Glad Halloween

Idag är det Halloween och det "firas" även på förskolan. De barnen som ville fick vara utklädda, så det passade perfekt för Cornelia som fick ha sin Pippi dräkt på sig. Behöver jag berätta att det var en stolt tjej som sprang omkring här hemma medans jag själv här kommer Pippi Cornelia....
 
Bus eller godis?!
 
Idag går jag på min första jobbnatt, så jag har försökt att vila medans Cornelia är på förskolan. Lite städ här hemma har jag också hunnit med. Nu har jag tänkt att krypa upp i soffan och se en ny Johan Falk film innan det är dags att hämta hem busfröet igen.

Äntligen dagis

Imorse var det en blyg och lite försiktig tjej som jag lämnade på förskolan. Jag hade räknat att hon skulle vara lite avvaktande så jag tog mig lite extra tid att stanna en stund med henne. Personalen var underbar som vanligt! På morgonen är barnen från båda avdelning på Cornelias så det är alltid lite äldre barn där. Men då de såg att hon var blyg och försiktig så fick de stora barnen gå över till sin avdelning och på så sätt halverade de antalet barn. Tummen upp för förstående pedagoger.
Dagen hade gått perfekt för henne, hon somnade nästa på en gång då det var dags för vilan. När jag hämtade henne så var det en kramig tjej som kom springade för att möta mig ♥
 
Ikväll har vi varit och grattat min pappa (igen) som fyller år idag, lite tårta säger man ju aldrig nej till ;-) På kalaset blev Cornelia riktigt trött och vi hann nog inte mer än backa ut bilen från deras gård så sov hon. Hoppas att vi får en liten sovmorgon imorgon, till halv sju eller så!
 

Friska

Sitter här framför datorn med tv:n som ända sällskap. Cornelia sover gott i sin säng och J är iväg på festligheter. Han är på en smygöppning av en ny restaurang/pub som de har byggt inredningen till. Det skulle bjudas på löjromstoast till förätt, oxfilé till varmrätt och säkert en massa annat gott också, synd att de inte fick ta med sig respektive ;-)
 
Imorgon är det ÄNTLIGEN dags för förskolan för Cornelia igen, jag vet inte vem som längtar mest av oss.... Hon har inte varit där sen den 3:e oktober så det är nästan en månad. Imorgon ska jag vara på jobbet och möblera om och fixa. Ska bli riktigt roligt, inte ofta man säger det men jag saknar verkligen mitt jobb. Känns som att jag knappt har varit där på sista tiden.
 
 

Mysig helg

Igår fortsatte vi våran härliga lördag med att möta upp min syster med familj på stan för en ljusshow.

Det här är andra året på raken som Luleå arrangerar det här och det är populärt. Under ett par timmar varje kväll i 10 dagar arrangerar det de här och allt är gratis! Själva ljusshowen är på en gymnasieskola, men sen har de även lyst upp många olika ställen i stan. På ett hus var det spöken och lite annat små läskigt. I Stadsparken fanns det uppbyggda instrument som var belysta, hur mysigt som helst.

Så vi trotsade mörkret och kylan för ljusshowen. Cornelia var fascinerad av ljusen och effekterna, det bästa enligt henne var hästen ;)

Idag har vi varit och firat min pappa i förskott, han fyller år på tisdag egentligen men barnen blir så trötta med kalas på kvällen. Så tårta, fiskedamm och middag har vi hunnit med.


Shoppat

Idag har hela familjen varit iväg på lite shopping. Köpte några födelsedagspresenter till Cornelia och några små paket till adventskalendern.
Måste kolla i min paket gömma vad vi har där sen, om jag känner mig själv rätt så finns det nog några julklappar där också ;)

När vi kom till Toys r'us så var det 25% på allt, det gäller även på webben. Det här erbjudandet gäller bara idag då skynda och fynda ;)

Cornelia älskar allt med Pippi så några Pippi saker har fått följa med hem, bl.a. En Pippi docka, Herr Nilsson (men den har hon redan fått), tröja, strumpor och plånbok från Pippi. Nu saknar hon lilla gubben så vi får se om det blir en julklapp.

