Utveckling

Nu känner jag att det var längesen jag skrev om Cornelias utveckling, okej jag har skrivit lite grann om det...
Hur som haver så har hon nu lärt sig sin gåstol, hon går både framåt, bakåt och i sidled. För nån vecka sedan var hon på upptäcksfärd med gåstolen och upptäckte då hyllan som vi har under tv:n där dvd, wii och så vidare står, då var det bara att skynda sig dit och rädda det som rädda gick....

Annars så ställer hon sig upp i krypställning, men hon blir så frustrerad när kroppen inte lyder henne. Man ser hur gärna hon vill krypa iväg. Men hon har hittat en annan "krypställning", hon ligger på golvet och ålar/drar sig framåt. Vissa gånger går det riktigt fort, hon använder sig även av sin gamla beprövade metod att rulla fram ;)

Cornelia har även fått till sin sitteknik, tidigare så fick man vara beredd hela tiden då hon satt då hon rätt som det var ramlade åt sidan eller bakåt. Nu kan hon sitta längre stunder, fortfarande så ramlar hon nån gång.

Två tänder har gumman men jag börjar att misstänka att det är nån fler som är på gång, då Cornelia har börjat att dreggla mycket igen. Än så länge känner och ser jag inga nya tänder.





Så här ser våra dagar ut:
Vid 5 tiden vaknar Cornelia och får äta välling. Sen fortsätter vi sova till ungefär 8, då är det en liten solstråle som öppnar sina ögon.
Vi hinner med lite morgonbestyr innan det är dags för gröten vid 9 tiden. Oftast sover Cornelia igen 30-45 minuter efter frukosten. 
Lunch äter vi vid 11:30-12 tiden, då äter hon lagad mat. Favoriträtten är just nu blodpudding.
Sen sover den lilla lite middag, för att sen vara i full rulle tills det är dags för mellis vid 14 tiden. Till mellanmål äter hon oftast fruktpuré eller en smörgås. 
Middag äter Cornelia vid 16:30 tiden, även nu lagad mat. 
Kvällsvällingen ger vi vid 19 tiden och efter den är det dags för gumman att gå och sova. 

Ingen dag är den andra lik, men så här ser dagarna ut på ett ungefär. Dagar som är så här varma märker vi att Cornelia behöver mer sömn, så hon sover då kortare stunder men oftare. 
Vi har kämpat ett tag för att Cornelia ska kunna äta burkmaten och nu fungerar vissa sorter. Det är Nestles mat från 8 månader som hon kan äta, märker att hon vill ha lite motstånd i sin mat.

Cornelia har även kommit till en ålder där hon älskar att vara med andra barn. Hon blir så himla glad då hon träffar andra barn, både äldre och yngre. Hon vill bara känna och "prata" med dem. Nu duger det inte att bara vara hemma med mamma och pappa, utan hon vill träffa andra. Det är synd att det inte bor fler barn i vårat område.

Om en vecka bli våran lillatjej 8 månader, kan inte säga annat än hjälp var har tiden tagit vägen. Känns som att det var igår som det var 20 grader kallt och vi kom hem från bb med vårat mirakel ♥

Mammatid

Sitter här i lugnet och bara tar det lugnt. J & Cornelia har åkt iväg till farmor och farfar för att jag skulle få sova ut :) Tyvärr kunde jag inte somna om så därför hamnade jag här istället.
Tänkte ta och stoppa nåt i munnen och sen sätta mig i min solstol och bara njuta av det underbara vädret som vi har idag.

Jag gissar att det kommer att bli jobbigt för C idag då det verkat bli ännu värmare idag än igår. Så det blir badning och skugga som gäller för lillfröken.

Igår fick jag hem förstoringarna som jag beställde ihelgen. Snacka om att det går tokfort. Jag har beställt förstoringar av bilderna som jag tog på midsommar.
Jag ska göra en fotovägg i köket med en massa bilder på Cornelia. Dit ska även bilderna från fotografen hamna.

Tror att det kommer att bli riktigt snyggt. Men nu har jag ju ett litet problem och det är att jag behöver åka på ikea och köpa fler tavelramar, för jag tycker nog att det blir finast att ha likadana ramar överallt.
Jag har redan börjat med ikeas svarta Ribba ramar så jag fortsätter med de. Min plan just nu är att jag hänger upp en massa bilder och eftersom kan jag byta ut vissa av bilderna, för är ju roligare att ha bilder från olika åldrar och inte alla från midsommar 2011 ;)
Just nu har jag en tavellist med några bilder på gumman där den nya fotoväggen ska vara, så tavellisten kommer nog att tas bort tror jag.

Bad, bad och åter bad

Jag & Cornelia tog det lugnt på förmiddagen då jag var trött och sliten efter en inte allt för bra natt. Jag vet egentligen inte vad det är med gumman nu för tiden, hon vaknar många gånger varje natt och är ledsen, det går över lika fort som det började men det stör ändå hennes/våran sömn. Min teori är att hon vaknar för att hon drömmer, men jag kan ju ha fel.

