Dop

Idag har vi döpt våran älskade dotter Sara Cornelia! Vi har haft en helt underbar dag, men nu är jag rätt så trött vilket inte är så konstigt då man har varit igång sen tidigt imorse.

Fröken skötte sig i alla fall exemplariskt. I kyrkan var hon lite små kinkig då hon var övertrött men sen på dopfikat så visade hon sig från sin allra bästa sida. Gick självklart från famn till famn mellan olika släktingar som ville gossa med vårat underbarn ♥

I kyrkan sjöng min kompis två jätte fina sånger, Välkommen till jorden och Underbarn. Då kunde jag inte hålla bort mina tårar utan de rann längs mina kinder. Även J blev rörd. Tusen tusen tack Suss för dem vackra sångerna och den underbara dikten som du hade skrivit till oss ♥

Cornelia fick jätte fina doppresenter av våra nära och kära, det var en bilbarnstol, presentkort på babysim och fotografering, halsband, sångpåse, kläder, bestik, tallrik, kanin med lappar för aktivering och stimulering, bobby car, fotoalbum, spargris och böcker bla 2 barnkammarböcker.
Kaninen med lapparna har hon redan hunnit fästa sig vid!

Här kommer en lite bilder som jag tog innan dopet på hur det såg ut i lokalen. Har tyvärr inga bilder själv från själva dopet men det kommer senare.









Snö

Idag har det kommit rätt så mycket snö här. J orkade inte börja skotta imorse då vi skulle iväg utan tänkte fixa det när vi kom hem från doplokalen. Men när vi kom hem hade våra underbara norska grannar (är här över helgen) skottat hela gården, så himla snällt. Så vi gick hem och tackade så mycket för hjälpen och då hade de med sig en present till Cornelia, ett jätte fint halsband. Så jag tror att hon ska få inviga det imorgon på dopet.

Nu har vi fixat allt klart i doplokalen, allt som går att göra i förväg alltså. Vi har satt tulpaner på alla bord och så har svärmor gjort en tulpandekoration som vi har på fikabordet. Det har blivit riktigt fint där inne, inte alls samma lokal som vi fick nyklarna till igår.

Jag har nyss packat färdigt Cornelias skötväska där hon har 3 olika finkläder med sig. Tänkte att det är lika bra att ha reservkläder med sig för vem vet hur länge plaggen är rena ;-)

 


Dopsamtal

Sitter här framför datorn med riktigt tunga ögon. Idag har det varit en dag med många måsten...

Vi började dagen med att åka och hämta en ny lånebil för våran bil har inte blivit klar än. Bilverkstan hade satt dit den "nya" motorn och startat bilen och den gick bara fint tills de upptäcker att det sprutar olja under huven. Den nya motorn hade trasiga block, så nu måste de beställa en ny motor. Jag säger bara tack och lov att vi inte köpte en motor själva, nu är det inte vi som måste tjorva. Det här ska i alla fall inte kosta oss nåt extra och vi har fått låna en bil från verkstan som vi får ha ända tills våran bil är klar och det behöver vi inte heller betala nåt för så vi är rätt så nöjda.

Efter bilverkstan var det dags att åka vidare för dopsamtal med prästen, inför dopet som vi ska ha för Cornelia på söndag.

Sen var det bara att åka in till stan för att fixa några grejer till, bla blommor som vi ska ha på dopfikat.
Vi har även hunnit vara och duka och fixat lite grann i lokalen där fikat ska vara.

Imorgon ska vi hämta tårtorna och fixa klart det sista. Känns så skönt att slippa tänka på alla förberedelser på söndag utan då bara koncentrerar sig på att göra oss iordning.

Nej nu ropar sängen på mig! Natti natti! 

