Utveckling

Nu känner jag att det var längesen jag skrev om Cornelias utveckling, okej jag har skrivit lite grann om det...
Hur som haver så har hon nu lärt sig sin gåstol, hon går både framåt, bakåt och i sidled. För nån vecka sedan var hon på upptäcksfärd med gåstolen och upptäckte då hyllan som vi har under tv:n där dvd, wii och så vidare står, då var det bara att skynda sig dit och rädda det som rädda gick....

Annars så ställer hon sig upp i krypställning, men hon blir så frustrerad när kroppen inte lyder henne. Man ser hur gärna hon vill krypa iväg. Men hon har hittat en annan "krypställning", hon ligger på golvet och ålar/drar sig framåt. Vissa gånger går det riktigt fort, hon använder sig även av sin gamla beprövade metod att rulla fram ;)

Cornelia har även fått till sin sitteknik, tidigare så fick man vara beredd hela tiden då hon satt då hon rätt som det var ramlade åt sidan eller bakåt. Nu kan hon sitta längre stunder, fortfarande så ramlar hon nån gång.

Två tänder har gumman men jag börjar att misstänka att det är nån fler som är på gång, då Cornelia har börjat att dreggla mycket igen. Än så länge känner och ser jag inga nya tänder.





Så här ser våra dagar ut:
Vid 5 tiden vaknar Cornelia och får äta välling. Sen fortsätter vi sova till ungefär 8, då är det en liten solstråle som öppnar sina ögon.
Vi hinner med lite morgonbestyr innan det är dags för gröten vid 9 tiden. Oftast sover Cornelia igen 30-45 minuter efter frukosten. 
Lunch äter vi vid 11:30-12 tiden, då äter hon lagad mat. Favoriträtten är just nu blodpudding.
Sen sover den lilla lite middag, för att sen vara i full rulle tills det är dags för mellis vid 14 tiden. Till mellanmål äter hon oftast fruktpuré eller en smörgås. 
Middag äter Cornelia vid 16:30 tiden, även nu lagad mat. 
Kvällsvällingen ger vi vid 19 tiden och efter den är det dags för gumman att gå och sova. 

Ingen dag är den andra lik, men så här ser dagarna ut på ett ungefär. Dagar som är så här varma märker vi att Cornelia behöver mer sömn, så hon sover då kortare stunder men oftare. 
Vi har kämpat ett tag för att Cornelia ska kunna äta burkmaten och nu fungerar vissa sorter. Det är Nestles mat från 8 månader som hon kan äta, märker att hon vill ha lite motstånd i sin mat.

Cornelia har även kommit till en ålder där hon älskar att vara med andra barn. Hon blir så himla glad då hon träffar andra barn, både äldre och yngre. Hon vill bara känna och "prata" med dem. Nu duger det inte att bara vara hemma med mamma och pappa, utan hon vill träffa andra. Det är synd att det inte bor fler barn i vårat område.

Om en vecka bli våran lillatjej 8 månader, kan inte säga annat än hjälp var har tiden tagit vägen. Känns som att det var igår som det var 20 grader kallt och vi kom hem från bb med vårat mirakel ♥

Kommentarer
Postat av: Malin, Mamma till Zelina

vad söt hon är <3

2011-07-02 @ 10:44:22
URL: http://mammaflikkan.blogg.se/
Postat av: Malin, Mamma till Zelina

vad söt hon är :D

2011-07-02 @ 10:45:12
URL: http://mammaflikkan.blogg.se/
Postat av: Anna

Det är ltie skrämmande att tiden bara flyger.. Jag kommer ju ihåg när du gick och väntade.. Tyckte dessutom att det var år från det att du fick till att mina små gryn ploppade ut och så är det bara 2 månader. :)



Så härligt det ser ut i poolen..

2011-07-02 @ 18:33:18
URL: http://annasunderbara.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

» Namn

» E-postadress (Publiceras ej)

» URL/Bloggadress

» Kommentar

Kom ihåg mig?          
Trackback