När J kom hem från jobbet så fortsatte vi dagen i badets tecken. Vi började med lunch på "våran" badstrand, vi åt och C sov. Sen fick hon känna och leka lite i sanden innan vi gick ner till vattnet.
Jag trodde att Cornelia skulle tycka att det var för kallt att vara i älven då temperaturen bara ligger på 20 grader ungefär, men där hade jag fel. Hon gillade att sitta och känna på vattnet och vågorna kom emot henne.




Ser ni sanden som C har kring munnen, allt ska smakas ;)

På eftermiddagen kom min syster och hennes familj hit så då blev det ännu mer bad, denna gång i våran badtunna. Jag, Cornelia, systeryster och båda hennes barn badade. Det blev alltså premiär för mitt yngsta syskonbarn att bada i badtunnan. Hon är den yngsta som har badat i den, 3 månader gammal. Min systerdotter brukar inte gilla att bada, så fort hon kommer i sitt badkar är det sura miner och ända tills hon kliver upp. Men badtunnan var populär, lillfröken hade ett leende på läpparna hela tiden.
Cornelia ville hela tiden känna på sin kusin, kanske till och med smaka lite på henne ;)


Cornelia och hennes yngsta kusin


Jag såg i twin-turbos blogg att hon var en längtansfamilj, så jag var ut och kikade och såg att även mitt vykort var med. Är du också en längtansfamilj?


Utebad

Idag har våran lilla familj plus syrran och hennes familj varit på ett utomhusbad och bara haft det underbart. Det har varit ett härligt sommarväder här uppe i norr. Temperaturen har legat på kring 24 grader, så vi klagar inte.
Cornelia som är ett litet vattendjur har trivts som fisken i vatten, tänk er själva att vara på ett badställe med två pooler och en massa barn och föräldrar som badar, Jippi!

Jag hade med mig kameran men tyvärr glömde jag bort att fota, så tyvärr får ni och jag själv också klara mig utan bilder... men men sommaren har precis börjat.

Om vädret är så här underbart imorgon också så blir det att gå till våran "egna" badstrand här brevid. J jobbar fram till lunch och sen blir det picknick på badstranden och kanske årets första dopp i älven för mig (om jag törs)

 

Kusinkalas

Nu har jag jobbat två nätter och tiden vill nästan inte räcka till. Först jobbar man hela natten, kommer hem från jobbet och myser med gumman lite grann, sen sover jag bort i stort sett hela dagen. När jag sedan vaknar så vill jag såklart hinna vara med Cornelia så mycket som möjligt innan det är dags för henne att gå och sova och jag jobba. Så därför hann jag inte vara på nätet nåt igår.

Idag har jag sovit några timmar och J har jobbat så då har Cornelia fått vara "dagbarn" hos min mamma, vilket både mormor, dagbarnen och Cornelia själv har uppskattat. Det hade varit full rulle där.

När jag vaknade vid lunchtid så åkte vi till min syrra och hennes familj då min systerson fyller 3 år idag. Han är stora killen nu!
Han är så himla gullig, idag sa han till mig. Moster jag tycker så himla mycket om dig. Det sa han två gånger och då smälter såklart moster hjärtat ♥ Han har börjat att säga såna där gulliga saker och det är så mysigt! När jag sa till han att jag också tycker om han jättemycket så blev det en mycket nöjd kille!
På kalaset var det massa gott fika (min syrra gör massa gott när det vankas kalas)

Cornelia hann även med att bada i födelsedagsbarnets nya badpool.





Här kommer midsommarbilden en gång till utan vattenstämpel i Cornelias ansikte



Vi hade en trött tjej ikväll som somnade medans hon åt kvällsvällingen så jag hoppas att hon sover bra i natt för det skulle inte skada att få en massa sömn inatt för min del heller!

Midsommardagen

Vi hade en härlig midsommarafton som började ganska blött.... Vi gick till samma gamla vanliga ställe dit vi alltid går på midsommar för att ha våran picknick.

Hann inte mer än att sätta oss tillrätta så ser vi molnen som kommer närmare och närmare, så vi skyndar oss att äta upp våran mat.
Sen gick jag, J och Cornelia en sväng men då började det spöregna, så då var det bara för oss att ta skydd under ett tak tills det värsta regnet hade dragit förbi. Skyndade oss sen hem med vagnen till Cornelias farmor och farfar där vi spenderade hela dagen/kvällen.
Vi åt en massa gott och bara myste på.

Kameran var självklart med under dagen så här kommer några bilder på det vackraste vi har ♥











För några dagar sedan ringde de från mitt jobb för att fråga om jag ville jobba några nätter, så jag ska jobba inatt och imorgon natt. Sitter inte helt fel med två nätter som vi får storhelgsersättning för!

