Mysdag

Idag har vi haft en riktigt mysig dag. Jag och Cornelia började att möta upp min syster på stan strax innan åtta på morgonen för att gå på vip öppet på HM. Där fick vi frukost och 20% på allt vi köpte.
Jag fick med mig en klänning & strumpbyxor till mig och ett hårband till Cornelia.


Här är klänningen.

Sen åkte vi hem igen för att äta lite lunch innan hela familjen hoppade in i bilen och styrde den mot Ikea. Men först blev det ett stop i Torneå där jag fyndade en cerise väpnarluva från Lassie by Reima för 120 kr istället för ca 350kr här i stan. Så den kommer att värma Cornelia i vinter.

På ikea blev det små grejer som Cornelia ska få i julklapp. Sen köpte vi även en expedithylla och 2 förvaringslådor. Så nu känns det som att det är ordning och reda här hemma, i alla fall tills imorgon bitti... ;-)

I söndags fyndade vi två stolar som vi ska ha i gummans rum sen tillsammans med ett bord. Det var på Åhlens som vi hittade de, 49kr istället för 99kr om man hade åhlenskort.



Vi köpte två gröna stolar.

Fullt upp

Igår hade vi en full dag här. Vi började dagen med mys här hemma, efter lunchen packade jag & Cornelia in oss i bilen och åkte iväg till kyrkis. Där gick min tjej hela tiden, tidigare så har hon mest gått hemma men nu ville hon visa alla vad hon kan!
Ledaren för stor och liten kom en stund efter oss, så när Cornelia såg att hon kom så gick hon och mötte upp henne med utsträckta armar. Min lilla tjej hade nog saknat henne ;-) Kan säga att det blev en glad ledare som lyfte upp gumman!

Sen hann vi inte mer än hem så ringde vikarieförmedling till mig och kollade om jag ville jobba natten och självklart ville jag göra det.
Den här gången fick jag jobb på ett äldreboende. Jag har tidigare jobbat på boende men dagtid, men det var lite mer än 10år sedan så det kändes kul att få testa igen.
Natten gick bra, men jag kan säga att det var full rulle från start till slut. När det blev en liten lugn stund skulle det städas, tvättas och förbereda frukost/mat så jag tycker att personalen på det stället gör det riktigt bra. Jag skulle nog inte fixa att jobba där hela tiden, en natt gick bra men gärna inte fler....
Så nu fick jag ihop två nätter den här månaden också!

När jag sitter i bilen på väg till jobbet så ringer J och säger att han har jätteont i ögat och att det är nåt som sitter fast. Rekomenderar han då att försöka badda det med vatten, men tyvärr hjälpte inget. Så han fick ringa till Cornelias farfar som kom och var barnvakt så att J fick åka till jouren.
På jouren plockade läkaren bort en järnbit och fick sedan en lapp för ögat. J såg ut som en pirat, vilket gjorde Cornelia lite rädd på natten.
När jag kom hem från jobbet på morgonen var det bara för mig att första skjutsa gumman till sin mormor och morfar och sen fortsätta med J till sjukhuset för ett besök på ögon.
Tyvärr var första tiden klockan 11 så då fick jag äntligen sova en stund hos mina föräldrar medans J roade sig själv tills det var dags att besöka sjukhuset igen. Den här gången fick han skjuts av sin syster.
På ögon fick en specialist skrapa bort resten av smutsen och ge ögondroppar. Så just nu är han rätt så rödögd men det börjar bli bättre.

Så ni kan tänka er att jag stupa i sängen direkt vi kom hem. Ville inte sova för länge då jag är ledig inatt. När jag vaknade var jag rätt så trött. Passade då på att ta med mig lillan och gå och hälsad på våra grannar. Där har jag myst med deras lilla 8 dagars bebis, hon var så liten och underbart söt. Man glömmer så fort att Cornelia också har varit så liten (inte riktigt så liten men nästan).


1:a advent

Idag är det äntligen 1:a advent och julstämningen börjar att smyga på här. Igår satt jag & Cornelia och såg på reprisen av Jullotta och jag vet inte vem av oss som diggade julsångerna mest ;-) Måste ta och leta fram våra julskivor så att vi kan börja spela de nu.

Igår trotsade jag & Cornelia blåsten och tog en sväng i skogen med vagnen, vårat uppdrag var att ta in lite granris som vi sen skulle pyssla med (eller vi och vi, jag kanske jag ska skriva)
Hur som helst så blev det en sån här liten tomte i alla fall som nu pryder våran bro.



Idag ska vi gå på skyltsöndag. Minns när jag själv var liten och vi var in till stan och tittade, då var alla affärer stängda och man gick bara ute och tittade på alla tomtar. Nu är alla affärer öppna, så det är inte riktigt mysigt som när jag var liten. Men tomtarna finns kvar i alla fall, ska bli kul att se hur Cornelia reagerar.

Här hemma leks det mer och mer med sin bobby car. Cornelia sätter sig själv på den, men har inte riktigt fått till hur man kommer framåt på den, bakåt går lite lättare...