Vagga

Våran bil är fortfarande inte klar, när de skulle börja montera in den nya motern så upptäckte de att våran koppling var helt slut så nu har de beställt hem nya grejer till den. Alltid ska det vara nånting, ser inte fram emot att betala för hela det här kalaset. Men om vi ska tänka positivt så har vi ju nästan en ny bil sen ;-)
Hur som helst så har i alla fall bilfirman lovat att bilen ska vara klar senast på fredag annars så skulle vi få låna en bil av dem för vi får bara ha hyrbilen till på fredag och utan bil klarar vi oss inte.

Igår skrev jag om Cornelias tjorviga mage och även inatt har vi haft en tjorvnatt så nu har vi funderat fram och tillbaka och jag har googlat. Det verkar som att nestles Nan1 är mildare för magen är vad Sempers babysemp1 är som vi använder idag, så det blir att åka till affären för att köpa nan1 istället. Det kan inte skada att testa att byta ersättning.

Just nu ligger gumman och sover i sin takvagga och jag sitter här och bara tar det lugnt. Jag vet inte om jag har visat bilder på vaggan, men den har i alla fall farmor (Cornelias) gjort. Den är så himla fin och hon älskar att sova i den, när hon rör sig så gungar vaggan till.




Tjorv natt

Den här natten har varit lite tjorvig för gumman. Hon har vaknat några gånger och haft tjorv med sin mage. Vid 05 -tiden så klev J och Cornelia upp så att jag fick fortsätta att sova ett tag till. Vilket var så skönt. Nu när jag nyss har vaknat så sover båda två i soffan i sittlänge, kan nog inte finnas nån ställning som Cornelia gillar mer än att ligga på sin pappas bröst och sova.
Jag undrar hur länge hon ska ha såna här magknip, hon får de mest på natten eller tidig morgon.

Om vi har riktigt tur så kommer vi att "få" igen våran bil idag. Ska bli riktigt skönt med sin egen. Okej hyrbilen går riktigt bra men vi får inte ha med oss hunden i den vilket gör allt lite besvärligt. Sen så är våran bil lite större vilket märks i bagaget.

Nu börjar min familj att vakna så då är det bäst att jag avslutar här. Ha en bra dag alla bloggisar!

Myspys

På söndag är det äntligen dags för Cornelias dop och nästan allt är klart till dess, vilket känns så skönt. En jobbarkompis till mig som har varit med på hela våran resa ska sjunga två sånger i kyrkan. Hon kommer att sjunga Välkommen till jorden med Lotta Ahlin och Underbarn med Linn Maria Wågberg. Låten Underbarn är inte lika känd, men jag tycker att den passar så himla bra då den heter samma som bloggen och självklart är den jätte fin också. Klicka på länken så får ni höra ett smakprov på hur den låter.  

Vi kommer att ha dopfikat i en lokal som vi har hyrt då vi blir strax över 50 stycken, så det blir lite väl trångt här hemma ;-)

Cornelia upptäcker mer och mer sina egna händer. Man märker att hon gillar att ligga med en hand i sitt hår och bara mysa. Tror att hon kommer att bli en riktigt myspys tjej när hon blir lite äldre. Hon har även börjat att upptäcka lite "leksaker", hon har två favoriter här hemma och det är krokodilen som har blivit en speldosa och en Bukcwski katt. Katten fick hon i present när hon låg i min mage, hennes kusin har en likadan och det är även en av hans favoriter.



Efterkontroll

Nu behöver jag inte dreggla nå´ mer, var nämligen och köpte den fina klänningen från Lindex som jag skrev om igår. Jag köpte en i storlek 68 då hon mer och mer går över till den storleken. Kollade på en 74:a också men den var så himla stor så det känns så långt borta. Vill ju börja använda klänningen redan nu!