Vi träffade mamma/mormor på stan och sen mötte vi upp min syster och systerson för lunch på Max. En perfekt lördag med andra ord.


Framåt

Här hemma fortsätter Cornelia att krya på sig, hon blir bara piggare och piggare. Det testas mer och mer, så allt går åt rätt håll med andra ord ;-)
 
Imorgon blir det att åka in till stan en sväng, ska kika på lite födelsedagspresenter till min snart 2åriga tjej. Sen måste jag även förbi min optiker då de har klantat sig och gett mig en förpackning fel linser. Vilket jag märker då jag sätter in linsen i ögat. Kände mig nästa lite vimmelkantig med en för starkt lins.
 
Jag gissar att ingen av er har missat Prinsessans Madeleines förlovning, det var väl gulligt tihi :-)
 

Home sweet home!

Tusen tack för alla era kommentarer, det värmer verkligen mitt ♥ att veta att ni är så många som bryr er hur vi har det!
 
Igår kväll somnade Cornelia strax innan 20 och då satt sköterskan på ett dropp på vinst eller förlust. Ingen visste om hon skulle låta bli det under natten. Men det gick riktigt bra. Droppmaskinen (undra vad det heter egentligen) började att pipa 2 gånger under natten och jag fick då larma på personalen. Cornelia sov sig dock igenom det.
04:20 tyckte dock hon att det var morgon, nattpersonalen undrade om hon alltid var så morgonpigg ;-)
 
 
 
Då hon vaknade så tidigt så fick vi försöka roa oss så gott det gick på vårat rum. Vi såg Pippi Långstrump, läste böcker och lyssnade på barnmusik på spotify. Då Cornelia var fastande så kunde jag inte äta frukost så ni kan gissa hur hungrig jag var strax efter 7 då J kom en snabbis innan jobbet. Jag passade på att äta och Cornelia fick ha lite pappabus.
 
Sen var det dags för en kontroll på öron. Där fick vi träffa en ny läkare som sa att höger öra nu är fint och att det är en pågående öroninflammation i det vänstra. Rören sitter fortfarande kvar men det vänstra är på väg ut och det kommer kroppen att klara av själv så nån operation behövs inte (TACK)
Så efter det fick vi utskrivet antibiotika som Cornelia ska ha 3 ggr per dag, nu ger vi i tablettform och det fungerar bättre än flytande.
Sen blev vi utskrivna, då balansen är mycket bättre nu. Men om den blir försämrad ska vi åka in på en gång. 
 
När vi körde in på gården så började Cornelia att klappa händerna och ge ifrån sig glädjeskrik. Väl inne sprang hon runt och pussade på leksakerna.
När vi kom hem så upptäckte jag att en bit från där cvk (central venkateter) har suttit så har hon fått utslag, det är rött, irriterat och små blåsor. Så efter ett samtal med läkaren fick jag höra att vi ska avvakta några dagar och se om det bara är en reaktion av tejpen annars så får vi åka till vårdcentralen och visa upp det.
 
På sjukhuset har vi knappt fått i Cornelia mat/dryck, men väl hemma så har hon ätit både lunch, middag, välling och lite annat smått och gott där i mellan. Så det går åt rätt håll.
 
Hon är sjukskriven till på måndag och om hon är frisk och framförallt pigg så blir det dagis nästa vecka, så det är bara att hålla tummarna!
 

Kvar

Efter en natt med minimalt med sömn är vi ganska trötta och slitna nu.
Gissar att det blir en tidig kväll. Vi har i alla fall bättre förutsättningar för ikväll då vi har fått eget rum nu.

Cornelia har fått vara på en koll av öronen idag och se har blivit lite bättre men läkarna är inte nöjda. Hennes balans är fortfarande påverkad.

Ikväll från klockan 24:00 ska hon vara fastande då de ska göra en ny bedömning av öronen imorgon och om de inte är nöjda blir det operation för att ta ut rören. Allt för att hjälpa henne bli frisk NU!

Cornelia äter och dricker dåligt så ikväll blir det ev dropp.

Idag har hon haft mycket besök, vilket uppskattas av oss båda. Man klättrar nästan på väggarna här...
Vissa stunder idag har hon varit riktigt hängig och trött och jag skulle nog säga att hon är sämre idag än igår :(


Svårt

Det som skulle vara enkelt slutade det med att det var svårt.