Annars så går den här lilla fröken mest hela dagarna, hon har blivit riktigt duktig. Men så fort vinterskorna kommer på fötterna så sätter hon sig ner. Så vi försöker och försöker, men än så länge går det inte.

Önskar er en rikigt mysig 1:a advent

Klickat hem

Jag har precis klickat hem en cerise Geggamoja klänning till Cornelia. jag är med i Camprade och just nu har de Geggamoja kläder på kampanj. Så för Cornelias kläning så betalade jag 229kr, istället för 379 kr som den skulle ha kostat i butik. Känns som en riktigt bra affär.

Om ni inte redan är medlem där, så tycker jag verkligen att ni ska registrera er. Det finns en massa fina/bra kampanjer. Hittade flera saker som jag ville ha, men valde att bara köpa till Nea.
Här klickar ni för att bli medlem!


Mysdag

Idag skulle svärmor ha fyllt 52år. Istället för att vara på kalas och äta tårta och bara umgås så sitter vi här hemma med ett tänt ljus och tänker på henne, livet kan verkligen vara orättvist.... :-(

Igår hade vi en mysdag hemma hos min systeryster och kusinerna (tjejerna) lekte och hade sig hela dagen. Hur roligt som helst. Vi passade på att åka hem strax efter 18, så när vi kom hem så var det nästan raka vägen i säng för Cornelia.
Jag trodde då i min vildaste fantasi att hon skulle ta sovmorgon då hon höll igång så bra igår. Men icke det 05:30 tyckte hon att det var morgon, hörde att hennes kusin tyckte att det var dags att kliva upp 05:15, vad är det med våra barn egentligen?! Har testat att hålla Cornelia vaken till 20-tiden, men inte sover hon nå´ längre för det.... Ni som har barn som sover till 7-8 tiden, var glad!

Vid 08:30 tyckte hon i alla fall att det var dags att sova en stund till, vilket jag absolut inte tackade nej till. Så då sov hon 1,5 timme till. Det tyckte vi båda var skönt för även jag somnade på soffan, men bara en timme.

Funderar lite på vad vi ska hitta på idag. Har varit ut en sväng med vagnen men det blåser rätt så mycket idag, så det kändes inte så skönt.
Så jag tror att det blir en mysdag inne istället. Vi får ladda inför morgondagens skyltsöndag.


hej

Gårdagens vaccinering  har än så länge inte gett Cornelia några biverkningar som feber, men det är väl för tidigt att ropa hej än.

Just nu ligger hon ute och sover i sin vagn och jag sitter här framför datorn och bara känner lugnet. När hon vaknar ska vi åka förbi barnens hus och kika lite grann och efter det ska vi till min systeryster och leka med Cornelias kusin. Det är bara den "lilla" som är hemma, då storebror ska sova över hos sin farmor. Idag blir kusinen 8månader, stora tjejen alltså. Känns som att det var förra veckan hon föddes.

Annars så har jag lagt mig tillgänglig ihelgen att jag kan jobba, får se om de ringer nånting. Om jag inte får nåt jobb så ska vi bara vara hemma coh mysa, inte helt fel det heller!



Vaccin

Idag var det då dags för 1års vaccinet för Cornelia. J brukar alltid följa med när det är dags för sprutorna, men idag så jobbade han så då var det bara att ta sig i kragen och åka med henne själv. Jag gillar inte att behöva hålla i henne då de ger sprutor och dyl, men det gick faktiskt bra idag. Första sprutan kändes knappt för Cornelia, andra gjorde lite ont men tårarna försvann fort.

Efter vaccinet så passade jag på att åka in till stan och kika lite på julklappar. Börjar ha koll på läget nu vad som ska köpas. I år måste jag erkänna att jag är riktigt sen med handlingen, den här tiden brukar vi alltid vara klara. Men till de flesta så vet vi vad som ska handlas så det får bli en heldag på stan när både jag & J är lediga. Kanske vi till och med passar på att ha barnvakt till Cornelia och handlar själva.

Igår glömde jag att berätta att jag har tjuvstartat med julen här hemma, hela huset är nu julpyntat och det är så mysigt. Cornelia tittar och pekar på tomtarna, även hon verkar gilla det här.

Öron

Igår hade gumman tid till tandsköterskan för 1års kontroll. Nån titt i munnen gjorde hon inte mer än när hon pratade med henne och då såg hon alla tänderna. Tandsköterskan tyckte att Cornelia var tidig med tänderna, det har hon nog fått av sin pappa som föddes med en tand.

Idag har vi gjort nåt jätteovanligt, vi har nämligen varit till vårdcentralen för att visa upp Cornelias öron för en läkare...
Vi fick träffa en ny läkare som tyckte att det var bra att vi skulle få träffa en specialist då inte gummans öron ser ut som de ska göra. Idag var det högra örat svullet och det vänstra var rött och irriterat. Det behövdes i alla fall inte sättas in nån ny antibiotikakur.
Nu ska vi istället ge alvedon och nässpray på kvällen.
Tycker så himla synd om Cornelia som ska behöva ha det så här, men hon kämpar på bra i alla fall.

