Stor bebis

Gårdagens föräldrarutbildning var riktigt trevlig. Vi var 7 par som var med. Vi fick sätta oss mammor för sig och pappor för sig och skriva upp vad vi hade för saker vi ville ta upp på utbildningen. Vi blivande mammor ville såklart veta mer om förlossningen, smärtlindring, förlossningsställningar osv. Papporna däremot undrade vilken bilbarnstol och barnvagn man skulle köpa. Min man hade en klok sak som han ville veta mer om och det var hur man på bästa sätt hjälper sin kvinna på förlossningen.

Efter föräldrarutbildningen var det bara att stressa vidare till vattengympan. Det var riktigt skönt som vanligt, däremot så märker jag att jag inte orkar samma tempo som tidigare utan jag får ta det lugnare.

Våra norska grannar som har en stuga brevid oss kom förbi idag med en liten present till bebisen. Då hade kvinnan i huset stickat en jätte fin overall, mössa och 2 par sockar till bebisen. Jätte fint var allt. Ska bli riktigt roligt att få använda det. Det är traditionella norska stickade ullplagg.


Idag har vi varit på ett till tillväxtultraljud för att kolla till pyret då jag har fått graviditetsdiabetes. Ultraljudet gick bara bra, oftast när man har högt socker så har man för mycket fostervatten men min nivå var helt normal vilket kändes skönt.
Bebisen vägde idag 3500 gram, så nu vet vi att vi kommer att få en rätt så stor bebis. Jagpratade lite om HON på ultraljudet, då frågade läkaren vad vi gör om det är en pojke. Självklart kommer vi att älska barnet lika mycket oavsett kön. Jag vet inte om läkaren såg nåt som hon inte ville berätta. J tyckte sig i alla fall se en snopp, så nu känns det riktigt spännande.

Jag berättade för läkaren om min molvärk som har hållt igång sen igår och hon trodde att det var på gång. Så jag hoppas att hon har rätt.
Det sista hon sa innan vi gick var, vi ses snart igen!
21 dagar kvar!

Kommentarer
Postat av: Teres

Oj så spännande!! Vi verkar oxå få en rätt stor bebis.

Spännande om det blir en liten gosse då!

Kunde hon inte säga nu då vad det skulle bli, eller ville ni inte veta? =)

Hur går det med diabetesen? Du måste inte ta några sprutor elelr så va?KramP.s Jag känner då inget, magen blir hård ibland men inget jag känner av, så det är väl rätt långt kvar för mig då =( Typiskt!! =)

2010-10-05 @ 17:42:02
URL: http://familjonskas.blogg.se/
Postat av: Mamman med den tomma famnen

Oj vad spännande! Hoppas hon eller han tittar ut snart.

2010-10-05 @ 19:15:38
URL: http://tomfamn.blogspot.com
Postat av: Malin <3

Vilken helt underbar overall och mössa. Spännande för er att snart få möta er lille bebbe. Önskar Er STORT lycka till nu inför förlossningen. Att föda är ett mirakel i sej. Så mycket känslor på en enda gång <3 Kramar från mej.

2010-10-05 @ 21:28:30
URL: http://malinsmirakel.blogg.se/
Postat av: Anna

Hej!

Glad att jag hittade din blogg, du ger mig hopp att det ska funka för oss med till sist,Har kämpat på i flera år, inga konstaterade fel på någon av oss. Blev gravid direkt med hjälp av Pergotime men upptäckte att det var ma i v9 sen tog det ett helt år av besvikelser till nästa plus (nu i juli) som också visade sig bli ma efter att vi hade fått se TVÅ pickande hjärtan två v tidigare. Var i v 11 då golvet försvann under mig.. Nu är det dax för ivf om någon månad. Hoppas, hoppas, hoppas att vi får vårt lyckliga slut snart precis som ni.Och självklart; grattis till er!!

Mvh/Anna

2010-10-05 @ 22:36:56
Postat av: Marre

Vad gullig granne=) Fina kläder!Molvärk har jag också emellanåt. det hugger till i hela beckenbotten när pyret gör nån "kraftig" rörele, inte skönt.2010-10-06 @ 01:38:29
URL: http://tilldendagen.blogspot.com
Postat av: Anna

Spännande :) Tänk om det är en liten kille där inne, själv är jag jättenyfiken på vad som finns där redan.Kul historia. En av mina bästa väninnor med man var säkra på att de skulle få en flicka och köpte ALLT i flickfärger, ut kom en liten kille... mannen ropade typ: 'den har en snopp!'Haha, man kan aldrig vara säker ;)

Kram

2010-10-06 @ 08:28:52
URL: http://mijaqi.blogspot.com/
Postat av: Lisa

Men oj vad spännande det blev nu efter ultraljudet. Det klart att ni kommer att älska barnet oavsett det blir men man ställer väl ändå in sig på antingen det ena eller det andra. Minns att vid nåt utav våra sena UL så började BM prata om 2 pojkar... Jag hade då precis köpt den sötaste lilla klänningen med Pippi och blev helt knäckt. Funderade egentligen inte alls över bebisarna utan bara över klänningen. Sen blev det ju en av varje till slut även om jag hade varit precis lika glad för 2 av samma!Kram och ha det bra!

2010-10-06 @ 09:25:55
URL: http://turbolina-twin.blogspot.com/
Postat av: Louise

Hallåj!!!

Vilka fina kläder, såå mysiga!

Ja har också börjat fått molande värk +" menssmärtor" så man märker att kroppen börjar öva nu inför det kommande!

Ha en skön dag!Kram

2010-10-06 @ 09:28:49
URL: http://ivmare.blogg.se/
Postat av: Greta

Men så "inivassen" söt overall, helt underbar, tänk om man kunde sticka sådär.

2010-10-10 @ 13:31:58

Kommentera inlägget här:

» Namn

» E-postadress (Publiceras ej)

» URL/Bloggadress

» Kommentar

Kom ihåg mig?          
Trackback