Idag har jag varit till mödravårdcentralen för efterkontrollen. Först pratade vi lite om hur livet är nu och så, sen kollade vi igenom förlossningsjournalen. Barnmorskan försökte skriva ut min förlossningsjournal men det bara tjorvade så jag får ringa och beställa kopior av den om jag vill ha den. 
Blodtrycket, blodsockret och blodvärdet kollades och allt var bara bra. Sen var det dags för själva efterkontrollen av mitt underrede och även där fick jag godkännt. Jag hade läkt ihop bra, men när hon skulle kolla mina knipmuskler så sa hon att jag gjorde rätt när jag knep men att jag gärna fick träna upp de lite mer, så nu är det knipövningar som gäller ;-) 


Sovrutiner

Vi gjorde stan igår, jag, Cornelia, syrran & systersonen. Där köpte jag ett par badbyxor med inbyggd blöja som gumman kan ha på sig när vi börjar på babysimmet, badbyxorna var riktigt bra då man kan dra åt kring benen och midjan. Dem hittade jag i alla fall på Lindex för 25 kr, som hittat!

Jag stod och dregglade över en klänning med tillhörande byxor på Lindex också, men jag köpte dem inte vilket jag ångrar så mycket. Min kära man tycker att vi har så mycket kläder och att vi därför inte behöver köpa fler.... karlar säger jag bara! Hur som helst det är dem här kläderna som jag dregglade över.


Det här setet kostar 179 kr på lindex

Idag kommer J hem efter en helg med skoterkörning och det ska bli så skönt när han kommer hem igen. Jag säger bara att de som är ensamstående gör det riktigt bra.
Man (läs jag) hinner inte göra mycket när man är själv med en liten.
Cornelia var övertrött igår kväll då hon nästan inte sov nåt under dagen, så därför var det så skönt när hennes farmor kom igår kväll och myste på med gumman och jag fick göra lite annat och bara få lite avlastning. 

Gumman åt sista gången vid 21:00 tiden igår och sov sen ända tills 05 utan att vakna, då blev det mat för att sen sova vidare till 07:30. Jag undrar om det kan vara så att hon har börjat att ändra sina sovrutiner, för om hon ska sova så här så är hennes föräldrar jätte tacksamma ;-)

När vi var i Turkiet i maj så köpte jag en grön krokodil som vi har gjort om till en speldosa och det har blivit Cornelias nya favorit. Just nu ligger hon och håller om den i sömnen ♥


Här ser ni krokodilen innan den fick en speldosa inopererad i magen ;-)


Mer fynd

Igår var jag hos mina föräldrar och hälsade på. Cornelia somnade i min mammas famn vid 19 -tiden och då tänkte jag att hon sover nog bara en liten stund då jag trodde att hon skulle vakna av att vara hungrig. Men där hade jag fel, jag fick börja väcka henne vid 21:30 tiden då jag blev så trött. Då blev det mat där och sen åkte vi hem. Lillan sov hela vägen hem så jag la henne i vaggan så att hon fick fortsätta att sova och hon fortsatte att sova ända tills vid 05 tiden UTAN att äta.
Jag som trodde att hon skulle vara vaken halva natten för att hon sov så mycket på kvällen, men där hade jag fel. Det måste vara jobbigt att vara med mormor, morfar och kusinen ;-)

Jag & syrran var på några affärer igår och jag köpte 2 julklappar, jo ni läste rätt JULKLAPPAR redan i slutet av januari, det måste vara rekord för mig!
"Sprang" på 2 leksaker till Cornelia som var nedsatta i pris och då kunde jag inte låta bli. Så det kommer att bli perfekta när hon blir lite äldre. Man ska ju vara ute i god tid heter det ;-)
Jag hittade även lite kläder till gumman på halva reapriset på Lindex, om man är medlem där och har fått ett sms av dem så får man förtur med halva reapriset på alla reavaror.


Tröja/tunika & byxor stl 80, 49.50 kr istället för ord. pris 179 kr


Mjuka jeans stl 68, 25 kr ord. pris 99 kr.

Idag ska jag & Cornelia möta och syrran och systersonen på stan för att kolla lite mer på rean. Vem vet man kanske hittar nåt mer att fynda. Har börjat att köpa lite större storlekar så att vi har lite mer kläder till våren.


