Vecka 27+0

Idag har jag varit uppe med tuppen kan man säga. Väckarklockan ringde redan strax innan klockan sju och det är riktigt tidigt för att vara mig.
Var tvungen att kliva upp tidigt då jag ska följa med J till hans läkare pga att hans sjukskrivning går ut på söndag.
Sen när jag ändå var uppe tidigt så passade jag på att ringa till specialist mödravården och boka en tid för tillväxtultraljud. Så det ska vi göra i börja av september. Då får vi se vårat pyre igen. Vi kommer då att fråga igen om de ser vad det är för kön på bebisen.

Igår när vi åkte hem från mammas kalas fick jag en rejäl spark av pyet och den här gången kände jag foten med handen. Tror i alla fall att det var foten, om jag inte hade haft kläder på mig så tror jag att man hade sett foten. Det var en riktigt häftig känsla i alla fall!

Men nu skulle jag ju skriva om att jag har gått in i en ny vecka idag, nämligen vecka 28.


"Den här veckan väger bebisen drygt ett kilo och är ca 38 cm lång från topp till tå. Ungefär vid den här tiden kan bebisen öppna ögonen och vrida på huvudet och en stark ljudkälla lyser på utsidan. Den blinkar med ögonen och har ögonfransar

Underhudsfettet bildas och skelettet utvecklas, även om det fortfarande är mjukt och böjligt. Benstommen hårdnar inte ordentligt förrän efter födelsen.

Nu ligger slutspurten framför dig. Den tredje och sista trimestern börjar kring vecka 29 och pågår till vecka 40 (och ibland längre). De flesta kvinnor ökar i vikt med ungefär 5 kg denna period.

Det kan kännas som om du varit gravid i evigheter nu och samtidigt kan man känna oro över förlossningen. Gör en lista över saker du behöver förbereda och sysselsätt dig med den, om du behöver distraktion! Du kan börja titta på namn till bebisen och tänka på livet efter förlossningen.

Läs vår amningsguide för de första sex veckorna.

• Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling är en allmän guide till hur din bebis växer."

Källa: http://se.babycenter.com/pregnancy/fetaldevelopment/28weeks/

Kommentarer
Postat av: Anna

Men ojdå..är din man/sambo oxå sjukskriven, det har jag inte fattat...vad felas honom??

Steg oxå upp tidigt eftersom vi skulle plocka blåbär...det gick ju som det gick som du läste :/

Just nu är det faktikst ganska så bra...mest tummarna som gör ont och är svullna....hoppas det inte blir värre än så här!

2010-07-28 @ 17:00:30
URL: http://spattanjansson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

» Namn

» E-postadress (Publiceras ej)

» URL/Bloggadress

» Kommentar

Kom ihåg mig?          
Trackback