6 olika sköterskor försökte sätta en kanyl på Cornelia men det var omöjligt.
De hittade inga kärl och hittade de nåt så sprack de. De testade i armvecket, på handryggen och fötterna men inget gick. Tappade räkningen på hur många gånger de stack henne :(

Efter en pause kom narkosläkaren och gjorde några försök på händer och fötter. Sista försöket gjorde han på halsen och det fungerade. Annars hade de sövt ner Cornelia, så det kändes skönt att de slapp göra det. Jag var inte med då narkosläkaren satt kanylen då jag var hem och hämtade kläder då. J var med och han är verkligen rätt person för det, lugn och trygg.

Nu får hon antibiotika intravenöst, de har även tagit prover på henne. Hoppas att vi får svar på de imorgon.


Inlagda

Vi började den här dagen på vårdcentralen, ganska ovanligt för att vara oss eller hur?!
Hur som helst så skickade läkaren oss vidare till sjukhuset, till öron/näsa/hals mottagningen.
Efter kontroll av öronen som inte ser bra ut, plus att hon har fått dålig balans så beslutade läkaren att lägga in Cornelia på barnavdelningen. Så där kommer vi att spendera natten.

Känns bra att äntligen få hjälp. Nu kommer hon att antibiotika direkt i blodet. Prover ska också tas men först ska de sätta en nål....


Saknas

Idag är det ett år sedan min älskade svärmor gick bort. Ett år kan låta som en kort tid vilket det på ett sätt är. Men ett år av saknad är en lång tid :(

Det går inte en dag utan att vi tänker, pratar om eller tittar på bilder på Cornelias farmor.

Cornelia har en pekbok som jag har gjort med bilder av den närmaste släkten. Varje gång hon kommer till farmors bild pussar hon den och sätter den sedan mot bröstet och kramar bilden.

Livet är så orättvist, varför fick inte hon leva vidare med oss. Hon som verkligen hade sett fram emot att få vara farmor. Jag tycker att det är så orättvist att Cornelia aldrig får lära och känna sin farmor, men vi kommer alltid att berätta vilken underbar person hon var och visa bilder.

Jag tror att hon vakar över oss och ser till att vi har det bra.





Inget svar

Igår ringde våran läkare upp mig, men tyvärr var inte Cornelias odling färdig än och se vill inte chansa att sätta in nån medicin då de inte vet vilken hon ska ha.
Så summa av det här är att vi får vänta tills på måndag innan hon får nån ny medicin om hon nu inte är frisk till dess vilket jag inte tror.

Idag har hennes kusiner varit och hälsat på, men hon orkade inte riktigt med utan ville mest sitta i sin mosters knä. Så dagis är nog bara glömma ett tag, orkar man inte med att leka med 2 barn fixar man inte att vara med 15 barn.

Cornelia tar sig mer och mer för vänster öra, så jag undrar om det är nåt på gång i det också :(


Typiskt

Nu har vi precis kommit hem från vårdcentralen.
Läkaren kollade båda öronen och de såg precis likadana som i onsdags :( Medicinen har med andra ord inte hjälpt.

Läkaren ringde till labbet för att snabbare få svaret på odlingen som är skickad. Det preliminära är att det är bakterier som växer och då hjälper tyvärr inte medicinen som hon har fått mot det.
Så nu väntar jag på att läkaren ska ringa upp för att säga vad det blir för ny kur.
Det blir spännande att se om hon kan gå på dagis på måndag...

Jag misstänker att den nya kuren också blir på 5 dagar och om hon ska ha den 3 ggr per dag så kan hon inte gå på dagis på måndag då personalen inte ger medicin, vilket jag förstår då det inte är det lättaste att få i....


Grattis

Idag har Cornelia bolibompa namnsdag. När programledaren sa Cornelia då sken hon upp och pekade på sig själv och sa Nea!

Grattis gumman!


Sjukskriven

Jag ringde till vårdcentralen imorse och berättade om Cornelia, fick då en tid till en läkare.
Dagens kontroll av öronen gav samma resultat som igår.
Det vänstra är rött och irriterat, men röret sitter på plats.
I höger öra är det fortfarande så mycket vätska så det går inte att se nåt.

