Gott nytt år

Idag firar jag och min man 9 årig förlovningsdag. Snacka om att tiden har gått fort. Kommer än idag ihåg hur det var när vi förlovade oss.
Jag jobbade dag och när jag kom hem hade gubben gjort i ordning massor av goda frukter, dryck osv. Han hade tänt ljus i badrummet och hällt upp vatten i badkaret och det var där vi förlovade oss.




Idag är det 2009 år sista dag. Då är det dags att knyta ihop påsen med allt som har hänt under året. Vårat år har bestått av en massa tråkigheter, nu tänker jag på våra 2 missfall som inträffade under 2009.
Så vi ser fram emot ett mycket bättre år. Vi hoppas på att 2010 ska vara "vårat" år!

Gott nytt år alla härliga bloggisar!



Vilken djungel

Ska snart göra min 3:e natt som är årets sista. Ska bli så skönt att få vara ledig några dagar sen.

Idag har gubben fått äran att åka och handla mat till nyårsafton och jag kan säga att han inte var ensam, det tog sin lilla tid för han, men vad gör man inte för att göra frugan glad ;-)

Vilket byråkrati land vi bor i... Gubben är ju långtidssjukskriven och blir nu utförsäkrad från försäkringskassan 1/1 2010. Vi var på ett möte (med försäkringskassan och arb. förmedlingen) om det i början av december och då frågade jag om vi behövde skicka in några papper till facket för nu är det tydligen så att hans lön ska baseras på hans a-kasse ersättning. Men han ska inte stämpla utan han ska vara i en åtgärd som har med arbetsförmedlingen att göra. Alltså kan ska fortsätta att arbetsträna. 
Vi fick då till svar att de hade alla papper som de behövde.

Fick igår hem ett papper från försäkringskassan som skulle skickas till facket och arbetsförmedlingen där det stod att han var utförsäkrad. 

Vet ni vem som i fortsättningen ska betala ut hans lön, jo försäkringskassan fast det blir ett annat belopp. Jag trodde att det var arbetsförmedlingen eller facket, men inte det...
Hänger ni med, för det gör verkligen inte jag.

Känner mig helt snurrig med alla papper som ska på olika ställen och det ska ringas och mailas till olika personer. Nu kan min man vara glad att han har mig då hans minne inte är det bästa, men hur går det för alla ensammna människor som blir utförsäkrade? Vem hjälper dem?
 


Post

Natten gick bara fint, kom inte lika mycket snö som de trodde och det är jag verkligen glad för.

Jag har nu 2 nätter kvar att jobba, känns lite si och så med det. Men jag hoppas att nätterna går fort då brukar det kännas lättare.

Vi har funderat lite fram och tillbaka vad vi ska göra på nyårsafton, men nu har vi i alla fall kommit fram till att vi ska vara hemma. Förra året var det så skönt att bara få vara, samtidigt är det lättare att vara hemma då vi har djur. Hunden är ju lätt att ta med sig, men katterna är inga man bara sätter i transportburen och tar med, utan de trivs bäst hemma.

Har nyss fått in dagens post och hade fått båda mina vinster från tradera. Så nu gäller det att fundera vilket av väggorden jag vill ha i hallen och var jag ska sätta upp det. Men det får bli ett senare projekt, orkar inte med att fixa och dona med det när jag ska jobba.

Julrea

Idag har jag gjort en runda på stan och jag kan säga att jag inte var ensam om att vara där...
Men ibland så måste man, var tvungen att byta en julklapp och så var jag ju bara tvungen att titta lite på rean men där hittade jag inget.

Sen fick jag välja mig en tröja av syrran som vinst i våran vikttävling och det är ju alltid roligt med en ny tröja som man slipper betala för själv ;)

Jag har nyss vilat lite innan jag ska ut och göra första nattens arbete. Var ut och skulle sätta in motorvärmaren i bilen och såg då vad det var för väder och jag kan säga att jag inte ser fram emot att vara ute på vägarna inatt... Det snöar rätt så mycket, hörde av gubben att det var klass 1 varning här, så det gäller att ta det lugnt.


Huset fullt

Snacka om att man blir lite små förvirrad när det är röda dagar. Funderade nyss vad det var för dag idag och efter lite tänkande kom jag fram till att det är söndag idag, en vanlig söndag....

Igår kväll fick vi hela huset fullt med folk, det kom en massa olika grannar så vi satt och surrade hela kvällen/natten. En riktigt trevlig kväll med andra ord.

Idag ska vi iväg till min mans mormor och morfar som ska bjuda på middag, kommer nog även att bli att spela lite spel när vi är där.