Glad midsommar

Gårdagens pyssel var denna underbara midsommarkrans i tyg till Cornelia. Tyckte att det var självklart att hon skulle ha en krans på midsommar, men kom ganska snabbt på att en med riktiga blommor inte skulle fungera så bra. Så därför blev det en i tyg.
Jag & svärmor gjorde den igår och jag är så nöjd. Har en sån fin midsommartjej nu. Känns så roligt att hon har nånting på sig som vi har gjort och så jag kan garantera att det inte finns nån annan som har en exakt likadan. 
Jag kan lova att kameran kommer att gå varm idag ;-)



Önskar er alla en riktigt glad midsommar ♥

Pyssel

Idag har vi haft en helt underbar sommardag här uppe i norr. Det är bara att hoppas att det blir lika fint väder imorgon, men om man ska tro väderleksrapportern så ser det inte så lovande ut... men de har ju haft fel tidigare.

Den här dagen har vi spenderat hos svärmor & svärfar. Jag hade en idé som jag ville förverkliga, så tack vare svärmors hjälp så blev det klart och så mycket bättre än vad jag nånsin kunde tro!
Nu undrar ni säkert vad jag surrar om, men det får ni se imorgon ;-)

Igår kväll testade Cornelia verkligen mitt tålamod, jag la henne för natten och hon somnade, sen vaknade hon efter ett tag, somnade om, vaknade osv. Tror att hon somnade för natten vid halv elva och då var jag en mycket trött mamma som inte hade mycket energi kvar. Ikväll somnade hon utan problem redan vid 19:30, var en trött tjej. Men så blir det när det är full rulle ute en hel dag.

Nu ska jag sätta mig och läsa lite bloggar innan det är dags för mig att krypa ner i sängen.


Fyndat

Igår fick jag hem två stora påsar med barnkläder i storlek 98-104. Lite stort just nu, men min kusin skulle sälja det här och då tänkte jag att det var lika bra att slå till.

Det här var det i påsarna:

8 par jeans
3 jeansklänningar
2 jeanskjolar
1 jeansskjorta
14 långarmade tröjor
7 tunnikor/klänningar
8 par byxor/tights
2 linnen
3 par strumpbyxor
2 koftor
1 Svart finklänning med tyll
1 baddräkt





Vissa av kläderna är aldrig använda, då inte deras lillatjej vill ha allt på sig. Jag betalade 500 kr för allt, så jag tycker att det här var ett riktigt bra fynd.
Okej vissa av plaggen är inga som jag skulle välja att köpa, men de kommer att bli perfekta som dagis och reservkläder.

Idag försöker vi roa oss inne igen, för det är fortfarande regnigt här uppe. Idag är det inte konstant regn men i stort sett regnar det hela tiden. Ser att det är uppehåll nu, så det är väl bara att klä på sig och gå ut en stund. Frisk luft är nog vad vi behöver...


Bebisplättar

När jag ändå är igång och skriver in vad jag har lagat idag. Så gjorde jag även bebisplättar som Cornelia har fått till middag, betyget blev ett stort MMMMMM. En perfekt maträtt att ge till de små, då de kan sitta och äta själv.

Bebisplättar
från 8månader

1 ägg
2 ½ dl standardmjölk
1 ½ dl dinkelsikt eller vetemjöl blandat med grahamsmjöl
2 msk smör

Knäck ägget i en liten bunke och vispa ihop. Häll i hälften av mjölken och mjölet, Vispa till en jämn smet. Häll på resten av mjölken.

Smält smöret och vispa ner det i smeten.

Stek i liten stekpanna eller plättlagg.

Plättar är lätta att äta själv om man får dem ihoprullade i handen.

 

Äppelbullar

Ja idag har lilla jag lekt kok igen, även denna gång så har jag använt recepten från Andra mosboken.

Äppelbullar
från 8månader

cirka 20 stycken

50 gram smör
2 ½ dl mjölk
½ pkt jäst
1 tsk stött kardemumma
1 nypa salt
6-7 dl vetemjöl

Fyllning:
2 äpplen -tänk på att tvätta dem noga

Pensling:
1 ägg

Smält smöret på svag värme. Häll mjölken i det smälta smöret och värm tills det blir fingervarmt.

Smula jästen i bunken. Häll i en skvätt mjölkblandning och rör ut jästen i den. Häll i resten av mjölken, socker, salt och kardemumma. Rör om.

Häll i mjölet, men spara lite till utbakningen och rör om ordentligt. Arbeta degen tills den är blank och fast. Lägg på en bakduk och låt degen jäsa i 30 minuter.

Strö en näve mjöl över bakbordet och tippa ut degen. Knåda den lite lätt och kavla ut degen till en stopr avlång kaka.

Riv äpplena över den kavlade degen. Rulla ihop kakan från ena långsidan. Skär rullen i cirka 20 bitar.

Lägg bullarna glest med snittytan uppåt på en plåt. Lägg över en bakduk och låt bullarna jäsa i 30 minuter.

Sätt ugnen på 225 gader.

Knäck ägget till penslingen och vispa ihop ordentligt med en gaffel.

Pensla varje bulle så att den blir blank. Sätt in plåten mitt i ugnen i 8 minuter.

Låt bullarna svalna under en bakduk.


Jag använde det här receptet men jag strödde även lite kanel över äpplerna.




För vi har bara regn hos oss...

