Året som varit

Jag har funderat fram och tillbaka på om jag skulle skriva en årskrönika eller inte....  

Det här året har jag varit mammaledig med våran efterlängtade dotter. Året som mammaledig har varit helt underbart. Varje litet framsteg som Cornelia har tagit har dokumenterats och berättats om. Vi har känt oss stolta för minsta lilla grej och är det självklart fortfarande. Tänk att våran lilla frysis äntligen är här och redan är 13 månader, wow säger jag bara.
Cornelia har fått en till kusin som bara är 4,5 månad yngre än henne själv.

Men det här året har inte enbart varit glädje, utan vi har även haft mycket sorg. Då hela vårat liv vändes upp och ner i slutet av mars då svärmor blev sjuk. En sjukdom som till sist tyvärr tog hennes liv :-( 
Känns konstigt att sitta här och skriva det. Flera gånger varje vecka så tar jag fram telefonen för att ringa till henne. Det kopplar inte riktigt att hon inte finns längre.

Nästa år hoppas jag blir ett år fyllt med glädje. Ett år som vi kan minnas tillbaka på med just glädje.

Önskar er alla ett riktigt Gott nytt år!






Utvilad

Igår kväll somnade jag redan vid 21-tiden vilket inte har skett på länge, men åh så skönt det var. Vaknade vid 4 då Cornelia behövde en ny blöja och hade då riktigt svårt att somna om och på nåt sätt lyckades vi sova till 7:30. Så här sitter jag pigg och glad!

Igår var vi och hälsade på släktingar till J och då vi kom dit hade de gjort en riktigt god middag som de bjöd på, vi som bara skulle dit och fika. Så när vi satt oss i bilen för att åka hem hann vi inte mer än att lämna gården så somnade Cornelia. Jobbigt att leka med två stora tjejer en hel kväll (ca 5 & 12år)

Idag blir det en sväng på affärn för att handla inför imorgon. Vi har bestämt oss för att "bara" vara hemma på nyårsafton och det sak bli så skönt. Vi tänkte göra lite god mat som vi ska äta och bara mysa på. Känns lättast att vara hemma för att kunna lägga Cornelia i sin egen säng.

Nu ska jag ta och börja ta tag i den här dagen. Kan nog inte sitta här i pyjamas hela dagen ;-)


Pyssel

Här har jag inte hunnit vara in på några dagar, vilket min svärfar har upplyst mig om ;-) Men här kommer i alla fall ett litet inlägg från mig.

Annandag jul betyder julrea och då var vi ju bara tvungna att åka in till stan för att se om man kunde göra några fynd. Nu vet jag inte om jag har börjat att bli gammal eller vad det är, men det var alldels tokigt med folk och jag hade absolut ingen lust att stå och köa 15 minuter för att betala.

Så vi åkte till ett annat köpcentrum här i stan där jag fyndade en tröja till mig själv på kappahl, för 100kr. Som hittat. Sen köpte jag underkläder (också till mig själv) på HM, de var inte på rea men man kan ju inte få allt här i världen ;-)

Igår åkte jag in en gång till stan en gång till, på jakt efter skalkläder från polarn och pyret till Cornelia. Men tyvärr var alla 92:or slut, så jag får nog köpa det till våren till ordinarie pris... Om jag hade tänkt till så hade jag kollat efter det redan på annandag jul men så långt tänkte jag inte då.


De här tovade skorna har en kompis till svärfar gjort till Cornelia.

Före jul så har jag pysslat på här hemma, det jag då gjorde var en massa julklappar. 
Till Cornelia och mina syskonbarn så har jag sytt förkläden och matchande pannlappar. Jag hra även sytt napphållare och dreggellappar till Cornelia och hennes yngsta kusin.
Även J har fått pyssla lite grann efter mina önskemål. Två stycken barnbrevlådor stod på önskelistan, en till Cornelia och den andra till hennes kusiner. 

 
Pannlappar


Det här är kusinernas brevlåda. Det svarta har jag skrivit med dekorplast

Nu ska jag sätta mig vid symaskinen igen för att försöka laga min nya klänning....

Juldagen

God fortsättning!

Igår när Cornelia vaknade på morgonen möttes hon av en morgonjulklapp på golvet. Våran observanta dotter såg den på en gång och då skulle paketet genast utforskas och sen öppnas...