Både igår och idag har den lilla inte velat sova på förmiddagen som hon alltid tidigare har gjort. Nu har hon då istället bara sovit en gång och det har varit efter lunchen. Idag blev det bara en vila på 1 timme vilket är för lite för henne så då är hon extra trött och gnällig på kvällen.

Insamling till Loba

Loba och hennes M behöver genomgå en ED (embryodonation) för att kunna bli gravida. Efter flera års kämpande så har deras pengar tagit slut, så därför har de startat en insamling för att kunna göra ett försök.
Här hittar ni insamlingen. Sprid gärna det här vidare, tillsammans är vi starka!

Babyboom

Som jag säkert har berättat tidigare så bor vi i ett litet område ute i skogen. Här är det 10 året runt hus. Här i området är det då av förklariga skäl inte många barn, tills nu!

Inom loppet av ett dygn har Cornelia fått två nya kompisar! Så nu är det fyra barn (5 om man räknar med en tonåring) som bor här. Alla är tjejer! Den äldsta I är 2,5 år och hon blev storasyster imorse. Sen är det Cornelia och en till tjej som föddes igår. Så nu har vi en riktig tjejliga här i området. Tror att tjejerna kommer att ha riktigt roligt tillsammans.

Är så glad för de här nya bebisarna, men samtidigt känner jag en viss avundsjuka. Hoppas & önskar så att vi också kan få ett barn till, få ge Cornelia ett syskon...
Jaja nu ska jag inte tänka på det.

Om ett tag ska vi sätta oss i bilen och åka iväg på stor och liten på kyrkis. Ska bli kul att få träffa lite folk efter att ha varit hemma och haft sjukstuga i nästan två veckor.

Igår kväll var jag i pysslartaget igen, blev två julklappar som jag är så nöjd med. Vad det blev får jag visa efter jul... När Cornelia somnar ikväll ska jag fortsätta att pyssla. Nu har det ju kommit två nya bebisar och även I som har blivit storasyster behöver få presenter :-)


Bortbjudna

Vi fick en liten sovmorgon imorse, Cornelia vaknade 07:40 riktigt skönt!
Det var en jobbig kväll för gumman igår så det var nog därför vi fick lite sovmorgon.

Idag har vi varit hemma under dagen och sen har vi varit till mina föräldrar och ätit 3 rätters middag, inte alls illa att bli bjuden på det.
Cornelias matlust är inte den största, har svårt att få i henne mat. Men glass till efterrätt det är inget som hon tackar nej till...




Lika bra att slicka skålen, för tänk om det finns nåt kvar ;-)

Cornelias utslag är nästan hela borta nu, hon kliar fortfarande lite grann på huvudet. Tyvärr har hon börjat att ta sig mot öronen igen, så vi får se hur det utvecklar sig. Ska hur som helst ringa till vårdcentralen på måndag för att höra hur vi ska gå vidare med allergitesterna.


Allergichock

Den här kvällen blev inte riktigt som vi hade tänkt...
Efter att vi hade ätit middag så skulle jag byta blöja på Cornelia, upptäcker då att hon har lite utslag på magen och bestämmer mig för att ringa till sjukvårdsupplysningen då jag tänkte att det kunde vara en reaktion på medicinen.
Kvinnan som jag pratade med ville att vi skulle åka in till jouren så då var det bara att hoppa in i bilen. På jouren var vi inte ensammna men Cornelia roade sig själv och de andra patienterna ganska bra medans vi väntade. När det blev våran tur hade hon fått ännu mer utslag på magen och även ryggen. Det kliar även för Cornelia på huvudet.
Som jag trodde så var det en allergisk reaktion, hon har nässelutslag i stort sett hela kroppen. Så vi fick med oss en medicin hem som ska hjälpa mot allergin.

Hennes antibiotika kur mot öroninflammation ska vi avbryta nu, så istället är det alvedon och nässpray som gäller.
Läkaren sa även att det ska göras allergitest på gumman, men det ska vårdcentralen göra för sånt gör de inte på jourtid.

Alltid ska det vara nånting, varför kan inte vi få vara friska och krya?!

Lovefilm

Jag har i snart 2 månader fått testa att få hem filmer direkt i brevlådan, det är genom Buzzador som jag har fått chansen att testa detta gratis i 2 månader.
Om du är som jag nyfiken på att testa nya saker så tycker jag att du ska gå in här och anmäla dig att blir en buzzador.

Vad är det här som jag har fått testa då, jo det är Lovefilm. Man registrerar sig på deras hemsida och lägger sedan upp en egen filmlista (man ska ha minst 10 filmer på sin lista) Sen kan man kryssa i vilka man vill ha först, genom att prioritera 1-3 på filmerna.
Vi har hunnit se en massa bra filmer. Varje gång kommer det hem två filmer som man postar i ett förbetalt kuvert när man har sett de färdigt. När sedan filmerna har kommit tillbaka till Lovefilm så skickar det på en gång 2 nya. Under en vecka har vi ibland hunnit få 4 nya filmer! Allt beror på när man postar de och hur länge man har de hemma.