Ja som ni förstår av min rubrik så regnar det här, även igår var en sån blöt dag.
Jag & Cornelia försöker roa oss så mycket det bara går här inne. Men det verkar som att hon brås på mig, för när det är såna här dagar vill jag gärna ligga i sängen och läsa en bok och bara vara. Cornelia blir extra trtt när det är såna här dagar... Både igår och just nu ligger hon och sover. Igår somnade vi båda, men idag tänkte jag hinna kolla lite på nätet medans hon sover.

När J kommer hem hade jag tänkt att baka äppelbullar till Cornelia, igår bakade jag bebismackor som hon gillade. Så jag hoppas att äppelbullarna är lika goda. Även C måste ju få nåt gott på midsommar.
Jag har även tänkt att göra bebisplättar idag, få se vad hon tycker om det. Det är perfekt väder för matlagning och bakning, så det gäller att passa på att fylla frysen. Vem vet sommaren kanske kommer imorgon?!


Burkmat

Gäsp, har precis vaknat efter att ha somnat tillsammans med Cornelia när det var dags för läggningen. Hur skönt som helst var det, tills jag hör Lady Gagas låty bad romance och inser att min mobil ringer för andra gången... Jaja hur sover gumman och jag sitter här med håret åt alla håll...
Funderar på om jag skulle ta och gå och lägga mig och sova för natten nu, eller om jag ska ta och äta upp tårtbiten som jag fick av grannen.... det senaste alternativet lockar nog mest ;-)

Idag har Cornelia fått vara hos sin farmor och farfar, medans jag & J var på flygets dag på F21 i Luleå tillsammans med ytterligare 37298 människor.... Vilket är drygt hälften av Luleås befolkning, ni kan gissa att det var mycket folk. Det var tänkt att vi skulle stanna och se på RixFm festival men vi såg bara början, nåt vi hann se under tiden vi var där var när Danny glider in med fallskärm. Det första han säger var att det var det absolut bästa han har gjort i sitt liv och att det vore nåt alla borde testa på.

Jag har ju glömt bort att berätta att jag har hittat två olika sorters barnmatsburkar som Cornelia faktiskt har klarat av att äta, Jippi!
Den ena var Nestles Makaronigryta från 8 månader och den andra Nestles Natur Nes Spagetti, tomat och biff, även den från 8 månader.
Den hon gillade bäst av de här var Spagettin, tomat och biffen. Båda de här rätterna var det "bitar" i, vilket jag vet att Cornelia vill ha. Så i fortsättningen när jag ska testa burkmatsdjungeln så blir det från 8 månader.



Lax i tomatsås

Som ni säkert har märkt här i bloggen så älskar jag att laga barnmat. Jag gör storkok efter storkok och känner mig duktig, men ibland så tryter inspirationen på vad jag ska göra för mat till Cornelia.

Då har jag en jättebra bok som jag även tidigare har prisat, nämligen Andra mosboken som jag/Cornelia fick av min älskade syster/moster i julklapp.
I den fick en massa olika recept till de små, de står även när man kan börja ge olika saker till barnen. Jag önskar att det fanns fler receptböcker till småbarn, så tipsa mig gärna om ni vet av någon annan bra recptbok.

För några dagar sedan hade jag ingen fantasi på vad jag skulle göra för storkok till Cornelia av lax, så då bläddrade jag i boken och fann det här receptet.

Fisksås á la Reggio Emilia 
från 8 månader

Storkok ca 10 potioner

400 gram fiskfiléer
1 morot
1 lök
1 vitlöksklyfta
1 msk rasp- eller olivolja
1 burk krossade tomater
hackad bladpersilja

ca ½ dl kokt pasta, ris eller couscous per portion (jag gjorde med pressadpotatis)

Skala moroten, löken och vitlöken. Riv grönsakerna på rivjärnets grövsta sida.

Värm olja i en kastrull, Stek grönsaksrivet i ca 5 minuter på ganska svag värme. Häl i tomatburken och låt det koka upp.

Skär fisken i bitar och lägg i såsen. Låt allt puttra under lock i 20 minuter.

Mosa fisken med en gaffel.

Servera med ris, pasta eller couscous (eller potatis). Ringla gärna lite extra olivolja över. 


Kusinmys

Till lunch idag har dottra fått äta nåt som jag verkligen hatar, nämligen blodpudding. Men det tyckte hon var riktigt gott, hon mmmm:ade igenom hela måltiden. Så det här kommer hon att få äta fler gånger.

Jag & Cornelia har spenaderat dagen hos mina föräldrar då J är på ett trav som kommer att pågå hela kvällen. Men vi har haft lika roligt för det. Min syster och hennes två barn kom också dit så våra föräldrar har haft alla sina barnbarn där, vilket har medförst en massa bus ♥
Så fort Cornelia ser sina kusiner så blir hon jätte glad, vill bara känna på dem hela tiden. Med stora kusinen går det ju bra, värre blir det när hon ska börja "leka" och känna på sin lilla 3 månaders kusin.... Idag drog hon av lillkusinens strumpa och försökta ta mössan då vi var ute, morfarn blev nog lite små stressad då hon satt i hans knä ;-)

Nu har vi i alla fall kommit hem och dottern sover gott i sin säng, som fortfarande står i vårat sovrum. Vi har inte testat nån fler gång än att låta henne sova i sitt eget rum, kanske blir ett försök imorgon kväll.
Tror att jag ska passa på att ta fram mitt lördagsgodis och bara mysa på här i min ensamhet!