Jaaa en docka ;-)

Vi (eller J rättare sagt) gjorde i ordning Cornelias kökshörna kvällen innan julafton så när hon vaknade så möttes hon av det här.



Efter julmys hemma på förmiddagen satte vi oss i bilen och åkte till Cornelias gammelfarmor & gammelfarfar för julmat och en massa mys.
Där var Cornelia sugen på att öppna julklapparna på en gång, både sina egna och andras.

Sen satt vi oss i bilen och åkte vidare till mina föräldar där Cornelias äldsta kusin var ganska speedad då vi kom och väntade och väntade på tomten.
Vi hann inte mer än att sätta oss i bilen så kom den efterlängtade tomten. Från början satt Cornelia ganska tyst i mitt knä men efter ett tag så kom det några Hej från henne.

Innan tomten skulle gå så ville jag ha en bild på gumman i tomtens knä, inte så populärt men det gick i alla fall...







Cornelia fick en massa julklappar (ni trodde säkert inget annat heller...)
Julklapparna bestod av dockor, dockvagn, kläder, nalle, pussel, böcker, köksredskap, pengar, presentkort på fotografering, bestick, presentkort på Leos lekland, prinsesskrona och trollspö, tovade skor och en väska. 
Nu är det mycket troligt att jag har missat nåt ;-)

Idag blir det julmiddag hos mina föräldrar.

God Jul

Från oss alla, till er alla:

En riktigt God Jul!




Dan före dan

Så här dan före dan har vi varit på ett äventyrsbad och gjort bort julbadet, haha nä inte riktigt så illa. Men vi har i alla fall varit och badat.
Efter det passade vi på att åka in till stan och titta på alla julstressade människor och jag kan säga att det var många. Bilar tutade, folk trängdes osv.
Vi passade på att gå på en kina restaurang och äta lite buffé. Riktigt gott var det, men jag tror att de fick stänga restaurangen efter oss då det var ris lite överallt av en viss liten fröken som vi inte behöver nämna med namn ;-)

Här ska ni få se en liten bild på Cornelias egna pekbok som hon ska få i julklapp. I boken är det bilder på hon själv, mig, J, mormor, morfar, moster, morbror, kusinerna, gammelmormor, farmor, farfar, faster, gammelfarmor och gammelfarfar. Ja hela våran närmaste släkt :-)


Framsidan

Ikväll ska vi bara mysa på här hemma, två bingolotter är köpta så det blir nog att sitta och spela det. Är en liten tradition att spela det kvällen före.

Sovmorgon

Vi fick sovmorgon imorse vilket aldrig sker. Cornelia vaknade först vid 6:45 och fick då välling och somnade om till 8:30, wow säger jag bara. J försov sig till och med för att hon sov så länge ;-)
Såna där nätter tar vi gärna fler gånger.

Nu är julklapparna inslagna och sorterade i tre högar. Ena högen ska till J:s familj, den andra ska till min familj och den tredje högen är Cornelias.
I år ska vi börja fira jul hemma hos J:s mormor och morfar, tillsammans med hans pappa och syster.
Sedan är det bara att sätta sig i bilen och åka till mina föräldrar, dit kommer även min syster med familj, min lillebror och mormor.

Så vi kommer att ha fullt upp hela dagen. Nästa år kommer vi nog inte att fira på det här sättet, antingen delar vi upp det på två dagar eller så firar vi jul hemma hos oss. Jag känner mig stressad bara jag tänker på julafton och så ska det väl inte riktigt vara.
Min syrra och henne familj pratar lite om att åka utomlands över nästa jul och nyår, det är inte en sån dålig idé.

Sitter här vid datorn samtidigt som Lotta är på tv, så nu börjar julkänslan att komma lite små smygande.


Veckans vara

Så här dagarna innan jul vill jag passa på att tipsa er om en jättebra sida som säljer leksaker till barn, nämligen MiniMango.se
Varje vecka ha de olika specialpriser på en vara. Den här veckans vara är WiggleCube.



Det här är en klassiker som aldrig går ur tiden! Den är både lärorik och rolig leksak i skumgummi. Du kan börja med att bygga ihop de enklare 2D-pusslet, för att sedan gå vidare och bygga en kub i 3D av samma pusselbitar. Det finns 6 olika färger med varierande svårighetsgrad , och då man klarat av allihop kan man ge sig på den slutgiltiga utmaningen: att bygga ihop alla 6 kuber till en stor med 24 bitar! Väldigt lärorikt för barnen som får utveckla sitt logiska tänkande.