Vad tyckte vi om det här då. Jo jag måste säga att det är helt perfekt då man bor några mil ifrån stan, man får enkelt filmerna direkt hem i brevlådan och man behöver inte oroa sig för förseningsavgifter, du får ha filmerna hemma så länge du vill.
Vi gillart!!!

Just nu har Lovefilm ett erbjudande att du får testa det här gratis i 2 veckor!


2 av filmerna som vi har fått se!

Upp och ner

Idag har Cornelia knappt haft nån feber, den har legat på kring 38 grader så det känns som att det går går åt rätt håll.
Däremot så är hennes mage helt "upp och ner". Antibiotikan har gjort att hon har blivit riktigt dålig i magen, så vi har varit och köpt majsvälling som vi har försökt få i henne idag men jag tror inte att gumman gillade den så mycket. Men vi får fortsätta att försöka få i den.

Idag har vi inte gjort så mycket annat än att byta bajsblöjor och försökt roa en kinkig dotter... Ja en tur med bilen har vi också hunnit med. Det blev även en sväng in i en tvätthall där bilen fick sig en genomgång. Cornelia tyckte att det var lite småläskigt men samtidigt riktigt spännande att sitta i bilen medans den blev tvättad.

Nu ikväll har jag suttit bänkad framför tv:n och sett på Drömmen om ett barn.

Nu ska jag ta och lägga några ord i Wordfeud innan det är dags för mig att gå och krama kudden. Misstänker att det blir en tidig morgon...

Uppdatering:
Jag glömde ju att skriva det viktigaste... I tisdags skickade våran läkare en remiss till öron och redan idag har Cornelia fått en kallelse till öron, näsa och hals den 8:e december. Ibland går det undan, även i sjukvården, Jippi!!!

Kämpigt

Igår kväll ringde Cornelias läkare och då passade jag på att fråga hur länge hon får ha så här hög feber (39- strax över 40 grader). Känns så frustrerande då vi inte fick ner den fast vi gav alvedon och ipren.
Berättade även om problemet att vi inte fick i henne nåt att dricka/äta. Om vi inte skulle få i henne dryck under kvällen/natten så skulle vi vara tvungna att åka till sjukhuset med henne.

Så vi kämpade under kvällen/natten för att få i henne dryck. Vi testade allt, fick i henne lite festis. Mat var bara att glömma, vällingen ville hon inte heller ha och till och med glass ratade hon.
Så inatt då hon har vaknat så har vi kämpat och kämpat att få i henne välling och ungefär 1,5dl har hon fått i sig under natten.
Nu på förmiddagen har hon druckit lite festis och även ätit några bitar från en varmkorv. Vi fortsätter att kämpa.

Tempen har igår kväll och inatt pendlat mellan 39-40,2 grader. Men nu är den nere i 38grader, vilket känns bra.
Som det känns nu så går det åt rätt håll, bara hålla tummarna att det fortsätter så här.

Vi känner oss så maktlösa då man inte kan göra nåt för att hjälpa henne.  


1års kontroll

Idag har vi varit på bvc på 1års kontroll. Där fick vi träffa en barnmorska (inte våran vanliga) och en doktor. Först gjordes den vanliga 1års kontrollen och där fick Cornelia ett stort OK i rumpan.
Doktorn frågade om hon har börjat att ställa sig upp mot möbler än, berättade då att hon går. Han frågade även om hon har börjat att säga nåt och vad hon gillar att leka med. Sen när undersökningarna var slut så sa han att hon var en stark och bestämd tjej ;-)

1års vikten slutade på 11560 gram och längden var 78,4cm. Hon fortsätter att följa sina kurvor perfekt.

Efter den vanliga kontrollen så bad jag läkaren att kika i gummans öron då hon är sjuk igen. Höger öra hade öroninflammation IGEN, men den här gången verkar hon inte ha ont. Läkaren skickade även iväg en remiss till Öron då hon nu har haft 3 öroninflammationer sen i slutet av september. För att få komma till öron ska barnet haft 3 öroninflammationer inom loppet av 6månader men Cornelia har redan haft det på mindre än 2månader. Så nu hoppas jag att vi ska få nån hjälp. Känns inte kul att ge henne antibiotika kur efter kur.

Sen var det min tur att få prata med läkaren och mina problem med domningarna i benen har blivit bättre. Så läkaren trodde att allt berodde på sviter efter graviditeten. 6månader efter en graviditet händer visst nåt med kroppen och mina besvär började ungefär där så jag hoppas att det stämmer. Han gick även igenom mina prover så var bra, mitt kolesterolvärde var visst helt perfekt! Sänkan har börjat att sjunka. Det var som var dåligt var mitt socker, men det ska kollas upp igen om några månader.

Efter läkarbesöken så var det bara att sätta sig i bilen och åka runt till några olika apotek för att få tag i Cornelias medicin.
Nu är vi bara hemma och tar det lugnt. Gumman sover ute i vagnen, jag sitter här framför datorn och J vilar på soffan.


