Skönt

Igår hann J hem innan Cornelia somnade och det var en mycket nöjd tjej som fick se sin pappa. Tröttheten försvann och hon blev som en solstråle. Lillhjärtat hade nog saknat sin pappa ganska mycket ♥

Jag & J såg två filmer igår kväll och bara kände lugnet. Både jag & C har sovit som två stockar inatt, känns tryggt att ha pappan i huset igen ;)

Just nu är de andra i familjen och hälsar på farmor och farfar, medans jag gör en massa saker här hemma. Fast jag skulle ta det lugnt och ladda för nattens jobb. Men allt går ju så mycket fortare att göra då man är hemma själv.

Men nu tror jag att det blir solstolen tillsammans med en skvallertidning några minuter.


Klockan

Man skulle nästan kunna ställa klockan efter Cornelia. Varje morgon vaknar hon först mellan 4-5 där diffar det mellan en timme, för att vilja ha välling. Sen fortsätter hon att sova till klockan 7, då är det full rulle. Det spelar ingen roll hur tidigt eller sent hon somnar på kvällen, 7 är det morgon. Vanligast så somnar hon vid 19-tiden, vilket jag tycker är helt perfekt för då får vi ha lite vuxentid.

Idag kommer J hem vilket ska bli så skönt. Det ska bli roligt att se hur glad Cornelia blir. De senaste dagarna har jag märkt att hon vill vara med morfar/farfar, när hon i "vanliga fall föredrar" mormor/farmor. Men jag tror att det beror på att hon saknar sin pappa.

Klockan är snart 9 och både jag & Cornelia är redan påklädda, har dammsugit, plockat bort ren tvätt, tömt diskmasinen mm. Känns som att man har fått mycket uträttat redan, hur ska den här dagen sluta?!
Det var lite jobbigt att dammsuga idag, då C inte alls tyckte om dammsugaren... de två senaste gångerna så har hon blivit lite rädd för den. Hoppas att det är nåt som går över fort...


Dagens



Nasse och Nalle Puh sitter under ett stort träd och tänker över livet.
Plötsligt frågar Nasse: "Puh, vi har fått två händer för att hålla, två ben
för att gå, två ögon för att se, två öron för att höra. Men varför har
vi bara ett hjärta?"

Puh tänker en liten stund och svarar:
"Nasse, det är säkert för att det andra hjärtat är bortskänkt till en annan,
som vi själva måste hitta"



Dagens Nalle Puh

Det finns så många kloka meningar som Nalle puh har sagt, så jag tänker börja lägga upp några här i bloggen. Här kommer i alla fall den första ;)




"Nalle Puh o Nasse sitter på en klippa med utsikt över havet. Plötsligt vänder sig Nasse o ser in i ögonen på Puh o börjar gråta. Puh ger honom en varm kram o håller hans tass i sin tass. Så frågar Nasse: "Kommer du alltid att älska mig Puh? "Puh fäller en liten tår ner i havet o säger: "Nasse, den dagen du hittar den tåren igen, då ska jag sluta älska dig"

Massa fint

Jag & Cornelia fortsätter att njuta av att bara vara vi två, men vi längtar mer och mer efter J som är och fiskar i Jämtland.
När han kommer hem ska jag unna mig en (eller fler) riktigt lång sovmorgon, det är jag väl värd efter att ha klivit upp tidigt varje morgon sen i måndags ;)
Hur som helst så verkar han komma hem imorgon eller på söndag. Vi håller tummarna att det blir imorgon då jag ska jobba på söndag, blir lite väl stressigt för mig annars att hinna vila innan jobbet. Men då J inte har kört egen bil så är han lite beroende av när de andra vill åka hem, så han får bara gilla läget.

Idag har jag, Cornelia och svärmor/farmor varit och shoppat till gumman. Så nu är har hon nästan hela höst/vinter garderoben fixad.



Den här tunnikan och mössan köpte jag från HM, mössan tog jag i grått istället.

Allt det här har farmor köpt till Cornelia:


Byxor från Kappahl


Tunnika från Lindex


Tunnika från Lindex


2 par svarta leggings från Lindex


Svart body från Lindex


Mönstrad body från Lindex

Det som inte kom med på bild är två pyjamaser från Kappahl med sniglar på.

På nästan alla de här kläderna har vi köpt storlek 86, så nu kan vi kolla både på barnavdelningen och bebisavdelning. Så det är helt perfekt. Det var svärmor som kom på det!