Just nu kostar de här kuberna 99 kr för ett 6-pack, det är dessutom fraktfritt. Kan det bli bättre?! Priserna gäller tim 26:e december eller tills varorna är slut på lagret.


Julstress?

Jag undrar om det är all julstress som gör att jag glömmer/missar att göra inlägg här ;-) Nä skämt och sido, här känner jag inte av nån julstress tyvärr har jag ingen julkänsla alls än. Men den kanske kommer...

Igår var jag & dottern och postade iväg några tradera vinster, sen åkte vi förbi mitt jobb, julhandlade och sist var vi till sjukhuset och hälsade på en kompis till mig som har sin mamma där.
När vi sen kommer hem så har Cornelia bara 1 Hestra handske... irriterad blev jag efter att ha gått igenom bilen och upptäcker att den inte finns där.
Började då att fundera, vet att hon hade handskarna på sig då vi gick från mitt jobb, när vi sen kom till affären hade hon tagit av sig både handskar och mössa.

hmm det var bara att sätta sig i bilen och åka runt på ställerna som jag hade varit på. Jag hittade då inte vanten... Men innan vi åkte hem igen så funderade jag igen och tänkte att det mest logiska stället som handsken kunde vara på var på parkeringen på affären. Så vi kollade där igen på vinst eller förlust och vad hittar jag där om inte Cornelias fina handske.
Kändes riktigt bra, var inte så sugen på att köpa nya handskar till henne för 300kr.

Vi fick sovmorgon imorse till 7:30 sånt tackar vi inte nej till. Då hade i och för sig Cornelia ätit välling 5:45.


kusinmys

Jag fattar inte riktigt hur vissa tänker som bjuder på tradera. Jag la ut en pocketbok, Växa och upptäcka världen. Den beskriver de sju sprången under barnets första år. Den är i och för sig oläst så den är ny och jag köpte den för 40 kr (inkl frakt) den har jag nu sålt och fick 350kr (plus 24kr för frakten). Helt otroligt att den är så populär, men ingen blev gladare än jag och ännu mer taggad på att lägga ut fler saker ;-)

Idag har min systeryster och hennes barn varit hit och hälsat på. Så det har varit full rulle med barnen.

Ett blombud har också varit hit med en jättefin julgrupp till oss. Den kom från ett par stuggrannar.

Nu ska jag sätta mig i soffan och bara känna lugnet.  

Sälja

Jag tror att jag nu törs skriva att Cornelia äntligen har lärt sig att sova i spjälsängen sin första morgonvila och det är så skönt. Tidigare har vi alltid varit tvungna att klä på oss och gå ut med vagnen men den senaste veckan har hon somnat i sin vagn. På sommaren gick det bra att gå ut med vagnen men nu känns allt så mycket jobbigare då man måste sätta på sig så mycket kläder för att gå ut...

Idag är det 4:e advent och jag ser att vi har missat att tända det fjärde ljuset, får lov att tända det nu istället. Dagen har vi spenderat på vift.
Vi började dagen med att åka till svärfar och svägerskan där vi mötte upp en annan familj. Cornelia var nog i himmelriket med 3 stora tjejer att "leka" och busa med.
De hade även med sig försenade 1års presenter till våran älsklingt. Ett rådjur som lät och rörde på sig när man tryckte på svansen. Sen fick hon även en jättefin pälsväst (inneplagg) som hon blev riktigt cool i.

Sen har vi även hunnit med att äta middag hos mina föräldrar.
Så om vi ska sammanfatta den här dagen så har den varit riktigt bra.

Nu ska jag sätta mig och göra i ordning lite kläder som jag har sålt på Tradera. Har kommit fram till att jag inte behöver behålla alla Cornelias gamla kläder, vissa har hon bara hunnit använda 1 gång. Måste väl erkänna att jag köpte tokigt mycket kläder innan hon ens var född, om man sen räknar med de jag köpte när hon hade kommit plus presenter som vi fick så har vi nog kläder som räcker till 3 nyfödda barn ;-)
Om vi får ett barn till (eller kanske två) så kommer jag att vilja köpa lite kläder som bara är h*ns.

