Kallt

Brrr idag har kylan slagit till här, -14grader stod det då jag var iväg tidigare idag. Misstänker att det blir en kall jobbarnatt så jag måste plocka fram varma kläder.

Idag har jag varit med Cornelia till barnmottagningen. Där tyckte läkarna att Cornelia var en pigg, glad och framför allt frisk tjej. De tyckte inte att det fanns nåt som gjorde att de misstänkte att hennes klumpighet berodde på annat än rören i öronen. Nu då hon har fått nya rör så är hon inte alls lika klumpig, så det känns så skönt.

De gjorde en vanlig läkarundersökning som visade att halsmandlarna var förstorade och irriterade men ingen infektion. Rören sitter på plats. Det högra örat så fläckigt ut vilket jag fick förklarat som ärrigt på trumhinnan efter många öroninflammationer.
I det vänstra fanns det kvar lite blodrester.

Om ett par veckor så är det återbesök på öron, så det blir spännande att höra vad de säger.


Spontan

Idag har jag varit riktigt spontan och det är jag inte varje dag ;) Jag är ju personen som gillar att skriva långa listor och planera men ibland kan jag överraska.

Idag blev jag sugen på att åka en sväng till grannlandet och Ikea. Så sagt och gjort , efter lunchen packade vi in oss i bilen och åkte de 13 milen för lite shopping. Jag & Cornelia passade på att sova i bilen medan J körde.

Hade väl egentligen inget speciellt på min lista, men vi kom i alla fall hem med fullt bagage, konstigt det där ;)

Det blev ett nytt vardagsrumsbord, sen köpte vi även en ny Trofast förvaring med vita backar. Nu fanns det tyvärr bara stora hemma så vi måste till Ikea igen snart, vilken otur eller hur?!

Nu ikväll har vi skruvat ihop sakerna och det blev riktigt bra. Nu längtar jag ännu mer tills vårat ekbord blir målat vitt. Nya köksstolar skulle vi också behöva ha, men det är inte det lättaste då jag har kommit på att jag vill ha gamla pinnstolar. Men nästa gång vi åker till J:s mormor och morfar ska jag se vad de har, de hade stolar som vi kunde få. Hoppas på att de ser ut som i mitt huvud ;)


Effektiv

Jag börjar verkligen att undra vad jag gjorde av tiden innan jag fick barn.
Idag har Cornelia varit på förskolan och medans hon var där då har jag fixat och donat här hemma.

Det är renbäddat i sängarna, halva huset städat och julpyntet har kommit fram. Det här plus ett möte och lite shopping har jag hunnit med idag. Känns riktigt bra.

Nu ikväll blir det att slappa framför en ny Johan Falk film och lite tända ljus, det är vardagsmys!

Här kommer bilder på lite av dagens pyssel.
Adventskalendern har min mamma broderat till Cornelia. Jag hade en likadan då jag var liten, så det är nostalgi.
Dekorationen runt adventsljusen är minimarshmallows och polkagrisar, undra hur länge de får vara kvar?!


Tack

Tack för eran omtanke, det var verkligen nåt konstigt som jag fick. Vi hade en kompis här från lördag till söndag och även han drabbades av nåt liknande som mig. Kräktes en gång, sen yr och huvudvärk.
Idag har jag mått relativit bra, känner mig fortfarande lite trött och yr, men det är absolut inte lika som igår.
 
Imorgon ska Cornelia på förskolan och då tänkte jag passa på att julpynta lite mer här hemma. Adventskalendern ska upp på väggen och julklapparna ska hängas upp (undra om det är att leka med ödet att hänga upp de i förväg?!)
 
 

Sjuk igen

Jag & J turas alltid om vem av oss som ska kliva upp med våran morgonpigga dotter. Imorse började jag och några timmar senare så gjorde vi sidbyte. Jag kände mig ganska konstig i kroppen då. Sov ett par timmar men kände mig inte utvilad. Mådde lite illa så nån mat fick jag inte i mig. Jag höll mig till dryck istället.
 
