Pencillin

Igår kväll när Cornelia skulle gå och lägga sig började hon klaga på att det gjorde ont i höger öra. Efter alvedon och nässpray blev det bara värre och värre. 
Till sist låg hon bara i sängen och grät. 
Vi klädde då på oss och åkte upp på jouren. Personalen där tyckte nog att bi kunde ha stannat hemma och försökt med egenvård... 
Efter en undersökning av öronen konstaterades det att C hade öroninflammation i höger öra. Läkaren skrev ut pencillin som vi skulle ge om trumhinnan sprack. 
Vi passade även på att visa Cornelias stortår som är röda pch irriterade (hon biter på naglarna) och efter undersökningen la en sköterska om de infekterade tårna. 

Allt som allt tog vårat besök på jouren 10 minuter. I bilen på väg hem somnade gumman, men vaknade när vi kom hem och kunde inte somna om. Hela natten har hon vaknat och gråtit/skrikigt av smärta... Fy vad det är hemskt att se sitt barn ha så ont ochinte kunna göra nåt. 
Cornelia frågade på natten varför doktorn inte ville hjälpa henne :( 
På morgonen hade iaf trumhinnan spruckit så nu äter hon pencillin och har inte lika ont.


Tårna behandlar vi med alsolsprit och fotbad. 


Nu hoppas vi att sjukdomarna ska försvinna fort. 

 

Nytt år igen

Så har ytterligare ett år passerat. Tycker att 2014 gick fort. 2015 har precis börjat men jag tänkte passa på att summera året som varit lite grann. Sen i år ska jag försöka bli bättre på att blogga igen. Vem vet, ni kanske hinner bli less på mina inlägg ;) 

Första halvåret bestod av sjukdomar, läkarbesök och vabb. 
Cornelia opererade sig för tredje gången dagen innan midsommar. En operation som gjorde att Cornelia fick en infektion i halsen. 
Men efter en antibiotikakur och sjukskrivning så var hon frisk som aldrig förr. Semestern tillbringade vi i husvagnen, antalet dagar vi var hemma går nog att räkna på fingrarna. Vi körde inlandsvägen till Orsa, därifrån åkte vi sedan till Skara. Då vi var i Skara så besökte vi självfallet Skara sommarland men vi gjorde även små dagsutflykter därifrån tex till västkusten och även till fina Sara, A, Sixten och Ture. 
Efter Skara vände vi bil och vagn hemåt. 

Vi fortsatte sedan resten av sommaren och hösten med att åka iväg med våran husvagn. Vi stormtrivs som campare och längtar redan till våren. 


I höstas utökades våran familj med en fyrfotad vän. Cornelia gav henne namnet Kitty. En busig katt som har gett framförallt Cornelia en massa glädje.  I november fyllde vårat mirakel 4år, helt otroligt hur fort tiden har gått. Hon är nu stora tjejen med en massa energi. Hennes skratt och finurliga blick är svårt att säga nej till vilket hon själv vet om ;) Cornelia eller Elsa som hon själv kallar sig för (Frost) vet vad hon vill, en egen vilja utan dess slag. Envis, hjälpsam, snäll och helt underbar är andra ord som passar in på henne.