Förresten jag har en "artikel" som är så himla bra och tänkvärd: "Frågan om barn ställs helt utan magkänsla."



Middag

Sitter nu här på kvällskvisten med en näsa och ett par ögon som rinner, om jag skulle prata med nån nu så skulle de tro att jag är dunderförkyld eller jätteledsen. Men jag är inget av det, har haft några nysattacker på rad... vet inte om det kan vara pollen jag reagerar på, vissa år har jag riktiga problem medans jag inte känner nånting andra år.

Idag har jag varit på middag med jobbet, jag fick bjuda in mig själv då de glömde att bjuda in mig.... Vet inte hur det är på era jobb men jag tycker i alla fall att det är tråkigt att man blir bortglömd när man är föräldrarledig/sjukskriven/semester....
Det här är andra gången det händer för mig. Jag vet inte om jag skrev om det i julas, men då skulle då mina kollegor gå på en jättebra julshow och äta julbord, men det var ingen som ringde och frågade mig om jag ville följa :-( När jag påpekade det så fick jag till svar att Cornelia var ju så liten, men jag hade gärna tagit det beslutet själv.
Men men jag har haft en riktigt trevlig kväll. Alla mina jobbarkompisar ställde sig upp och började sjunga ja må hon leva, självklart ställde jag mig också upp och sjöng med, undrade lite vem som fyllde år. Men då började mina kompisar att peka att jag skulle sätta mig ner... Då var det för mig och en annan tjej som de sjöng för. Jag fyllde då jämmt för snart 3 månader sedan så jag kunde ju inte i min vildaste fantasi tro att de skulle sjunga för mig, min jobbarkompis fyller jämmt nästa vecka.
Jag fick ett jätte fint halsband i present från Våga (våga vara vacker).


Nu är bilden suddig så halsbandet gör sig inte lika bra på bild som det är i verkligheten (inte så lätt att fota sig själv) Men nu har ni i alla fall fått en liten tjuvkik på det.

Nu hör jag hur sängen ropar på mig, så det är bara att hoppa ur kläderna och borsta tänderna. See U!

Kompisbus

Idag har jag & Cornelia haft finbesök av Hanna och Astrid. Finaste Hanna hade med sig en duschkräm från bodyshop och det senaste nummret av mama till mig, för att vi var tvungna att ta bort våran hund. Tusen tack igen!
Dagen har vi spenderat på våran altan, där barnen har lekt med varandra. Cornelia visade sig vara riktigt ego om sina leksaker, så fort Astrid tog en leksak så var hon bara tvungen att ta den....


Astrid och Cornelia -blivande bloggerskor?!


Här ser det ut som att Cornelia ska äta upp Astrid

Tack för idag Hanna, det här gör vi gärna om nån dag!

Annars så har jag hunnit med att handla idag, köpte hem svenska jordgubbar som jag har suttit och frossat i. Helt underbart goda!

Cornelia somnade på en gång hon la sig i spjälsängen, måste vara jobbigt att leka med en kompis hela dagen ♥


Sorg

Igår var en tung dag för oss, då vi var tvugna att ta bort våran hund. Det är tankar vi haft länge, men till sist så kommer man till en punkt då det inte går längre. Våran hund gillade absolut inte barn, så varje gång vi fick främmande så var det att passa, passa och åter passa hunden. Det är inte roligt att alltid behöva vara på sin vakt, varken för oss eller för hunden.



Idag har jag och Cornelia haft en mysig mor och dotterdag. Vi har bara varit hemma och myst på. Vädret har varit strålande så vi har självklart mest varit ute. Man måste passa på när det är fina dagar. Cornelia har utforskat gräsmattan och det var riktigt intressant....




Första natten...

Igår gjorde jag klart i Cornelias rum så att hon skulle kunna sova där. När det sedan var dags att gå och lägga sig så fick hon sova i sin säng, så här långt inga problem... Men då får min kära man för sig att han ska klippa gräset vilket hade gått jätte bra om inte Cornelias fönster var öppet och han klippte precis där utanför... Så då vaknade förstås gumman och var jätte ledsen.

Så efter en ny sövning så sov hon igen i sin säng, men vaknade efter ett tag och var jätte ledsen så det slutade med att vi bar tillbaka hennes säng i vårat sovrum och där har hon sovit riktigt bra.
Men vi ger inte upp än, om några dagar gör vi ett nytt försök med att sova i eget rum.







Ni ska se hur jag ser ut om fötterna, jag har fått en massa myggbett och svällt upp ordentligt, jag ser nästan värre ut nu än när jag var gravid förra sommaren. Igår kväll kunde jag knappt gå, idag går det lite bättre. Men det är fortfarande svårt att få på sig några skor. Jag måste vara allergisk mot myggbett för det är inte normalt att se ut så här...

