Vilken djungel

Ska snart göra min 3:e natt som är årets sista. Ska bli så skönt att få vara ledig några dagar sen.

Idag har gubben fått äran att åka och handla mat till nyårsafton och jag kan säga att han inte var ensam, det tog sin lilla tid för han, men vad gör man inte för att göra frugan glad ;-)

Vilket byråkrati land vi bor i... Gubben är ju långtidssjukskriven och blir nu utförsäkrad från försäkringskassan 1/1 2010. Vi var på ett möte (med försäkringskassan och arb. förmedlingen) om det i början av december och då frågade jag om vi behövde skicka in några papper till facket för nu är det tydligen så att hans lön ska baseras på hans a-kasse ersättning. Men han ska inte stämpla utan han ska vara i en åtgärd som har med arbetsförmedlingen att göra. Alltså kan ska fortsätta att arbetsträna. 
Vi fick då till svar att de hade alla papper som de behövde.

Fick igår hem ett papper från försäkringskassan som skulle skickas till facket och arbetsförmedlingen där det stod att han var utförsäkrad. 

Vet ni vem som i fortsättningen ska betala ut hans lön, jo försäkringskassan fast det blir ett annat belopp. Jag trodde att det var arbetsförmedlingen eller facket, men inte det...
Hänger ni med, för det gör verkligen inte jag.

Känner mig helt snurrig med alla papper som ska på olika ställen och det ska ringas och mailas till olika personer. Nu kan min man vara glad att han har mig då hans minne inte är det bästa, men hur går det för alla ensammna människor som blir utförsäkrade? Vem hjälper dem?
 


Kommentarer
Postat av: Greta

Ja men du förstår ändå så tjorvat det är.

Men det sysselsätter ju vissa människor med att göra just ingen ting förutom en massa pappersblädrande.

2009-12-30 @ 21:05:56
URL: http://morgonstund.bloggsida .se

Kommentera inlägget här:

» Namn

» E-postadress (Publiceras ej)

» URL/Bloggadress

» Kommentar

Kom ihåg mig?          
Trackback