Recept

Egentligen var det meningen att jag skulle jobba den här helgen, men jag har inte känt mig riktigt i form. Ont i kroppen och allmänt slut. Så jag fick sjukskriva mig. Jag börjar nu känna mig bättre, så det går åt rätt håll. Det har blivit en massa vila, inte det lättaste med en mer vild än tam snart 2åring ;-)
 
Imorgon är det dagis för Cornelia och jag har en dag hemma alldeles själv. Tänkte slå på stort (för att vara mig) och baka bullar. Våran frys är fortfarande ganska fullsmockad, men några påsar bullar måste bara få plats. Känns som att det är dags att börja fylla frysen med fika inför kalasen som kommer. Först J i mitten av oktober och sen Cornelia den 8:e november.
Har ni några roliga recept på enkla goda saker så tar jag gärna emot dem. Cupcakes bla hade jag tänkt försöka göra.
 

Grattis!!!

Idag fick jag ett mms som jag har väntat och längtat efter. Nämligen på en strålande Hanna med en alldels "nykläckt" underbara dotter i sin famn ♥ Tänk att nu är Astrid storasyster, känns så stort. Längtar redan tills vi får träffa den nya familjemedlemmen och snosa ;-) Stort Grattis igen Hanna & C till eran söta dotter!
 
 
Jag har hunnit göra lite (men bara lite...) mer än att titta på fina bebisbilder idag, nämligen sy om en alldeles för stor pyjamas till Cornelia. Köpte en pyjamas i stl 110/116 på rean som jag tänkte spara men fick för mig att hon skulle få ha den nu istället, så det var bara att klippa sönder hela och sy om den. J
Så jag & svägerskan har haft syjunta idag medans Cornelia har varit på förskolan. Cornelias faster har sytt ytterligare en jättefin tunika och mössa till gumman. Men tyvärr är hon (Cornelia alltså) inte på humör att prova nu så vi får göra ett nytt försök imorgon.
 
 

Föräldramöte

Jag har precis kommit hem från mitt första föräldrarmöte på förskolan, nyfiken på vad de skulle ta upp så har jag sett fram emot det här ett tag. Det kändes stort att JAG fick vara på ett föräldrarmöte och att JAG har ett barn som går på den förskolan.
Det började med en presentation av personalen och vi föräldrar. Sen gick de igenom hur en dag såg ut, vad deras mål är under året osv.
Nu då vi precis har haft inskolning så vet jag redan ungefär hur deras dagar ser ut, men det var ändå intressant att höra.
När barnen fyller år så får de barnet vara i fokus, tidigare fick man ta med sig glass men nu var det borttaget.
 
Under vecka 44 ska de fira halloween så då blir det maskeradkläder, mina tankar for då på en gång iväg vad vi skulle köpa för dräkt. Men efter ett samtal med min mamma så fick jag höra att hon redan hade köpt en Pippi dräkt och peruk till Cornelia så det blir perfekt!
 
Nu till nåt helt annat. Som ni vet brinner jag för allt med ofrivilligt barnlösa och jag bor i ett av de snålaste landstingen men nu verkar det äntligen bli ändring på det!
Läs det här! Om det här går igenom så kommer det att hjälpa många par att få sin högsta dröm i uppfyllelse. Det kommer garanterat att öka köerna också, men det är ett annat problem.
 
 

Stickgalen

Jag har verkligen kommit in i en stickperiod just nu, medans jag stickar funderar jag redan på vad nästa projekt ska bli. Jag har gjort tjocksockar så att Cornelia klarar sig hela vintern, systerdottern har också fått ett par och så har jag stickat färdigt ett par påbörjade till min svägerska. Nu har jag precis stickat färdigt ett halsskydd/scarvs och en ny är påbörjad.
Nästa projekt blir nog ett par benvärmare till Cornelia. Allt som jag har stickat hittils är av garner som jag redan hade hemma. Billigt och bra både för min plånbok och för miljön!
 
Mina lediga dagar har gått i ett raskt tempo, nu är det redan måndag igen och jag börjar om att jobba.
 
