Beslut

Igår tog jag ett beslut som känns så himla bra. Jag har kämpat sen Cornelia föddes med att pumpa ur mina bröst för att sen ge henne det med flaska då hon inte har varit så duktig på att amma.
Men nu har jag i alla fall beslutat att bara ge henne bröstet, om hon inte blir mätt då så kommer hon att få ersättning. Har märkt de senaste dagarna att jag inte får ut lika mycket mjölk som innan.

Idag har vi varit på bvc och då vägde de gumman och hon hade bara gått upp 70 gram på 6 dagar och det var inte barnmorskan nöjd med. Så jag berättade för henne om mitt beslut vilket hon också tyckte var riktigt bra, det verkar vara så att min mjölk inte räcker till. 
Känns skönt att hon stöttade mitt beslut och inte kom med pekfingret...
Så nästa vecka blir det en ny kontroll av vikten och då hoppas vi att den har ökat mer.

Efter bvc så har vi varit till banken och öppnat ett kapitalkonto där vi ska spara pengar varje månad till gumman. Var först inne på ett vanligt fondkonto men då har hon möjlighet att ta ut pengarna och göra vad hon vill för dem vilket inte är våran tanke. Utan vi vill att pengarna ska räcka till körkort och till hon ska flytta hemifrån. Så nu är det vi som beslutar när hon är mogen för att få pengarna, plus att vi kommer att skatta för pengarna varje år så när hon tar ut pengarna så behöver hon inte skatta för dem.

Hur gör ni andra med att spara till era barn?

Kommentarer
Postat av: Anna-Mamma till Kevin

Vi har öppnat ett fondspar till Kevin! Vår tanke är också att pengarna sen ska gå till körkort, flytta hemifrån grejer osv.



Skönt att BVC tanten stöttade ditt beslut, dom brukar ju annars kunna vara ganska "pekfingeraktiga" när det kommer till amning!



Kram

2010-12-01 @ 17:58:01
URL: http://annacondas.blogg.se/
Postat av: Emelie

vi öppnade ett kapitalspar till Embla för ett litet tag sedan men vi kommer nog öppna ett kapitalförsäkringskonto också, M har hand om det där iom att han är den ekonomiske av oss två och han har bäst koll på banksaker.

2010-12-01 @ 18:24:20
URL: http://kronsten.blogspot.com
Postat av: Blomster

Skönt att ni fick stöd av BVC. Vi hade också bra stöd av BVC. Min mjölk räckte inte heller till. Nu ammar jag på natten och lite då och då när jag känner för det. Det blev hur bra som helst :-)

Vi startade ett fondkonto med ganska hög risk till dottern. Tanken är väl att hon ska få tillgång till det på 18-årsdagen, men ärligt talat har vi inte tänkt på det där med skatt och om hon kan ta ut pengar tidigare. Kanske ska kola upp det.

2010-12-01 @ 22:59:53
Postat av: Erica B

Vi sparar bara i vanligt bankkonto än så länge en summa varje månad samt att alla födelsedagspengar/julklappspengar hamnar där.



Skönt att ha en plan för ammningen - det är inte så himla lätt det där och i slutändan är det viktigaste att ni mår bra inte att man helammat eller gjort på ett visst sätt.

2010-12-02 @ 08:46:09
URL: http://flatcoated.bloggagratis.se
Postat av: Jenny

Vi spar också varje månad sen Elvin föddes. Än så länge ett vanligt konto på vår internetbank, tills vi vet hur vi vill spara. Men vi vill också bestämma när Elvin är mogen för att ta emot pengarna, det lär ju bli en del;o)



Kram!

2010-12-02 @ 23:10:55
URL: http://www.barnlangtan.se/

Kommentera inlägget här:

» Namn

» E-postadress (Publiceras ej)

» URL/Bloggadress

» Kommentar

Kom ihåg mig?          
Trackback