När det var dags för Cornelia att sova middag så gick jag och la mig med henne. Jag somnade som en klubbad säl på en gång. Efter en stund så känner jag mig konstig igen. Hinner gå ut ur sovrummet och ska precis öppna grinden från övervåningen då jag svimmar. När jag vaknar till så börjar jag att kräkas. Hela jag låg i kräks där på golvet :-(
Efter att ha fått en hink av J och kräkts färdigt så mår jag relativit bra.
 
Efter en stund testar jag lite dryck igen och allt går bra att få ner och jag¨behåller allt. Däremot så har/är jag yr och trött hela tiden. Har spenderat hela dagen på soffan då jag inte törs vara på övervåningen om jag svimmar igen.
Nån magsjuka tror jag inte att det är utan jag misstänker att det är en influensa som har satt sig på balansen.
 
 

Härlig lördag

Cornelia har precis somnat och jag har satt mig ner och känner bara lugnet. Om en stund ska jag krypa upp i soffan och se en Johan Falk film. Det här är en lördag nät den är som bäst, bara mys och inga måsten!
Vi får se hur länge jag orkar vara vaken, har jobbat två nätter och idag så sov jag väl inte så där jättelänge.
 
Idag har vi inte gjort nånting speciellt utan bara varit. Imorgon tror jag att vi ska vara lite mer sociala, vi kan ju inte bara gå omkring i mysbyxor här hemma hela tiden ;-)
 
Idag är det exakt en månad kvar till julafton och de flesta julklapparna är nog handlade eller att vi i alla fall vet vad vi ska köpa. Känns så himla skönt. I år har jag köpt många av klapparna på nätet, man kan verkligen spara pengar på det sättet.
Just nu har Ellos ett jättebra erbjudande men det gäller bara tom imorgon så ni får skynda er! Om man handlar för 800kr så får man 400kr i rabatt, handla för 1600kr och få 800kr i rabatt. Jag har handlat julklappar för lite mer än 1600kr och bara betalat 800kr. Duplo, bebiskläder (till dockorna) sängkläder, glitterlim, filmer, kläder, pussel, Pippi figurer mm har jag köpt, mest till Cornelia med andra ord ;-)
Direkt du går in på www.ellos.se så kommer det här erbjudandet upp, då behöver du bara aktiviera det.

Tomten

Nu är det bara lite mer än 1 månad kvar till julafton och det börjar bli dags att köpa julklapparna. Nu vet jag inte om tomten läser min blogg men om han gör det så kommer nu ett brev:
 
Kära tomten!
Som du säkert vet så har jag nästan allt som jag vill ha. Men om jag ska få önska mig nåt av dig så är det en lillasyster eller lillebror till Cornelia. Du ser jag önskar mig inte så mycket, utan bara en liten "sak". Tyvärr är det lite svårt att ordna den julklappen själva utan då behöver vi lite hjälp på travet, så ett presentkort på provrörsbefruktning skulle inte vara helt fel ;-)
God Jul!

Möten hela långa dagen

Jag känner mig helt slut i huvudet efter att först haft utbildning på förmiddagen och sedan personalmöte från 15-17:30. Mellan utbildningen och personalmötet har jag hunnit luncha med två kollegor och shoppat lite grann. Alltid lika roligt ;)
 
Nu är Cornelias julkläder helt färdiga. Blomster undrade var jag hade köpt klänningen och den kommer från Polarn o Pyret. Sen har jag köpt till en röd tröja och ett par röda leggings från Lindex (ta 3 betala för 2) som matchar till.
 
Idag har vi fått en kallelse till barnmottaningen, redan nästa fredag är det dags. Då ska Cornelia få göra en vanlig koll (tror jag i alla fall) bara för att se att inte hennes klumpighet beror på nåt annat än öronen. Men de senaste dagarna har jag inte märkt av nåt av den dät klumpigheten, så jag hoppas verkligen att det bara berodde på att rören tjorvade.
 