Om 4 dagar är det nyårsafton! Tycker inte att det är en sån stor sak egentligen, men vi måste nog försöka göra upp några planer på vad vi ska göra då. Har inte alls planerat nåt utan det har känts som att det är så långt bort men som sagt var tiden går fort när man har roligt.



Annandagjul

Idag hade vi inget speciellt inplanerat så jag kunde sova i lugn och ro efter jobbet, kändes så skönt att inte behöva stressa.

När jag vaknade så tyckte gubben att vi skulle åka förbi Expert och kolla på deras rea. Våran digitalkamera verkar ha gjort sitt. När man ska fota så tar det en evighet innan den reagerar och ibland så blir bilderna helt rosa.
Så tyvärr har jag inte fått många bilder från julen, jag som gillar att fota blir less när det bara ska tjorva. Jag är lite för snål för att köpa en ny, för jag tänker att den kanske kommer at bli bättre sen, jo just det. En sak som är trasig blir inte hel bara så där...

Hur som helst så var vi på expert och där fick vi hjälp av en mycket kunnig man. Så nu är vi ägare till en ny digitalkamera, det blev en Casio EX-H10. Så nu är det bara att lära sig den och hoppas på att det blir fina bilder.



Min systerson på julafton, det är ganska roligt att titta och känna på julgranen när man är 18 månader ;)

Juldagen

Igår var det julafton och vi hade en jätte trevlig dag. Jag önskar bara att jag inte har jobbat, för det kändes inte så där jätte kul att åka iväg till jobbet 20:30... men men natten gick bra fast det var riktigt kallt, -23 grader.

Jag måste ha varit riktigt snäll i år, för tomten kom med en massa paket till mig, fick kläder, presentkort, biocheckar, pengar, choklad, parfym, saker till hemmet och en massa annat skoj.

Julklapparna som vi hade köpt var lyckade, jag tror att alla blev nöjda med det de fick!

I min familj har vi som en liten tradition att spela julklappsspelet. Det går ut på att alla köper en julklapp var för en viss summa, vi hade bestämt 20 kr. Sen sätter man upp alla paket på bordet och börar kasta en tärning. När man får tex en 6:a så får man välja en julklapp. När klapparna är slut så öppnar alla sina julklappar och efter det blir det en tidsbestämd omgång med tärningen. Nu ska man "sno" julklappar av de andra varje gång man får en 6:a. Jag fick med mig en skvallertidning hem, så då har jag nåt att läsa när jag ligger och äter lite choklad.

Nu ska jag gå och sätta mig vid tv:n en stund innan det är dags att åka och jobba igen. Känner mig rätt så trött då det inte har blivit så många timmars sömn idag.

God Jul!

Hå hå hå, finns det några snälla bloggläsare här?!

Idag är det julafton och den ska vi fira hos våra föräldrar. Först kommer vi att åka till gubbens föräldrar och sen går vi över till mina. Vi har ju sån tur att våra föräldrar bor på samma gata så det är enkelt att gå emellan.

Vi har en jultradition och det är att gubbens föräldrar och syrra kommer över till mina föräldrar på kvällen och vi spelar nåt spel och umgås alla tillsammans. I år kommer jag inte att vara med på det, då jag tyvärr ska jobba inatt och imorgon natt.

Vill önska er alla en riktigt God Jul, hoppas att ni får en underbar jul!


Check!

Den här dagen kan jag sammanfatta  som en check dag. Känns som att jag har gått över en lista och stryckit sak efter sak att göra på den listan.

Började dagen med att städa huset, hade inte alls nån ork eller lust igår så nu är det storstädat uppe och nere, check!
Tvätten är tvättad och är nu på tork, check!
Alla julklappar är inslagna och nerpackade, check!
Maten är färdiglagad, check!

Jag skulle nog kunna fortsätta skriva flera saker som är klara men jag tycker det räcker så där.
Hur som helst så är allt klart här hemma! Ingen mer stress nu, förresten tror inte att jag har stressat nåt i år. Utan vi har varit ute så tidigt med allt, vilket känns så skönt.

Ikväll ska vi leka pensionärer och spela bingolotto, tycker att det hör till när det är uppesittarkväll. Det här är ända gången under året som vi spelar och då är det rätt så mysigt.



Bjöd och vann

Idag är det bara 2 dagar kvar till julafton. Tiden har verkligen gått så fort den senaste veckan.
Känns som att tiden bara springer iväg.

Idag har jag inte några direkta planer utan jag ska nog bara försöka mysa på här hemma och försöka få lite julstämmning.
Lite städning ska jag väl också hinna med, tror att jag tar övervåningen idag och så tar jag nedre våningen imorgon. Kan vara skönt att dela upp det lite grann.