Kalas och rantat på

Måste börja att berätta att vi har haft en underbar natt. Cornelia var riktigt trött igår kväll och somnade redan vid 18:30. Sen har hon sovit till 04-tiden då jag hör henne ligga och prata i sömnen. Men hon var så nöjd så jag gick aldrig in till henne. Sen måste hon ha somnat om för nästa gång hon börjar att prata är vid 6:15. Då tyckte jag att det var dags för en vällingsflaska som hon fick äta i sängen.

Sen hade vi lite bus och lek tills klockan var strax över halv åtta, då blev gumman trött igen och då fick hon somna i spjälsängen och jag i extra sängen i hennes rum. Så sov vi till nio. Då var det bara att kliva upp och göra oss i ordning för dagens äventyr.

Vi började dagen med att åka och hälsa på Hanna & Astrid för att fira lillgumman i efterskott. Förra helgen fyllde hon nämligen 1år men då kunde vi inte åka dit. Tjejerna blev riktigt glada så fort de såg varandra.
De blev en massa bus, lek och god mat/fika där. Tusen tack för allt, Hanna!

Jag & Cornelia hann inte mer än sätta oss i bilen och börja köra innan den lilla somnade. Men så fort bilen körde upp på gården så vaknade hon. Men det gjorde inte så mycket då vi skulle iväg igen, denna gång var det till farfar och faster som äntligen hade kommit hem från sin resa till Thailand. Cornelia var lite avvaktande i början men det gick snabbt över.

Imorgon blir det att åka till farfar och faster igen, för då ska vi ta med oss dem på julmarknad och åka häst och vagn igen.

Nu ska jag sätta mig framför tv:n och se sista avsnittet av Så mycket bättre!


Olika färdigheter

Igår kom fyra mammor och deras barn hit. Så det var 4 tjejer och 1 kille där det skillde 2 månader mellan den äldsta och den yngsta, Cornelia var i mitten.

Det var så himla roligt att se vilka olika personligheter barnen hade. Man märkte klart och tydligt att Cornelia var på hemma plan för hon var tuff och nån blyghet märktes då inte av.
Cornelia var den som stod för pratat, en annan var den som slog på spisen osv...

Man blir ganska hemmablind på sin egen lilla tjej på vad hon kan och inte kan göra. Men igår sa de andra mammorna att hon pratade så mycket så hon kanske är lite tidig i det. Nåt som hon däremot inte gör är att klättra upp i soffan och såna saker, men det är jag ganska glad för.

Imorse gjorde jag en cheesecake och då hjälpte min lilla hjälpreda mig.


Klart att visparna ska slickas av, ingen smet ska väl få komma till spillo ;-)

Mamma/barn träff

Igår kände jag mig så trött och slut efter nattens jobb så det blev en lugn hemmakväll med en film. Kändes så skönt att inte behöva göra nåt.

Idag ska vi ha huset fullt med barn och deras mammor. De från föräldrarutbildningen ska komma hit idag. Vissa av mammorna har jag inte träffat sen jag var gravid så det ska bli riktigt trevligt.
Gjorde en cheesecake igår som jag tänkte bjuda på.

Cornelia är rätt så gnällig nu, så direkt efter lunchen så ska jag gå ut med vagnen och hoppas att hon somnar en stund så att hon orkar med sina kompisar.

Vi har ett riktigt vårväder här nu. Tidigare på förmiddagen så spöregnade det. Snön har börjat att smälta bort och vägen är som en skridskobana så det känns inte kul att gå ut och gå.


Locobase repair

Under några veckors tid har jag haft sån tur att jag har fått testa & buzza Locobase Repair hudkräm för mycket torr hud.

Visste du att huden är kroppens största organ och att det är extra viktigt att smörja in dig när det är kallt ute. Man ska smörja in huden med Locaobase Repair cirka 10 minuter innan man går ut, på så sätt skyddar du huden mot både uttorkning och frostskador.
den här krämen går alldeles utmärkt att använda på torra läppar också.

Huden fuktas inifrån, den ska skydda dig mot allt från infektioner till värme och kyla. Hudens yttersta lager, hudbarriären ansvarar för att släppa igenom lagomt mycket luft.
Torr hud är ett tecken på att barriären är skadad och bör därför repareras så fort som möjligt.

Hudbarrriären är en blandning av dödad, förhornade hudceller och samma fetter som ingår i Locobasw Repair. Med den här krämen kan du snabbt och enkelt reparera huden genom att tillföra dessa fetter som det normalt tar flera dagar för kroppen själv att bilda. Reslultat blir en mjuk och smidig hud.