 
 
 
 

Kan själv

Nu har jag börjat att få ont i mitt vänstra öra, det är ett tryck som kommer och går. Läkaren från vårdcentralen ringde idag och jag har ingen halsfluss utan det är bara en rejäl virusinfektion. Det onda i örat trodde hon berodde på att jag har mkt snor som trycker (ursäkta detaljerna) så nu ska jag köra med nässpray och bisolvon.

Då jag inte känner mig kry så har jag & Cornelia haft en hemma dag. Vi har sovit middag i två timmar, underbart skönt och välbehövligt.

Cornelia har gjort allt gör att testa mitt tålamod, hon tycker att det är tråkigt att bara vara med sin sjuka mamma. Men imorgon är det dagis för henne och kurs för mig.

Cornelias senaste är att säga: KAN SJÄLV! Det säger hon till precis allt, spelar ingen roll om det är påklädning, skalning av äpplen eller vad som helst så kan hon själv.
När nåt inte går som hon vill så blir hon så frustrerad.
Ni skulle bara veta hur många gånger per dag hon går till garderoben varje dag för att sätta på sig nya kläder själv :)


Vårdcentralen

Nu då Cornelia känns relativit frisk så saknar jag vårdcentralen så jag tyckte att det var dags för mig själv att boka tid ;-)
Nja riktigt så var det väl inte, men jag har i alla fall varit dit idag då jag har så ont i halsen. Jag har svårt att svälja, så varje tugga jag tar måste tuggas ett ex antal gånger innan jag kan svälja. Det gör även ont att svälja dryck.
 
Två läkare tittade i halsen och den är riktigt röd och irriterad. Snabbsänkan var förhöjd, lite feber hade jag också och sen tog de en svalgodling men svaret på den får jag vänta ett par dagar på.
 
Summan av det här är i alla fall att jag får fortsätta ta panodil, tugga maten ordentligt och hoppas att svaret kommer snart.
 
Jag har hittat ett "nytt" spel på mobilen, SongPop och det är så kul! Om ni inte har testat det så kan jag rekomendera er att ladda ner appen SongPop free, jag heter saraaaa81 där om nån vill spela. Igår kväll fick jag knappt ha min mobil ifred då J skulle spela hela tiden ;-)
 
 

Samtal

Inatt fick jag ett sånt där samtal som man inte vill ha.
J ringde och berättade att Cornelia hade kräks ner sängen :( Mina kollegor flyttade sig en bit från mig, undra varför?!

Kändes inte allt för kul att komma hem...
Men vi verkar haft tur den här gången.

Två gånger hade hon kräkts under natten och bägge gångerna efter att ha hostat.
Hon har ätit efter det här och fått behålla allt. Så jag tror inte att det var magsjuka, utan istället pga hostan plus att hon hade ätit mycket hos sin gammelfarmor & gammelfarfar tidigare under dagen.

Idag har vi mött upp mina föräldrar på stan. Mormor har köpt matchande juloutfits till Cornelia och "lill" kusinen. Det som saknas är röda baströjor att ha under klänningen, men se var tyvärr slut nu så vi får kolla efter det senare.


Kompisbus

Idag har vi har haft Hanna, Astrid & Elsa här på kompisbus. Cornelia började deras besök med att vara ego, alla leksaker som Astrid ville låna skulle hon ha. Men efter ett tag släppte det och tjejerna började fnittra tillsammans ♥ Cornelia var lika intresserad av lilla Elsa den här gången som förra då de träffades. Hon skulle "låna" henne hela tiden ;-)
Tack tjejer för besöket och presenterna igen, alltid lika roligt när vi ses ♥
 
         Våra busiga tjejer
 
Det kommer fortfarande lite blod från Cornelias vänstra öra, men hon verkar inte ha ont i alla fall. Det första hon sa imorse var att vi skulle åka till doktorn så han fick titta i hennes öra, jag tyckte då att jag kunde kolla men nä doktorn skulle minsanna titta ;-) Snacka om att hon är van vid att åka till doktorn och kolla upp små öronen....
 
Om en stund är det dags för mig att åka och jobba. Igår vabbade jag så nu har jag bara två nätter kvar.
 