Fredagsmys

Den här helgen kommer jag & Cornelia att tillbringa hemma själva då J ska iväg och köra skoter. Blir första gången vi sover hemma själva och bara är vi. Men det ska nog gå bra, eventuellt kommer farmor (Cornelias) och sover över här med oss imorgon.
Då får jag lite avlastning och hon får mysa på med gumman, helt perfekt alltså!

Om ett tag ska jag & gumman åka iväg till mina föräldrar där vi ska äta lite mat. Efter det får mormor & morfar passa lillan & hennes kusin för då ska jag & min syster åka och shoppa lite grann.

Sen ikväll blir det väl lite fredagsmys här hemma, har laddat upp med lite godis och en dricka.


Besök

Idag har vi haft trevligt besök av några av mina arbetskompisar. Var riktigt roligt att träffa dem igen då jag inte har träffat vissa av dem sen i maj då jag jobbade sist. De beundrade så klart vårat lilla underbarn. Av dem fick vi ett presentkort på Polarn och pyret och då var jag ju bara tvungen att åka in till stan efter besöket då jag hade fått mail att de hade sänkt rean ytterligare.

Här har ni mina fynd


Den här betalade jag 95 kr för, ord pris var 325 kr.


Tunika 65 kr, ord pris 225 kr


Svart ribbstickad baströja 40 kr, ord pris 145 kr


Lila ribbstickad baströja 40 kr, ord pris 145 kr


Badtrosor till sommaren, 25 kr, ord pris 95 kr


2 par sockar 25 kr/par, ord pris 45 kr/par.

För allt det här betalade jag 305 kr, ordinarie pris skulle vara 1025 kr, jag betalade alltså bara 29 % av ordinarie priset, det kallar jag rea ;-)



Känslig

Gårdagens tandläkarbesök gick riktigt bra, förstår inte riktigt vad det var jag oroade mig för. Tandläkaren fick borra "upp" mitt hål som var ganska litet med rätt så djupt. Var bara 0,7 mm från nerverna så nu kan jag ev få ilningar som kan hålla i 3 veckor, men än har jag inte märkt av det.

Idag är det -22 grader här, så det blir en dag inne i värmen. Några av mina jobbarkompisar ska komma hit och hälsa på, eller ni kan nog läsa snosa på Cornelia.
En av mina jobbarkompisar fick barn ungefär en månad innan mig så hon ska också komma hit med sin pojke, så då får jag snosa på en annan bebis också ;-)

Annars så tror jag inte att det händer så mycket. Nu när man är mamma ledig så har jag inte så mycket inplanerat utan tar mer dagen som den kommer.
Vi utgår alltid från Cornelias "dagsform".

Jag vet inte riktigt vad som har hänt med mig, sen lillan föddes har jag blivit så känslig, för det minsta lilla så börjar jag att gråta. Som igår tex så låg J och Cornelia och "pratade" och då började jag gråta, bara för att jag tyckte att det var så fint att de har sån bra kontakt... hmm alla dessa hormoner.
Är det nån av er som känner igen sig i det här? 

Du är allt

Här är en till riktigt bra låt ♥


Tandläkarbesök

God morgon!

Här är vi uppe och myser på. Gumman sitter i sin babysitter och "pratar", i kaminen brinner en brasa och framför den ligger både katten och hunden, så det är inte annat än mysigt här hemma så här på morgonkvisten.

På dagens agenda står det tandläkarbesök för mig, inte det roligaste då jag hade ett hål som ska lagas idag. Efter det blir det köttsoppsmiddag hos mina föräldrar. Borde ju vara en bra måltid att äta när man är bedövad i munnen.

Annars så händer det inte så mycket. Vad ska ni göra idag då?