Idag då Cornelia lämnades på förskolan så stod det på anslagstavlan att personalen hade konferans imorgon, med andra ord så är det bara vikarier där. Känns inte så där jättekul. Men nu då vi har fått veta det så sent så måste ändå Cornelia vara där hela dagen imorgon då J jobbar och jag sover. Bara hålla tummarna att det går bra.
 
 

Häst

Vi har visst blivit med häst, igår kom nämligen J hem med grannens häst som de skulle kasta bort. Nu är det här inte en riktig häst utan en plasthäst, men lika myckcet som att det skulle vara en riktigt gillar Cornelia den här. hon springer fram till den och ger den pussar och vill sitta och "rida" på den. Kanske det blir en hästtjej av henne?!
 
 
 
Idag har vi fortsatt att rensa här hemma i våra förråd, men inte det lättaste att sortera bla leksaker samtidigt som Cornelia är med. Jag packar ner i lådor och hon tar upp sakerna.
 
När vi höll på att rensa så hittade jag ett par kängor som vi har fått av en släkting tidigare och vi hade sån tur så de passade perfekt nu!
 
Cool tjej i tuffa skor.
 

Familjemys

Den här dagen som börjar lida mot sitt slut har vi hunnit med en massa.
Vi började dagen med besök av mina föräldrar. Sen var det dags för Cornelias sovning, då passade jag på att putsa fönstrerna i kök och vardagsrum efter inspiration av Hanna. Putsa fönster är bland det värsta jag vet, men om en höggravid kvinna orkar göra det så borde väl även jag göra det ;-) Så tack för hjälpen Hanna!  
Nya gardiner och nytorkade lampor hänger nu i fönstrerna.
 
Sen fortsatte dagen med att min systeryster och hennes barn plus våran mormor kom hit för lek, surr och middag. Med andra ord har vi haft en perfekt dag från början till slutet.
 
Sen Cornelia somnade har jag bara tagit det lugnt. Framför mig står en godisskål, men efter ett par godisar så tappade jag suget.
 

Välkommen (eller inte) 2års trotsen

Idag har jag och Cornelia varit på ett kafé och en massa roliga (enligt mig) affärer, med andra ord klädaffärer. När vi fikade så var det ett nöjd tjej, inget snack om den saken då fick hon ju namnam...
Sen började vi på HM:s nyöppnade affär som jag gillade på en gång. Där började protesterna, det skreks, protesterades och allmänt tjorvade. Härliga 2års trotsen... Så det blev en snabb visit.
Vi var där med min mormor som skulle köpa födelsedagspresenter till Cornelia och ville ha smakråd. Hon hade fått för sig att gumman fyller år i oktober och inte november... Hon köpte i alla fall en basklänning och två tröjor som kommer att vara perfekta i vinter.
 
Sen gick vi vidare till kappahl och Lindex. På den sista affären fick Cornelia en klubba, ballonger, serietidning och en sago cdskiva. jag tackade tjejen som räddade min shoppingtur ;-)
Min plånbok gillade i alla fall den här dagen då jag bara kom hem med sockar.
 
Ikväll har vi varit på 6års kalas och fått äta en massa gott. Jag ångrar att jag inte tog bilder, men risken hade väl då varit att ni hade tyckt att jag är en knubbis ;-)
Födelsedagstjejen fick ett set med olika slags träpärlor, spännen och snören till att tillverka halsband/armband. Presenten verkade vara lyckad då hon inte hade nåt sånt sen innan.
Cornelia fick sin första fiskdammspåsen (fast det var ingen fiskdamm) och behöver jag säga att det var en lycklig tjej som fick namnam!
 
 

Jobbar

Nu har snart halva den här veckan gått och jag har inte riktigt hunnit med. Om några timmar så går jag på min 3:e natt, sen väntar några lediga dagar, dagar som kommer att innehålla rensning av förråden, kalas för en 6åring och självklart helgmys.
 