Cornelia har tagit sig mycket för höger öra och sagt aj. Hon är även hängig emellan åt och nån större matlust har hon inte.

Läkaren sjukskrev henne veckan ut och sen får vi se hur det är på måndag. Så inatt och imorgon vabbar jag.
På fredag har J en läkartid till "våran" husdoktor så då tror jag att jag & Nea följer med så han får ta en liten titt.

Vi får verkligen tvinga i henne penicillinet 3 gånger per dag, men jag förstår varför hon inte vill ha det. Det räckte för mig att få lite kåvenpelin på fingret och det smakar ve och ... Hon har fått sorten utan god smak då hon väger ganska mycket, den med fruktsmak hade vi fått ge såna mängder av.

Har funderat lite på hur mycket ett barn ska behöva gå igenom, Cornelia har verkligen fått vara sjuk mycket. Öroninflammation efter öroninflammation, ögoninflammation 2 gånger, magsjuka, konstiga utslag, allergichock, förkylningar, feber mm. En operation av rör i öronen och bortopererade polyper och hon är inte ens 2 år!
När ska det räcka? Känns som att vi har stämpelkort på olika vårdinrättningar och apotek :(




Lilla gumman

Efter en dag med kalas var Cornelia ganska trött ikväll och somnade som en stock på en gång. Hon hann inte sova länge innan hon vaknade och grät. När jag kom in i hennes rum så var kudden blöt, min första tanke var att hon hade spillt välling men kände i hennes öra som var alldels blött.
Efter ett samtal med 1177 så blev det att klä på henne och åka in till jouren.
 
Där fick vi träffa en läkare på en gång som konstaterade att trumhinnan hade spruckit i högra örat. Där är det massa vätska så han kunde inte se om hennes rör satt kvar. Det vänstra örat var rött och irriterat men där satt i alla fall röret på plats.
 
Så med oss hem fick vi antibiotika, öronsalva och hostmedicin. Imorgon blir det att ringa till vårdcentralen för att få ett sjukintyg då vi har varit hemma med henne över 1 vecka redan. Vi som hade tänkt att hon skulle få göra ett försök med dagis imorgon.
Imorgon har hon varit hemma i två veckor.
 
Jag hoppas att vi får några timmars sömn inatt. Cornelia är fortfarande vaken, hon klagar på att hon har ont och pekar i örat :-( Men snart borde alvedonen börja värka.

Kalas

Jag är nu inne på min tredje lediga dag och tyvärr måste jag säga så går tiden alldeles för fort. Imorgon är det dags för jobb igen för mig. Jag är fortfarande inte frisk, den här förkylningen verkar vara riktigt seg.
Cornelia snorar och hostar litegrann fortfarande, men imorgon ska hon få åka till förskolan.
 
Idag är vi hemma och firar världens bästa J som fyller år. Igår gjorde jag tårtbottnar och J (jag hjälpte till lite grann) gjorde en smörgåstårta som blev så god.
 
 
Just nu ligger Cornelia och sover middag, så att hon orkar med att "kalasa" hela dagen.
 
Kalaskläderna är på
 
Just nu snöar det här och jag säger ÄNTLIGEN! Jag förstår att den här snön inte kommer att stanna kvar men jag hoppas att det snart blir vitt ute då det känns så mörkt nu.
 

En kvar

Jag har nu klarat av min första natt och om några timmar ska jag jobba igen. Andra och sista natten för den här gången. Det gick ganska tungt för mig, är inte riktigt meningen att man ska jobba då man inte är frisk :(

Cornelia har fått vara hos sin gammelfarmor & gammelfarfar några timmar idag, då Cornelia sov middag passade de också på att sova. Jag gissar att de tar en tidig kväll idag ;)


Fin post

Idag har Linda gjort min dag/helg! Igår efter jobbet postade hon "mina" nya The Buppa Brand saker.
Imorse fick jag ett sms att jag hade ett paket att hämta ut. Då kan man prata om snabb frakt. Tusen tack för hjälpen!

Paketet innehöll en ny dyna till vagnen och en filt.