Fortsatt sjuka

Gårdagens skojakt resulterade i ett par kängor från Gulliver, som sitter mycket bättre på foten än kuoma skorna.


Så här ser skorna ut, fast Cornelias är svarta.

Nu känns det som att jag bara upprepar mig, men här fortsätter våran sjukstuga. Nu är vi alla tre sjuka, känns som att vi bara är sjuka hela tiden...

Cornelias ögoninflammation är borta, men då har hon tyvärr fått feber och är fortsatt snorig. Så idag har hon i stort sett bara sovit. Nattens sömn har inte varit bra då hon har haft ganska hög feber. Nu ligger tempen på kring 39grader men då har vi gett alvedon.
Hennes matlust är ungefär lika med noll, men vi försöker få i henne dryck i alla fall.

Jag är snorig och allmänt förkyld. J har ont i halsen och feber.

Imorgon har jag & Cornelia läkartider och då kommer hela våran familj att åka till vårdentralen så då hoppas jag att läkaren kan säga varför vi har varit sjuka i stort sett hela hösten. Jag undrar om det är nån av oss som bär på nåt som bara går runt och runt.

Imorgon är det ju tänkt att Cornelia ska få sitt 1års vaccin men jag tror inte att hon är nog frisk för att få det...


Tack för era tips om skor!

Mamic: Min syrra har varit till Finland och köpt Kuoma skor, tror att hon betalade 320 kr istället för 700 kr här hemma. Tyvärr har jag hört att de är ganska utsålt nu. Men till nästa vinter (om nu C kan ha såna då) kommer vi att åka till Torneå och shoppa loss.
Tror att vi ska åka dit och köpa en Reima "rånarluva", har du nån koll var man hittar såna där?


Skojakt och lite shopping

Igår gjorde jag, Cornelia och min mamma stan osäker ;-) Gumman fick ett par vinterskor av sin mormor och morfar i födelsedagspresent, men det är nåt som man inte kan köpa utan att hon är med så det var gårdagens uppdrag.

Problemet med Cornelias fötter är att de är ganska runda upptill, vilket gör att inte så mänga skor passar till henne. Vi hittade ett par Kuoma skor som vi testade som vi tyckte passade bra på gummans fötter. Men när vi kom hem så testade vi att sätta på dem igen men då ville inte C det. Så idag ska vi göra ett nytt försök och se om vi hittar några andra skor. Skulle nog helst vilja ha ett par med dragkedja eller nån annan öppning så att man lättare får i foten.
Har fått låna ett par kavatskor av grannen men de passade tyvärr inte.


Bild lånad från Google

När vi ändå var på stan så fick det följa med två Villervalla klänningar hem till gumman. På en barnklädesaffär här i stan så hade de ta 3 betala för 2 på alla villervalla kläder, så därför fick Cornelia 2 klänningar och hennes lilla kusin fick en.
Det fick även följa med en tomteklänning och en kofta som hennes mormor köpte.


En likadan sån här fick även Cornelias kusin.


En nästan sån här fick Cornelia när hon föddes och jag gillade den så mycket så det fick bli en till ;-)


Just nu ligger gumman ute och sover i vagnen, när hon vaknar så blir det att äta lite lunch och sen blir det skojakt tillsammans med mormor igen medans pappa J och morfar ska på granjakt.

Idag är det farsdag så Cornelia firade sin pappa med en svart tröja som det står Världens bästa pappa på.

Annars så fortsätter våran sjukstuga här hemma, Jag & J är förkylda med halsont. C har feber, ögoninflammation och är snorig. På tisdag har både jag & Cornelia läkartider. C scka på 1års kontroll och jag ska få en vanlig koll.


Sorgens dag

Idag har vi tagit ett sista farväl av min älskade svärmor, J:s mamma och Cornelias farmor. Var riktigt tungt på begravningen men den var samtidigt ljus och fin.
Känner mig helt slut nu ikväll, så det kommer att bli sängen alldels strax.

Mina föräldrar och syster med familj hade skickat ett telegram till begravningen och istället för att skänka pengar till cancerforskningen så valde de istället Wabbie foundation. Så på wabbie foundations minneslund så är det en liten hälsning till Cornelias farmor.  Är så himla glad för det, för om inte provrörsbefruktning hade funnits så hade vi inte haft vårat mirakel här.

Cornelia var farmors ögonsten, hon hade kunnat göra allt för henne. Tycker att det är så orättvist att hon inte får vara med och se Cornelia växa upp och Cornelia får inte lära och känna den underbara personen som hennes farmor var.

Hon som höll i begravningen sa nåt fint till oss, när Cornelia blir äldre och vi berättar om vem hennes farmor var och så, ska vi peka upp i himlen och peka på den starkaste stjärnan för det är gummans farmor ♥
Min systerson på 3,5 år skulle visa Cornelia stjärnan och även han berätta om hennes farmor ♥

En ny förkylning håller också på att bryta ut för mig, beror väl på att min kropp slappnar av nu efter allt som har hänt de senaste 3 veckorna.