Cornelia passar så bra i de här färgerna så hon kommer att bli så fin i höst, men det är hon ju alltid ♥
Tusen tack igen för alla de här fina kläderna ♥

Nu ska jag gå ut och vattna i växthuset innan jag tar itu med resten av min att göra lista.
Har precis gjort ett storkok med köttfärssås och spagetti till Cornelia.
Imorgon blir det att göra lite torsk och potatis-och grönsaksmos. Vårat lager i frysen med barnmat börjar sakta men säkert att ta slut så då gäller det att fylla upp det igen.





Dove express intensivbalsam

Jag har fått chansen att testa Dove express intensivbalsam då jag är en buzzador.
Det här är första gången jag har blivit uttagen till en kampanj så självklart är allt jättespännande.

Jag har hunnit använda balsamet i lite mer än en vecka och jag märker redan skillnad på mitt hår. Från att ha varit ganska livlöst så har jag nu fått tillbaka glansen.

Om du inte redan är en buzzador, tycker jag verkligen att du ska anmäla dig här. Du får då testa olika nya saker och allt är gratis.

Som vi säger i min familj, Gratis är gott ;)


Fet kossa

Under de senaste två månaderna ungefär så har jag inte mått så där jättebra. Jag har ökat 7-8kg i vikt utan att vare sig äta mer eller motionera mindre än vanligt. Jag har även känt mig trött och sliten, fötterna är svullna osv. 

I början av juli fick jag ett brev från vårdcentralen där det stod att jag hade alldels för låg ämnesomsättning så jag skulle öka min Levaxin dos från 50 mikrogram till 75. Sagt och gjort, men inte har jag börjat må bättre. Därför tog jag äntligen tag i saken idag och ringde vårdcentralen och berättade om mina "problem". Fick en tid till läkaren några timmar senare.
Så Cornelia fick vara hos sin farmor och farfar medans jag åkte till doktorn.

På vårdcentralen fick jag berätta om alla mina problem, läkaren lyssnade och antecknade. Sedan kom hon med följdfrågor, tappar jag mycket hår, vilket jag gör. Då kom jag på att mina naglar bara går sönder, sen berättade jag även om min huvudvärk.
Läkaren rådfrågade en överläkare som sa att mina symtomer var klokrena, jag ligger alldels för lågt i min ämnesomsättning fortfarande så det var bara att öka dosen till 100 mikrogram. Så nu ska jag hålla koll om det blir nån förbättring och om jag fortsätter att gå upp i vikt så ska jag höra av mig, kanske det blir en fettsugning då?!
I början av september ska jag tillbaka och ta nya prover.

Hoppas verkligen att medicinen ska hjälpa nu, inte roligt att bara öka och öka i vikt, snart ser jag ut som en fet kossa, eller det gör jag redan nu. Jag kan säga att jag undviker att ha på mig bikini, känner inte alls för att visa upp mig på en strand. Utan jag håller mig hemma på min trygga altan.



Svaren

För några dagar sedan la jag upp en liten frågesport här på bloggen och nu börjar det väl bli dags att visa de rätta svaren. Jag kan gissa att många av er kommer att tänka, men åh var det så lätt...

Hur som helst så måste jag börja med att skriva att Anna var grym på det här, 8 av 10 rätt hade hon. Om det blir mer fråger så vill jag vara på ditt lag ;)

1.  142,  70,  760,  240              VOLVOMODELLER

2.  70,  95,  85,  80                   BH STORLEKAR

3.  100,  6,  80,  4                    AUDIMODELLER

4.  98,  140,  122,  170             BARNSTORLEKAR (CL)

5.  100,  1000,  500,  20           SEDLAR

6.  20,  16,  28,  12                 TUMSTORLEKAR

7.  5,  8,  3,  1                        TVKANALER

8.  3510,  6210,  1610,  6150   NOKIATELEFONER

9.  15,  60,  40,  25                 WATT PÅ GLÖDLAMPOR

10.  500,  50,  250,  80           KUBIK PÅ MOTORCYKLAR


Visst tänker ni nu, men så lätt det var!


Mamma/mormor 50år

Idag är ingen vanlig dag för det är mammas födelsedag hurra hurra hurra!!!
Grattis mamma på 50års dagen!



Natten har spenderats hos mina föräldrar och Cornelia somnade vidn19 tiden som vanligt, vaknade sen vid 4 för att äta lite välling och sen somna om till. Alltså har natten varit precis som hemma, ändå skillnaden har väl varit att hon försökte "äta" upp väggen brevid sängen....

Igår fixade jag till Cornelias hår, första gången jag satt upp det på henne ♥ 
Så här blev resultatet


Sova borta

Idag tar jag & Cornelia och packar ihop lite saker och åker till mina föräldrar där vi ska sova över. Eventuellt kommer även min syster och hennes dotter dit och sover över, det är tur att mina föräldrar har stora sängar i våra fd flickrum ;)
Imorgon bitti blir det att fira våran mamma som då fyller 50år. Det bästa hon vet är när alla barnen (alla 3) är hemma med sina respektive och barn. Då trivs mamma!