Igår kväll var jag in på www.tradera.com efter att ha blivit rekomenderad av en jobbarkompis att de säljer fina väggord där.
Hittade då två stycken som jag gillade och började buda på det första. Tyvärr vann jag inte det och fortsatte på det andra. Inte heller det vann jag. Då blev jag lite irriterad och hittade ett annat som ingen hade bjudit på, la då ett bud på 1 kr och det vann jag. Så här ser det ut:



Efter att jag hade vunnit det så hittade jag ordet som jag hade velat ha från början och den här gången vann jag det. Så nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra med det första ordet jag vann, men det kommer nog alltid till användning nån gång. Det här ska jag sätta upp i hallen (om det ryms):



Veckans resultat

Idag är det måndag och då var det dags för mig att ställa mig på vågen igen. Var helt säker på att jag skulle ha gått upp i vikt från förra veckan, men döm till min förvåning när vågen visade -0,4 kg. Jag känner mig nöjd.

Förra veckan hade jag också gått ner 0,4 kg så sammanlagt sen jag började vikttävlingen så har jag gått ner 4,2 kg, det är 5,2 % av min kroppsvikt.

Som jag skrev för nån dag sedan så är ju mitt mål under jul och nyårshelgen att jag inte ska gå upp i vikt utan att jag ska stanna på det jag är nu. Men om jag nu råkar gå ner i vikt så blir jag ju bara bli glad.

Idag vaknade jag av att det snöade för fullt här hemma. Gubben var stressad till jobbet så han hann inte ut och skotta, så jag klädde på mig och gjorde ett ryck på gården. Det har kommit ungefär 2 dm snö inatt, så det är vitt och juligt ute.
Snöskottning är nog bland det tråkigaste man kan göra men det är bra vardagsmotion ;-)

Igår gjorde jag färdigt mormors pannlapp och så här blev resultatet


Julpysslar

Just nu håller jag på med de sista julförberedelserna här hemma tror jag i alla fall. Kan alltid tänkas att jag hittar på nåt i sista stund.

Jag håller nu på att virka en kant runt den stickade pannlappen som min mormor ska få i julklapp.
Den verkar bli jätte fin. Kanske blir svårt att ge bort den utan det kanske slutar med att jag behåller den själv. Men min mormor älskar katter och det är ju kattmönster på den så den kommer att bli uppskattad.

Det är många bollar i luften samtidigt just nu. För ungefär 1 månad sedan så gjorde jag i ordning en glögg här hemma. Det skulle ta lite mer än 3 veckor att få den färdig och idag är vi äntligen på den dagen. Så just nu håller jag på att filtrera den och det tar tid. Har redan hållt på i kanske 5 timmar och detär mycket kvar som ska filtreras. Men det luktar jätte gott i hela huset nu. När man kommer in så möts man av härlig glögg lukt.
Jag har inte själv smakat glöggen men gubben smakade och den var riktigt god. Stod i receptet att glöggen skulle vara ungefär 14 % när den var färdig :-)


Jobbar helgen

Grr vad jag blir irriterad. Hade skrivit ett långt blogginlägg och allt bara försvinner. Känns inte allt för kul att skriva om igen så ni får nöja er med ett kort istället.

Jag har nyss vaknat efter att ha jobbat inatt, ska ut ikväll igen. Sen får jag vara ledig tills julafton.
Natten gick bara bra, var lite orolig vem jag skulle få med mig först då min kollega är sjukskriven men det var en "känd" vikarie så det gick bra.

Snart ska jag åka iväg till mina föräldrar då jag har hört ett "rykte" om att min systerson ska sova över där inatt och då måste man ju bara passa på att leka lite grann.

Hinner inte skriva mer nu, men ni får ha en bra lördagskväll!


Överraskning

Sitter här vid datorn och funderar lite vad jag ska skriva här.
Egentligen har man hur mycket som helst att skriva men ibland så står det bara stilla....

Idag när gubben kom hem från jobbet så hade han varit förbi affären och ville överraska mig. Så han hade köpt en fin julstjärna och en chokladkaka till mig.
Chokladkakan var väl inte det bästa att köpa till mig som försöker vara nyttig, för har jag nåt som jag verkligen älskar hemma så har jag så svårt att låta bli att äta upp det.
Så jag får nog äta chokladen idag så att den tar slut och försöka vara nyttigare imorgon.

Jag märker att det blir svårare och svårare för varje dag att äta bra. Tror att så närmare julen vi kommer dessto värre blir det. Jag har i alla fall bestämt mig för att äta det jag vill under jul och nyårshelgen. Sen när alla de här röda dagarna är över så får jag börja om igen.
Mitt mål är väl att jag inte ska gå upp i vikt nu utan att hålla mig vid det jag väger nu.


