Blöjor

God fortsättning på er alla! Nu är julen över för den här gången. Vi har haft några underbara dagar med familjemys, god mat och godis såklart, julklappar och annat julmys. 

Julafton firade vi här hemma hos oss tillsammans med Cornelis mormor, morfar, gammelmormor, farfar, faster, gammelfarmor och gammelfarfar. Vi hade huset fullt men finns det hjärterum så finns det stjärterum ;) 

Tomten kom självklart på besök, Cornelia tyckte att han var lite obehaglig så hon höll sig på lite avstånd. Julklappar fick hon alldeles för mycket av... Paketen innehöll bl.a. en surfplatta, Pippi hus och möbler till det, kläder, skridskor, memory, pyssel, filmer mm. Så henne gick det verkligen ingen nöd på ;) 

Även jag fick paket, tex jeans, tunika, skor, kofta, gjutjärnsgryta och presentkort/pengar. 
Så hela familjen måste ha varit snälla i år. 


Igår var jag på stan på mellandagsrean där jag bytte ut min tunika mot en annan. Fyndade även två klänningar. Jag är egentligen inte en person som älskar att springa i affärer men ibland är det kul :) 

Nåt annat kul som har hänt här hemma är att Cornelia nu har sovit utan blöja i två nätter utan att det har hänt nån olycka. Hon är superduktig! När vi var på 3års kontrollen på BVC så tyckte sköterskan att vi skulle sluta att ge Cornelia välling så att hon blir blöjfri. Men av den anledningen tycker jag inte att hon ska sluta. Hon äter välling innan hon lägger sig och då hon vaknar vid 5tiden, oftast får vi henne då ATG somna om till 6-7 tiden. Utan vällingen hade det inte gått. 
Var lite osäker första kvällen i hur vi skulle göra, om vi skulle väcka Cornelia eller inte för att ta henne till pottan. Vi valde att inte väcka henne. Hon verkar lik sin morbror ha.en partyblåsa, då Jon kan vänta en timme med att gå och kossa efter att hon har vaknat. 
Jag hoppas att det fortsätter så här lätt :) God Jul

Så här dagen före så vill jag passa på att önska er en riktigt God Jul och ett Gott nytt år! 
En vecka

Dagarna bara springer iväg. Idag är det bara en vecka kvar till jul. Julklapparna är i stort sett färdiga. Kvar på att-göra-listan: handla julmat, göra knäck, städa av här hemma och sist men inte minst är att slå in några julklappar. 

Igår och idag har jag & Cornelia haft mysdagar tillsammans. Igår var vi först och pysslade hos min mamma, sen till frisören (Cornelia) vidare till stan för att se adventskalendern. Vi avslutade sen dagen hos två dagiskompisar. 


Idag började vi med ett besök på sjukhuset, då C tycker att det gör ont i ena örat då hon badar. Kontrollen av öronen visade att det såg bra ut men det kan vara så att röret är på väg ut. Om hon fortsätter ha de här problemen ska vi åka in igen. Resten av dagen har vi roat oss med pepparkaksbak, pepparkakshus, julgodis och besök. Gissar att jag kommer att somna fort ikväll. 

Luciafest

Igår hade vi luciatåg på förskolan. Här i stan har kommunen rekommenderat alla förskolor att förbjuda fotografering då inte alla föräldrar vill att sina barn ska vara med på bilder, det kan även finnas barn som har skyddade identiteter eller har hotbilder över sig. Innan jag lägger upp en bild på tex facebook, instagram eller här på bloggen så frågar jag alltid personen i fråga först om det är okej att jag gör det. För det är inte alla som vill vara med i sociala medier.
Tycker att det är synd att det behöver bli så här, jag hade jättegärna haft några bilder på Cornelia med sina kompisar i luciatåget som vi tillsammans kan titta på...
 
De började att lussa på "våran" avdelning, sen gick de vidare till den andra avdelningen. Cornelia blev riktigt blyg då alla föräldrar var där och valde att istället för att stå uppe i tåget sitta i frökens knä ♥ Hon fick välja vad hon ville vara i luciatåget och valde då att vara lucia. Tyvärr hann jag aldrig fota henne som lucia då hon hade bråttom att få av sig kläderna ;-)
 
Efter luciatåget så åt vi tomtegröt och skinksmörgås tillsammans innan det var dags för föräldrarna att åka iväg på jobb och jag hem och sova.
 
Igår var Cornelia till sin farfar och faster och lussade en dag i förväg. Då fick hon hjälpa de att klä julgranen.
 
 
Jag jobbar den här helgen också. Ikväll är J på julfest med sitt jobb. Cornelia sover hos sin mormor och morfar. Själv är jag hemma och har lite fredagsmys innan det är dags att hoppa in i ytterkläderna för att göra lite nytta på jobbet.
 

Tiden

Just nu försöker jag få min tid att räcka till, men det är inte alltid det lättaste. Jobb ska kombineras med julförberedelser, familjeliv och allmänt vardagspussel.
Vet inte riktigt hur jag har lagt mitt schema då jag nu jobbar varje helg fram till jul. Men det är tur att jag är ledig på vardagarna istället.
Några julklappar är kvar att köpa, men vi vet i stort sett vad vi ska köpa så det borde gå fort. Några klick på datorn så är det fixade ;-)
 
Här hemma verkar äntligen (kanske inte ska skriva det här...) Cornelias sovtider har blivit normala igen. Nu vaknar hon mellan 6-7 så vi är nöjda. Hon är fortfarande en relativt kvällstrött tjej, men ibland så slår hon på stort och är vaken till 22...
 
På tal om min gullunge så är hennes högsta önskan nu att få åka till Grekland. Hon sitter och bläddrar i resekataloger och säger att hon vill utomlands. Varför hon just vill till Grekland är pga Sune på semester. Det är favoritfilmen här hemma. På delad andra plats kommer Sunes sommar och Sunes adventskalender. Så det är mycket Sune och Håkan här hemma ;-)
Har kollat lite på resor i maj, men då J är så flygrädd och inte vill åka så hade det bara blivit jag & Cornelia och då kostar Cornelia lika mycket som mig. Men vi får se vad som händer. Kanske vi väntar ytterligare ett år så hon får ut mer av en resa eller så försöker vi övertala J att följa med. För även jag är sugen på att åka...