Inskolningen fortsätter

Snacka om irriterande, här skriver jag ett långt inlägg och sen när jag ska publicera det så går nåt på tok och sen är allt borta... :-(
 
Igår var det dags för fotograferingen så jag väckte Cornelia från hennes vila för att skynda oss iväg till stan. Väl på plats så säger kvinnan som hon delar lokal med att fotografen är utomlands. Då säger jag att nej det kan hon inte vara för vi har tid idag klockan 14. Hon försökte då ringa henne men inget svar. Hon fick då tag i hennes mamma som säger att hon är i Sverige men inte i våran stad... Så för oss var det bara att sätta sig i bilen och åka hem igen. Nåt missförstånd har det då blivit, ganska irriterande måste jag säga. Om hon bara hade hört av sig tidigare så hade allt varit okej, men inget alls.Tror ni att hon har hört av sig till mig än?! Svar nej, så imorgon kommer jag att ligga på telefonen tills hon svarar.
 
Imorse vaknade Cornelia redan klockan 6 och klev då upp med sin pappa. Men efter en stund så blev hon trött och somnade om till strax innan 9 då jag väckte båda för att åka till förskolan.
Då vi sa till Cornelia att hon skulle få åka till dagis så blev hon överlycklig och började säga hoppa, hoppa. Jag försökte då säga att hon kunde få gunga eller åka rutchkana. Hon gav sig inte utan fortsatte att säga hoppa. På förskolan frågade fröken om hon ville visa oss när hon hoppade, då hade de en liten studsmatta där som jag helt hade missat. Inte undra på att hon har surrat om att hon ska hoppa ;-)
 
Även idag åt hon bra till lunch. Efter maten var det dags för eldprovet då hon skulle få sova. Hon började istället för att sova säga Hej till en annan tjej som svarade ungefär 100 gånger innan hon somnade. Då tyckte Cornelia att det var tråkigt att ligga där så hon fick gå ut till de andra barnen medans personalen ringde till mig.
När jag kom till förskolan sa Cornelia bara hejdå till mig & sprang iväg, hon ville alltså inte åka hem. Ganska bra betyg eller hur?!
 
Väl hemma försökte jag få henne att sova men det var omöjligt. Så idag har hon varit uppe hela dagen utan hennes vanliga vila. Jag trodde att vi skulle få en gnällig tjej ikväll men det har gått riktigt bra.
 
Jag tror att boven i dramat var hennes vila på morgonen, så imorgon får hon bara sova en gång & det är efter lunchen. Hoppas att hon kan sova på förskolan då. Imorgon är det farfar som ska hämta Cornelia då jag & J ska iväg på våran grannes begravning.
 
Ni som vet allt kanske kan hjälpa mig med det här: jag har föräldrarpenning tom den 2:a september, visste inte då jag gjorde mitt schema och sökte fp när och var Cornelia skulle få plats på dagis. Så min tanke var att använda de här veckorna för inskolning. Får man ha inskolning i 3 veckor medans jag har fp? För det känns inte riktigt rätt att ha Cornelia hemma nu då hon har börjat att komma in i gänget.
 

Kommentarer
Postat av: Linda o Mileon

Så länge hon skolas in får du ju ta ut föräldradagar, vi har två veckors inskolning - dock där vissa skolas in fortare där det gått smidigt. Att ha henne på förskolan inskolad och du går hemma med fp är no no. (såvida du inte tar ut FP för annat barn, men så är ju inte fallet)

Vad jag jobbar med? Försäkringskassan ;-) Dock med annan förmån, jag handlägger underhållstöd.

Det känns blandat så här inför dagisstarten, är lite orolig hur han kommer ta det. Dock glad att jag slipper skola in honom ;-) Men ändå vet jag att de kommer gå finemang, han älskar att vara bland andra barn och försöker leka och snacka.

Är så mycket bättre nu bara efter dessa dagar, han blir glad av att se mig och idag fick jag mig en jättekram när jag frågade om han saknat mig. Kärlek det!

2012-08-16 @ 20:23:22
URL: http://underbargava.blogspot.com
Postat av: avlangtan

Men åh va störande med fototiden! Hade jag tyckt när man planerat.

Det låter som att Cornelia trivs på förskolan, så mycket att man inte ens har tid att sova, hehe det kommer nog sen! Många intryck nu :)

2012-08-16 @ 21:16:35
URL: http://avlangtantilldig.se
Postat av: Marie

Men usch vad irriterande! Hoppas du får en rejäl ursäkt.
Härligt att Cornelia verkar trivas så bra på förskolan.

Sv: Ja en femte graviditet för oss både får vi hoppas på. Och de ska vara lyckade.

2012-08-17 @ 12:00:23
URL: http://familjedrommar.wordpress.com
Postat av: Pernilla

Min föräldraledighet är slut så nu räknas jag som arbetslös, så medan sambon jobbar så tar jag inskolningen. Jag tog mina sista dagar i början på månaden då man inte kan ta ut fp under tiden man inskolar.
En vecka är avklarad nu och det har gått ganska bra. Lukas sover inte så bra på nätterna men det är nog en kombination av värmen och nya intryck. Det blir säkert bättre. Men i det stora hela så trivs han bra där :-)
Nästa vecka (torsdag) ska han äta lunch där men inte förrän veckan efter ska han vila där, så än så länge kan jag inte säga så mycket om hur det går ;-D

Vi fick höra så oerhört mycket gnäll om vilken ålder man ska inskola. 1 års åldern var mycket bättre för då kunde barnet anknyta bättre och fortare. Jag och de andra föräldrarna kände ju oss lite snopna. Lukas är 21 månader och deras är 16 månader så piken var till oss båda. Tråkigt!

Nej men vad trist med fotograferingen! Hoppas det löser sig :-)

Kram!

2012-08-17 @ 12:16:38
URL: http://pernillaweb.blogspot.com
Postat av: sigrid

vi fick inte ta ut fp när vi hade inskolning så länge vi gick hem från förskolan, vi kunde ta ut halva dagar det var tydligen okej, tror det är lite luddigt vad som gäller, men hur ska man annars göra?! Om du inte pratar så mycket om det tror jag ingen kollar heller, men jag kan ju ha fel?

2012-08-17 @ 13:26:40
Postat av: Blomster

Man kan ta ut lägstanivådagar när barnet är på förskolan. Du kan kanske byta SGI-dagar mot dessa? Det blir inte så mycket i plånboken, men det funkar. Vi körde tre veckors inskolning eftersom det gick lite tungt i början, men den sista veckan var jag hemma med lägstanivådagar. Jag hade inget annat val då arbetsförmedlingen kräver att barnomsorgen är ordnad för att man ska få a-kassa och den är inte ordnad om barnet inte är riktigt klar med inskolningen.
Kul att alla barn sover på madrasser på eran förskola. På W:s förskola sover småttingarna i vagn och det är tur för alla ;-) W 'r inte den som kan ligga still utan att störa...

2012-08-17 @ 21:36:36

Kommentera inlägget här:

» Namn

» E-postadress (Publiceras ej)

» URL/Bloggadress

» Kommentar

Kom ihåg mig?          
Trackback