Framåt

Nu ska ni få höra fortsättningen på hur det går att få i Cornelia hostmedicinen och ögondropparna... Då jag ser riktigt dåligt utan linser/glasögon så är det riktigt svårt för mig att kunna ge mig själv ögondropparna så J hjälper mig, vilket Cornelia såg igår på eftermiddagen. Hon ville då också ha droppar, vilket hon självklart fick. Efter det så har det gått jättebra. Först får jag mina ögondroppar och sen får Cornelia sina!
Imorgon kväll är det nog sista dagen för Cornelia att få ögondropparna då ögonen är riktigt fina. Hennes ända problem nu är förkylningen. Hon hostar och snorar som bara den.
Hostmedicinen tar hon också nu, bara vi låtsas ta den först ;-)
 
Min egen sjukdomsstatus är ganska oförändrad, mitt vänstra öga som jag först fick ögoninflammation i är i stort sett helt okej. Mitt högra som jag fick i sen är lite irriterat men det går åt rätt håll.
Även jag är förkyld, känns som att det aldrig ska gå över :-(
Men imorgon ska jag jobba, har bara två nätter så det ska nog gå bra.
 
Nu ska jag sätta mig i soffan och fortsätta sticka lite grann. Håller just nu på att sticka en scarvs till mig själv.

Dagens Cornelia

Idag då jag gick på toa så passade Cornelia på att göra ett litet bus som jag inte upptäckte på en gång....
 
Vi satt oss i soffan och hon sitter med sin spargris i  sitt knä vilket hon ofta gör då hon gillar den.
Så säger hon dricka vatten. Frågar då om hon är törstig och får då till svar ja. Hinner inte mer än tänka att jag ska hämta vatten så känner jag att det blir blött i soffan där vi sitter. Märker då att grisen läker vatten.
Cornelia har då medans jag varit på toa fyllt grisen med vatten i springan där man sätter in pengar. Grisen var ju törstig ;-)
 
Så jag fick öppna upp grisen för att tömma den på vatten och torka av den så gott det gick. Upptäcker då att hon även har matat grisen med choklad och ett sugrör. Den stackars grisen var väl hungrig och törstig!
 
 
 
 

Nöjd

Jag fortsätter leka/lära mig telefonen och det går framåt. Igår råkade jag ringa ett face time samtal till Hanna, men det var ju inte helt fel för då fick vi se Elsa :)

Jag tackar så mycket för era tips på appar. Jag har nu lärt mig göra bildkollage.

Ett nytt favoritspel har jag fått, det heter Quizkampen. Jag heter saraaaa81 där om nån är sugen att spela med mig.

Våra ögon börjar bli bättre, men är fortfarande helt helt okej. Jag har nu i båda ögonen :(


Testar

Igår tjorvade min mobil mer än den fungerade så då passade jag på att köpa en ny ;)
Det blev en iphone 4s och än så länge är jag jättenöjd med den. Det bästa av allt är att jag kan blogga direkt från telefonen, wow bara!
Har ni några tips på roliga appar så tar jag gärna emot det. Jag har sett att man kan göra en bild med flera små bilder på instagram men det verkar inte fungera för mig...

Här hemma fortsätter våran sjukstuga. Vi får kämpa för kung och fosterland att få i Cornelia ögondropparna, hon skriker och rör sig som en orm. Nu har hon även blivit riktigt hostig så nu ska vi få i henne hostmedicin också och då spottar och fräser hon. Ja som ni förstår är det fullt upp här.
Mina egna ögondroppar är inte det lättaste att ta då jag inte ser nåt utan glasögonen, så J brukar hjälpa mig. Men jag lovar att jag sitter still och inte protesterar ;)


Ögoninflammation x2

Igår kväll skrev jag en to do lista med olika samtal som skulle ringas idag. Jag började dagen med att anmäla tillfällig föräldrarpenning, ringde sen vidare till förskolan som ville att hon ändå skulle komma och vara med på fotograferingen idag. Sen ringde jag vidare till vårdcentralen och min chef.
 