Jobbig dag

Vi fick en liten sovmorgon imorse, Cornelia vaknade 6:45, vilket var riktigt skönt. Tänk att 30 minuter kan göra så mycket.
Ögonen är inte lika kladdiga idag, men näsan rinner i stort sett konstant. Igår kväll hade hon även lite feber.

Här hemma brinner brasen och några ljus just nu och jag sitter och tänker på svärmor. Idag är det nämligen hennes begavning :-(
Känner att jag får mer och mer ont i magen, kommer att bli en riktigt tung dag.
J är och jobbar några timmar bara för att få nåt annat att tänka på, själv försöker jag roa Cornelia så gott det går.


Bild lånad från www.google.com

Dubbelt

Gårdagens ögoninflammation i det vänstra ögat har övergått till att ha blivit ögoninflammation i bägge ögonen... Stackars våran lilla tjej, inte roligt när ögonen kletar och rinner hela tiden.
Sen har hon även blivit ännu mer snorig :-(
Jag tycker också att det känns som att jag ska bli förkyld, känner av lite i halsen men hoppas att det ska gå över av sig själv.

Imorgon är det dags för begravning av svärmor/farmor så jag hoppas att vi mår bättre då. Framför allt Cornelia, men samtidigt så slipper hon en massa okända människor som vill komma fram och hålla/krama henne om hon är lite små sjuk, måste försöka se positivt på allt...

Idag blir en dag inne i hemmets lugna vrå och bara ta det lugnt och ladda batterierna inför morgondagen. Imorgon kommer vi att behöva all kraft och ork för att ta oss igenom allt ♥

Sjuka igen...

Idag hade vi en massa skoj inplanerat, men man ska väl inte planera allt för mycket när man har småbarn...
Cornelia vaknade vid kvart i sex på morgonen vilket inte är så konstigt, efter ungefär en timme så blev hon trött och då fick hon sova en stund i vagnen.
När hon sedan vaknade så var det vänstra ögat helt igen kletat av en gul/grön "gegga". Tog och tvättade ögat rent och efter en liten stund så var ögat lika geggigt igen. 

Så våra planer för dagen var bara att strycka då lillan har fått ögoninflammation. Ringde och rådfrågade på bvc och fick då till svar att jag skulle rengöra ögat med kokt vatten några gånger per dag och vara ordentlig med handhygienen. Precis som jag hade gjort alltså.
Hon har även blivit mer snorig igen. 

Känns som att nån i familjen har varit sjuk i två månaders tid. Dagarna som vi alla har varit friska kan nog räknas på en hand :-( 
Men om vi gör bort en massa sjukdomar nu så kanske vi slipper vara sjuk så mycket när Cornelia börjar på dagis.


 

1år

Så var äntligen dagen här då mitt lilla hjärta har gått från att ha varit bebis till att bli en stor tjej :-)
Det känns konstigt att skriva att Cornelia är ett år nu, känns precis som att det var förra månaden som hon låg där på mitt bröst alldels nyfödd och helt underbar.
Fortfarande är hon helt underbar och den absolut bästa dottern som jag kan ha, hon har bara blivit lite större!

Under dagen har jag flera gånger fått en klump i halsen och gråten har varit nära att komma. Har lite svårt att förstå att den här underbara dottern är min. Tänk att vi efter så här många år av kämpande äntligen har lyckats och nu har vårat lilla underbarn blivit 1år. Innan Cornelia föddes hade jag aldrig kunnat tro att man kunde älska nån lika mycket som jag gör med henne. Kärleken som jag känner går inte att förklara. Jag blir helt varm om hjärtat så fort jag tänker på henne.

Det här senaste året har utan tvekan varit det absolut bästa i mitt liv. När Cornelia säger mamma och sträcker sina armar efter mig så smälter mitt hjärta. Underbara unge, du är så efterlängtad och älskad!

1års dagen har vi firat rejält, med familjen, släkten och vänner. Huset har varit fullt i stort sett hela dagen. Gästerna har avlöst varandra.
Cornelia har varit ett litet busfrö och njutit av att stå i centrum hela dagen lång. Alltid har det varit nån som har lekt, busat eller bara gossat med henne.

Presenter har hon också fått, våran lilla bortskämda dotter ♥
Cornelia har fått bla en Micki spis, pannor, pussel, dvdfilm, böcker, en stor häst som hon kan sitta på, tamborin, frukter/grönsaker, presentkort, förkläde, jeans, jacka, tallrikar och bestik, talande hund, träleksaker, pengar mm.

Att öppna presenterna var ganska svårt, tur att det var så många som ville hjälpa till.


Dagens första outfit


Dagens andra och sista outfit

När man fyller år så måste man självklart få äta tårta själv.



