Regler

Nu har jag jobbat ihop månadens lön, 18,5 timme helgob är inte helt fel. Om jag nu känner för att ta en till natt så kan jag göra det, men inte för att jag måste utan bara för att jag vill.

Jag jobbar natt inom vården och är anställd av kommunen. Nu verkar det vara så att vi inte har rätt till att säga nej om de ringer och frågar om vi vill jobba. För om vi säger Nej så är det en arbetsvägran...
En kollega hade sagt nej då hon inte hade nån barnvakt till sonen, då fick hon höra att vikarieförmedlingen skriver det som en arbetsvägran.
En annan kollega som jobbar 100% blev utbeordrad fast personen hade jobbat 4 nätter på raken och var bara ledig i två innan det var dags för fler nätter.
Känns lite olusigt om arbetsgivaren får göra så här, får vi inte har något liv utanför jobbet eller vad är det här. Om man då väljer att råka missa att svara så var visst även det arbetsvägran om man inte ringer upp, men de ringer från skyddat nummer och då är det inte så lätt att veta vem som har ringt...
Jag tror att jag får säga att jag har druckit varje gång de ringer till mig, men då är väl risken att jag får tala med kommunhälsan om mina "problem"...

Jaja, jag är föräldrarledig än så länge och då behöver jag inte tänka på det här. Nu kan de inte beordra ut mig, men om lite mer än en månad då jag är tillbaka på jobbet då kan de visst det, grrr.

Idag har jag bara sovit, sovit och sovit lite till. Känner mig ganska slut efter nattens arbete. Men åh vilken rolig och spännande natt vi hade. Vi fick verkligen använda våra vårdkunskaper.

Ikväll blir det en slapparkväll i soffan om det nu är nåt att se på tvn.

Kommentarer
Postat av: avlangtan

Ja och jag har verkligen tyckt att det känts som söndag hela dagen idag!

Skönt att det hände lite på jobbet så tiden går, och att du har ett sånt arbete där ett pass ger många timmar och bra med pengar, J jobbar också så!

2012-01-07 @ 20:33:54
URL: http://avlangtantilldig.se

Kommentera inlägget här:

» Namn

» E-postadress (Publiceras ej)

» URL/Bloggadress

» Kommentar

Kom ihåg mig?          
Trackback