Cornelia har varit heldagar på förskolan och det fungerar riktigt bra, hon är dock riktigt trött på kvällarna. Idag då J lämnade henne så kom det en annan mamma samtidigt och då tar hon den mamman i handen istället för J och går med henne in till dagis. Här är hon inte så brydd om vem hon håller i handen ;-)
Imorgon har hon tid till klockan 16, men då jag går av så blir det att hämta henne tidigare. Jag väljer att sätta mer tid än vad vi egentligen behöver då man aldrig vet hur trött jag kommer att vara efter mina nattpass.
 
På fredag ska jag & Cornelia på presentjakt, då får vi se vad vi ska hitta på för present till 6åringen. Har ni några förslag på vad en tjej som fyller 6år önskar sig så tar vi gärna emot det.
 

Skogen

Idag har det varit helt underbart väder här uppe i norr, så vi har i stort sett varit ute från morgon till kväll. Precis som det ska vara med andra ord.
Vi började dagen med en liten skogspromenad, pappan i huset letade svamp och vi tjejer följde med som sällskap.
 
 
 
 
Efter lunch kom världens bästa svärfar hit och har hjälpt J med lite snickerigrejer i våran varmbonade boda. Nu är ett element uppe som värmer hela bodan. Det har även kommit upp ett hyllsystem på ena väggen. Elektriken kommer nästa vecka och efter det så är det bara att städa ur bodan och sen fylla den. Behöver jag säga att jag längtar tills jag får ordning. För när alla saker som vi har här inne i förråden försvinner dit ut så kommer jag äntligen att ta mig in i min garderob igen, som det är nu så raser det ut saker så fort jag öppnar dörren...
 
Nyss tog jag & J ett bad i badtunnan, alltid lika varmt och skönt. Extra mysigt är det nu då det är mörkt på kvällarna.

Skor

Idag måste jag ge tummen upp till skopunkten! Köpte skor där till Cornelia i slutet av juli, bla ett par gympaskor som nu tyvärr har gått sönder. Sulan har släppt från hälen och tårna på bägge skorna, det här tycker jag inte är normalt slitage då de bara är använda i en dryg månad. Hur som helst så hade jag inte kvar kvittot men åkte dit idag och det var inga problem, det var klart att de skulle reklameras.
Tyvärr fanns inte en likadan sko så det fick istället bli en tuffare gympasko. Nöjd kund=fler köp därifrån för mig!
 
    

Hur ska ni andra göra med skor till era barn. Jag funderar på om man behöver ha nåt mellanting före kuomaskorna som vi ska ha i vinter eller klarar vi oss med stövlar (med tjocksockar) och gympaskor. Eller bevhöver man köpa en höstkänga och i så fall har ni några tips?

Regnet...

Regnet det öser ner, solen går upp och ner... nja inte riktigt men det med regnet stämmer i alla fall. Men fast det är tråkigt med regn så är det på ett annat sätt ganska mysigt. Här sitter jag nu framför datorn, radion spelar i bakrunden blandat med tvättmaskinen i och för sig. Men ändå rätt så trevligt. Tittar jag ut så ser det verkligen höstigt ut.
 
Vi började att plocka bort utemöbler och lite sånt igår, så nu börjar altanen att bli ganska tom.
 
Ikväll är det dags för en nattsarbete för mig. Annars så händer det inte så mycket här. Cornelia är på förskolan några timmar idag så att jag har fått sova ut inför nattens arbete.
 
Ni som är lediga får ha fredagsmys för mig också!

Skavsår

Jag undrar om man kan få skavsår i öronen som gör så att man får huvudvärk, i så fall har jag nog fått det nu. Jag är verkligen inte van vid att sitta still och lyssna, ja även prata har jag ju gjort. Idag har vi då haft planeringsdag och det var faktiskt riktigt trevligt, men nu värker huvudet och rumpan känns öm ;-)
 
Imorgon är det nattjobb för mig igen, skönt att vara på jobbet som vanligt igen. Har bara en natt den här gången så jag får vara ledig nästan hela helgen, lyx!
 
