Ranua zoo

I torsdags kopplade vi på husvagnen och körde norrut. En natt spenderades på Ikea parkeringen i Haparanda. Började fredagen med att promenera över gränsen till Finland där vi handlade lite smått och gott. Sedan hann vi med ett Ikea besök innan vi fortsatte våran resa mot målet, Ranua. 

Ranua zoo har de nordiska djuren inkl isbjörnar. Om man jämför den här djurparken mot tex Lycksele som ligger på ungefär samma avstånd från oss så gillade vi den här bättre. Här upplevde vi att vi såg djuren bättre. 
Nåt som vi upplevde som inte behöver stämma var att djuren kändes lite deprimerade, de såg inte ut som att de hade då kul.... 

De hade en massa olika fåglar, ugglor, örnar osv. Favoriten här blev fjällugglan som var riktigt fin. 


Isbjörnarna låg bara och sov. De lyfte på huvudet och tittade på Cornelia då hon ropade till.
På de här två bilderna har ni en isbjörn och en brunbjörn i naturlig storlek, det är lite skillnad... 

Den här djurparken hade inget tivoli utan istället hade de en stor lekplats med olika hinderbanor. Cornelia var lite för liten för många av banorna, men hade lika kul i alla fall. 

Vi bodde på campingen som hörde till djurparken så den låg ungefär bara 100meter ifrån. Det var en liten mysig camping. För oss kostade det här ungefär 530kr då var det två nätter på campingen och inträde till djurparken hela helgen. Ett riktigt bra pris med andra ord. Gissar dock att det är dyrare under högsäsong. 

Om man vill kan man kombinera en resa hit med ett besök på tomteland i Rovaniemi som ligger ungefär 8 mil bort. 

Vi ger i alla fall den här resan 6 tummar upp! 


 


Inget nytt

Jag har fortfarande inte hört nåt från banken. Jag har gjort en kortreklamation så nu är det Swedbanks säkerhetsansvariga som tar över. 

Till veckan ska jag ringa och prata med de, för just nu är vi på en minisemester i Finland med husvagnen. Ni får höra mer om den då vi kommer hem. 

Fy :(

Igår hände det som man har läst om men som jag aldrig trodde skulle hända mig/oss. 
Jag upptäckte att jag hade blivit utsatt för bedrägeri :( 

Nån har hackat sig in på mitt konto och gjort en överföring på 5000kr från Cornelias konto och satt över de till mitt vanliga konto och sedan gjort ett kortköp på 4225kr. Kortköpet var på en resa eller hotell. 

Så från jag vaknade igår efter mitt nattjobb så satt jag i telefonen alldeles skakig. Först banken och sen 11414. Efter en stund ringde även vakthavande befäl upp till mig då det här bedrägeriet är så ovanligt. Han hade aldrig varit med om det. Så imorgon hoppas jag få prata med sälerhetsansvariga på banken för sånt här ska ju bara inte få hända. 

Jag tycker också att det är konstigt att de inte har tömt mina konton på allt... 

Så med det här inlägget vill jag att ni har koll på era konton! 

3,5år

För 3,5 år sedan kom äntligen dagen som för alltid skulle förändra vårat liv. Då föddes våran efterlängtade dotter. 

Tiden går så fort, har svårt att hinna med. Känns ju som nyss som hon föddes. 

Cornelia är en envis tjej som älskar att ha koll på sin omgivning. Nyfiken, pratglad och helt underbar. 
När vi hämtar henne från förskolan så ska hon alltid krama fröknarna och sen kompisarna innan hon vill åka hem. 

Det bästa hon vet är att vara ute. Hon hinner inte mer än att vakna så vill hon gå ut. Kinderna, näsan och händerna har redan fått färg. 
Gunga, hoppa studsmatta, leka i sandlådan eller bara strosa runt i skogen och leta efter några bär att äta är det som ligger på topp på uteaktiviteter. 

Inne gillar hon att pyssla, klippa, klistra och rita. Från att inte ha varit intresserad av pussel så knäckte hon koden på pusselbyggandet för nån vecka sedan så nu är det också jättekul. 

Cornelia säger dagligen gulliga saker som: "mamma du är helt underbar" och "jag älskar dig till månen och tillbaka" men samtidigt som hon säger gulliga saker som får mitt hjärta att smälta så är det mycket kiss och bajs meningar.... 

"Rackartyg" är hon också bra på att göra, hon är rätt så påhittig den lilla tjejen... 

Tack Cornelia för att just du valde att bli vårat barn.