Operationen

Nu har vi precis kommit hem efter dagens operation. Cornelia var första barnet ut även idag, vilket är skönt då det är lite (MYCKET) svårt att förklara för en 2åring att hon inte får äta...
 
Vi fick även idag börjar med att gå in i uppvakningsrummet iklädda snygga operationskläder. Där skulle de ge Cornelia flytande alvedon och lugnande medicin. De började med alvedonen men hon spottade och fräste mest. Efter en stund fick vi i henne den lugnande medicinen och efter ett tag märker jag hur den börjar att verka. Cornelia var helt borta, skrattade, sträckte ut tungan och var allmänt drogad. Lite obehagligt att se henne så :-(
 
Sedan gick vi vidare in till operationssalen. Jag berättade då för narkosläkaren om problemen som var då vi låg inne med att sätta en kanyl på henne så därför valde läkaren att söva henne med masken istället. Först fick hon lustgas vilket gjorde henne ännu mer "borta", sen byttes den ut mot sömnmedel. Då hon började att somna så fick hon ryckningar och blev allmänt orolig vilket var jobbigast för mig. Cornelia var inte medveten om det då.
 
Att lämna henne nedsövd var lika jobbigt den här gången som förra. Men tack och lov så tar ju operationen inte så lång tid.
 
När operationen var färdig så fick jag gå in till uppvakningsrummet och sitta brevid henne. Hon vaknade snabbt och var lite orolig. Hon tyckte att det var obehaligt med "tratten" i halsen och syrgasen så det tog vi bort. Efter det fick hon sitta och mysa i min famn en stund innan vi gick tillbaka till avdelningen.
 
På avdelningen fick hon välling och lite saft, efter det kvicknade hon till snabbt. Ner på golvet för att leka på en gång, i början gick hon lite ostadigt men det släppte rätt så fort.
 
Läkaren kom in och berättade att Cornelia hade vätska bakom båda öronen. I det högra örat satt röret på rätt plats men det togs bort och ett nytt sattes dit. Trumhinnan var även svälld och irriterad.
Den vänstra trumhinnan var riktigt tunn och skör, men jag glömde bort att fråga om det kommer att gå till sig. Det vänstra röret hade satt sig på sniskan så det hade varit lite svårt att få ut det. Sen då trumhinnan var skör så började hon att blöda ur det örat. Läkaren sa att det inte är några mängder blod som kommer men det var ändå lite svårt för henne att se i mikroskopet.
Nu är det ett nytt rör även i det örat.
 
Om en dryg månad fick vi en ny tid till öron/näsa/hals för att kolla hur rören sitter, läkaren tyckte att det var för länge att vänta 1år tills nästa besök.
Den här läkaren hade hört talas om Cornelia då hon var inlagd så hon är lite känd där på avdelningen ;-)
 
Känner mig ganska trött och sliten nu då Cornelia valde att vakna kl 02 inatt och ropa på mig. Då hon var fastande så kunde vi inte ge henne nån välling utan det var bara att försöka få henne att somna om vilket inte alls gick. 03:30 gav jag upp och då fick J ta henne. Tror ni inte att hon somnade på en gång då!
 
Nu myser vi på här hemma med Pippi film, popcorn och saft. Har man opererats så har man.
 
 
 
 

Imorgon

Imorse blev det en tidig morgon igen för den lilla fröken här hemma. Vilket gjorde oss båda trötta, så efter en tidig lunch så somnade vi båda strax innan 11 och sov i två timmar. Välbehövligt kan jag säga :-)
 
Nu har hon nyss somnat och jag tog en liten pause här framför datorn innan det är dags att packa i ordning en liten väska som ska med till sjukhuset imorgon. Då är det nämligen dags för Cornelias operation. Känns så skönt att hon äntligen ska få hjälp (igen) men samtidigt så oroar man sig alltid för narkosen och operationen fast det är ett rutiningrepp.
 
Min ögoninflammation är i stort sett över nu, så nu börjar jag se ut som en människa igen istället för en vampyr eller nåt liknande ;-)
 
Om en timme börjar Greys Anatomy, veckans höjdpunkt!
 
 
 

Skynda skynda!!!