Innan vi åker iväg till mina föräldrar så blir det en sväng till staden.

Så här såg det ut imorse när Cornelia åt sin gröt...


Jag skrev tidigare om en ny "heldress" som Cornelia hade fått, som var min nya sommarfavorit. Här kommer den.




Höstgarderoben

Här sitter jag framför datorn i ett tyst hus. Pappan i huset har nämligen åkt och fiska i Jämtland så kvar hemma är bara jag & Cornelia och självklart dammråttorna.

Dagen har vi spenderat hos mina föräldrar, de hade en massa mat över från festen så då hjälpte jag självklart till att äta upp den ;)
Jag, C & mamma har varit en sväng till Lindex idag, där shoppade jag två plagg till gumman. Det blev en tunnika och en klänning, plagg som jag redan hade spanat in.
Nu glömde jag kläderna hos mina föräldrar så jag har inte hunnit testa om storleken blev lagom, men jag tror det.
Det börjar bli dags nu att fylla garderoben med lite större kläder till hösten, har knappt några kläder alls i stl 80/86.




Har nyss varit in och kikat på Lindex hemsida då jag skulle visa bilder på dagens köp, såg då att de hade fått in jeansleggings så de måste jag kika/känna på. Vill inte att de ska vara för tajta/hårda i midjan.


Nåt mer som ska inhandlas till höstgarderoben är svarta leggings, svarta långarmade bodysar och några fler tunnikor/tröjor. Sen måste jag kika lite hur vi har det med pyjamaser och sånt, känns som att det är mycket som behöver inhandlas nu.

Jag har köpt en polarn och pyret vinteroverall av min kusin för 150kr, så den kommer vi att ha i vinter. Men vi måste även köpa en till då det är lätt att den andra blir blöt då Cornelia mest kommer att krypa omkring på backen ;)

Nä nu när jag har tänkt så mycket på kläder så blev jag sugen på att gå igenom Cornelias garderob och rensa lite grann. Vet att vi har flera plagg som har blivit för små som måste sorteras bort nu.


Frågesport...

Här kommer våran lite svårare tipsrunda. Så nu tycker jag att ni ska se om ni fixar det här. Inget av de här "frågorna" är gångertabellen eller så.

Nu kommer ni att få se fyra olika siffror som har en gemensam nämnare.
Tex: 090, 019, 08, 0920... det här är då telefonriktnummer.


1.  142,  70,  760,  240

2.  70,  95,  85,  80

3.  100,  6,  80,  4

4.  98,  140,  122,  170

5.  100,  1000,  500,  20

6.  20,  16,  28,  12

7.  5,  8,  3,  1

8.  3510,  6210,  1610,  6150

9.  15,  60,  40,  25

10.  500,  50,  250,  80


Kom igen nu och försök er på det här. De som var bäst på festen hade 6 av 10 rätt, ni kan väl bättre?!

Fest

Igår hade vi en jättetrevlig 50års fest. Maten var god och människorna var på riktigt festhumör. Det bjöds på gitarrspel, sång och dans.... Så kvällen kan sammanfattas med mycket lyckad.
Jag & syrran hade hand om att ta fram maten, städa bort den osv. Så medans vi plockade fram buffén så hade vi ordnat en annorlunda tipspromenad som gästerna tyckte var svår.

Sen när det var dags för oss att plocka bort maten så kom dagens andra lek som var två A4 papper med en massa kändisar på. Sen var det dags för lagen att skriva in vilka kändisarna var. Det var en salig blandning på kändisar, allt från Mrs Obama till norrbttningar.

Idag är jag trött och lite sliten, det var riktigt längesedan jag drack så därför mår jag som jag mår idag. Men lika glad för det är jag!

Tragedi

Det känns konstigt för mig att skriva om såna småbagateller som hur Cornelias natt har varit och vad vi ska göra idag, då man läser och ser om det ofattbara som har hänt i vårat grannland Norge. Det är sånt som bara inte får hända. En stor tragedi och jag lider med människorna som är drabbade. Jag undrar vad det är för sjuk människa som gör en såna här sak.



Fast det tar emot så kommer det lite om hur det är med oss nu...
Igår somnade Cornelia som en klubbad säl efter att ha badat badtunnan och myst på med främmande, det var inge tjorv alls då hon skulle somna. Några gånger fick vi ge henne tutten på kvällen.
Hon somnade vid 19 tiden och har sen sovit till 5:30 då det blev lite välling. Min förhoppning var då att hon skulle fortsätta sova en liten stund till men den lilla hade hela andra planer ;) Så därför är vi uppe med tuppen nu.... 

