Vårfix

Vi är nu i slutet av februari och jag har börjat få vårkänslor.... Känns som att de har kommit en månad tidigare än vanligt. 
Det kliar i fingrarna efter att få fixa och göra om här hemma. 
Först ut har hallen varit. Där har vi (eller J) byggt en sittbänk med förvaring. Ny hatthylla och krokar har handlas. Lite kvar att fixa där men jag är riktigt nöjd. Våran lilla hall känns större nu. 


Igår var jag på stan och köpte då en marmor bricka och en matchande skål som jag har gjort i ordning i köket. 


Vi har länge tänkt byta ut vårat köksbord. Vi har nu ett ek bord som vi är riktigt less på. Det har hängt med i 11år ungefär och har diverse märken/hål så nu ska ett nytt in. 
Var runt på olika möbelaffärer igår och kikade vad som fanns. Hittade ett som vi gillade men var lite väl dyrt så kvällen ägnades åt internet. Där hittade J några sidor med bord och på en av de hittade vi vårat nya köksbord. Några klick senare är bordet på väg till oss. 
Köpte ett som är 180*90cm, sedan följer två klaffar med så då kan det bli 280cm som längst. Funderar nu på om vi skulle köpa två stolar till så vi alltid har i en klaff och då 8 stolar vid bordet.
Måste vänta tills bordet kommer och se hur det blir. 


Det som nu behövs är nya gardiner. Vill ha ett ljusrosa tyg till nya kappor. Har ni några förslag på tyger så tar jag gärna emot de  :) 

Veckans kompis

På Cornelias förskola började de med en ny sak i höstas, nämligen veckans kompis. 
De har det här för att ta fram positiva saker om alla barn och för att de ska få vara lite speciella den här veckan. 

Cornelia har längtat tills det har varit hennes tur och nu äntligen är hon veckans kompis. 


När man är veckans kompis så får man ta med sig en favoritleksak och Cornelia valde en Barbie docka. 
 
Vi föräldrar har fått skriva ner Cornelias positiva egenskaper. Sen har även Cornelias moster och mormor skrivit. 


Även Cornelias kompisar har fått berätta hur hon är.Sen har Cornelia fått berätta vad hon tycker själv. Idag är Cornelias sista dag på förskolan den här veckan och då sista dagen som veckans kompis. Hon har haft en underbar vecka och har berättat om hur roligt hon har tyckt att allt det här har varit. Hon har varit fnittrig och förväntansfull varje dag. Jag blir alldeles varm i mitt hjärta. Underbart att se henne så lycklig <3 

Sjukstuga

Här hemma har sjukdomarna avlöst sig efter förra inlägget. 
Cornelia åt färdigt sin penicillinkur och blev frisk och fick äntligen gå tillbaka till förskolan.  Där hann nog bara vara strax över en vecka....
När jag hämtade hem henne förra måndagen så märktes det på en gång att hon inte var frisk... 
Hon stod själv på dagisgården med glansiga ögon och sa att hon frös (ute var det plusgrader) Tyvärr var det bara vikarier som jobbade så ingen märkte att hon var sjuk... 
När vi kom hem så kollade jag febern på henne och mycket riktigt var hon sjuk. 
Nu hade vi tur att jag var ledig så vi behövde inte vabba. 


I slutet av förra veckan åkte jag på samma sjukdom som C. Fick feber och hosta. Det var lite jobbigt att ligga och vara sjuk samtidigt som Cornelia var hemma. En dag hade jag legat i sängen och vilat och reste mig upp för fort så jag svimmade på sovrumsgolvet och fick en stol över mig.
Då var det bara jag & Cornelia hemma. Cornelia var då riktigt duktig och sprang över till grannen och hämtade hem J som fick hjälpa mig upp. Hade nog tagit mig upp själv men var rädd för att svimma igen. En bula i huvudet och en ömmande höft blev det... 

Nu känner jag mig äntligen på bättringsvägen. Har fått sjukskriva mig 3 nätter och under de här dagarna känns det som att jag mest har sovit. Men det var nog vad kroppen behövde. 

Ni har säkert inte missat att läsa om all snö som har kommit här uppe. Ihelgen har det kommit galet mycket. 
Vi har snö rekord här nu. Det finns bara ett ställe i Sverige som har mer snö än Luleå nu. 
På den nedersta bilden så ser ni Cormelias studsmatta eller rättare sagt det lilla som syns av den ;)