Här hemma så kommer det nya ord från den lilla hela tiden. Känns som att munnen går i ett, undra vem hon har ärvt den egenskapen av?! Det senaste hon har börjat med är att peka på sig själv och säga Ea. Vi kallar Cornelia för Nea och därför säger hon Ea, lite lättare än Cornelia. Sen kan hon peka på mig och säga mamma, sedan på J -pappa och sist på sig själv och säga Ea. Riktigt gulligt är det. Ett annat ord som kom idag är vakna. Fortfarande är det massor av saker som hon säger som man inte förstår och ibland märker vi att hon blir riktigt frustrerad då vi inte förstår.
 

Utbildning

Idag har jag äntligen tagit mig i kragen och gjort ett prov inom demensvården. I våras gick jag en utbildning som hette demenskörkortet och efter det skulle man göra ett prov på nätet för att sedan få demenskörkortet. Vet egentligen inte varför jag har väntat så länge med att göra det då det gick riktigt bra.
 
Annars så har jag varit på en liten utbildning idag som tyvärr inte gav mig nåt. Jag var ensam på utbildningen och kunde mer än läraren så det kändes mest som att jag satt av tiden.
 
Medans jag var på utbildningen så var Cornelia på förskolan. Det blev tyvärr inte så mycket sömn för henne där idag, endast 30 minuter. Men hon har ändå varit pigg ikväll.
Vi plockade en hink med äpplen igår kväll så det tog vi med oss idag till dagis. Så barnen har fått äta nyplockade äpplen till mellis, sen vet jag inte vad kocken skulle göra av resten.
 
 
Imorgon har vi planeringsdag med jobbet. Så det blir ytterligare en dagtur för mig. När jag inte springer på möten så har jag syjunta här hemma. Håller just nu på att sticka det andra paret tjocksockar till Cornelia.
 

Tjocksockar

Nu har kylan börjat att komma smygande hit till norr och då kom jag på att Cornelia inte har några tjocksockar. Så då var det bara för mig att gå igenom mitt garnföråd och börja sticka. Det här började jag göra igår och idag har jag ett par färdiga tjocksockar. Känner mig ganska nöjd med mig själv.
Så nu har jag precis börjat med ett par till, misstänker att det kommer att behövas minst två par.
 
Förrutom att sticka så har jag & Cornelia varit till mitt jobb idag på ett lönesamtal. Jag åkte dit med en känsla att jag skulle få en dålig ökning. Snittet på ökningen låg på 650kr och jag fick 1000kr mer i månaden (räknat på heltid) Så jag är riktigt nöjd. Den här lönen är from 1/4 så jag kommer att få retroaktivt på novemberlönen.
 
När middagen skulle göras idag så fick jag hjälp av Cornelia. Hon stekte köttbullar och hackade grönsaker till salladen. Ni kan gissa vilken stolt tjej det var ;-)
 
 
 
 

Snabba helger

Även den här helgen har gått i ett rasande tempo. Jag jobbade fredagnatt, sen hade jag sökt semester i sista stund lördagnatt och fick den beviljad. Så igår var jag på fest tillsammans med 12 andra tjejer från jobbet. Vi började med en liten förfest hemma hos en kollega före vi fortsatte till en sportbar (O´Learys) där vi åt och bowlade. Efter det fortsatte vi vidare på 3 uteställen. En helkväll blev det med andra ord, men med facit i hand så är det bara att inse att jag har tappat suget på att gå ut. Det är alltid roligare innan. När vi kom till sista stället så var det så hög musik så man hörde inte vad man själv tänkte (undra om jag håller på att bli gammal...)
Redan vid 00:30 ringde jag efter min skjuts och åkte hem och sov.
 
Imorse vaknade jag redan strax efter 9 och kände mig pigg så jag åkte iväg och hämtade Cornelia som hade sovit hos sin mormor & morfar.
Efter lunchen tyckte vi att Cornelia skulle sova middag men det tyckte inte hon. Så istället för att sova åkte vi iväg till ett äventyrsbad i våran grannstad. Där var det full rulle på den lilla. Hon har verkligen tuffat till sig under sommaren. Nu gick hon själv ner i bassängerna. Åkte rutchkanor och låg på flytmadrasser. Var tog egentligen våran lilla tjej vägen?!
 
