har svämmat över och det har medfört att hela hyllan har blivit sned och vind. Så jag hoppas att J kan fixa det ikväll.
 
 

Usch

Så kom den där dagen som jag varje år oroar mig för.... Igår kväll hörde jag hur Cornelia började gråta och går in till hennes rum. Där möttes jag av en ledsen tjej som berättade att hon hade kräkts :( 
Tre gånger fick hon kräkas innan hon somnade om. 
I sömnen börjar hon gråta och säger att hon är hungrig. 

Nu på morgonen har hon ätit välling som hon har fått behålla så jag hoppas att det var en sån här lätt magsjuka och att jag & J klarar oss. 

Tvättmaskinen jobbar på bra, Cornelias säng är renbäddad och rummet är vädrat.
Nu har vi eller vi och vi Cornelia karantän till på söndag. 
Imorgon natt är det dags för mig att jobba igen. 

Idag är det  alla hjärtans dag och då fick Cornelia ett litet paket på morgonen som innehöll nya ritpennor. 

Förhandlat

Jag har haft en veckas ledighet och den har i stort sett bara sprungit iväg. Har hunnit göra många roliga saker som tex ett Ikea besök, tapetsering av ett vardagsrum, mysiga middagar och bara en massa lek.

Igår snöade det här så då passade  i på att leka i den nya snön. 


Innan Cornelia somnade igår kväll började vi prata om pengar och hon sa att hon ville ha egna pengar. Kom då fram till att hon skulle få veckopeng. Varje lördag ville hon ha 1 tuggummipeng (1kr).... Jag undrar hur länge hon kommer att nöja sig med det ;) Men om jag känner min dotter rätt så kommer hon att ta pengen och sätta den i sin spargris för att sen då vi kommer till affären be om en till peng ;)