Vecka 32+0

Idag har vi varit på ett tillväxtultraljud som är obligatoriskt i Norrbottens läns landsting om man har gjort provrörsbefruktning. Äntligen nånting som är bra med vårat landsting ;)

Hur som helst så låg våran bebis lite över normalkurvan på storleken. Vikten låg på strax över 2 kg idag. Allt så bara bra ut. Det var inga konstigheter vilket kändes så skönt.

Medans hon gjorde ultraljudet så såg hon att bebisen tränade att andas.
Sen frågade vi läkaren om hon såg vad det var för kön på bebisen men tyvärr så syndes det inte, men om hon skulle gissa så sa hon flicka.


Bebisen:

"Nu väger bebisen c:a 2 kg och mäter totalt omkring 45 cm från topp till tå.

Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livmodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Ögonen rör sig under REM-sömnen, och forskarna tror att fostret drömmer livfullt inne i livmodern.

När bebisen är vaken så använder den sina sinnen; den lär sig alltmedan den lyssnar och känner. Bebisen har sannolikt valt en förlossningsposition nu och ligger antingen med huvudet nedåt eller uppåt (sätesbjudning). När barnmorskan känner på din mage så kan hon känna hur barnet ligger och eventuellt försöka vända det om det ligger med stjärten först.

Om bebisen föds denna veckan så är lungorna sannolikt starka nog att fungera utan hjälp, men den kan ändå behöva vård av specialisttränade läkare och sköterskor.

Ögonen är öppna under vakenperioderna och färgen på dem är vanligen blå, oberoende av vad den permanenta färgen senare kommer att bli, då pigmenteringen inte är färdigutvecklad. Den slutliga pigmenteringen kräver att ögonen utsätts för ljus och sker vanligen inom några veckor från förlossningen."

Du:

"Din livmoder befinner sig nu c:a 15 cm ovanför din navel. Din viktökning ligger förmodligen mellan 10-13 kg. Under de sista veckorna upplever många att de behöver kissa oftare. Livmodern trycker på urinblåsan och kan göra att du behöver gå på toaletten ofta. Din livmoder har blivit c:a 500 gånger större än den var innan du blev gravid!

Produktionen av röda blodkroppar har nu börjat komma ikapp och blodbristen och andfåddheten som du kanske upplevde tidigare börjar avtaga under den här perioden."

Källa: http://www.blimamma.se/gravid-vecka-33.html


Kommentarer
Postat av: Tea

Skönt att allt såg bra ut!

2010-09-01 @ 17:58:31
URL: http://langrean9manader.blogspot.com/
Postat av: http://avlangtan.blogspot.com/



Härligt att allt såg bra ut med er bebis :)

Vår läkare såg också andningsrörelser på vårt senaste ultraljud.

2010-09-01 @ 18:58:13
Postat av: Anna - Gravid ♥

Ja äntligen börjar vi komma in på "rätt halva av året" dvs höst/vintern då våra små beräknas komma! UNDERBART!



Skönt att allt såg bra ut på tillväxtulet! Det måste varit härligt att få se lilla pyret igen! :-)



kram

2010-09-01 @ 20:18:58
URL: http://annacondas.blogg.se/
Postat av: IDA-Blivande mamma

Så skönt att allt är bra =)

aha jag trodde ni visste vad det blev =)

2010-09-01 @ 20:58:25
URL: http://alexandraida.blogg.se/
Postat av: Jenny

Äääääntligen har vi internet igen:o)



Underbart fin vagn ni köpt. En liten flicka minsann:o))) Känner igen det där med tröttheten. Säger som många andra säkert sagt, vila vila vila så mycket du bara kan. För snart är det underbart härliga dygnet runt jouren som gäller;o)



Och sorry, men shit vad jag gapskrattade åt er bilincident. Jag skulle vara fly förbannad om samma sak hände mig. Men när jag läste så brast det totalt. Var tvungen att läsa högt för Magnus, han dog nästan. Den där kärringen borde de föresten spärra in...eller ta körkortet ifrån henne.



KRAM!

2010-09-01 @ 22:16:01
URL: http://www.barnlangtan.se/
Postat av: Teres

Kul att det så likt mellan våra bebisar =)

Grynet andades oxå. Läkaren sa, titta hur buken rör sig när den tränar andningen. Jag tänkte inte ens på det. Trodde alla gjorde det från början =)

Få se då om vi båda får 4 kilos klossar =)

2010-09-02 @ 12:24:35
URL: http://familjonskas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

» Namn

» E-postadress (Publiceras ej)

» URL/Bloggadress

» Kommentar

Kom ihåg mig?          
Trackback