Barnmorskan

Idag har jag varit hos barnmorskan. Hon började med att sticka mig i fingret för att kolla mitt blodsocker och blodvärdet. Blodsockret låg på 7,3 vilket var ett bra frukostvärde. Mitt blodvärde hade stigit till 122 vilket jag är nöjd med för jag har slarvat, jag vet fy skämms med mina järntabletter och bara tagit 1 per dag istället för två.

Sedan fick jag även väga mig, jag väger nu 0,5 kg mindre än vad jag gjorde på inskrivningen som var i slutet av mars. Barnmorskan sa att det inte gjorde nåt att jag inte hade gått upp i vikt för barnet tar av mig själv istället. Tycker att jag äter som bara den mest hela tiden, men om jag tänker efter vad jag äter så blir det mer nyttigt nu jämnfört när jag inte var gravid. Har inte samma sug efter sötsaker längre, ska väl inte sticka under stolen att jag fortfarande gillar godis och bakade saker men jag äter inte lika mycket av det. Det jag är mest sugen på nu är jordgubbar och det tyckte barnmorskan att jag kunde fortsätta äta hur mycket som helst av. Tur att våra egna kommer snart!

Sen fick vi även lyssna på pyrets hjärtslag, som varierade mellan 130-140 slag per minut. Hörde även när hon sparkade inne i magen. J
ag frågade barnmorskan lite om skillnaden mellan att vänta en flicka och pojke då sa hon att hormonranden som man kan få på magen, om den bara är nedanför naveln så är det en pojke eller om det är som på mig både nedanför och ovanför naveln så är det en flicka.
Vi får se om det stämmer, på ultraljudet så tyckte den barnmorskan att det såg ut som en flicka och min känsla säger flicka.

Här kommer två dagsfärska magbilder på mig, var ett tag sedan jag fotade magen. Måste försöka bli bättre på det, eller J kanske jag ska skriva istället.




Kommentarer
Postat av: Sofie

Jag säger bara.. UNDERBART!

Hoppas du har en skön dag!

2010-06-03 @ 15:20:18
URL: http://eninreresagenomivf.blogspot.com
Postat av: Jenny

Åh va kul med magbilder. Fiiiint:o))



Jag hade låång rand både ovanför och nedanför naveln, och ut kom en Elvin, så det stämmer nog inte som BM sa;o)



Kram!

2010-06-03 @ 18:05:23
URL: http://www.barnlangtan.se/
Postat av: Tea

Så fin mage!

2010-06-03 @ 18:50:34
URL: http://langrean9manader.blogspot.com/
Postat av: Pyttianna

Fina magen! :) Jag har hormonrand både uppe och nere och enligt två olika ultraljud så väntar vi en pojke så i vårt fall stämmer inte informationen eller så är det helt enkelt en flicka! ;) Kram

2010-06-03 @ 22:23:17
URL: http://www.pyttianna.se
Postat av: carolina

hihi, mysmage!

jag har inte hormonrand alls, men däremot är jag fjunig över hela magen, haha ;)

2010-06-04 @ 09:45:57
URL: http://acarolinas.blogg.se/
Postat av: Lotta

Vilken fin mage du har :*



Att kunna avgöra kön utifrån hormonranden är bara en skröna. Randen uppstår i gapet av de delade magmusklerna. I vilken takt musklerna delar sig och om man får pigmentansamling där är individuellt. Nästa graviditet ;) kanske du också väntar en flicka men får ingen rand alls.



Förresten. Jag kände också på mig att det skulle bli en flicka och mycket riktigt blev det så. Intuitionen verkar vara det som ger bäst resultat när det gäller gissning på kön, statistiskt sett då :)

2010-06-04 @ 09:53:36
URL: http://knyte.wordpress.com
Postat av: Sara

Vilken fiiiin mage tjejen! Mer magbilder till folket! :)

2010-06-04 @ 16:45:30
URL: http://langtaneftertresamhet.blogspot.com
Postat av: Anna

hörrdu vilken fin mage du har :)

Du förresten skickade jag ugglan till dig...minns inte om jag gjorde det?? :)



Själv är det så där....är ju på min 6 ruvardag men tyvärr känner jag inte alls som förra gången då jag ju blev gravid...Inga ömma bröst till exempel.

Det ENDA som har varit samma var att i tisdags morse vaknade jag av att det lixsom högg till i magen och gjorde ont och jag började må jätteilla och blev helt kallsvettig....när jag pratade med min syster berättade hon att jag hade haft precis samma förra gången och hon hade haft samma när hon fick sina små två barn. Så hon inbillar sig att det är ett släktdrag för när embryona fäster :)

Vi får väl hoppas hon har rätt. Fast jag har en bad feeling som jag ju har haft under hela det här försöket.

MEN om det inte tar så har jag bestämt mig för att inte deppa ihop utan glädjas åt att jag får äta lufttorkad skinka i Italien i sommar :) OCH kanske dricka någon iskall öl...OCH så ska jag ta nya tag 1 augusti...PÅ fredag vet vi hur det ligger till :)

Kommer nog hålla det hemligt ett tag dock...

2010-06-05 @ 20:59:38
URL: http://spattanjansson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

» Namn

» E-postadress (Publiceras ej)

» URL/Bloggadress

» Kommentar

Kom ihåg mig?          
Trackback