Förresten igår när jag skrev om Willys erbjudande på blöjor glömde jag att skriva att erbjudandet gäller hela den här veckan och enda kravet är att man handlar andra varor för 200 kr och man får bara köpa 3 blöjförpackningar per hushåll. Men jag funderar på att åka en sväng till och handla för blöjor behövs alltid ;-)

Här kommer en bild på våran älskling ♥


Dreggel

Gårdagens besök hos sjukgymnasten gick riktigt bra, jag fick en OK stämpel i rumpan ;-) Det enda hon hade att klaga på var att jag inte hade med mig Cornelia så att hon fick träffa lillan, men hon fick i alla fall se bilder på henne, bättre det än inget alls!
Sen sa sjukgymnasten att jag skulle kontakta dem direkt om jag blir gravid igen för att börja med vattengympan i ett tidigt skede så att jag inte får lika jobbigt igen.

Cornelia har börjat att dreggla jätte mycket de senaste dagarna, allt som hon kommer åt ska in i munnen så att hon får "smaka/bita" på det. Nu är det ett måste att hon har en dreggel lapp på sig, farmor skulle sy några till så det är helt perfekt.


Den här klänningen har farmor sytt till Cornelia, ser ni vilket fint märke sm sitter på den ;-)

Igår var vi och köpte blöjor på willys, ni har väl inte missat deras erbjudande?


Till Cornelia

Den här låten tycker jag är så himla bra, den vill jag ge till dig min älskade dotter.
Du är allt för oss, den dagen du kom är den absolut bästa dagen i mitt/vårat liv.
Älskar dig mest av allt ♥


Besök hos sjukgymnasten

Gårdagens husvisning, var lite si och så. Bilderna som mäklarna hade lagt upp visade inte husets rätta sida, som var en massa slarvsaker överallt. Vattenledningar som inte satt fast, det var inte helt tätt kring fönstrerna, inga lister, kakel men ingen golvvärm, ja listan kan göras lång. Men vi får se om de får nåt bud på huset, för vi skulle kunna tänka oss att ge ett skambud för att sen fixa upp huset för det är potential.

Just nu ligger min lilla gumma och halvsover i sin vagn, hennes pappa sover i sovrummet och jag passar på att sitta vid datorn en liten stund.

Idag ska jag till sjukgymnasten som jag gick till under graviditeten för att kontrollera mina fogar. Om man har haft fogbesvär under graviditeten så tyckte hon att man ska göra en kontroll 2 månader efter förlossningen. Så då får vi se om jag får en ok stämpel ;)

Annars så händer det inte så mycket idag. Har kommit rätt så mycket snö här under natten så barnvagnspromenaden får vänta lite tills de har hunnit skotta vägarna.

Visning

Igår när vi kom hem från syrran så fick Cornelia äta och efter det somnade hon i vagnen, klockan var då vid 21 -tiden. Hon brukar inte sova så länge då, så vi satt och tittade lite på tv för att invänta att hon skulle vakna.
Känns ju lite onödigt att ta upp henne från vagnen så att hon vaknar när man byter blöja och sätter på pyjamasen.
En timme senare började jag bli så trött så då gick jag upp och la mig och J stannade uppe, tänkte i mitt stilla sinne att jag hinner väl inte mer än att somna så kommer J och C upp.
Men ack så fel jag hade.
Cornelia vaknade inte förrän klockan 02 och fick då på sig pyjamas och lite mer mat i magen innan de kom upp till mig.
Sen har hon fortsatt att sova till kring 05 tiden då magen började att tjorva så då klev jag upp med henne och la mig i soffan så hon fick ligga på min mage och där somnade hon och vaknade sen vid 07 tiden.
Så om jag skulle summera den här natten så får den högsta betyg i sömn!

Idag ska vi gå på en husvisning, kollade i tidningen igår och såg ett hus i stadsdelen där både mina och J:s föräldrar bor och där vi är uppvuxna. Kallar fortfarande det för hemma, så nån gång vill vi flytta tillbaka dit. Hur som helst så såg det här huset ut som att ha en bra potential, men vi får se. Titta kostar ju ingenting ;)

Sen ikväll kommer mina föräldrar hit på middag. 