Jag måste bara tipsa er om en kampanj som Campadre har nu. De har superduper fina åkpåsar från The Buppa Brand för 499kr. Säger bara wow!!!
Om man även använder den här koden: 12GAW2  så får man 100 kr rabatt, så en The buppa Brand åkpåse för 399kr.
Om ni inte redan är medlemmar på Campadre så använd den här länken.
 
Den översta åkpåsen har jag klickat hem, så nu längtar jag efter att den ska komma!
 
 

 

Irriterat

God morgon!
Nu har jag precis vaknat efter nattens arbete. Frukosten är i magen och jag har börjat att vakna till liv igen. Om en liten stund ska jag åka och hämta hem Cornelia från förskolan.
 
Cornelia har vaknat tidigt i några dagar och det märks på henne på kvällarna. Hon har vaknat kring 5 tiden vilket har gjort henne riktigt trött redan vid 17, men idag har hon haft sovmorgon till 6:15 så jag hoppas att det börjar vända nu. Hon sover i stora sängen och läggningarna går bara snabbare och snabbare. Vi monterade ner spjälsängen för ett par dagar sedan och satt ut den i förrådet. Känns så skönt att slippa ha den här inne.
 
Annars så har jag har precis fått min 3:e eller 4:e ögoninflammation på kort tid. Det är alltid mitt vänstra öga som drabbas och det är så jobbigt. Det är rött, rinnit och irriterat och riktigt jobbigt... Förstår inte varför jag drabbas hela tiden, det är ingen annan i familjen som har det här. Jag som i vanliga fall bär linser måste ha glasögon nu.
Känner mig lite förkyld så det kanske är därför också ögat spökar?!
 
 
 

Kalasat färdigt

Igår ville inte Cornelia sova middag, vet inte om det berodde på sin nya säng eller om det var för att det började komma kalasbesök...

Hur som helst så hade vi hennes tredje 2års kalas igår. Hon har blivit rejält uppvaktad de här dagarna med skor, kläder, pengar, docka, lego, böcker, Pippi figurer, Pippi och lillagubben gossedjur, leklera, pärlor, sängkläder, mössa, handskar, pulka, reflexväst mm.
Man kan tro att hon har fyllt jämnt ;)

Idag ska vi bara vara hemma och mysa, Cornelia har vaknat 05:10 idag så jag misstänker att hon kommer att somna direkt efter lunchen.
Även inatt har hon sovit i sin nya säng så idag ska vi montera ner spjälsängen och tvätta upp allt från den. Sen ska den ut i förrådet, hoppas att vi får ta fram den igen nån gång.

Ikväll vankas jobb för mig, första av 2 nätter.




Ingen bebis

Igår tyckte jag att det var dags för Cornelia att sluta att sova i spjälsängen, så jag lyfte ut den från hennes rum och bäddade växasängen.
Jag sa även till henne att det bara är bebisar som sover i spjälsängen, varav hon då pekar på sig själv och säger: Nea bebis ;)

När det sen var dags att sova så pekade hon på sängen och sa: sova där!

Med sig till sängen hade hon sin spargris och en dansande hund ;)

Hur har då natten varit undrar ni säkert och då kan jag säga att hon har sovit till 5:30, vilket är på tok för lite men nu fokuserar vi på det positiva och det är att hon sov i sin stora säng!


Rädd

Innan gårdagens första kalasgäster kom hann vi med en sväng till vårdcentralen med Cornelia. Jag upplever att hon har börjat att bli klumpig igen, hon har även tagit sig för höger öra och sagt aj.
Läkaren på vc visste inte riktigt vad han såg i örat så han började med att rådfråga en kollega och sen ringa till öron/näsa/hals. Specialisterna på öron ville att vi skulle komma till sjukhuset för en koll där med.
 
På sjukhuset berättade jag om hur jag tyckte att Cornelia är nu och de undersökte hennes öron. Det som kom fram till var att hennes rör inte fungerar för nu var den högra trumhinnan utåtbuktad, så med det och hennes besvär så bestämdes de att det ska bli en ny operation. Den första lediga tiden som fanns är på torsdag så då blir det nya rör i bägge öronen och en rejäl "städning" av båda öronen då hon är nedsövd.
 
