Vecka 37+0

Jag har precis kommit hem nu efter först ha besökt dietisten som gav mig klart godkännt på min kost så jag ska fortsätta äta enligt mitt nya nyttigare ja. Sen sa hon även att jag kunde äta godis nån gång om jag är sugen, en gång i veckan var inte farligt. Härliga nyheter för mig ;)

Sen var det bara att sätta sig i bilen och åka till barnmorskan. Berättade om min molvärk som jag har haft sen i måndags. Hon försökte mäta min mage, men sa att det inte var så lätt då jag hade så mycket sammandragningar, öhh själv kände jag inte ens av dem då. Hon fick lite bråttom med att skriva klart min journal inför förlossningen och sa att jag hade en tid för blodprov på måndag, men det får vi se hur det blir med den tiden. Hon var inte säker på att bebisen skulle stanna så länge. Så det kanske är nära nu!
Mitt blodvärde hade stigit från 107 till 122, vilket jag är så nöjd med. Mitt sf mått var i alla fall 33 cm vad hon trodde i alla fall, förra gången var det 34 cm.
Barnmorskan frågade om bb väskan var packad och den är klar redan så hon tyckte att den skulle få flytta in i bilen.
Jo förresten höll nästan på att glömma det, men jag fick i alla fall influensavaccinet idag, de rekomenderar gravida att ta det så då tyckte jag att det var lika bra att få det gjort.

Idag är det en ny vecka förresten, jag går in i vecka 38! Så här står det om den här veckan, nu vet vi ju att våran bebis är större och väger ca 3500 gram redan nu.

Bebisen:

"Nu är bebisen ungefär 50 cm från topp till tå och väger omkring 3.1 kilo. Den växer fortfarande även om den egentligen redan är redo att födas.

De senaste veckorna har bebisen samlat på sig avfall i mage och tarmar. Detta avfall kallas för beck och är grön-svart, och består av hudceller, lanugohår och annat material som bebisen svalt. Detta är den första avföring som bebisen kommer ge ifrån sig efter förlossningen. Ibland händer det att bebisen släpper becket ifrån sig redan i magen och kommer då ut delvis täckt av grön-svarta restprodukter. Särskilda åtgärder vidtas av vårdpersonalen om detta skulle vara fallet.

Om det är en pojke så skall hans testiklar vandrat ned i pungen vid det här laget och när den föds bör båda vara på plats. Hos omkring 1% av alla pojkar som föds har ännu inte testiklarna vandrat ner. Eftersom detta kan orsaka infertilitet och öka risken för testikelcancer så undersöker barnmorskan pojken efter förlossningen.

Bebisens huvud är mjukt och formbart på grund av de s.k. fontanellerna som kan liknas vid rörliga plattor, som ännu inte är sammanvuxna. Dessa är till för att huvudet skall kunna deformeras något för att enklare kunna passera ut genom födelsekanalen. Detta är normal och inte farligt för bebisen, men kan göra att huvudet ser lite underligt ut direkt efter förlossningen, men det återgår snart till normal form.

Ögonen saknar ännu tårkanaler, vilka utvecklas först några veckor efter förlossningen."

Du:

"Innan dina förlossningsvärkar börjar kan det hända att du upplever förvärkar, vilka inte skall förväxlas med Braxton-Hicks-värkar. Dessa förvärkar hjälper till att utvidga livmoderhalsen och förbereder vattenavgången. De kan försvinna om du ställer dig upp och går omkring en smula. Övre delen av din livmoder är nu 16.5 - 18 cm ovanför naveln.

Du kanske känner dig stor tung och otymplig, men håll ut. Målet är inte långt borta.

Bebisen kan födas vilken dag som helst nu. Bara 5% av alla barn föds på sitt beräknade förlossningsdatum."

Källa: http://www.blimamma.se/gravid-vecka-38.html

 


Kommentarer
Postat av: mamma-wannabe

Spännande! Nu är det inte långt kvar...



Bäst jag passar på att gissa på ett datum innan det är för sent :)



Jag gissar på 18 oktober



Kram

2010-10-06 @ 14:28:36
URL: http://familjecirkus.blogg.se/
Postat av: Anna-Gravid

Hej! Roligt att du är med och gissar!



Va spännande! Din bebis kommer säkerligen kika ut före min för jag känner ingenting än så länge!



Lycka till! hihi!



kram

2010-10-06 @ 16:54:47
URL: http://annacondas.blogg.se/
Postat av: http://avlangtan.blogspot.com/



Vad skönt att det rullar på med kosten! Nu är det inte långt kvar!! :-)

2010-10-06 @ 17:57:50
Postat av: Anna

Oj vad det händer mycket nu, jag misstänker att min gissning inte kommer gå in ;)



Tur du har väskan packad, spännande!!!

2010-10-07 @ 10:08:48
URL: http://mijaqi.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

» Namn

» E-postadress (Publiceras ej)

» URL/Bloggadress

» Kommentar

Kom ihåg mig?          
Trackback