Kändes skönt med en lista så att jag inte glömde nåt. Sen började vi dagen med att åka till förskolan för fotografering, som inte alls gick bra. Halva Cornelias avdelning var ledsna. Även Cornelia grinade så det slutade med att hon fick sitta i en frökens knä med tutten i munnen. Sen fick hon ta enskilda bilder och de har jag inte så stora förväntningar på då hon inte var så glad då heller, tänk er själva en tjej som gråter, snorar och ögon som rinner ;-)
 
Stressade sen vidare till vårdcentralen och där konstaterades det att både jag & Nea har ögoninflammation. Så två olika ögondroppar fick vi utskrivet. Cornelias ögon ska droppas 2 gånger per dag.
Jag har bara ögoninflammation i ena ögat och då jag är linsbärare i vanliga fall så var de tvungna att kolla igenom mitt öga ordentligt då jag kunde ha skadat hornhinnan. Jag fick först bedövningssalva och sen gjordes det en massa undersökningar som såg bra ut, men nu ska jag droppa 4gånger per dag i vänster öga.
Jag som inte ens tyckte att jag behövde till läkaren så jag bokade bara tid till Cornelia så där sparade jag 170 kr ;-)
 
Min mobil verkar leva sitt egna liv, den kopplar bort samtal och ibland kan man inte ens ringa till mig. Så det är nog bara att inse att jag behöver en ny mobil. Funderar på att köpa en Iphone, men vad ska man ha för nån och vad ska jag ta för abonemang. Har nu telia vänner men märker att fler och fler ta Telia Flex. Så kom gärna med era åsikter.
 
 

Åh nej

Här går inte allt som planerat. Cornelia har fortfarande ögoninflammation så det var tänkt att J skulle vabba imorgon så att jag kunde jobba inatt. Men det vi inte tog i beräkningen var att jag skulle vakna med erna ögat igen murat... välkommen ögoninflammation, eller inte :( 
Imorgon blir det vårdcentralen för mig & Cornelia. 

Klippning

Idag har vi trotsat sjukdommarna och varit till stan. På dagens schema stod klippning och lite shopping. Det var jag, Cornelia och världens bästa mamma/mormor som hade med sig kontokortet som vi brukar säga ;-)
Cornelia fick vinterhandskar, väpnarluva och klippning av sin mormor i födelsedagspresent. Såna saker som hon var tvungen att vara med då det skulle handlas. Ja även klippningen var hon ju tvungen att vara med på ;-)
 
Förra gången Cornelia var hos en riktigt frisör gick det inte alls. Eller hon blev klippt men under protest & gråt hela tiden. Idag gick det mycket bättre! Vi kom till frisören i god tid så Cornelia fick kolla sig runt innan det var dags för henne att bli klippt. Det var bara jag, mamma/mormor, frisören och Cornelia där. Så med andra ord var det lugnt. Hon fick sitta på en kudde med ett fint barnförkläde på sig.
Gumman skötte sig exemplariskt, inte en tår eller skrik blev det.
 
 
Nu är hon fin i håret och vi ser hennes vackra ögon igen.
 
 
 

Sjuk

Idag har vi varit på 2års kalas för Cornelias "kille". Där blev det en massa bus, men sen när vi kom hem började Cornelia att bli snorig. Efter hennes vila så upptäckte jag att det högra ögat var geggigt. Sen har det bara blivit mer och mer geggigt så det är bara att inse att hon har fått ögoninflammation. Hon tar sig även för örat och säger aj. Så nu får vi se hur den här helgen blir.
 
Imorgon har hon tid till frisören så jag hoppas att hon orkar med det. På måndag är det nämligen dagisfotografering på schemat. Pratade med personalen där idag och det var okej att Cornelia kom dit och bara var med på gruppbilden för att sen åka hem. Så om hon inte är frisk så kommer det att bli så. På måndag är det J som vabbar om hon fortfarande är sjuk.
Men vi håller tummarna att det här går över fort!

Snosat

Idag har vi haft en riktigt mysig socialdag jag & dottern. Vi började att åka på kyrkis, i bilen på väg hem så somnade självklart Cornelia. När vi kom hem så åt vi lunch och efter det var det tänkt att hon skulle sova. Men det tyckte inte fröken.
 
