24 veckor

Jag har sett i olika bloggar att mammor gör inlägg där de skriver om sina barn i olika åldrar. Så nu tänkte jag försöka knåpa ihop ett sånt litet inlägg.

Cornelia 24 veckor:

Hon somnar vid 18-19 tiden varje kväll, har en liten kvällstrött tjej. Innan hon somnar äter hon 180 ml ersättning, Nan 2.
Nu har hon börjat att sova till ungefär 03-04 då hon vaknar och får äta ersättning igen, sen fortsätter hon att sova till mellan 6-7 då är det bara att kliva upp med en glad och pigg tjej.

Vid 8 tiden är det dags för frukost och nu äter hon gröt med lite plommonpure till, allt för att hålla igång magen.
Vid 9 tiden börjar lillhjärtat att bli trött och sover i ungefär 45 minuter.

Sen är det lek och fullrulle tills det är lunchdags vilket brukar vara kring klockan 11, då äter hon riktig mat. Favoriträtten är just nu köttfärssås och spagetti. 

Efter lunch så är det ytterligare en sovstund, nu sover hon ungefär 45 minuter igen. 

Sen fortsätter dagen med lek och mellis vid 14 tiden.

Vi brukar försöka få Cornelia att sova ytterligare en gång till vid 15 tiden så att hon ska orka vara uppe på kvällen, men det är inte alltid hon har ro att sova då. 

Vid 16 tiden äter vi middag och även då äter Cornelia riktig mat. 

Så här ser alltså våra dagar ut nu. När Cornelia ska sova så är hennes katt ett måste, den ska ligga på hennes vänstra sida vid ansiktet. 

Att hoppa i hoppgungan är nog det roligaste som finns just nu. Gåstolen är i och för sig också ganska rolig, i den tar hon sig bara bakåt än så länge. Om några möbler kommer i vägen så blir hon riktigt irriterad.  

När hon ligger på ryggen så vänder hon sig till mage och även tillbaka till rygg. De senaste dagarna har hon kommit fram till att om hon vänder sig så kan hon förflytta sig på det sättet ;-)

Att lyssna när mamma och pappa sjunger är också en favorit, även youtube är roligt att sitta och titta på. När kramsången kommer börjar benen och armarna att röra sig och glädjeskriken kommer. 


 


Kommentarer
Postat av: Anna-Mamma till Kevin

Ååå vilken söt låt (har för mig jag hört den förut)! Den måste jag prova spela för Kevin! :) Roligt att läsa om Cornelias utveckling!

2011-04-25 @ 20:15:55
URL: http://annacondas.blogg.se/
Postat av: www.avlangtantilldig.se

Va roligt att läsa om er vardag! :)

Jag ska spela kramsången för alice imorgon :)

2011-04-25 @ 21:27:41
URL: http://avlangtantilldig.se
Postat av: Carin - mamma till Alice

Hehe! Alice gillar också Kramsången! :)

2011-04-25 @ 21:42:51
URL: http://thew.blogg.se/
Postat av: Sara

Det känns som sjuan inte kan innebära annat än tur, med tanke på hur det gick för er. Sjunde insättningen. Ostimulerat. Samma förnamn.

Jag tänker med andra ord härma er så det smäller om det. :)Kram

2011-04-26 @ 12:53:07
URL: http://langtaneftertresamhet.blogspot.com
Postat av: Louise

Hallåj Sara!! Jag är jätte nöjd med vår sulky, rekommenderar ja varmt! Blir som ett paraply när man fäller ihop den, tar nästan ingen plats alls! Hoppas allt är bra:) här har det börjat dugga ser ja, men är väl behövligt antar ja:)) sköt om er sålänge! Kramar!!

2011-04-26 @ 17:08:55
URL: http://ivfmare.blogg.se/
Postat av: Vilda-Hilda

Va kul, våra bebisars dagar ser nästan exakt likadana ut. :D

2011-04-26 @ 17:10:05
URL: http://lillavildahilda.blogg.se/
Postat av: Luiza

Hej finaste Sara.Tack så oerhört mycket för dina varma ord och omtanken.

Jag är så otroligt ledsen nu, men det går över. Allt känns så orättvist mot oss. Alla är så fina, som bryr sig så mycket, och det betyder så mycket för oss, att det finns människor som dig.

Det är väl tur att det är innan sommaren, så vi har semester , sol och bad att se fram emot ;).Ha en jättefin kväll.Kramar/

LuizaPostat av: Anna-Mamma till Kevin

Ja han sov där själv inatt! Det gick fint! Han tog tillochmed sovmorgon! :)Spelade kramlåten för honom idag och jag tror han gillade den! :)

2011-04-26 @ 20:06:45
URL: http://annacondas.blogg.se/
Postat av: Anna-Mamma till Kevin

förresten, sover Cornelia i eget rum nu?

2011-04-26 @ 20:07:06
URL: http://annacondas.blogg.se/
Postat av: Jenny

Va kul att få läsa om Cornelias dag:o) Elvin älskade också kramsången. Ett annat tips är: I like the flowers med Beat Boppers. Den kunde Elvin höra om och om igen när han skulle äta:o)Kram!

2011-04-27 @ 09:42:22
URL: http://www.barnlangtan.se/

Kommentera inlägget här:

» Namn

» E-postadress (Publiceras ej)

» URL/Bloggadress

» Kommentar

Kom ihåg mig?          
Trackback