Den här krämen verkar direkt vid applicering och upp till 24 timmar.

Locobase Repair innehåller

Fettinhåll: 63%, däribland de speciella barriärfetterna ceramider, kolesterol och fria fettsyror.
Krämen innehåller varken parfym, parabenor eller färgämnen och rekomenderas av Astma- och Allergiförbundet.


Locobase Repair finns i tuber á 30gram & 100gram och finns att köpa på Apoteket. Cirkapris 30gram 49kr respektive 100gram 139kr.

Vad tyckte jag & de som har fått testa det här då?

Både jag & Cornelia är riktiga torrisar på vintern så jag var riktigt intresserad på att se hur det här skulle fungera för oss. Redan efter ett par dagar så märkte jag att huden var mycket bättre. Kändes mycket lenare och smidigare. Så vi är mycket nöjda med den här hudkrämen och kommer att fortsätta att använda den.

Om du också vill testa olika produkter och buzza de så kan du anmäla dig här.

Trevlig Lucia

Natten går tunga fjät, runt gård och stuva.
Kring jord som sol’n förgät, skuggorna ruva.
Då i vårt mörka hus, stiger med tända ljus,
Sankta Lucia, Sankta Lucia


Ingen Lucia, men en söt tomte i alla fall!



Idag är det Lucia och det har vi firat med att äta en mysig (och onyttig frukost) som bestod av dagobertsmackor och 3 tända ljus.

Julklapparna är i stort sett färdiga, skulle behöva åka in till stan en sväng och köpa lamineringspapper för att kunna laminera bilderna som ska vara i Cornelias pekbok. Ska pyssla och göra en egen pekbok med bilder på hennes familj.

Inatt ska jag jobba igen, på mitt vanliga jobbarställe. Ska bli riktigt roligt, var ett tag sedan jag var där. Igår fick jag i alla fall träffa mina kollegor då vi åt julbord (som var mycket gott)

Hoppas att ni får en riktigt härlig Lucia!

Luciatåg

Idag har Cornelia gått eller gått och gått blivit buren på sitt första luciatåg. Ledaren för stor och liten hade Cornelia i sin famn, så jag vet inte vem som var gladast för det ;-)
Kollade nyss igenom min kamera som snabbast och tyvärr verkar jag inte ha fått nån sån där jättebra bild på bara Cornelia...
Men här har ni i alla fall min lilla tomte





Nu ska jag börja leta fram kläder som jag ska ha på mig ikväll då det är dags för julbord med jobbet.


Lakritskola

Här kommer receptet på en farligt god kola. Kom nu ihåg att jag har varnat er innan ni gör den här, för man blir fast...
Receptet har jag fått av en kompis till mig som är experten på att göra godsaker!

Lakritskola

3 dl grädde
3 dl socker
1 dl sirap
1 msk kakao
2 tsk smör
3/4 dl krossad turkisk peppar

Koka allt i ca 15-20 min , gör ett kulprov.
Rör noga i början tills Turkisk pepparn har smält så den inte sjunker och fastnar i botten.
Sätt i formar och sätt smält choklad på. Strö över ett par korn havsalt.

Mums!!!


Häst och vagn

Nu har jag äntligen fått hem min man, har knappt hunnit se han på hela helgen. Så det känns bra att han är hemma. Han hann inte mer än hem så var han tvungen att börja att skotta våran gård som hade ca 40 cm snö... Våran ena granne var snäll och kom över för att hjälpa till, sånt gillar vi!
Men nu har vi skickat iväg ett sms till han som skottar våran väg så nu kommer han förhoppningsvis att skotta våran gård också. Känns så skönt då J jobbar och jag är hemma själv med Cornelia så finns inte riktigt alltid tiden till att skotta (vi har en stor uppfart)

Medans J har varit och grävt avlopp idag så har jag & Cornelia varit hos mina föräldrar och gjort ännu mer lakriskola då den var så populär. Så nu har jag en stor påse här hemma.
Jag, Cornelia och mamma har även hunnit med att gå en sväng på en liten julmarknad där de hade häst och vagn som vi självklart åkte med Cornelia. Vi hade en mycket nöjd tjej som satt och hoppade i sin mormors knä i takt med hästarna. Efter åkturen så gick mormorn och gumman fram och klappade på hästarna.