En barnvagnspromenad hade jag även tänkt att försöka hinna med, då det bara är -12 grader idag. Ja det här är våran dag i stora drag. Vad ska ni hitta på idag?


Myggfritt

Igår var det inte riktigt Cornelias dag. På hela dagen sov hon sammanlagt 2 timmar, vilket är alldeles för lite så på kvällen var hon riktigt övertrött men att få henne att somna var inte det lättaste.
Så det fick bli en tidig kväll för mig också, så vi la oss strax efter 21 och med mig brevid sig i sängen så somnade hon. Sen har hon sovit riktigt bra inatt.
Idag hoppas jag att hon ska kunna sova lite mer, så att hon inte blir så där övertrött igen.

Här har kylan kommit tillbaka, kollade nyss på termometern och då visade den -29,7 grader, så det är garanterat myggfritt. Vi håller oss inne idag, förutom ikväll då vi ska åka och hälsa på min syrra och hennes familj.

I reklamen förra veckan var sverige häftet med och på baksidan hade fujidirekt att man fick framkalla 100 bilder gratis och bara betala för frakten så det ska jag roa mig med idag. Alltså att lägga upp en beställning.
Vill ni gissa vem jag ska framkalla bilder på ;-)




Premiär

Igår premiär duschade jag med Cornelia och det var hur mysigt som helst. Hon verkade också gilla det vilket är kanon. Måste ju träna lite på det inför babysimmet.

Jag har suttit och läst igenom inläggen som min syster skrev när jag låg inne på förlossningen/bb. Känns precis som att det var igår. Hur som helst så skriver jag av alla inlägg och kommentarer för att sen skriva ut allt och sätta in i Cornelias album. Jag vill att hon ska veta vad som hände dagen hon föddes och hur många som väntade på henne, vårat lilla efterlängtade barn ♥

Ikväll är det meningen att vi ska äta middag hos våra grannar, men vi får se om det blir nåt. Jag har huvudvärk och känner mig inte alls i form så det kanske bara blir en lugn hemma kväll istället.

Tack

Tack för alla era kommentarer i det förra inlägget, alltid lika kul att få lite respons på det man skriver :-)

Anette: Vi har en skoda octavia rs, jag tror att arbetet ligger på kring 10000 kr. Tack för erbjudandet, men de har redan plockat ut hela motorn och nu väntar de in att den "nya" ska komma.

MTVD: Det kanske är så att det alltid kommer nåt gott efter att det är strul med bilarna... :-)

Mamic: Det är på helex vi ska gå så det låter bra att de har ikeastolar där.


Idag har vi varit på bvc på 2 månaders kontrollen (C blev 2 månader i lördags). Idag vägde hon 6290 gram och är 60 cm lång. Stora damen alltså :-

Efter bvc så var jag på ett konditori och beställde tårtorna till dopet. Vi blir rätt så många , då jag har så stor släkt.

Surt sa räven

Som ni av mina tidigare inlägg nu vet så håller vi på att planera dopet för fullt.
Igår fick vi veta en av Cornelias doppresenter. Hon ska få gå på babysim. Vet inte vem som kommer att tycka det är roligast, om det blir hon eller vi föräldrar?!
Babysimmet börjar i mitten av mars så tills dess hoppas jag att jag är i lite bättre form ;-)

Har nån av er gått på babysim? Jag funderar lite på hur man rent praktiskt löser det, alltså både jag & J ska få bada med henne (jag som trodde att bara ena föräldren fick bada).
Jag tänker alltså när jag ska duscha och så, var ska jag då lägga Cornelia? Tar man med sig barnvagnen eller hur gör man? Kom gärna med tips.
Just nu har vi ju babyskyddet men i mars så kommer vi att ha gått över till en större bilbarnstol då min syster kommer att ha babyskyddet till deras bebis som föds då.




