Valborgsmässoafton

Idag firar de flesta människorna valborgsmässoafton, själva tar vi det lite lugnt. För idag är det min mans otursdag... för två år sedan råkade han ut för en hemsk olycka som han fortfarande är sjukskriven efter.

Vi firade valborg tillsammans med våra grannar, jag gick hem lite tidigare och gubben skulle komma om ett tag. Men nåt gick snett på vägen hem. Gubben skulle ta en genväg men som de flesta vet så är en genväg alltid en senväg, han ramlade på vägen hem på nån sten.

Vet egentligen inte hur han har tagit sig hem men på nåt sätt gick det i alla fall.
När han kom hem så sa han till mig -var inte arg men jag har ramlat och gjort mig lite illa... tände lampan och kollade hur han såg ut och det var inte lite han blödde... tvättade rent och plåstrade om Frågade om vi inte skulle åka till sjukhuset men fick ett klart NEJ.

Jag kunde så klart inte somna om utan jag låg och hade koll på han.
När det hade gått kanske två timmar så försökte han resa sig upp men det gick inte, han pratade osammanhängande och var allmänt konstig.
Ringde hans föräldrar som kom och sedan blev det ambulans till sjukhuset.
Väl där så blev det en akutoperation av skallen.
Han hade fått en epiduralblödning.

Efter den operationen som räddade hans liv blev det ambulanshelikopter till universitetssjukhuset där det blev ytterligare en operation för att få stopp på blödningarna.
Sedan blev det en lång rehabiliteringstid som fortfarande pågår. 
Han kommer alltid att få leva med sviterna av den här olyckan i form av försämrat närminne, huvudvärk, trötthet osv.

Vi kommer att fira valborg tillsammans med mina föräldrar och syskon. Ska grilla oxfilé och äta potatisgratäng till det. Sedan på kvällen blir det att grilla lite korv i deras mexicana.



Med det här som jag har berättat vill jag ha sagt att jag hoppas ni tar det lugnt ikväll och tänker på att det är en dag imorgon också!
Ha en trevlig valborg!


Kommentarer
Postat av: Cornelia

Fy vad otäckt! Hoppas ni får en trevlig Valborg iaf :-)



Kram Kurreburre

2009-04-30 @ 14:59:58
URL: http://mitthemochmintradgard.blogg.se/
Postat av: E L E N A

Hejsan! Hoppas du har haft en fin dag idag! =)

2009-05-01 @ 00:14:19
URL: http://elenasobrino.blogg.se/
Postat av: L

Hej!

Men vilken otur din man hade, vilken tur att du hade koll på honom under natten för annars kanske du inte hade suttit här där ni nu befinner er i livet. En bamsekram till er båda!



Jag är tjänstledig från mitt ordinarie jobb där jag jobbar med rehabilitering med bl.a. sjuka människor, och man blir helt faschinerad över vilken jäkla otur människor kan ha. Och måste väl säga att din man verkar ha haft ren otur denna kväll. Men så bra att du skriver om det, för det får en alltid att bli påmind och ta tillvara om det man har och vara lite mer rädda om varandra.



Jag är så glad att hitta en blogg som ligger i samma fas som mig själv i behandlingen, har du hittat fler bloggar som ligger i samma fas som oss? Skulle vara kul att följa dem också.



Kram L

2009-05-01 @ 08:08:22
URL: http://drommenometttillbarn.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

» Namn

» E-postadress (Publiceras ej)

» URL/Bloggadress

» Kommentar

Kom ihåg mig?          
Trackback