Imorgon ska Cornelia gå på sitt första luciatåg på stor och litens säsongsavslutning. Hon ska då vara tomte ♥

"bakat"

Nu har jag & mamma "bakat" 5 olika julgodisar. Det har blivit lakriskola, dajmkola, marchmallows, godismuffins och snickers. Med andra ord en massa gotta ;-)

har nu kommit hem och gården är full med snö då J är borta och hjälper en kompis att gräva en ny brunn ihelgen. 
Jag har tyvärr sträckt mig idag, så ryggen gör riktigt ont. Så det kommer att bli en lugn kväll framför tv:n för min del. Snön får klara sig tills han kommer hem.

Nu ska jag gå och försöka få upp en eld i kaminen, inte det lättaste då snön är lite små blöt....


Sova borta

Så var helgen här igen, känns som att veckorna bara springer iväg.

Den här dagen har jag & Cornelia många roliga aktiviteter.
Vi börjar med att åka till grannbyn för en mamma/barn träff, ska bli riktigt trevligt.

Sen åker vi hem och packar lite sovgrejer för att sen åka hem till mina föräldrar där vi ska tillbringa natten.
Jag & mamma brukar alltid julbaka ihop, så det ska vi göra även i år.

Förra året blev det aldrig nåt julbak då Cornelia vara så liten, men i år får hon också vara med. Men jag gissar att det kommer att sluta med att gumman är med sin morfar och jag & mamma får baka.



Bild lånad från google


Öron

Nu var vi hemma igen. Dagen började med att jag lämnade Cornelia till hennes farfar då jag åkte till frisören. Blev riktigt nöjd med min nya frisyr. Hon kapade av ungefär 10cm, så nu har jag page :-)

Sen var det då dags att åka till öron och där fick vi träffa en jättebra läkare som började att gå igenom Cornelias journal. Då vi var på jouren hade läkaren skrivit att C var en glad och pigg tjej som säger Hej hela tiden ;-)

Hur som helst så kollade hon i öronen och vänster öra såg riktigt bra ut, det högra såg ut som att det var en öroninflammation som var på väg bort eller en ny som skulle komma. Jag gissar att det är en ny på G då hon har börjat att ta sig mer mot örat igen.
Läkaren kollade även i halsen och då såg hon att halsmandlarna är lite förstorade och förklarade att öron/näsa/hals hör ihop.
Summan av dagens läkarbesök blev att vi ska komma tillbaka om 3 månader för ytterligare kontroller och då ska även hörsen testas. Hon pratade även om en öronoperation då man opererar in plaströr, men sa samtidigt att då krävs det narkos och en operation är en operation. Så nu ska vi avvakta och se hur de här närmaste månaderna blir.
Det känns riktigt bra nu att Cornelia får hjälp av experterna, vill inte att hon ska vara sjuk och ha ont hela tiden.

I förrgår hade vi pulkpremiär och från början var Cornelia lite små rädd, men sen var det hur kul som helst. Vi hade inte så mycket snö då, men det gick i alla fall att dra pulkan. Inatt och idag har det snöat här så nu har snömängden mer än fördubblats.




Fortare mamma, fortare!




Pysslar

Missade helt att gå in här igår och skriva ett inlägg, så kan det gå när man sitter vid symaskinen för länge och pysslar med julklappar...

Igår jobbade J hela dagen och jag & Cornelia var bara hemma och tog det lugnt och myste på.
Även idag har J jobbat hela dagen så då har vi passat på att vara hem till mina föräldrar så att Cornelia har fått leka med dagbarnen. Hon blir alltid lika glad då vi kommer dit och hon får träffa de andra barnen.

Men idag har hon inte riktigt varit i form. Hon har tagit sig mot öronen så nu ikväll blev det alvedon och nässpray. Ska bli så skönt att äntligen få träffa en specialist imorgon. Då får vi "domen" om Cornelias öron.

Före vi ska till sjukhuset så ska jag till frisören och få bli lite fin i mitt hår, då får gumman vara hemma hos farfar och leka.


Så här ser nästan alla våra bilder ut nu...

Bak

Dagens stor och liten på kyrkis medförde en stor bula på Cornelias panna. Hon ramlade och slog sig i ett bord och bulan kom på en gång och blev rätt så stor :-( Det var lite gråt i kanske 1 minut sen var det full fart igen. Bulan var som störst i kanske 30minuter sen blev den mindre.