Pepparkaksbak

Det blir bara kallare och kallare ute, kollade nyss på mätaren som nu stod på -24 grader. Usch säger jag bara. Vill inte alls gå ut, har varit ute med hunden och stackarn skakade som bara den. Ändå klädde jag på henne. Hon har "täcken" som gubbens mormor har sytt och såna här dagar är det perfekt då det inte blir lika kallt för henne.

Så här såg hon ut när vi skulle gå ut.



När vi kom in igen efter våran korta promenad började jag baka pepparkakor. Tycker att pepparkakorna som man köper är mycket godare men ville göra egna bara för luktens skull.

Så jag lånade min mammas stora pepparkaksformar och gjorde ett stort hjärta, gubbe, gumma och katt. Så nu hänger alla fyra olika pepparkakorna uppe i olika fönster och ser fina ut och luktar jul ;-)


Julstök

Nu när jag skriver det här inlägget så är det risk att jag bli bombaderad sen med olika kommentarer men den risken får jag väl ta...

Läser i olika tidiningar och ser på tv att det är snöstorm i södra Sverige och att det har hänt så mycket olyckor. Så här är det varje år.

Här uppe är vi van vid både snöstorm, halka och kallt väder. Men inte blir det stora varningar så fort vi får oväder och inte händer det en massa bilolyckor.

Så nu är ju frågan om vi som bor här uppe är bättre bilförare eller om vi helt enkelt är bättre på att anpassa farten efter väglagret?

Vi kör odubbade vinterdäck och det tycker jag går riktigt bra, när det är som halast får man bara ta det lugnare.

Jaja nu ska jag inte skriva mer om det här, men jag vill gärna höra era åsikter.

Idag vaknade jag av kylan, ute är det nu -19 grader så jag håller mig inne.
Här städat här hemma idag. Känns som att det är en sån dag då man vill pyssla på hemma.

Funderade på om jag skulle göra pepparkakor idag, men som det känns just nu så väntar jag med det till imorgon.

Gubben gjorde i alla fall ett pepparkakshus igår, tycker att det blev riktigt fint.




Vimsiga jag

Snacka om att jag kan vara förvirrad ibland.
Imorse ringde min väckarklocka och då var det bara att kliva upp och hoppa in i duchen för att jag skulle iväg och klippa håret sen.

När jag skulle ta deo så tar jag mitt lipsyl och ska börja rolla under armen, känner då att det känns konstigt och kollar... hmm då undrar man om det kanske hade varit lite bättre att lägga sig ner en stund till och sova.

Jag är jätte nöjd med mitt hår, det blir bara kortare och kortare för varje gång.

Nu ska jag ta och gå och göra en sallad till middagen. Gubben håller på att göra en skinkstek med nån god sås till.

Hjälp önskas!

Jag är inte alls bra med sånt här som att ordna med bloggar och dess design.
Så nu undrar jag om det är nån av er som läser min blogg som är bra på koder och att lägga till en ny meny rad på www.blogg.se

Jag skulle vilja att det var en rad till höger i min blogg där det ska vara lite olika information och även en bild på mig.

OM det är nån av er som är sugen på att hjälpa mig så skriv en kommentar på det här inlägget och skriv med din mailadress så får du all information av mig.

Hoppas att nån av er kan.

Veckans viktminskning

Den här veckan har jag inte varit så duktig med min kost då jag var på julfest på fredag och på lördag var jag så sugen på lite coca-cola och annat gott. Men hur som helst så var det idag dags för min vägning.

Jag var rädd för att jag skulle ha gått upp i vikt den här veckan men när jag ställde mig på vågen så visade det sig att jag hade gått ner -0,4 kg så jag är nöjd.

Har sett att andra bloggerskor har lagt ut bilder på sig själv i sina gamla favoritjeans och jag kan ju inte var sämre än dem.

Så här kommer en bild på mig när jag har mina favoritjeans som jag kunde ha innan alla ivf försök. De här byxorna satt perfekt för 3,5 år sedan. När jag tittar på bilden så märkts det ju att jag har öka i omfång kring höfterna så jag får inte riktigt upp byxorna helt. Men det här är i alla fall mitt mål, jag vill kunna ha de här jeansen på mig igen och att de ska sitta snyggt.

 

På den här bilden har jag samma jeans på mig och ni ser ju skillnaden. Bilden ser ju lite konstig ut då den är fotad när vi stod och dansade.


Lucia

Sitter här vid datorn efter att ha sovit hela dagen. Natten gick bara bra, trodde att jag skulle vara tröttare och mer sliten efter julfesten men när jag väl var på jobbet så fick jag extra energi som verkligen behövdes.

Om några timmar ska jag ut och jobba min sista natt, sedan får jag vara ledig i några dagar.