Idag är det dags för det stora kalaset och det känns som att jag har koll på läget. Presenterna är inslagna, kläderna packade (till Cornelia), lekar/tävlingar är ordnade, kameran/videokameran är laddade och nerpackade. Det kan tänkas att jag har glömt nåt men det är några timmar kvar tills vi ska åka.

Vädret verkar bli strålande idag, så jag hoppas att det håller i sig hela natten lång. För idag blir det en heldag/kväll för mig!


Fin främmande

Idag gjorde jag och min lilla familj stan, på jakt efter nån snygg tunnika/top till mig. Var på en massa olika affärer, tror ni att jag hittade nån jag gillade. Nej inte det, men jag fick med mig ett linne hem i alla fall. Så det var ju bättre än inget alls.

Annars har vi haft stockholsfrämmande idag, alltid lika roligt då vi inte ses så ofta. Förra gången vi sågs var förra sommaren då jag gick med magen i vädret, idag fick de träffa vårat mirakel.
Även mina föräldrar var med dem hem till oss, men de träffar vi så ofta ;)

Nu har de nyss åkt hem så jag passade på att sätta mig vid datorn ett tag innan det är dags att göra de sista förberedelserna inför morgondagens kalas/fest. Det ska packas till Cornelia då hon ska sova borta, kläder ska stryckas och lekar ska förberedas färdigt. Så nu vet ni hur jag spenderar resten av kvällen, det är ju tur att jag är kvinna så att jag kan göra flera saker samtidigt ;)

Förresten måste visa en bild på två olika gurkor som vi har skördat från samma gurkplanta.


Båda smakade gurka men den gula hade tjockare skal...

Sovmorgon!

Åh vilken underbar natt vi har haft. När Cornelia hade somnat så sov hon till 2 men då räckte det att ge henne tutten så var hon nöjd. Sen sov vi vidare till 5 då det var dags för välling. Vaknade gjorde hon klockan 7, då klev J upp med gumman men en timme senare så var det dags att sova igen. Så hela familjen somnade om till 10! Så jag kan säga att vi var utvilade imorse. 

Efter lunchen var jag en sväng på lindex där jag investerade mig i ett par nya leggings. Nu saknas bara en snygg topp så är jag redo för en helkväll med kompisarna nån helg framöver ;)

Ikväll har jag gjort nåt så roligt som att ägna mig åt tvätten, min galltvål har varit försvunnen men idag hittade jag äntligen igen den. Så den har fått gå varm idag, svärmor skulle bli imponerad av mig ;)
Lite jobbigt med en tjej som älskar morötter, jordgubbar och annat som lämnar fula fläckar på vita kläder, så då måste jag ha nåt som tar bort fläckarna.


Tänder

Igår upptäckte jag Cornelias tredje tand. Den här sitter i övre käken. Så nu förstår jag varför gumman har varit dålig i magen i några dagar och varit lite små kinkig, allt har en förklaring. Denna gång var det tänderna som spökade.



Jag håller på att bli tokig på min dator eller om det nu är vårat internet som tjorvar, hur som helst så är det så segt. Så jag hoppas att våran "datordoktor" kommer hit nån dag och kollar på problemet...

Idag ska vi till mina föräldrar och sätta upp ett stort partytält och hämta en massa bord och stolar inför lördagens 50års fest. Så det är full rulle här med andra ord.
Just nu sover både J & Cornelia så jag hoppas att de vaknar snart så vi får ta och åka iväg. C har haft det lite jobbigt inatt, våra grannar var uppe halva natten och hade det trevligt vilket medförde en hel del höga ljud så därför var våran dotter vaken mellan 23:30-01:30 ungefär, kul eller inte!

Hoppas att allt är bra med er och att ni njuter av sommaren!

Fira

Idag har både jag & Cornelia namnsdag, det är nämligen Sara idag. Cornelia är ett rätt sånt ovanligt namn så hon har ingen riktig namnsdag. Så jag tror minsann det får bli en tur till leksaksaffärn idag för en liten present. Ja inte till mig nu utan till den lilla.

Annars så ska vi på 21års kalas till världens bästa faster idag (Cornelias såklart). Hon fyller egentligen inte år förrän imorgon men idag ska vi fira det. J frågade för nån dag sedan vad vi skulle hitta på för present till henne men där hade jag varit ute i tid. Jag & Cornelia hittade en typsikt faster present då vi var på stan sist  så hennes present har legat inslagen i flera dadgar i hallen. Skönt att inte behöva stressa med att hitta nåt. 