Efter kyrkis så har jag & gumman bakat pepparkakor, vet egentligen inte hur mycket hon bakade eller om hon mest smakade på degen. Men det spelar inte så stor roll. Det viktigaste är att hon får vara med!



Undra om det är nån som vågar smaka på våra pepparkakor nu ;-)


Snö

Åh vad jag blev glad när jag vaknade på morgonen och ser att det är vitt på marken! Det har inte kommit så mycket snö, men det är ändå vitt :-)

Nu är det vardag igen och J är och jobbar så jag & Cornelia får roa oss själva. Idag blir det att åka på stor och liten på kyrkis och när vi kommer hem så tror jag att vi ska baka lite pepparkakor. Ska bli kul att se vad den lilla tycker om det, om hon gillar degen lika mycket som sin mamma ;-)

Nu ropar tvättstugan på mig, så det är nog bäst att sätta fart och börja slå på nån maskintvätt... Förstår inte var all smutstvätt kommer ifrån.


Jobb igen

Idag är det den 3:e december och fortfarande är marken grön. Jag som i vanliga fall brukar klaga på snön, klagar nu istället på bristen av snö. Aldrig är man nöjd...
Känns helkonstigt att det är den 2:a advent imorgon och fortfarande har det inte kommit nån snö.
Idag har vi haft "riktigt kallt", temperaturen har legat på ca -5grader, i vanliga fall ligger temperaturen nu på ca -15grader... Det är lite skillnad...

Vi har varit och hämtat hem ett släpvagnslass med ved idag hos J:s mormor och morfar. J har fått för sig att vi ska hämta hem ved hela vintern för att inte behöva använda den vi har i vedbodan för då slipper vi fylla den nästa år, så vi får se hur det går med det...

Inatt ska jag jobba igen, ytterligare att nytt äldreboende ska jag vara på. Känner mig stolt över mig själv då jag breddar mina vingar och testar att vara på nya ställen.
Till det här stället hittar jag i alla fall, då det ligger på samma ställe som jag utgår ifrån på mitt vanliga jobb. Nu ska jag i alla fall jobba månadens första natt, sen är min förhoppning att jag ska jobba två till, innan året här är slut. Men det brukar alltid behövas extra folk kring jul. Tänkte att jag skulle sikta in mig på att jobba nån mellandag då vi ändå "bara" ska vara hemma. Förra månaden blev det bara 2 nätter för mig.

Nu är det dags att gå och lägga sig och vila så man orkar med nattens jobb. Cornelia har vaknat klockan 5 imorse så jag känner mig ganska trött...

Nästan klar

Höll nästan på att gå och lägga mig utan att komma ihåg att uppdatera bloggen, fy skämmes på mig ;-)

Idag har det blivit en sväng på stan för lite julklappsinköp. Nu är det endast tre julklappar kvar att köpa. Det är till J, hans mormor och morfar. Känns riktigt skönt att det nästan är klart.
Nu ikväll tänkte jag sätta mig och slå in paketen, tror ni då inte att jag hade glömt att köpa julpapper... Trodde att jag hade kvar papper från förra året, men men ibland är inte minnet det bästa.

Vi har även varit en sväng till min systeryster och hälsat på. Efter det blev det middag hos mina föräldrar dit även Cornelias farfar kom.

Nu ska jag ta och krypa ner under täcket då ögonen känns riktigt tunga.

Natti natti!


Trött

Tidigare var J ledig varje dag då han var sjukskriven, men nu har han börjat att jobba några dagar per vecka. Det har medfört att man nu uppskattar hans lediga dagar så mycket mer. Nu har vi haft sån tur att hans chef har fått barn och därför är det stängt på hans jobb, vilket har gjort att J har haft några lediga dagar.

Så idag har vi haft en till mysdag. Vi har varit och badat på Nordpoolen, första gången vi var där med Cornelia och jag måste säga att vi gillar Pite havsbad mer då det är mer barnvänligt.
Så fort jag hade satt på gumman badbyxorna så blev det första ohhhhhhh, sen hann vi inte mer än in i duschrummet så kom andra glädjeskriket. Det finns inget som är bättre än att få vara på badet om man får tro Cornelia.

Alla tre var ganska trötta då vi kom hem, så när den lilla sov middag så sov även hennes föräldrar.

Även nu ikväll känner jag mig trött och seg, så det kommer att bli en tidig kväll för mig.


Mamic: Jo det var på Säästö Tex vi shoppade, tack för tipset om Lidl!