Idag är det lucia och men då jag gick och la mig direkt efter jobbet så missade jag luciatågen som brukar visas på tv. Tycker att det är så mysigt med lucia, det är då man brukar få julstämmning. Satt inatt och nynnade på lusse lella, lusse lella och sen kommer jag till 11 nätter kvar till jul. VA är det bara 11 dagar kvar tänker jag sen lite chockat, har nog inte riktigt hängt med de senaste veckorna. Tycker att tiden bara rinner iväg.
När jag gick i 6:an 1993 tror jag att det var, som ni märker börjar jag bli gammal... Då var i alla fall jag lucia på min skola för hela mellanstadiet.

Undra om jag såg ut ungefär så här då



Bild lånat från www.google.se


Bakis? Nej bara trött!

Igår var vi då på julfest med jobbet och vi hade det skit kul på ren svenska! Kvällen började med julbord, där fuskade jag lite grann, åt både mimosasallad och äppelmos, potatisen hoppade jag över. Sedan var det efterrättsbuffén och där åt jag också både en god mjukpepparkaka (tror jag att det var) och godis. Riktigt smarrigt var det.
Till det tillkommer också det jag drack och det var inte vatten utan jag drack cider, kanske några för mycket till och med om man tänker hur jag mår idag...

Men det är ju bara julfest en gång per år och då får man passa på!

Idag ska jag jobba och det känns väl inte så där jätte kul. Men jag ska försöka att rycka upp mig så att jag orkar. Syrran ringde lite tidigare och ville komma hit och äta. Så vi kommer att ha en mysig hemma kväll här innan jag ska dra vidare till jobbet.

Missade Idol finalen tyvärr igår men jag fick sms direkt tävlingen var avgjord och det var min favorit som vann, Erik.

Här kommer hans vinnarlåt!


Julfest

Igår blev det en tur in till stan för att titta på nya mobiltelefoner. Tittade, frågade en massa och sen blev det även att köpa en.
Så nu sitter jag här med en telefon som är avancerad så jag måste nog sätta mig in i hur den fungerar...
Jag for igång musikspelaren men sen får jag inte av den, det är verkligen i-lands problem eller hur?!

Hur som helst så här ser min nya telefon ut, det blev en Sony Ericsson Aino.



Ikväll har vi julfest med jobbet, ska bli riktigt roligt. Ser fram emot att äta lite julbord men vi får se vad jag äter av maten. Har inte riktigt bestämt mig än om jag ska äta enligt LCHF eller om jag helt enkelt ska fuska. För fuska kommer jag ju ändå att göra då jag ska dricka cider... ärligt talat så lutar det åt att jag fuskar med maten också, jag får vara "duktig" imorgon istället.

Uppe tidigt

Idag ringde klockan 07:20 och då var det bara att kliva upp. Först skulle jag åka till bilverkstan och berätta om att jag har slarvat bort de viktiga monteringsanvisningarna till dragkroken som man MÅSTE ha med sig på besiktningen av draget. Fick ett nya papper där, känns skönt att det löste sig. 

Sen bar det iväg till jobbet där jag hade medarbetssamtal med min chef. Det gick bara fint, kändes bra att få säga allt jag tycker och tänker. I våran lilla grupp har vi alltid haft det jätte bra, men nu på sista tiden har det varit tjorv och det känns så tråkigt att inte alla vill jobba med alla. För mig går det bara bra, men jag tycker synd om de andra. Vill bara att allt ska bli som det tidigare har varit utan en massa skitsnack om varandra.

Nu har jag inga mer planer för idag utan jag ska nog mest ta det lugnt. Tänkte försöka kolla lite på olika mobiltelefoner och fundera vilken jag vill ha. Min har börjat att gjort sitt, har börjat få problem när jag ska ladda batteriet, det får liksom ingen kontakt då. Har provat med en ny laddare och inte det heller fungerar. Så det är väl bara att köpa sig en ny...  

Argumentera aldrig med en kvinna

Ett man och en kvinna var på semester. Efter middagen ville maken ta en tupplur.
Frun bestämmer sig då för att ta en tur i båten, fastän hon inte känner till sjön. Hon åker ut en bit, lägger ankar och tar fram en bok och sätter sig och läser.

Plötsligt kommer skogvaktaren förbi i sin båt. Han stannar bredvid kvinnan och säger:
God morgon, frun! Vad gör ni?
Jag läser en bok, svarar hon (och tänker, Syns inte det?)
Det är fiskebegränsning här, informerar han.
Ja, det är möjligt, men jag fiskar inte, jag läser.
Ja, men du har utrustning till det. Så vitt jag vet, så kan du ju börja när som helst. Jag måste ta med dig in till stationen och skriva en rapport.
För att jag läser? svarar hon tvivlande.
Ja, det är fiskebegränsning här, informerar han igen.
Men jag fiskar ju inte, jag läser.
Jo, men du har utrustning till det, så du kan ju börja när som helst. Jag måste ta med dig in till stationen.

