Marinerad fläskfilé
Här kommer ett jätte gott recept på fläskfilé inför helgen :-)
Marinerad fläskfilé ca 10 port.
1,5 kg fläskfilé
Krossad grönpeppar
Finstött rosmarin
Timjan
Vitlökspulver
Grillkrydda
Salt
Paprika pulver
Klappa in ordentligt med kryddor i köttet. Låt "verka" i 1 dygn. Helstek sedan filén 225 grader 20-25 minuter i mitten av ugnen.
Marinad
½ msk salt
1 dl balsamvinäger
3/4 dl vatten
2 ½ dl majs- eller solrosolja
3 st pressade vitlöksklyftor
1 msk finhackad lök
1 pkt djupfrysta örtkryddor provencale
½-1 dl kapris
Skär köttet i skivor och lägg det i marinaden. Häll gärna ner skyn från stekningen.
Denna rätt bör göras färdig minst ett dygn i förväg.
Serveras med potatisgratäng eller potatissallad.

0
Kommentarer
Trackback