Våran härliga söndag avslutades på Max där vi åt en liten tidigare middag.

Just nu sover Cornelia, egentligen är det för sent. Men men vi får ta kvällen som den kommer istället.

Fotograferingen

Gårdagens fotografering gick riktigt bra. Cornelia var på ett busigt humör så det ska bli roligt att se hur bilderna blev. Fotografen Maria blev nöjd så då tror jag att vi också kommer att bli det. Gumman körde sin nya lek, sov Mia sov och sen buu. Tror att Maria blev rätt så glad då Cornelia visste vad hon hette ;-)
 
Idag är det dags för jobb igen för mig, känns som att jag precis jobbade. De här lediga dagarna har bara sprungit iväg.
 
Jag tog sovmorgon imorse och sen har jag städat lite grann här hemma. Så nu känner jag mig nöjd med den här dagen.
 

Trots

Här har den underbara 2års trotsen knackat på dörren... Cornelia kan få riktiga utbrott, hon slåss, kastar saker i golvet, slänger sig på golvet då man inte får som man vill, ja den här listan kan jag fortsätta att skriva på men väljer att stanna där.
Hur som helst så verkar de flesta utbrotten komma här hemma, det är mest jag & J som får kämpa på med utbrotten. På förskolan har hon inte börjat än i alla fall. Jag kanske inte behöver säga att hon verkligen testar vårat tåladmod ett ex antal gånger per dag. Det känns hemskt att säga det, men vissa dagar är det så skönt när hon är på förskolan.
 
Just nu ligger Cornelia och sover. Hoppas att hon vaknar på bra humör då vi ska iväg till fotografen sen.
 
 
 

Första nätterna

Då var det två första nätterna gjorda. Efter första natten var jag så trött, sov första till 16, men orkade bara vara vaken i några timmar och sen var jag tvungen att vila en stund till. Den andra natten gick riktigt bra, var pigg och utvilad.
Nu är jag ledig tills på fredag så det känns riktigt bra.
 
För Cornelia går det jättebra på förskolan. J frågade personalen hur de tyckte att det gick för henne där och de tyckte att allt gick perfekt. Cornelia är en glad tjej som pratar hela tiden ♥
Lämningarna går smidigt, så fort vi kommer till dagis så säger hon hejdå till oss och vinkar. Sen tar hon en fröken i handen och går iväg. När vi hämtar henne så springer hon fram och möter oss, men hon har inte bråttom att följa med hem utan hon hade nog gärna stannat kvar en stund till.
Sovningen har också börjat att gå bättre. Måndag och tisdag har hon sovit ungefär 1 timme, idag var det längre! Så det går också åt rätt håll.
 

Härligt väder

Idag känns som en riktigt bra dag!
Började dagen med sovmorgon då J åkte med Cornelia till förskolan på morgonen. När jag klev upp så möttes jag av solen, bara det är ju underbart! Så då passade jag på att gå ut och målade två sidor av bodan.
Efter det har jag hunnit att steka plättar som vi ska ha till middag imorgon, känns skönt att ha mat att bara värma upp då jag sover hela dagen imorgon.
 
Här inne har jag även tagit itu med ett stort tvättberg som ropade efter att få komma in i garderoberna. Nu väntar jag på att tvättmaskinen ska bli klar så att jag får hänga upp tvätten. Tänk att tvätthögarna aldrig tar slut.
 
Om en stund är det dags att åka och hämta min solstråle. Idag har hon en liten kortare dag då hon imorgon och övermorgon har fulla dagar. Men det ska nog också gå bra.
 
Inatt är det då dags för jobbstart för mig. Nu har jag haft nästan 8 veckors semester så då börjar det väl bli dags att jobba igen ;-) Känns som att jag har fått en massa energi så det är bara att hoppas att den räcker ett tag.