Nu har vi förresten fått domen på våran bil som har lagt av. Hela motorn och turbon måste bytas... Så det kommer att sluta på drygt 31000 kr och inga försäkringar gäller. Känns riktigt surt, men som J säger: vi är ju friska i alla fall och Cornelia är äntligen här med oss, pengar är inte allt.
Ska försöka att tänka på det när vi äter blodpudding 5 dagar i veckan.


Beautiful Blogger Award




Jag har fått en Beautiful Blogger Award från Marre, tack så mycket!

Nu är det lite saker som jag ska svara på, så här kommer det:

Ta upp närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4. Vad står där?
vanlig mjölk eller grädde           vatten. Koka i 5-10 minuter tills de känns       (Andra mosbokek -En kokbok för hungriga bebisars föräldrar)

Vad var det senaste du såg på tv?
Jims värld

Borsett från datorn, vad hör du just nu?
Tv:n som mannen ligger och tittar på, gumman som låter lite i sömen och tvättmaskinen. Mycket ljud på en gång ;-)

När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
Igår kväll när vi kom hem plockade jag ut lite saker från bilen

Vad har du på dig?
Ett par jeans och en svart tunnika.

Vilken var den senaste filmen du såg?
Änglagård tredje gången gillt

Skulle du överväga att flytta utomlands?
På vintern när snön vräker ner som mest och det är riktigt kallt ute så längtar man bort till värmare länder men att flytta utomlands, nej det skulle jag nog inte kunna göra.

Hmm nu kommer det svåraste, att välja ut 7 stycken att ge den här awarden vidare till.

Sju Bloggerskor/Bloggar som får awarden:

Louise                  Från ivf till ett liv
Linda                    Underbar gåva
Anna                    Annacondas
Anna                    Annas underbara
Avlängtan             Avlängtan till dig
Anna                    Spättanjanssons vandring genom livet                  
Cornelia               Mitt hem och min trädgård               


2 månader

Sitter här vid datorn ungefär på samma sätt som jag gjorde för 2 månader sedan, de enda som skiljer åt är att jag inte har värkar nu och att Cornelia sover brevid i vagnen ♥
Kan ni tänka er att det redan har gått två månader, tycker att tiden har gått så himla fort.



Jag har glömt att berätta att Cornelia har invigt retrovagnen nu. Vi har den inne så att hon får sova i den på dagarna. Helt perfekt, hon sover hur bra som helst i den. Vill inte ha henne sovandes på övervåningen i spjälsängen när vi är nere på dagarna.




Mys

Det känns som att jag lever ett lyxigt hemma fru liv just nu.
Idag åkte jag & Cornelia in till stan där vi mötte upp mormor. Självklart köpte mormor lite kläder till gumman, hon har sån tur att ha såna snälla släktingar.
Min mamma brukar säga att hon inte kan sticka och göra fina saker, men däremot så har hon ett kontokort som hon gärna använder till sina barnbarn. Min systerson upptäckte det tidigt kan jag säga ;-)

Även jag handlade i stan, till mig blev det ett par nya jeans och så blev det lite smått till gumman. Det är helt omöjligt att åka in till stan utan att köpa nåt till henne.
Har ni andra samma "problem"?

Nu ikväll har vi varit på middag hos farmor och farfar, så underbart att äta borta. För det första slipper man laga maten, man slipper även disken och om gumman är lite grinig under middagen så finns det så många famnar som mer än gärna äter kall mat senare bara för att få mysa lite istället.

Imorgon ska vi (jag, J, Cornelia, farmor och farfar) äta middag hos mormor och morfar. Då blir det ännu fler som vi hålla och mysa. Undra om man själv får ha henne nåt då ♥

Jag & gubben har sagt att vi är så himla glada att vi har så många i vår närhet som älskar Cornelia. Hon kommer att växa upp med en riktigt stor familj som gör allt för henne!