Om du gör det blir jag tvungen att anmäla dig för sexuella trakasserier, säger kvinnan.
Men jag har ju inte rört dig, säger skogvaktaren.
Det är sant, men du har utrustning till det. Så vitt jag vet, så kan du ju börja när som helst.
Ha en bra dag, frun! sa skogvaktaren och åkte iväg.

SLUTSATS: Argumentera aldrig med en kvinna som läser. Det är troligt att hon kan tänka samtidigt.


Hus sysslor

Vilken konstig vinter det här är, ena dagen snöar det för fullt här och är -7 grader. När vi senare den dagen åkte in till stan så regnade det och var +2 grader, det är bara 2 mil från oss till stan...

Idag är det töväder ute, det känns som att det vore vår, slaskigt och jobbigt. Känns inte alls roligt att vara ute.

Har gjort ett litet ryck här hemma idag, med lite städning som jag har skjutit på några dagar. Tycker att det är så skönt att göra sånt när gubben är på jobbet för vi har inte samma sätt att struktuera upp saker på. Han tycker så klart att hans sätt är det bästa, medans jag tycker att det bli mest rörigt, samma tycker han om mitt sätt. Men man kan inte alltid vara överens.
I vårat hushåll så tar jag hand om städning och tvättning, medans min man får ta hand om all matlagning. För jag gillar verkligen inte att laga mat, ibland kan jag få nåt ryck men det är inte ofta...


Orden börjar komma

Nu har jag precis kommit hem efter en sväng till affärn, snacka om att man måste handla ofta nu när man äter enligt LCHF, hela frysen är ju full med kött/fisk/kyckling så det är grönsaker som måste inhandlas ofta, upptäcker nu att jag glömde att köpa hem majonäs det är också nåt som det går jätte mycket a. Köpte en burk förra veckan och den har jag nästan ätit upp nu... Jag hoppas så klart att man går ner i vikt av allt det här fettet som jag stoppar i mig, men de säger ju att det ska fungera så det är bara att hålla tummarna.
Ska väga mig igen på måndag och då får vi se hur "prognosen" verkar.

När jag ändå åkte iväg så var jag ju bara tvungen att åka en sväng förbi mina föräldrar som har sovbesök i form av min systerson inatt. Alltid lika mysigt att få träffa han. Jag vet att jag har skrivit om han många gånger tidigare men jag kan inte låta bli, han är ju våran solstråle. När jag kom in innanför dörren idag så kastade han sig runt halsen på mig och skulle bara kramas, hur mysigt är inte det?!

Sen skulle han som vanligt visa mig runt i huset och det blev även en tur ner till källaren och min lillebrors rum, frågade då om vi skulle gå in till morbror och kolla vad han gjorde då säger sötungen mobbo så idag kom ännu ett ord.

Jag vet inte om alla 1,5 åringar är intresserade av pengar men min systerson älskar att få små pengar att sätta i sin sparbössa. När vi är nere i min lillebrors rum så ser han 4 stycken 50 öringar, då skyndar han sig att ta en och sen tittar han på morbror som att fråga om lov och självklart fick han ta alla. Så snabbt upp för trappan med pengarna hårt i handen och ner i grisen med dem. När allt var klart så fick lilla spargrisen en puss på trynet ;-)


Jobb inatt igen

Dagen har bara runnit iväg, utan att jag har gjort nåt särskillt.
Tänkte försöka göra mig en julkrans att ha på ytterdörren, men upptäckte att bindningstråden var slut så det får bli nån annan dag att göra klart kransen. Stommen är i alla fall klar och det är väl alltid en början ;-)

Har precis ätit en god middag som bestod av fläskfilé i en smarrig sås, sallad och lite extra dressing på det :-)

Nu ska jag snart ta och gå och försöka vila en stund för inatt är det jobb som gäller igen!


Vikt tävlingen är avgjord!

Idag var det äntligen dags att få veta hur det har gått med min och syrrans lilla tävling. Den 16:e oktober så vägde och mätte vi oss för att sedan sätta upp ett datum då vi skulle kolla vem av oss som hade gått ner mest i vikt och minskat midje- och höftmåttet mest.

Vi har vägt och mätt oss en gång tidigare för att kunna se hur det går för oss.

Hur som helst så var det idag det skulle göras. Syrran, hennes sambo och deras underbara pojke kom hit på förmiddagen och fram åkte våg och måttband.