Dagen före

För exakt 1år sedan var jag upp till förlossningen då jag hade haft en natt med värkar. Fick då träffa en underbar barnmorskestuderande som även blev den som fick vara med på våran förlossning dagen efteråt.
De kopplade då upp mig på en ctg kurva som visade att jag hade värkar med 5 minuters mellanrum, en gynundersökning gjordes som visade att inte hela livmoderhalsen var borta än.
Mitt blodtryck kollades och det var högt.
Sen fick jag även en sovdos och fick ligga på bb och försöka sova en stund. Efter det var det dags att bli uppkopplad på ctg kurvan igen och då visade det sig att mina värkar nästan var helt borta. Cornelias hjärtljud gick ner ganska mycket så då fick de ringa in en läkare och det gjorde ett ultraljud på en gång. Kan säga att jag blev riktigt rädd, men allt såg bara bra ut.
Då var det bara att åka hem och försöka vila, vila och vila...

Ja det här var för ett år sedan. Tänk att nu sitter jag här framför datorn och mitt eget mirakel ligger och sover i sin vagn. Tänk så underbart livet kan vara!
Jag som inte ens ville göra det här sista försöket, hade tappat hoppet att det någonsin sklle fungera för oss. Min J "tjatade" och ville verkligen att vi skulle göra ett sista försök . Tack och lov för min man!!!

Nu ska jag sluta att vara så sentimental, kommer garanterat att bli ett sånt inlägg imorgon ♥

Idag ska jag & Cornelia på kyrkis. Sen blir det en sväng till affärn och handla det sista för morgondagens 1års kalas.

Kalas

Idag har vi haft kalas för Cornelia tillsammans med hennes kompisar Astrid och V. Tre barn med 2 månaders skillnad mellan den äldsta V och den yngsta Astrid. Cornelia mitt emellan. 
Cornelia och Astrid var klädda som tvillingar, exakt likadana från klänning till sockar. Vi gillar samma barnkläder Hanna! Hade tänkt att ta en bild på "tvillingarna" men efter att födelsedagsbarnet hade ätit sin tårta själv så blev det nya kläder ;-)




Det här födelsedags tåget har Cornelia fått av sin gammelmormor i en förtidig födelsedagspresent.


Varför använda en sked när händerna fungerar lika bra ;-)

 
Astrid valde majskrokar före tårtan, förståndig tjej ;-)

Lägger inte upp nån bild på Cornelias kille V, då jag inte vet om det är okej för hans föräldrar.

Båda barnen hade med sig fina presenter till min lilla gumma.


En gitarr att spela på från Astrid


Kläder från V

Sen kunde vi inte låta bli att öppna en present som Cornelia har fått från en annan bloggbebis, Astrid som kom för några dagar sedan med posten. Tack så jättemycket för den Mamman med den tomma famnen.


Som ni ser har Cornelia redan hunnit läsa och "smaka" på boken ;-)

Cornelia tackar och bugar så mycket för alla de fina presenterna!!!! 

Vi hade en trött tjej ikväll, redan strax efter 18 somnade hon. Får se hur tidigt hon vaknar imorgon bitti...

Milstolpe

Igår kväll började Cornelia att gå mer och mer och idag gott folk så har hon gått mer än hon har krypit så nu kan jag säga att våran älskade dotter går! 3 dagar innan hennes 1års dag, på sin mosters födelsedag bestämmer Cornelia sig för att det är bättre att gå än krypa! Älskade unge var har tiden tagit vägen, känns som igår som du låg på mitt bröst och tittade med dina stora vackra ögon på mig och undrade vad jag var för filur.

Igår kväll när hon började att gå så tog jag fram min telefon för att ringa till min svärmor och berätta om Cornelias nya milstolpe, men när jag tar fram nummret så kommer jag ihåg att hon inte finns här längre. Livet känns så orättvist, vet hur mycket hon har längtat efter vårat mirakel och skulle göra precis allt för henne och nu finns hon inte här med oss längre. Men jag tror att hon vakar över oss alla ♥

Nu ska jag sätta igång och blåsa lite ballonger till Cornelias kompiskalas imorgon. Då kommer hennes bästa kompisar så då skulle jag tro att det blir bus!


Mer och mer

Nattens arbetspass gick snabbt, full rulle från start till slut. Men då går ju nätterna så mycket fortare.
Idag har jag vaknat vid 14 tiden så jag har känt mig lite små seg.

Var in till stan en snabbis efter att vi hade ätit middag och köpte hem lite mer tyg, så nu är hela helgen räddad ;-)

Nu innan det var dags för Cornelia att sova så gick hon ungefär 25 steg, jo jag räknar fortfarande. Hon har börjat att gå mer och mer, men när hon själv inser att hon går blir hon oftast lite småfeg och sätter sig på rumpan och kryper istället. Men hon kan och är riktigt duktig :-)

Bättre

Det var som mtvd skrev igår att mollipecten smakade inte så där jättegott, men vi fick i C den i alla fall. Hon på apoteket rekomenderade oss att ta den några timmar före sänggående då barnen kan bli ganska speedade av den. Så redan vid 17 -tiden fick hon sin lilla "hutt" och hur har då natten varit.... Jo gumman har sovit rätt så bra. Vaknade vid 00-tiden då hon var hungrig, men det förstår jag för hon åt knappt nån välling alls på kvällen då hon var så trött. Sen har hon fortsatt att sova till strax innan 6 då det blir välling och sen kliva upp.
Nu förstår jag att det inte kan ha varit hostmedicinen som har hjälpt redan, så det är bara att hålla tummarna att det blir ännu bättre nu.