Ikea

Igår gjorde vi ikea och man åker aldrig dit utan att komma hem med en massa små saker.... Vi fick med oss en sänghimmel, små galgar, plastskålar, plasttallrikar, fotoramar, bordstablett, ben till ett bord, ja det var säkert en hel del saker till men jag kommer inte ihåg.

Jag fick även med mig ett bälte till matstolen, den fick jag av ikea, det kallar jag bra service!

Idag är det blåsigt och småkallt ute, så jag tror att jag ska pyssla lite i Cornelias rum om den lilla fröken går med på det ;-)
Mitt mål är att kanske hinna få det städat och klart där inne idag så att hon får sova i eget rum inatt....

Loppis

Idag har Cornelia varit på sin första loppis tillsammans med mig och min mamma. Där fyndade jag en antilopmatstol från ikea för 30kr, den har vi redan hunnit använda på altanen. Har tänkt att den ska få vara en utematstol istället för att alltid behöva bära ut våran tripptrapp stol. Tyvärr hade inte stolen nåt bälte så det ska jag kika på imorgon om det kan finnas på ikea, för då ska vi dit och shoppa!
Även min mamma fyndade en gåstol för 48kr (skulle egentligen kosta 50 kr, men vi hade bara 48) Så nu har Cornelia och hennes kusin en gåstol att leka med där.


Efter loppisen har vi bara varit hemma, är för varmt för att göra nåt idag. Jag & Cornelia har badat i badtunnan och även i barnpoolen, men då badade bara C. 

Just nu ligger mitt hjärta och sover, vi får se om det är för natten.... J är iväg och fiskar så jag är hemma själv och bara njuter av lugnet.

 

Ryssvärme

Nu har ryssvärmen kommit hit till norr... idag har temperaturen legat på 34 grader i skuggan. Så jag kan lova att vi har svettas. Det har stundvis varit riktigt jobbigt för Cornelia. Jobbigaste är nog på kvällen då hon ska sova och huset känns varmt...
Men nu sover i alla fall gumman, idag somnade hon i tid till och med :)

Vi började dagen med en sväng på HM där jag hittade ett par svarta shorts, en slit och släng klänning som jag kan ha hemma och ett linne, allt det här till mig. Till J blev det 2 linnen, självklart fick även Cornelia en klänning.

Idag har vi haft sån tur att vi blev bjudna på middag av våra grannar. Men tyvärr hade de för varmt så vi gick alla över till oss istället och åt här och det gick ju lika bra.
När vi sitter och äter märker jag att Cornelia äter nåt, upptäcker då att hon har "snott" en grillad majskolv. Om jag ska tro på ljudet hon gav så var det mycket gott, så det här var hennes första grillade mat... det ska börjas i tid....



Jag har precis duschat men känner mig lika klibbig igen så nu ger jag upp för ikväll.


Kvällspigg och grinig

Ojoj vilken kväll vi har haft.... våran lillatjej ville inte alls komma till ro, så hon somnade vid 22:30.... De senaste dagarna har hon varit så här tjorvig, så jag börjar att misstänka en ny utvecklingsfas.
Hur som helst så slutade det med att hon fick lägga sig i sin spjälsäng (i vanliga fall somnar hon i takvaggan) och där fick hon skrika/gråta/tjorva medans jag låg i sängen brevid och läste en bok. Kändes i mitt hjärta att jag inte tog upp henne på en gång. Men efter några minuter så somnade hon, så det kanske är så här vi måste göra på kvällarna.

Idag har vi haft en helt underbar dag, vi började med att åka till min syster och hennes familj där systeryster sminkade och fixade mitt hår innan det var dags att åka till fotografen.
Min systers karl hjälpte mig med min kamer, hade kommit än nån inställning. Då tog han den här fina bilden på Cornelia.



Fotograferingen gick riktigt bra, är jätte nöjd med Maria. Så om ni bor i Luleåtrakten och har tänkt att fota era små så kontakta den här trevliga och superduktiga tjej.
Hon tog en massa bilder på Cornelia, både inne och ute, i olika outfit. Ska bli så roligt att få se bilderna sen, risken är att jag kommer att bli fattig då jag kommer att vilja ha alla ;-)

När vi kom hem från stan så hade vi en trött tjej, men hon kom inte riktigt till ro att sova... Så på eftermiddagen blev det en massa bus, badning och gungning.



På kvällen hann vi med att åka och hälsa på några kompisar, få en gungställning och hämta upp en dyna till barnvagnen som svärmor/farmor har gjort färdig.





Som ni ser är dynan vändbar med olika tyger på varje sida. Så himla praktiskt och roligt. Just nu har vi den ljusa sidan uppåt, men jag gillar båda tygerna så det kommer nog att bli en hel del vändningar skulle jag tro. Känns som att vi fick en ny vagn, den är riktigt pimpad ;-)
Vi har inte hunnit testa vagnen med Cornelia i än, utan det får vi göra imorgon då jag tänkte att vi två skulle leta efter shorts och nåt linne till mig. Så roligt ska vi ha!