Sedan kom det roliga, jag hade gått ner 3,4 kg och minskat mitt midjemått med 4,5 cm. Höftmåttet var ungefär desamma för både mig och syrran som innan tävlingen. Och vinnaren av tävlingen blev jag! Så nu ska jag få välja ut mig en ny tröja som syrran ska köpa. Känner mig så glad och motiverad att fortsätta att gå ner mer i vikt.

Min önskan är att gå ner ytterligare ungefär 10 kg, men jag är inte säker på att det kommer att gå, men ju mer dessto bättre!
Jag har nu ett bmi på 24,6 och skulle jag gå ner 10 kg till så skulle mitt bmi bli 21,4.

Ungefärliga gränser för vuxna:

Underviktig Idealvikt Övervikt Fetma Disclaimer:
Som alltid då man räknar ut personliga värden utifrån
matematiska formler ska man ta det hela med en nypa salt.
Se alla svar som indikation och inte som någon absolut sanning.
Glöm inte bort det sunda förnuftet!
< 19 19-25 26-30 > 30

Här kan du gå ut för att räkna ut vad ditt bmi är: http://www.markazits.com/diet/bmi.php

I måndags började jag äta enligt LCHF principen och jag tror att det är därför jag har minskat i vikt. Tycker att det fungerar riktigt bra, så jag kommer att fortsätta att äta enligt den principen ett tag till. Det får ju äta hur mycket som helst nu och jag behöver aldrig vara hungrig. Jag tror inte att det i långa loppet är bra att äta så mycket fett, men under en kort period i livet så kan man äta det.

En grym tjej!

Här kommer en video med en tjej som är grymt bra på att sjunga. Längtar tills henns skiva kommer ut, för den ska jag ha! Extra roligt är det ju att hon kommer från en by här i närheten ;-)


Flickan som lekte med elden

Har precis sett den andra filmen i Stieg Larssons triologi, Flickan som lekte med elden. Jag såg ju bara första filmen utan att ha läst boken, så efter den första filmen bestämde jag mig för att läsa de andra två böckerna. Så förväntningarna inför den här filmen var jätte stora och tyvärr måste jag skriva så var inte filmen lika bra som boken.

OM jag inte hade läst boken så hade jag nog tyckte att filmen var riktigt bra, men de missade så många för mig viktiga detaljer. Jag har kompisar som har läst den första boken, Män som hatar kvinnor och de tycker inte att den filmen var lika bra som boken så nu förstår jag vad de menar.
Men om ni inte har läst boken så kommer ni nog att tycka filmen är riktigt bra.





"I uppföljaren till Män som hatar kvinnor är det Lisbeth Salander som står i centrum. Hon blir anklagad för trippelmord och dras in i en härva som leder tillbaka till hennes mörka förflutna.

Lisbeth Salander återkommer till Sverige efter en längre tids vistelse utomlands. Tack vare finansmannen Wennerströms pengar har hon det bättre ställt än någonsin, men hon återvänder till ett Stockholm där hon inte längre har familj eller vänner. Lisbeth är helt ensam i världen. En rad dramatiska händelser inträffar som får Lisbeths mörka förflutna att göra sig påmint, och när hon dras in i en mördarjakt där hon själv är villebråd bestämmer hon sig för att göra upp med det förgångna en gång för alla. Hon ska straffa dem som förtjänar att straffas.

Samtidigt har Mikael Blomkvist på Millennium fått korn på hett nyhetsstoff. Journalisten Dag Svensson och hans sambo Mia Bergman kan visa avslöjande fakta om en omfattande sexhandel mellan Östeuropa och Sverige. Många av de personer som utpekas i traffickinghärvan har högt uppsatta positioner i samhället.
När Dag och Mia blir brutalt mördade och misstankarna riktas mot Salander bestämmer sig Mikael Blomkvist för att driva sin egen utredning. Han upptäcker snart ett samband mellan morden och traffickingtemat. Den fruktade Zala, vars namn ständigt förekommer i utredningen, visar sig dessutom ha kopplingar till en viss Lisbeth Salander ...
Det är dags för Blomkvist och Salander att mötas igen."     / www.cdon.com

Bara två kvar

Igår var det Idol och självklart såg jag det. Det var Tove som fick lämna idol igår, vilket jag tyckte var synd. Hade gärna velat se Tove och Erik i finalen. Men nu blev det Erik och Calle istället och jag håller självklart på Erik. Men frågan är om man vill att han ska vinna eller om det kanske är bättre att han kommer två. För det är väl bara för Agnes det har gått jätte bra efter vinsten, för de andra vinnarna har man inte hört så där jätte mycket.