Sen skulle även läkaren skicka en remiss till en barnläkare som ska göra en koll av Cornelia så att det inte är nåt annat som gör att hon är "klumpig". Jag tycker självklart att det är jättebra att de kollar upp henne ordentligt, men samtidigt blir jag så rädd att det ska vara nåt fel på henne. Man hinner fundera så mycket och man tänker mest på värsta möjliga sakerna :-(
 
Det här var alltså Cornelias första halva av födelsedagen. Hon skötte sig exemplariskt på sjukhuset, lät läkarna kolla i öronen och lyssna på hjärta och lungor utan protest. Stackarn är så van vid att få vara på sjukhus/vårdcentralen :-(
 
Den andra delen bestod bara av tårta, paket, massa bus och mys!

2år

Hipp hipp hurra för världens bästa Cornelia som idag fyller 2år!

Tänk att min "lilla bebis" redan är 2år, tiden går alldeles för fort. Om nån vet hur man pausar tiden så vill jag gärna veta hur man gör.

Idag har vi haft det första kalaset och Cornelia har trivts som fisken i vattnet ;)


Fotografen

Imorse vakade jag av så nu har jag några lediga dagar med mycket roligt inplanerat.
Imorgon fyller Cornelia 2år och det firar vi med kalas i dagarna 3 ;)

När jag vaknade idag så skyndade jag till förskolan och hämtade Cornelia för att åka vidare till fotografen. Dagisbilderna som togs för en månad sedan blev så dåliga så vi har fått ta nya. Efter fotograferingen fick Cornelia stanna hos mormor & morfar medan jag passade på att handla.

Känner mig ganska trött efter en dag med alldeles för lite sömn och för mycket saker att göra. Så efter lite plockning här hemma så blir det soffan resten av kvällen.


Tiden går för fort

Mina två lediga dagar har bara sprungit iväg. Kalas, ikeashopping och filmtittande är bla det som har hunnits med. Jag är lite efter alla andra, nu har jag äntligen sett Twilight filmerna och jag tyckte att de var riktigt bra. Så nu längtar jag tills den fjärde kommer ut på bio för den ska jag se!
 
Var ganska trött efter gårdagens ikeashopping, köpte en massa småkrafs som man bara måste ha ;-) Sängkläder till Cornelias säng, tyg som jag har sytt underlakan till, ljus, servetter, brickor och annat smått och gott fick följa med hem.
Cornelia hade fullt upp på ikea med att testa sängar och soffor. En liten olycka hann hon med, hon ramlade ner från en säng i det hårda betonggolvet :-( men det gick bra.
 
Väl hemma så satt hon sig i dockornas vagga och ramlade därifrån också. Tycker att hon har börjat att bli mer klumpig på sista tiden. Så jag undrar hur hon egentligen har det med öronen.
 
Nu ska jag börja göra mig i ordning för ett fackmöte och sen jobbar jag natten.

På väg

Sitter just nu i bilen på väg till det stora gulblåa varuhuset i norr. Det börjar på I och slutar med kea, kan nån gissa var vi är på väg ;)

Sängkläder till Cornelias växasäng står bl.a. på listan. Sen brukar det alltid tillkomma en massa små saker.


Sovit dåligt

Nu har jag jobbat tre nätter och är nu ledig tills på måndag. Efter min första natt så sov jag riktigt dåligt. Jag vaknade och låg mest och vred mig i sängen. Med andra ord var jag riktigt trött då jag vaknade. Men efter andra natten sov jag bättre och idag har jag sovit riktigt bra.
 
Efter att ha vaknat idag åkte vi till min syster för att fira henne då hon fyller år på måndag. Annars så har vi inte hunnit med så mycket mer. Jag hade tänkt att baka ikväll inför Cornelias kalas till veckan, men känner mig lite för seg för det. Ska försöka hinna göra det till veckan och om jag inte hinner det så finns det alltid fika att köpa på affären.