Jag kanske skulle skriva en liten fortsättning hur våran natt gick. Efter mycket om och men somnade den lilla igår tillsammans med sin pappa i våran säng. Sen lyfte han över henne till spjälsängen. Där har hon sovit, men vaknade några gånger från kvällssidan. Det är oftast då hon är orolig. Sen har hon sovit till 4 då det blev välling i sängen. Vaknade gjorde hon sen 07:40 vilket jag tycker att vi kan sammanfatta som en bra natt.

Nu har hon nyss ätit sin gröt och leker nu på golvet. Just nu är det en boll som gäller.
 


Framåt

Cornelias utveckling fortsätter framåt. Igår lärde hon sig att sätta sig upp själv. Så ni kan tänka er att livet har blivit så mycket roligare nu. Det är bus och rackartyg i stort sett hela dagarna. Sladdarna från tv:n/dvd:n är jätte intressanta, så dit kryper vi så fort det bara går. Helst när mamma och pappa inte ser, sen väntar hon där tills vi ser och då börjar hon att dra i sladdarna. 

Annars så är vi just nu inne i en liten jobbig period då det är dags för att sova för natten. Hon vill inte riktigt komma i ro utan det är mycket tjorv tills den lilla somnar. Ikväll testade jag en ny grej och det var att ge Cornelia flaskan med välling så hon fick dricka den själv i spjälsängen, vilket hon verkade gilla. Har aldrig hört henne mmm:a så mycket till välling tidigare. Men sen när maten var slut så började "tjorvet" igen. Men vi ger inte upp, imorgon gör vi ett nytt försök i samma stil.

Nu ska jag ta och slå in mammas födelsedagspresenter, sen blir det nog ryggläge framför tv:n resten av kvällen. 


Ikea

Natten till idag var ingen höjdar natt kan jag säga. Cornelia hade ont i magen, så hon har vaknat flera gånger. Vilket medförde en trött mamma på morgonen. Men lika glad för det var gumman.

Vi tog det lugnt på morgonen, myste på med frukosten och sen åkte hela familjen till Cornelias farmor och farfar där gumman stannade då jag & J fortsatte norrut till ikea.

På ikea handlade jag en massa fotoramar, så ikväll har jag monterat in bilder. Så nu kommer den stora frågan hur vi ska hänga upp bilderna på våran fotovägg. När allt är klart så kommer det bilder.

Imorgon ska jag jobba, så det blir sovmorgon för mig. Sen har vi väl egentligen inga planer för dagen.


Utveckling

Stoppa pressarna gott folk för nu har Cornelia lärt sig krypa "på riktigt". Hon kröp första gången ikväll då farmor och farfar var här, bara en liten stund efter första krypet kom mormor och morfar men då var gumman ganska trött så då blev det knappt nån krypning. Men det börjar att ta sig.

Nåt annat som är jätte nära att hon har lärt sig är att sätta sig upp från liggande, men hon är inte riktigt där ännu men snart!

Annars så fortsätter lillafröken att gå i sin mammas fotspår, munnen går nämligen i ett. Det mesta som kommer ut därifrån är svårt att tyda, men det finns några undantag och det är mamma som kommer många gånger per dag. Oftast då jag gör nåt och hon vill vara med, som idag när jag klev i badtunnan utan henne, då blev det MAMMA. Sen säger hon även HEJ alldeles klokrent. Ett nytt ord som har kommit igår är pappa, men då tittar hon på lampan så jag vet inte riktigt om hon förstår vad det är än....

Idag har vi (svärfar och J) gjort färdigt grinden till trappen, så nu är hela altanen färdig. Vi kommer att avvakta lite med att sätta upp en till bräda längts ner i staketet, det verkar fungera som det är.

Imorgon sätter vi oss i bilen och åker till ikea, då ska vi handla lite fotoramar så att vi äntligen får färdig våran fotovägg. Eller färdig ska den aldrig bli ;)

Utepyssel

Igår jobbade och slet jag & J med våran altan, det gäller att passa på då vi hade barnvakt till Cornelia.

Tidigare såg våran altan ut så här:



och nu ser det ut så här:



Det som vi har kvar att göra imorgon är en grind till trappen, eventuellt kommer vi att vara tvungna att sätta en rad till med bräder längst ner, är lite osäker. Men vi börjar att se ett slut på det lilla projektet.
Funderar redan vad nästa projekt ska bli ;)

I början av sommaren så skrev jag om att våran gård såg ut som hej kom och hjälp mig, då vi har tagit bort skogstomten. Nu är i alla fall gården planerad och jorden och gräsfröna är på plats så nu väntar vi bara på att gräset ska börja växa.




