Biverkningar

Komplikationer efter en sån här operation som Cornelia har gjort är ovanligt. Men vem tror ni har fått feber och en infektion... Jo just det, Cornelia :( 
Så nu äter hon antibiotika i 10dagar... När ska allt få vara bra med henne?! 

Operationen

I torsdags var äntligen med stort O här.
Klockan 8 befann sig jag & Cornelia på barnavdelningen där vi fick ett rum. 


Egentligen brukar man få varavpå dagkirurgin men då det var fullt med operationer den här dagen (sista op dagen innan semestern) så fick Cornelia vara på barnavdelningen. 

Vi fick veta ganska snabbt att Cornelia var nr 5 att opereras, i vanliga fall opereras 4 personer. 
Så sköterskorna förberedde oss stt det skulle bli efter lunch... 

Vi hade satt embla plåster på båda handryggarna så nu var det dags för sköterskorna att sätta en kanyl så hon kunde få dropp. Två olika sköterskor testade men det gick inte... Nu emblades armvecken och sen gjordes nya försök där men kärlen gick bara sönder... 
Då var det fötternas tur att bli emblade. Men efter det hände det inget. Tror ingen var så sugen på att testa igen då hon är svårstucken.

Vid 13 tiden hade hon fortfarande inte fått opereras men fick då medicinen som hon glatt drack upp för att hon var så hungrig som hon själv uttryckte det. 

Efter medicinen var tagen blev hon trött och somnade efter ett tag. 

Strax efter 14 kom de och hämtade oss för då var det dags. 
När vi kom till narkosen så vaknade Cornelia då jag flyttade över henne från sängen till operationsbordet. Hon tittade sig runt och frågade vad jag hade på huvudet.... Jag var då operationsklädd... ;) 
Sen undrade hon vilka alla människor var. 
Narkosläkaren satt en nål på foten men nu hade det gått så lång tid så emblan gav inget resultat vilket medförde en mkt ledsen Cornelia. 
Sövningen gick sen bra och även operationen. Halsmandlarna var riktigt stora så de hyvlades ner. Polyperna hyvlades också ner igen få de hade växt. 
Sen rengjordes öronen då höger öra hade torkat blod. Men inga nya rör behövdes. 

Cornelia vaknade för fort efter operationen och var jätteledsen. Så vi fick gå tillbaka till barnavdelningen där hon somnade om. När hon vaknade igen var klockan redan efter 18 så då fick hon äntligen äta välling och glass till efterrätt. 


Strax innan halv åtta fick vi äntligen åka hem efter nästan 12 timmar på sjukhuset. Var en jobbig dag för oss båda. 

Efter operationen har hon inte haft ont men hon får maxdos alvedon. 
Det är full fart och hon äter lite mat men desto mer välling. 

Nu hoppas vi att det här ska hjälpa så hon slipper vara sjuk så ofta. 


Äntligen

Det är långt mellan inläggen här, men plötsligt dyker de upp ;) 

Gick på min 1 av 4 nätter i måndags, men då jag hämtade hem Cornelia från förskolan i måndags var hon ledsen, hostig och inget gick som hon ville. Sov middag då vi kom hem och bara det fick varningsklockorna att ringa. 

Jag jobbade min första natt och sov bara några timmar för att sedan lösa av J som hade varit hemma från jobbet. Nu vabbar jag två nätter för att sen jobba torsdag. 

Förra veckan ringde jag till "vårat" sjukhus för att kolla när Cornelias operation skulle bli och hon var inte inplanerad innan sommaren. 
Men igår fick vi en kallelse så om en vecka är det dags för operation nr 3. 
Då ska halsmandlarna hyvlas ner, polyperna ska bort igen och öronen ska kollas, ev blir det nya rör. Med andra ord blir det en helrenovering för gumman. 

Så nu har vi bestämt oss för att hon inte får åka till förskolan förrän efter operationen, vi vill inte att hon ska få några mer sjukdomar. 
Hon blir så lätt sjuk och då är vi i ett moment 22. Om hon är sjuk kan inte operationen utföras och får hon inte opereras så blir hon inte frisk. 

Det är tur att J kan styra sina arbetstider och jag bara jobbar nätter. 

Det enda som känns lite så där är att vi dagen efter operationen ska iväg med husvagnen. Vi har bokat en camping torsdag till söndag, alltså under hela midsommarhelgen. Men det är inte så mkt längre till ett sjukhus därifrån som härifrån då det ska säkert gå bra, bara att hålla tummarna att hon inte har så ont. 
  
Bjuder på en bild från i helgen då vi hade riktigt strålande väder