7 månader

Idag blir våran älskade dotter 7 månader. Jag tänker varje månad att shit vad tiden går fort. Tänk om man ändå kunde pausa den lite. Vi lever efter principen att vi tar en dag i taget och att vi tar dagen som den kommer. Självklart har vi lite inplanerat, men jag gillar att vara spontan, kalendern ska inte få styra allt.

Just nu går tvättmaskinen i ett, imorgon ska vi nämligen iväg på våran fotografering. Så det gäller att ha med sig många olika ombyten kläder till Cornelia. Vi vill ha ut så mycket som möjligt av fotograferingen.
Det är tur att det är sånt fint väder ute, tvätten torkar riktigt fort.

Idag har det varit än en dag med strålande sol och nästan vindstilla. Jag tror att det här har varit hitills den bästa dagen i sommar. Vi har varit ute hela dagen, varierat mellan skuggan, barnpoolen och badtunnan. Barnpoolen är på altanen i skuggan, men badtunnan är i solen så då satt vi ett parasoll över. När Cornelia sov så satt jag mig i min badenbaden för att läsa lite grann, men båda gångerna somnade jag i solen. Så både i mitt ansikte och bröstet syns det att jag har fått lite färg.

 

Sommar, sommar, sommar....

Idag har vi haft en helt underbar dag här i norr. Solen har strålat, fåglarna har kvittrat tyvärr har vi haft lite blåsigt så det drar ner lite på betyget. Men man kan inte få allt.

Resten av veckan ska också fortsätta att vara så här värm och underbar. Om ni inte visste det redan så älskar jag sommaren. Det bästa med sommaren här i norr är våra ljusa nätter, men det finns en nackdel också och det är alla mygg...

Jag & Cornelia har spenderat hela dagen ute. Har rensat lite ogräs, gödslat och vattnet fruktträden och bärbusken. Sen har även Cornelia fått bada i sin pool på altanen, jag kan säga att hon blev helt galen då hon såg den. Våran lillatjej älskar vatten.

Just nu ligger fröken och sover middag, medans vi passar på att laga lite mat. Snart så lär hon slå upp sina blå och vara på ett strålande humör.


Pool

Idag är det den 6:e juni, Sveriges nationaldag och det firar vi eller... För nåt år sedan blev den här dagen röd och alla blev ledig, tanken var nog att Sverige skulle börja fira den här dagen på samma sätt som norrmännen firar sin dag, men jag tror aldrig att vi kommer att göra det.

Hur som helst så var det då tänkt att vi skulle fira idag, vilket vi inte har gjort. Vi packade in oss i bilen på förmiddag och åkte och hälsade på farmor, farfar och faster, ja inte mina då utan Cornelias såklart. Där blev vi bjudna på både lunch och middag. Sen har jag & svärmor (mest svärmor) pysslat på med en barnvagnsdyna till Cornelias vagn. Den kommer att bli så bra då den är klar!
Vi hade bara med oss lunch till våran lillatjej så J fick åka på affärn och köpa en burkmat, blev en 6 månaders burk från Hipp. Cornelia åt upp den, men den flöt ju bara. Så nästa gång vi köper burkmat så ska jag testa från 8 månader istället, tror att den storleken kommer att passa C bättre, då den är mer som den hemmagjorda maten (i min tanke iaf)

Till middagen var uppäten så var Cornelia mer skitig än ren så då fick hon inviga sin nya badbassäng som hon har hos sin farmor och farfar. Hon badade inne på deras glasaltan och det var hur mysigt som helst. Hon levde verkligen livet där. Så nu har vi bestämt oss för att köpa en till pool, den vi har är större så den kommer hon att kunna ha senare eller när vi vill bada ihop.


Rantat på

Imorse slog den lilla upp sina blå redan halv sex, vilket mamman i huset tyckte var alldeles för tidigt. Men ibland har man inte så mycket att säga till om, bara gilla läget ;-)

Jag & Cornelia har varit och rantat idag, vi tyckte att pappan i huset skulle behöva lite sovmorgon efter att ha hållt på att fixa och dona på gården i flera dagar med en traktor. Om det inte har varit våran gård han har fixat på så har det varit nån av grannarnas.
Det blev en sväng till mina föräldrar, jag & mamma gick på markaden en gång till. Vi var på strumpjakt, men tyvärr fanns inte det ståndet kvar så jag kom hem utan strumpor. Men det kommer fler marknader i sommar.

Även affärn fick sig ett snabbt besök av oss innan vi begav oss hemåt.

Imorgon är det en röd dag igen, måste erkänna att jag blir lite små förvirrad med alla de här röda dagarna mitt under veckorna.....

Fångad av en stormvind

Vojne vojne säger jag bara, vilket väder det är här... Det blåser och blåser, nu har det dock lugnat sig lite grann.... Det har varit riktiga storvindar här idag, vissa säger att det har varit en tromb som har gått igenom här och jag skulle inte bli förvånad. Har fått vara och hämta saker som har blåst iväg både här och där.
En liten tall tog även blåsten med sig....

Idag på dan var vi på kalas hos farfar och när vi kom hem var vi utan ström, men den kom tillbaka en snabbis så då hann jag värma Cornelias middag och koka upp vatten som jag har satt i en termos. Men nu har den varit borta i 4 timmar :-(
När strömmen försvinner här så blir vi även utan vatten då vi har egen brunn vilket gör allt så mycket jobbigare...