Promenader

Igår kväll trotsade vi kylan och gick ut på en liten promenad med vagnen, kände på Cornelia flera gånger och hon var varm och go.
Voksipåsen håller verkligen värmen bra åt henne.

Idag är det riktigt skönt ute, bara -11 grader så snart ska vi klä på oss och gå ut en sväng.

Annars så händer det inte så mycket här, dopplaneringen fortsätter och förberedelserna likaså. Har tänkt att göra en godissort till och sen är allt färdigbakat så det känns riktigt skönt.


Bio

Igår var jag & mannen på bio. Vi såg Änglagård, medans gumman fick vara hos farmor och farfar. Jag kände mig som en dålig mamma när vi lämnade henne. När vi kom fram till stan så fick J ringa och kolla läget och självklart gick allt bara bra, inte för att jag trodde nåt annat.
Första gångerna som man har barnvakt är nog jobbigast. Nu står mormor/morfar och moster på kö för att få passa lilltjejen.

Idag har det varit så kallt ute (-26 grader) så vi har hållt oss inne. Jag har städat lite här hemma och J har gjort jätte goda rosa tryfflar som vi ska ha till dopet. Jag har inte riktigt tålamodet att göra såna som är i så många olika steg, men det är tur att man är bra på olika saker. Här finns i alla fall receptet på dem om ni är sugna på att göra såna.  



Imorgon ska jag & Cornelia till mormor och fortsätta att ordna lite saker till dopet. Var igår och köpte ett band som ska sättas fast på dopklänningen. Cornelia ska döpas i samma klänningen som jag hade när jag döptes.
Jag ska även baka en långpannekaka imorgon och vika lite fler servetter.

Tips

Jag har fått en inbjudan till Campadre av min syster och efter att ha varit in där och kollat på de olika erbjudanden som de har tycker jag verkligen att ni ska registrerar er där. Man kan göra riktigt bra fynd!
Så om det är nåt för er så klicka här.

Bakat

Idag har svärmor/farmor varit här och gossat med Cornelia och jag själv har passat på att baka biskvier till dopet. Har kvar att doppa de i vitchoklad som jag ska färga rosa, men det blir lite senare.

Just nu sover gumman så jag ska passa på att vika lite fler servetter som vi ska ha till dopet.

Imorgon blir det eventuellt en snabb visit till stan då jag behöver köpa ett band till dopklänningen och lite fina små formar som man kan ha till olika bakverk.

Jag märker att bloggen nästan bara handlar om Cornelia just nu, men det är så svårt att skriva om nåt annat då allt som händer i mitt liv kretsar kring henne.
Jag hoppas att ni inte tycker det är allt för tråkigt att läsa...

Nytt år!

Hoppas att ni hade en trevlig nyårsafton. Vi var och åt middag hos mina föräldrar igår och sen blev det att spela lite kort innan vi styrde bilen hemåt.
Där firade vi tolvslaget med att byta bajsblöja ;-)
På tal om bajs så har lillan äntligen börjat att få bättre i sin mage. Jag ringde till bvc i torsdags för att fråga om råd då hon har varit så hård i magen och då tyckte barnmorskan att vi skulle börja ge messmör i ersättningen varje mål. Så nu har vi en nöjd och glad tjej igen.

Inatt ringde min mobil vid 01-tiden, det var då våran granne som var jätte ledsen. Deras hund hade precis dött, den hade blivit så rädd för raketerna och bara skrikit till för att sen dö, stackars lilla söta vovven. Nu var hunden ganska gammal men jag har aldrig tidigare hört att nåt sånt här har hänt.

Jag funderar lite på om jag skulle orka baka biskvier idag eller om jag ska göra det imorgon istället, har tänkt att göra lite mindre biskvier med vit choklad som jag ska färga rosa. Har börjat att styra upp lite grann till dopet och det känns så skönt att få nåt gjort. Svärmor har också bakat lite grann, känns så skönt att få hjälp. Hinner inte riktigt lika mycket som innan Cornelia kom.