Idag ska jag jobba igen, månadens första nattpass. Känns skönt att i början av månaden jobba, så då har man "gjort bort" sina pass. Mitt mål är att jobba 3 pass per månad, det är 30 timmar natt och det gör ungefär 4500 kr efter skatt. Vilket jag tycker är riktigt bra.

När Cornelia somnar efter lunchen ska jag sätta mig vid symaskinen och pyssla lite grann. Har lite tyger som ligger här brevid mig och bara väntar på att få bli nåt fint.

Bättre

Det var som mtvd skrev igår att mollipecten smakade inte så där jättegott, men vi fick i C den i alla fall. Hon på apoteket rekomenderade oss att ta den några timmar före sänggående då barnen kan bli ganska speedade av den. Så redan vid 17 -tiden fick hon sin lilla "hutt" och hur har då natten varit.... Jo gumman har sovit rätt så bra. Vaknade vid 00-tiden då hon var hungrig, men det förstår jag för hon åt knappt nån välling alls på kvällen då hon var så trött. Sen har hon fortsatt att sova till strax innan 6 då det blir välling och sen kliva upp.
Nu förstår jag att det inte kan ha varit hostmedicinen som har hjälpt redan, så det är bara att hålla tummarna att det blir ännu bättre nu.

Idag ska jag jobba igen, månadens första nattpass. Känns skönt att i början av månaden jobba, så då har man "gjort bort" sina pass. Mitt mål är att jobba 3 pass per månad, det är 30 timmar natt och det gör ungefär 4500 kr efter skatt. Vilket jag tycker är riktigt bra.

När Cornelia somnar efter lunchen ska jag sätta mig vid symaskinen och pyssla lite grann. Har lite tyger som ligger här brevid mig och bara väntar på att få bli nåt fint.

5 saker om mig

Jag fick en utmaning av Hanna nämligen att fullfölja fem meningar om mig själv:



1. När ingen ser eller hör mig...

slår jag på radion högt och skrålar för glatta livet, en eller annan dans kan nog också förekomma.

2. Jag går aldrig hemifrån utan...
min fina mobil, från den kan jag läsa bloggar, kolla in fb och säkert ska jag kunna blogga också men jag vet bara inte hur. Ja självklart kan man ringa och svara också ;-)

3. Min blogg heter som den gör för att...
efter några år som ofrivilligt barnlös tyckte jag att det var dags att starta en blogg och vad passade då bättre att den skulle heta än Lillaunderbarn, just för att vi längtade och kämpade efter ett eget underbarn ♥

4. Om jag vågade skulle jag...
göra nåt helt annat i mitt liv, byta jobb och flytta utomlands. Men samtidigt skulle jag inte kunna bo så långt ifrån min familj. Men det hade varit underbart att slippa kalla vintrar...

5. Om tio år kommer jag att...
vara 40år, gift med J, ha en 10 årig dotter och en lillebror eller lillasyster till Cornelia.

Slutligen tänkte jag skicka vidare utmaningen till fem andra bloggare:

Mamman med den tomma famnen

Avlängtan

Vilda-Hilda

Annas underbara

Carin- mamma till Alice



Pysselsugen

Inatt har vi haft en riktigt dålig natt med en massa spring mellan våran och Cornelias säng. På dagarna mår våran lilla fröken hur bra som helst, men på nätterna kommer en hosta smygande. Så idag har jag ringt till bvc för att kolla vad man kan ge mot hostan och då skulle en läkare skriva ut molipect till henne, så nu hoppas jag att det ska vara en dundermedicin som hjälper fort.

Annars så sitter jag här och vill att klockan ska gå fort. För när J kommer hem ska vi åka och låna hem en symaskin och sen ska jag börja pyssla. Har så mycket saker som jag vill göra men mina kunskaper är inte så stora så jag måste nog börja lite smått.

Har hittat ett jättefint klänningsmönster från Stoff och stil som jag är sugen på att beställa, som även verkar vara lätt att sy.

Har ni nåt förslag på nånting som jag kan sy? Gardiner och sånt är jag inte sugen på att göra utan det ska vara saker/kläder till Cornelia. Om nån av er har nåt bra mönster i era gömmor så hojta gärna till!

Det kliar i mina fingrar att få börja!

November

Så var november här, månaden då vårat lilla hjärta fyller år. Tänk att om precis en vecka fyller Cornelia 1år, tiden har gått så himla fort.

Cornelia har varit lite orolig och tröttare sen vi ställde om klockan, jobbigt för de små med vintertid/sommartid. Min fundering är varför man egentligen måste ställa om klockan, kan man inte alltid ha samma tid året om? Jag vet inte om jag är helt ute och cyklar men jag tror inte att våra norska grannar ställer om sina klockor...

Den här veckan har vi inga som helst planer för, vilket känns så skönt efter en massa "måsten". Så idag myser jag & Cornelia bara på här hemma medans J jobbar och sliter.