Här är tanken att det ska bli en liten lekplats till Cornelia med gungställning, rutchkana, sandlåda och kanske en koja. Ja såna är i alla fall våra planer, få se vad det blir av dem sen...

Barnsäkra altanen

Inatt är vi barnfri, våran dotter ska sova över hos sin mormor och morfar, jag & J ska bara ha det lugnt och skönt, eller nä inte riktigt...

Vi har nyss varit och köpt hem en massa virke för nu måste vi barnsäkra våran altan. Tidigare har vi haft rep istället för altan"staket" eller vad man nu kallar det för, men nu då den lilla har börjat att krypa omkring så fungerar inte det här. Så oavsett hur mycket vi gillar det vi har nu så måste det göras om.
Så det är mitt och J:s jobb ikväll/imorgon. Jag hoppas att allt kommer att flyta på bra.

Nu undrar ni kanske varför jag sitter här vid datorn då vi ska jobba, men J har åkt iväg och lämnat igen släpet som vi lånade när vi hämtade virke så jag väntar bara på att han ska komma hem så vi kan börja jobba. Arbetskläderna är redan på ;)

Trötta

Gårdagens stadsbesök resulterade i en blommig bodysuit till Cornelia, hon har redan hunnit använda den och passade jätebra i den. Ska ta och fota henne nästa gång hon har den på sig.

Idag har vi varit till min jobbarkompis som också är föräldrarledig så vi hade en trött tjej nu ikväll, ja även en trött mamma för jag råkade somna med Cornelia och vaknade först 1 timme senare då J frågade vad jag gjorde. Så nu känner jag mig trött och seg, så det blir nog en tidig kväll för mig.

 


Det här är en "gammal" bild på Cornelia som är tagen på en av babysimsgångerna. Kolla märket på hennes badcape ;)

Fixar och donar

Igår hann jag inte med nåt blogginlägg då det kändes som att det var fullt upp hela dagen, men såna dagar är bara underbara!

Jag & Cornelia åt middag hos mina föräldrar igår och då planerade jag & mamma vilka sånger som skulle vara med i hennes sånghäften inför hennes 50års fest som är om lite mindre än 2 veckor.
Sen när jag kom hem från dem så satt jag mig och fixade och donade med häfterna som nu är klara. Nu är vi redo för lite allsång ;)

Idag kommer det jord till gården så J har fullt upp med att köra traktor och göra snyggt. Målet för idag är att till och med gräsfröna ska hinnas planteras. 
Så jag & Cornelia flyt fältet idag och åker in till stan där vi ska möta upp min mamma för lite shopping.



Shoppingsugen

Jag har nyss kommit hem från kalaset som jag tyvärr var tvungen att lämna tidigare. Jag mår inte alls bra, mår illa och känner mig helt slut. Värmen har satt sina spår tyvärr, men jag har mig själv att skylla då jag har druckit alldeles för lite.
Sitter nu här inne och bara tar det lugnt.

Hamnade av nån konstig anledning framför datorn, ovanligt eller hur?!
Hur som helst så kom jag in på lindex hemsida och kika där lite grann. Jag märker att det var längesen jag har varit på stan för de har fått in riktigt snygga saker, som de här tex


Klänning 149:-


Tunika 99:-

Sen behöver man ju alltid helsvarta långärmadebodysar och byxor till hösten/vintern, så nu tycker jag att det är dags för Lindex att skicka ut några rabattkuponger, 30% på ett helt köp hade inte suttit dåligt, eller handla för 300kr och få 100kr rabatt. För visst var det längesen man fick några kuponger nu?!


Kalas i dagarna 3

Här firar vi i dagarna tre. Vi började med min & J:s 11års dag, igår var det Cornelias 8månaders dag som firades och idag fortsätter vi firandet denna gång av J:s mormor som fyller 71år. Så idag åker vi till hans mormor och morfar där det blir att äta mat och säkert nån god tårta till efterrätt.

Annars så händer det inte så mycket här idag. Vi vaknade av att det regnade imorse, det är så torrt här så lite regn skadar inte. Cornelia slog upp sina små vid 6.30 men sen var vi bara vaken en timme tills vi somnade igen. Så vi har fått sova till 9:30 idag, vilket verkligen är lyx!

Jag har glömt bort att berätta det senaste gulliga som Cornelias kompis gjorde igår... Hon kom hit med sitt nintendo ds spel som hon tyckte att Cornelia skulle få spela på, inte lätt att veta vad de små vill leka med ;)


8månader

Idag blir mitt lilla ♥ hela 8månader, stora tjejen alltså! Vi har det riktigt varmt här uppe i norr just nu, temperaturen har legat på 28,5 grad i skuggan.... så det har blivit en massa bad, bus och mys idag.
Gumman somnade strax innan 19, då gick det inte att hålla henne vaken längre.