Jag hade tänkt skriva ett inlägg från min nya mobil tidigare idag, men då jag inte har lärt mig den ordentligt så blev det så besvärligt. Jag har köpt en sån där fin HTC som har inbyggd dator ;-)
Så nu undrar jag om nån av er vet om det finns nåt bra "verktyg" så att man kan blogga från mobilen till blogg.se Har sett att tex blogger har en egen app....

Igår blev finaste Tea mamma till en liten tjej, så ett jätte stort grattis till er här med!


Sommar väder

Idag har vi haft en liten tjuvstart på sommarvädret, det har varit soligt och riktigt skönt ute. Temperaturen har legat på 19 grader, helt underbart med andra ord.

Vi hämtade hem vårat lilla ♥ efter hennes lunch, men hon hade inte så bråttom att följa med oss... hon hade haft det riktigt bra hos sin mormor och morfar. Där har hon lärt sig öppna kökslådor och köksskåp, så nu gäller det att hålla ögonen öppna.

Väl hemma så upptäcker vi att Cornelia har lärt sig att gå framåt i gåstolen, hejja hejja! När "vi" ändå pratar om min gullunge så måste jag berätta att hon idag upptäckte min tatuering som jag har på höger vad. Hon kände och kände, stackarn undrar väl vad mamma har där ;-)

Imorgon väntar kalas hos världens bästa farfar (Cornelias såklart) och sommarmarknad. Passar på att lägga in en önskan om fint väder också ;-)

Mammaledig igen

Tack för alla era åsikter om mitt blöjproblem. Jag såg att många av er rekomenderade Willys egna blöjor. Vi har testat dem och jag blev inte så imponerad. Jag upplevde att blöjan blev hård så fort Cornelia kissade i den. Så den kommer jag inte att köpa fler gånger.
Jag tror att liberos nya blöjor passar perfekt för barn som är långsmala, men för Cornelia som är lite rundare så sitter de inte perfekt. Men jag ska nog ge dem en chans till. 
Just nu använder hos Pampers baby dry nr 4, men det är nog tänkt som en nattblöja egentligen. 

Nu har jag gjort min sista jobbarnatt som jag har på schema, sen är tanken att jag ska ta 1-2 nätter extra i månaden bara för att dryga ut föräldrapenningen. Det är i alla fall min plan. Så nu kan jag säga att jag är mammaledig igen, JIPPI!

Inatt sover våran prinsessa över hos sin mormor och morfar. Min syster ringde och frågade hur vi spenderade den här kvällen själva då, om vi satt och myste och bara var. Men det var så fel som det bara kan bli. Jag har städat & tvättat våran bil både in- och utvändigt, tvättat flera maskiner tvätt och sorterat upp lite bebiskläder som har blivit för små som jag tänkte skulle få flytta hem till min systerdotter ett tag ;-) J spenderar kvällen med att fixa och dona på våran gård med en liten traktor.
Så här romantiska är vi alltså ;-)

Just det, skrev jag det nyss eller.... men jag är mammaledig nu :-)


Blöjproblem

Oj vilket väder det var här igår kväll, det blixtrade och dundrade om vartannat. Fönstrerna skakade och jag var glad att jag inte var ensam hemma, är väl inte egentligen rädd för åskan men när det blir så där mycket så är det inte roligt...
Idag har de lovat att sommarvärmen ska komma hit, så jag hoppas att de har rätt för nu börjar jag bli less på regn och kyla. Så väderguden om du ser det här så ge oss värme och sol NU!

Här händer det inte så mycket idag, jag ska jobba sista natten ikväll så jag kommer nog mest att ta det lugnt här hemma under dagen... Blir väl i alla fall att gå ett varv med snabeldragaren, men det är ju ett nödvändigt ont som man inte kan hoppa över ;-)

Nu till nåt helt annat, blöjor. Vilka blöjor gillar ni mest? Jag tycker att Libero är bättre än Pampers och när vi skulle börja med nummer 4 så tänkte jag självklart även nu att vi skulle köra med libero. Men då jag kommer på affärn hittade jag inga "vanliga" libero comfort fit nr 4. Det enda som fanns var up and go och Action nr 4. Så på vinst eller förlust så köpte jag action och jag är så missnöjd. Tycker inte alls att de är lika bra som de gamla hederliga liberoblöjorna. 
Nu vet jag inte om det här beror på att jag har en ganska stor tjej så att det är därför jag inte gillar dem, eller om jag helt enkelt måste vänja mig. Hur som helst så kollade jag på Liberos hemsida och det verkar vara så att de vanliga hederliga blöjorna har försvunnit från deras sortiment :-(
Jag hörde att en annan mamma vars dotter är 2 år också har samma problem som mig... hon tyckte att de var bättre när blöjan var tjockare.
Så nu har jag handlat hem pampers så jag ska kolla vad jag tycker om dem, tidigare har jag upplevt att pampers luktar mer...

Så frågan är vad man ska välja, pest eller kolera?!