Westlife uppträdde också på Idol igår och då minns jag när jag och syrran var och på NRJ radio awards för 9 år sen ungefär för då uppträde bla Westlife där. De sjöng då låten Uptown girl, men jag hörde då inte vad de sjöng så jag gick och sjöng helt fel låt efteråt...

Idag ska jag se på Flickan som lekte med elden, jag har jätte stora förväntningar på den så jag hoppas verkligen att den är lika bra som jag tror.




Tävling hos Jenny







Jag är med och tävlar hos Jennys Hus om att vinna den här jättefina julpostern. Gör som mig och gå in och tävla där du också.

Pysslat på

Gårdagen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Jag hade precis satt på mig ytterkläderna för att bege mig in till stan för att kunna köpa sakerna jag behövde för mitt pyssel.
Då ringde min chef och hade panik, det fanns ingen som kunde jobba. Så jag fick ställa upp. Så igår jobbade jag 4:e natten på raken, hade inte sovit många timmar innan men det gick ändå bra.
Tror ni att jag struntade i att åka in till stan och istället gå och lägga mig, nope inte det. När jag kom hem så blev det en snabb middag och sen sängen.

Så idag efter jag vaknade så har jag pysslat på här hemma. Det blev en adventsljusstake med blockljus, jag är riktigt nöjd med resultatet.



Sen när jag ändå höll på så blev det en vetekudde till mormor i julklapp också, nu tror jag att jag ska sätta mig vid tv:n en stund och bara ta det lugnt.
Kanske jag hittar på nåt nytt pyssel imorgon!


Som ni ser så har jag sytt "kanaler" på vetekudden för att vetet ska hålla sig i de olika facken för jämnare fördelning.

Pyssel sugen

Nu har jag precis pallrat mig upp från sängen efter knappt 4 timmars sömn, alldeles för lite, jag vet. Men vad gör man inte när man har en idé i huvudet på pyssel som man bara vill sätta tänderna i på en gång?!
Fick en idé inatt och den har jag ju inte kunnat släppa, så därför ställde jag klockan tidigt för att hoppa in i kläderna för att åka in till stan och försöka hitta sakerna som jag behöver.
Men döm av min förvåning när jag märker att bilen inte är hemma, gah måste gubben jobba över idag av alla dagarna... Har självklart försökt att ringa han men inget svar, så jag hoppas att han kommer snart.

Vad jag ska pyssla nu får ni se då det är färdigt om jag nu får tag i alla sakerna.

Ute är det -12 grader och det känns kallt, har nyss gjort upp en brasa här inne och det är så mysigt!

Jaa medans jag sitter här och skriver så ringer min man och säger att han är på väg hem nu, känns så bra. Så nu ska jag snart åka iväg!

Stolt moster

Nu sitter jag här vid datorn igen efter att ha sovit bort hela dagen. Nu har jag bara en natt kvar och sen tar jag helg ;-)

Känner mig faktiskt rätt så pigg, helt otroligt faktiskt. När jag har jobbat två nätter så brukar 3:e kännas ganska tung men just nu känns det lugnt.

Jag har inte alls hunnit med att göra nånting idag mer än att laga lite mat och äta den såklart, men det kanske räcker när man har 10 timmars arbete framför sig...

Jo förresten jag har ju glömt att berätta att vi nu har betalat förbokningsavgiften till våran Turkiet resa, så den 2:a maj drar vi! Längtar redan bort från snön, halkan och kylan!

Igår träffade jag min systerson en snabbis och han pratar ju inte så mycket men igår sa han klart och tydligt Sara två gånger, så jag är en mycket stolt moster nu!

Nu är snön här...

Inatt har det kommit snö, ungefär 1,5 dm och redan nu längtar jag tills det bli sommar. Det här kommer att bli en lång vinter för mig...
Natten gick bra förrutom när snön började komma, det frös på vindrutan så det gick knappt att se ut. Så det var bara att försöka att ha på bilen överallt det gick.

Gårdagens möte med försäkringskassan och arbetsförmedlingen gick faktiskt riktigt bra, vi känner oss mycket klokare nu då vi vet vad som kommer att hända efter nyår.
Min man kommer då att få aktivitetsstöd vilket innebär att han kommer att få fortsätta att arbetsträna på sitt nuvarande jobb. Sedan är planen att han ska försöka komma upp till ungefär 50% arbete tills i april då de tror att det kommer att vara hans arbetsförmåga.
Sedan ska de kollas upp om hans arbetsgivare är intresserad av att anställa honom på 50 % då iså fall får de lönebidrag för min man, med andra ord så blir han en mycket billig arbetskraft.

Resterande 50 % kommer han att kunna bli sjukskriven igen på, för när man har varit i en åtgärd i 87 dagar då får man helt plötsligt bli sjukskriven igen. Så säger lagen...