De senaste dagarna har hon blivit en fena på att "krypa" omkring.
På tal om krypning, vad kallar ni krypning, är det när de ålar/drar sig framåt eller är det bara när de rör både armar och ben samtidigt för att ta sig iväg? Tycker att det är lite svårt att veta vad man ska säga att hon gör. Hon går upp i riktig krypställning men tar sig inte riktigt iväg utan står och gungar på samma ställe. Men om hon istället lägger sig på mage så går det framåt i hög fart.

De senaste dagarna har Cornelia varit ganska dålig i magen så jag börjar att misstänka att det är en ny tand på intågande även dregglet har ökat, men det är bara att vänta och se.

Så här såg det ut tidigare idag då vi badade i badtunnan....





Som ni ser är det mycket plaskade ;)

Nu ska jag kika i era bloggar och se vad ni har hittat på för skoj idag, sen blir det nog sängen. Har sovit dåligt idag....

11år

Igår satt jag & Hanna och pratade om det ena och det andra och kom då in på hur länge man har varit tillsammans med sin partner. Jag satt då och funderade ett tag och kom fram till att jag & J har varit tillsammans i 11år, idag till och med! Så det firar vi stort eller kanske inte.
Vi har ätit rester till middag, hur romantiskt som helst samtidigt som Cornelia har suttit och "grisat" med sina majskrokar och kalvsylta ;)

Jag har nu jobbat min första natt och tar den andra inatt. J & Cornelia har roat sig själva medans jag har sovit bort hela dagen.

Har hunnit med en del mys och bus med dottern innan hon somnade, blev en tidig kväll för den lilla. Är jobbigt att vara med pappa en hel dag och bara busa på ;) Få se om hon sover för natten, eller om det bara är en liten siesta.


Mamma och bebishäng

Den här dagen började jag tidigt, hade en tid på vårdcentralen redan klockan 8 så det var bara att kliva upp tidigt. Jag har varit där och lämnat ett blodprov för att se hur jag ligger till i min ämnesomsättning, kollar de proverna var 3:e månad ungefär för att kunna ställa in mitt levaxin efter det.

Sen packade jag & Cornelia in oss i bilen och åkte till  Hanna och Astrid för häng hemma hos dem. Både Cornelia och Astrid blev glada av att se varandra, undra om det kan vara så att de känner igen varandra...
Min gumma var inte riktigt i form där, kräktes några gånger :( Vi lät henne testa en gröt från 8månader idag och det verkar vara den som ställde till det för henne. Så nu blir det till att köpa en förpackning till från 6månader.

Ikväll är det dags för mig att jobba. Ska jobba inatt och imorgon, sen har jag månadens två nätter avklarade. Mitt mål är att jobba ungefär 2 nätter per månad för att dryga ut föräldrarpenningen lite grann och spara på dagar. Allt för att kunna vara hemma med mitt hjärta längre tid.

I förrgår fick vi hem information om ett dagis (heter väl egentligen förskola) som ligger en bit härifrån, de hade visst ett speciellt lärosätt. Känns lite väl tidigt att läsa om dagis, men samtidigt så är väl tanken att hon ska börja om ett år ungefär så då gäller det väl att fundera lite grann om var vi vill att hon ska gå.

Igår fick Cornelia post från Luleå kommun där de hade skickat med en leksak att hänga upp i tex barnvagnen. Ser ni vad det står?!



Trött

Det är en trött Sara som sitter här framför datorn just nu. Så jag ska snart tacka för mig och gå och krypa ner i min sköna säng, men innan dess så ska jag skriva lite om våran underbara dag.

Mina föräldrar, syster, systers sambo och deras två barn har haft en heldag här. Vi har badat badtunnan fler gånger, grillat grillspett, plockat in jordgubbar från vårat land som vi har ätit till efterrätt, surrat och bara haft en underbar dag.

Cornelia har hunnit med att bita sin lillakusin i fingret. det har var första gången hon gjorde illa nåt annat barn men tyvärr var det nog inte sista gången heller....

En av våra samtalsämnen idag var hur länge ett barn är en bebis? Vad tycker ni?

Nytt folk

Sen jag blev gravid med Cornelia har jag träffat en hel del nytt trevligt folk! Det började med blivande mammor luncher, som sedan blev mamma/barnluncher och sen har det utvecklas till fika hemma hos varandra. Sen har jag även haft turen att träffa personer från familjeliv och även andra bloggerskor. Så tänk så häftigt den här internetvärlden är!

