En vecka kvar

Om en exakt vecka är det dags för inskrivning på mödravårdcentralen. Känns riktigt spännande bara jag tänker på det.
Då ska jag berätta hela våran resa för barnmorskan, så jag hoppas att hon har tid att lyssna ;)

Vi kommer även att fråga om vi kan få göra ett till tidigt ultraljud men det borde med våran missfalls historik inte vara några problem tycker jag. För jag vill kunna slappna av och njuta av den här graviditeten men det är svårt, riktigt svårt till och med.
Om vi inte får göra ett till ultraljud så kommer vi att boka ett privat, för vi måste bara få se att allt är bra med vårat pyre.

Är det nån av er som vet när de börjar göra vanliga ultraljud på magen?

Min trötthet sitter kvar, redan vid 20 -tiden så blir jag så trött och igår för att jag överhuvudtaget skulle orka se Desperate Housewife så fick jag gå och vila en timme innan och då orkade jag precis se det. Direkt när det var slut så var det bara att gå och lägga sig igen.

Inatt är det dags att jobba igen, ska bli kul att se hur jag ska orka hålla mig vaken. Känns för tidigt att berätta för mina kollegor så jag får kämpa på istället.


Kommentarer
Postat av: elin

Hej, grattis till graviditeten. Jag gjorde ett UL (på magen) privat tidigt i gravditeten bara för att lugna mig och få se att allt var bra. enligt det UL:et var jag i v 9 (8+4) och de kan nog göra det tidigare än så tom. Kostadet runt 700 men det var det ju värt =) Lycka till!

2010-03-17 @ 14:39:19
URL: http://eelinws.blogg.se/
Postat av: Sara

Vad spännande med inskrivning. Perfekt att du gör allt detta nu så du är proffs när det blir min tur lite längre fram.. ;)



Jag tror de börjar med de vanliga ultraljuden runt vecka 17, men varierar lite från län till län...



Kram

2010-03-17 @ 15:58:35
URL: http://langtaneftertresamhet.blogspot.com
Postat av: Fru barnlös

Spännande att inskriviningssamtalet börjar närma sig.

2010-03-17 @ 18:55:38
URL: http://langrean9manader.blogspot.com/
Postat av: Missetass

Om jag minns rätt så gör man RUL fr.o.m v.18 (17+0) i "vårt" län. Jag fick göra det några dagar tidigare efter mycket tjat och jag visste ju exakt på klockslaget hur gammalt fostret var :-) Jag tror sen att man gör det t.o.m v.20.

Lycka till med jobbandet och hoppas du kan hålla dig någorlunda vaken.

2010-03-17 @ 19:01:52
Postat av: Marina

Hej=)

Vill bara lämna ett litet avtryck här=) Det har ju varit lite strul med det tidigare.

Åh jag hoppas jag oxå får göra ett ultraljud tidigare...men barnmorskan som jag pratade med inför inskrivningen sa att man gör ett ultraljud v17 :S Tycker jag är lite väl länge...



Ha det gött=D



Kram kram!!

2010-03-17 @ 19:49:13
URL: http://tilldendagen.blogspot.com/
Postat av: Lila

Hej! När vi var gravida sist så kollade hon vanligt då vi trodde vi var i v. 7, men tror det var alldeles för tidigt så vi fick göra ett VUL istället och då syntes det.



Förstår din längtan till MVC!

Kram Lila

2010-03-18 @ 09:45:08
URL: http://minbloggvarld.blogspot.com
Postat av: Marie

Jag gjorde mitt vanliga ultraljud i vecka 18 (Västerbotten) men som Sara sa, det kan nog variera.

Jag fick göra ett tidigt i slutet av vecka 12 också för jag var orolig, vår första baby dog nämligen i vecka 9 men min kropp förstod inte det föränn i vecka 15, så jag tycker definitivt att ni borde få ett tidigt. Det var dock vaginalt och inte utanpå magen. Minns inte om jag fick betala, kan ha gått på frikortet...

2010-03-18 @ 13:57:43
Postat av: Lotta

Härligt med inskrivning. Minns fortfarande den underbara känslan av att sitta i väntrummet och bläddra bland gravidtidningarna och känna att man äntligen fick vara där :)



UL på magen brukar man börja med i v 11. Innan det kan livmodern fortfarande sitta för långt ner för att ge en bra bild. NUPP-testerna (som görs mellan v 11 och 14) görs (vanligtvis) på magen.



Trevligt att läsa att gravidkoman hänger kvar ;)

2010-03-18 @ 14:20:48
URL: http://knyte.wordpress.com
Postat av: Tonci

Jag hade en ultraljud den här veckan (10+3) pga blödning och det var fortfarande vaginalt. Läkaren sa att livmodern är fortfarande så liten att det går bättre att se på det sättet.

Men mitt nästa ultraljud blir om två veckor (NUPP-test) och läkaren sa att då blir det redan via magen, då blir jag i vecka 13.

2010-03-21 @ 16:13:42
URL: http://vivillocksahabarn.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

» Namn

» E-postadress (Publiceras ej)

» URL/Bloggadress

» Kommentar

Kom ihåg mig?          
Trackback