Språkkunskaper

Gissa vad Cornelia gjorde igår kväll när vi hade lagt henne för natten... Ingen som vet?! Jo det blev 3:e gången med renbäddad säng på lika många dagar....

De senaste dagarna har Cornelias språkkunskaper utvecklas med en rasande fart. Nu går hon in i köket och säger Dricka. Då vill hon ha nåt att dricka. Igår var vi på affären och då köpte vi en 50cl drickesflaska, tror ni inte att hon såg den då och sa klokrent Dricka och pekade på den.

Nåt annat som hon säger ofta nu är Bebbe, det är hennes dockor. Men hon säger även Bebbe och pekar på bilder på andra barn.

Cornelia satt och åt smörgås och pekade på gurkskivorna och ville ha, jag sa då att det var gurka. Då säger den lilla guka.

Pappa är nåt annat som sägs här hemma sjuttioelva gånger per dag, det ropas och ropas på han hela tiden. Kan säga att det är en stolt pappa ;-)

Hej fortsätter hon också att säga så fort hon ser nån, eller vill ha uppmärksamhet. När vi är på en affär eller någon annanstans där det är mycket folk så säger hon Hej hela tiden. Nåt som förvånar mig och samtidigt gör mig lite irriterad är människor som inte kan säga hej tillbaka. De som bara tittar och sen går iväg eller de som inte låtsas att de inte förstår. Varför inte kosta på sig och säga Hej tillbaka och göra henne glad!

Titta är också ett ord som förekommer ofta här hemma. Samtidigt som hon säger titta så pekar hon på nåt.

Ett ord som hon nyss har börjat att säga är Tack, det säger hon ibland när vi ger henne nåt. Man kan aldrig bli för artig ;)

Olika läten med munnen är också roligt att göra, som att sitta och leka med bilar samtidigt som man låter som en.

Bland det roligaste Cornelia vet att göra nu är att fylla tvättmaskinen med tvätt, tyvärr så tar hon då inte smutstvätten utan hon fyller den med sina egna kläder som hon har i sin byrå. Vet inte hur många gånger per dag vi får sortera in hennes kläder i lådorna. När vi har tvättat en maskin så är hon där först för att hjälpa till att ta ut den blöta tvätten. Den hamnar då inte alltid i tvättkorgen, men det var en annan historia.

Om några dagar blir våran lilla tjej som inte är så liten längre 1 år och 2 månader.


Kommentarer
Postat av: Mamman med den tomma famnen

Åh hon har verkligen blivit stora tjejen. Och vad roligt att det börjar komma så många ord.

2012-01-04 @ 12:40:11
URL: http://tomfamn.blogspot.com
Postat av: Tea

Duktig hon är!

2012-01-04 @ 13:46:03
URL: http://langrean9manader.blogspot.com/
Postat av: Ida &Jouline

Va dukig hon är :)

Här sägs det också pappa hela dagarna eller snarare bapapa

Så svarar jag mamma så får jag tillbaka BAPAPA!!

Haha. Hon pratar massor men inget som

Man direkt förstår, jag fösöker berätta vad saker är när hon pekar på de.

Men det kommer väl när man minst anar det :)

2012-01-04 @ 15:54:02
URL: http://Idaochjouline.wordpress.com
Postat av: Anna

Sötnosen, skrattade gott åt det med tvättmaskinen. Här hemma är det en favorit att kasta smutstvätt överallt och jag sorterar om sisådär 5 ggr om dagen ;)Vad duktig hon är! Hon pratar ju jättemycket nu :)Ser med spänning fram emot det här, det enda jag uppfattat hittills är mamma vid två tillfällen. Ibland undrar jag om jag drömt det.2012-01-04 @ 21:34:29
URL: http://intenzimo.wordpress.com/
Postat av: Frugan F

Usch så trist med kräkset. Hoppas det var den sista kvällen och att hon kryar på sig.Va roligt med nya ord! Det är så mysigt när de börjar säga ord och prata. Min lille är inte så tidig med talet men han fattar ju precis allt. Han säger pappa till alla när han är glad men är han ledsen så blir det mamma =)Hoppas ni får en fin dag!

2012-01-05 @ 08:25:01
URL: http://trueflink.blogspot.com
Postat av: avlangtan

Va duktig hon är på ord! :)Alice är gärna med vid tvättmaskinen hon med, plockar ut tvätten och sen kryper hon gärna in i torkskåpet :-)

2012-01-05 @ 12:59:57
URL: http://avlangtantilldig.se

Kommentera inlägget här:

» Namn

» E-postadress (Publiceras ej)

» URL/Bloggadress

» Kommentar

Kom ihåg mig?          
Trackback