Idag har jag & Cornelia varit hem till en tjej som jag har "lärt att känna" genom en grupp på facebook. Där fick gumman leka med hennes dotter som var 14 månader.
Sen har vi varit på kalas hos min farmor där även två av mina kusiner var med deras barn. Så sammanlagt hade min farmor 6 av 8 sina barnbarnsbarn där. Min syrra och hennes två barn hade varit där på förmiddagen. 

Hann inte mer än att komma hem från kalaset så kom Cornelias norska kompis på 4 år över, så då blev det ännu mer lek.
Så ikväll hade vi en riktigt trött tjej som knappt hann äta upp vällingen innan hon somnade. 

Imorgon blir det en dag fullt med bus, då kommer nämligen mina föräldrar & min syster med familj hit och ska ha en heldag. Så då blir det grillat, badtunna och säkert lite jordgubbar. En perfekt dag alltså, hoppas bara att vädret är med oss.  

Loppisar

Idag har vi varit på 3 olika loppisar, varav den ena skulle vara en av norrbottens största. På den största gjorde jag inga svindlande affärer och inte på den andra heller, men på den sista loppisen så hittade jag några plast bilar/tåg/lastbil till Cornelia. Så dem 5 sakerna slog jag till på. Jag är ju en sån modern mamma som vill att min dotter både ska leka med dockor och bilar ;)


30kr för allt det här, som hittat tycker jag!

När vi kom hem så gick jag ut och plockade in alla jordgubbar som var färdigmognade i landet. Det blev nog lite mer än 2 liter. Helt underbart när jordgubbssäsongen har börjat här uppe. Om jag nu kommer ihåg rätt så är vi 1 vecka tidigare att ta in jordgubbar i år. Jag minns i alla fall att vi gjorde en jordgubbstårta av våra egna gubbar när J:s mormor fyllde år förra sommaren (9:e juli).



Nu ska jag ta och göra lite nytta här hemma innan det är dags att sätta sig i soffan och bara känna lugnet. Jag känner mig ganska trött så det kommer nog att bli en tidig kväll. Cornelia vaknade 02:30 inatt och var vaken till 04, det är så roligt, eller hur?! Sen somnade hon om ända tills 06:30 så det blev en lång sovmorgon, eller inte...
Så den här natten kan bara bli bättre!

Hej

Idag har det varit småregnigt här hela dan, så vi har fått hålla oss inomhus vilket medför att vi fick en uttråkad tjej.
Som tur var kom en av hennes "kompisar" över, en 4årig norsk flicka som ville leka... Cornelia satt och var så nöjd med att titta och känna på henne.
Efter ett tag tyckte dock kompisen att det blev lite tråkigt så då gick hon hem och kom tillbaka några minuter senare med en glass i sin mun... Kanske inte det smartaste att låta henne komma över med glass, för Cornelia blev läskad kan jag säga. Har aldrig sett henne åla/krypa sig fram så fort tidigare, fram till tjejen för att försöka ta hennes glass. Istället för glass fick C majskrokar och det dög väl si så där...

Ikväll var även vi föräldrar rastlösa så då var vi och hälsade på farmor och farfar och när de säger hej till oss så säger även Cornelia hej. Det här är andra gången på lika många dagar hon säger klokrent HEJ när nån säger hej till henne. Vet inte om det bara är lyckoträffar eller vad detta är...


Presenter

Idag har J varit till flygplatsen och hämtat en av våra grannar (stuggranne från Norge), som hade varit på en liten semester i Italien och Danmark. Sen hamnade hon här, dit även hennes familj har kommit idag. Alltid roligt när stugorna fylls med barn så det blir lite fart i området ;)

Varför berättar jag då det här, jo dit jag vill komma är att hon hade med sig jättefina presenter till Cornelia som jag ville visa för er.
Tycker att det är lite jobbigt då de handlar så mycket till henne, varje gång de kommer har de med presenter.

Det här är ett helt set från Noa Noa, klänningen och dreggisen ska hon få inviga på sin mormors 50års kalas som är om dryga månaden. Tyvärr var skorna lite för stora så de får vi ha en annan gång.


Klänningen känns som en sommardröm med sina fina detaljer.





Sen fick hon även den här klänningen från Name it, den är lite stor nu. Men jag räknar med att den kommer att passa till jul/nyår och blir en fin jul/nyårsblåsa för våran lillafröken.



När jag ändå är inne på kläder så har ni väl inte missat att det är rea på Villervalla?! Har varit in och kikat där och det finns hur mycket fint som helst. Skulle man inte kunna vinna en miljon eller så?!