Vecka 14+0

Ytterligare en vecka har passerat, nu är jag i vecka 14+0, jag har alltså gått in i vecka 15.

Idag har jag kännt mig lite låg, fryser, har huvudvärk och varit extremt trött eller varit kanske är fel ord, är extremt trött kanske jag skulle skriva.
Hoppas verkligen inte att jag håller på att bli sjuk. Inte många dagar kvar tills vi åker till Turkiet nu och då vill jag absolut inte vara sjuk.


Du märker säkert inte av det, men bebisen har förmodligen hicka ganska ofta. Den kan hicka innan den kan andas. Bebisen gör inga ljud innan födseln, eftersom luftstrupen är full av vätska istället för luft.

Fast du förmodligen har ökat i vikt med 2,5 – 4,5 kg, så väger fostret bara cirka 70 gram. Det är nu ungefär 11 centimeter långt, från hjässa till rumpa. Nu håller benen på att växa om armarna i längd, fingernaglarna är helt formade och alla leder och lemmar är rörliga. Eventuellt går det att se vilket kön bebisen har med ultraljud nu, eftersom de yttre könsdelarna utvecklats så pass att en ultraljudstekniker kan se dem med lite tur.

Om det känts lite abstrakt att vänta barn, så blir det förmodligen mycket verkligare när du kan känna bebisens rörelser för första gången. De flesta blivande mammor känner fosterrörelser mellan 16 och 20 veckor. Du som varit gravid förr, kommer förmodligen att känna dem tidigare. Det du kanske tror är gaser i magen, kan vara bebisen som gymnastiserar! Tala om för barnmorskan när du känt bebisen röra på sig för första gången. Nu mot mitten av graviditeten är en bra tid att börja motionera.

• Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer.

Källa: http://se.babycenter.com/pregnancy/fetaldevelopment/15weeks/

Kommentarer
Postat av: Marina

Hej & välkommen in i vecka 15=DHar du kännt några rörelser än da?

Ha det bra=D

2010-04-27 @ 20:17:52
URL: http://tilldendagen.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

» Namn

» E-postadress (Publiceras ej)

» URL/Bloggadress

» Kommentar

Kom ihåg mig?          
Trackback