Det här medförde då att jag hade en trött och gnälligtjej som bara ville vara i famnen och testa mig... Tur för mig (ja för oss båda) att vi hade fler planer den här regniga dagen.
Vi satt oss i bilen igen och styrde den mot våran grannstad. Även den här gången somnade Cornelia i bilen, vilket var riktigt bra.
 
Sen när vi var framme vid vårat mål så hade jag en piggare och betydligt gladare tjej. Målet med våran biltur var till finaste Hanna. Där har jag snosat bebis och ätit nybakade bullar. Elsa var helt underbar och det var så mysigt att få sitta med henne i famnen medans hon sov gott. Cornelia hade inte riktigt tid att leka med den stolta storasystern utan hon var mer intresserad av Elsa som fick flera kramar och pussar.
Jag tog tyvärr inga bilder idag för jag hade inte tid att släppa Elsa, det gäller att passa på att mysa & snosa allt det bara går när man får chansen.
 
Hur som helst var Cornelia jätteduktig så jag tror att hon skulle bli en perfekt storasyster. Hoppas verkligen att våra drömmar slår in nån gång om att få ett syskon.
 
 

Minnen

Just nu är Cornelia på förskolan och jag har precis rensat lite bland en massa papper och satt in i pärmar. Det är nog bland det tråkigaste jag vet så därför gör jag det sällan vilket medför att det är en massa att göra när jag väl gör det...
Om en stund ska jag möta upp J:s mormor för en liten shoppingrunda med henne. Hon ska köpa födelsedagspresenter & julklappar till Cornelia och vill därför ha smakråd, vilket jag gärna ställer upp på.
 
Efter det väntar en god paltmiddag hos mina föräldrar.
 
När jag & mina syskon var liten hade vi en adventskalender som våran mamma hade sytt. I den hängde det små och ibland stora julklappar som vi fick varje dag fram till julafton. Det här är ett jättestarkt barndomsminne för mig, minns hur mysigt det var på morgonen att få öppna ett paket och se vad som var i det. En gång minns jag att det hängde ett snöre från dagens datum ner till golvet där paketet var och i det var det en pulka.
Hur trevligt det än är att berätta om minnen så var det inte dit jag ville komma, utan nu så har mamma sytt (efter beställning från mig & syrran) två nya adventskalendrar. En till Cornelia och en till hennes kusiner. Så nu är det våran tur att hitta på små paket som ska dölja sig bakom "luckorna".
 
Jag har tänkt att paketen kan innehålla tuttar, lucia/tomtekläder till luciatågen, kritor, reflexer, strumpor, hårklämmor osv...
Men nu undrar jag om ni har några bra tips på julklappar som jag kan fylla kalendern med.
 
 

Tid & bus

Igår var Cornelia på förskolan, så jag började dagen med att baka bullar och det mina vänner kan jag säga att det inte sker ofta... Jag är verkligen ingen bullmamma. Jag drar mig ofta för att baka, men när jag väl gör det så är det roligt.
Efter bullbaket så var det mjöl lite här och där så då passade jag på att städa av. Efter det hann jag åka in till stan för att köpa lite presenter & mjukisbyxor till Cornelia.
Sen var det bara att hämta hem mitt hjärta.
 
Det kändes så bra att jag hann göra så mycket igår på ett par timmar. Funderade lite på vad jag gjorde med all min lediga tid innan Cornelia föddes. Misstänker starkt att jag sov bort massa av tiden ;-)
 
Idag har jag & Cornelia varit hemma på förmiddagen, vi passade då på att vara ute då det inte regnade. Efter lunchvilan kom J hem så då åkte hela familjen till Leos lekland för en eftermiddag med lek och bus. Vi har inte varit på Leos på några månader och vilken skillnad det har blivit på Cornelia.
Det var full fart från start tills vi åkte hem. Hon klättrade upp till de mindre rutchkanorna själv, hoppade i hoppborgarna, sprang omkring, kastade bollar, ja listan kan göras ganska lång. Men jag låter bilderna tala för sig själv istället...
 
 
 
 
Inte det lättaste att kunna fota en tjej som inte stod still mer än 1 sekund...
 
Behöver jag berätta att det var en riktigt trött tjej ikväll. Nu håller vi tummarna att natten blir bra då hon har sovit ganska orolig i ett par dagar nu.