Recept

Egentligen var det meningen att jag skulle jobba den här helgen, men jag har inte känt mig riktigt i form. Ont i kroppen och allmänt slut. Så jag fick sjukskriva mig. Jag börjar nu känna mig bättre, så det går åt rätt håll. Det har blivit en massa vila, inte det lättaste med en mer vild än tam snart 2åring ;-)
 
Imorgon är det dagis för Cornelia och jag har en dag hemma alldeles själv. Tänkte slå på stort (för att vara mig) och baka bullar. Våran frys är fortfarande ganska fullsmockad, men några påsar bullar måste bara få plats. Känns som att det är dags att börja fylla frysen med fika inför kalasen som kommer. Först J i mitten av oktober och sen Cornelia den 8:e november.
Har ni några roliga recept på enkla goda saker så tar jag gärna emot dem. Cupcakes bla hade jag tänkt försöka göra.
 

Kommentarer
Postat av: mammaTEA

Skönt att du mår bättre!

2012-09-30 @ 14:10:21
URL: http://Mammatea.se
Postat av: Marie

Tråkigt att du inte känt dig pigg, men skönt att du är på bättringsvägen. Lycka till med bullbaket. Smart att baka bullar i lagom tid till kanelbullens dag på torsdag ;-).

2012-09-30 @ 20:15:03
URL: http://familjedrommar.wordpress.com
Postat av: Linda o Mileon

Mmmmm, bullar! Tänkt länge på att baka men orken tryter. Har ett recept men på datorn, ska försöka komma ihåg det åt dig. En variant på kladdmuffins med kolasmet uppepå, äts helst lite lätt upptinad. Perfekt att ha i frysen!

Ja men du, bara roligt att jag kunde hjälpa dig med vagnpimpning!! ;-) Får se när grejerna dimper ner här hemma, så ska vi sen ordna att dina prylar kommer till dig!

2012-10-01 @ 22:01:10
Postat av: Linda o Mileon

Kladdkakemuffins 30 st

Muffinsen:
4 ägg
6 dl socker
4 tsk vaniljsocker
2 krm salt
8 msk kakao
3 dl mjöl
200 g smällt smör
30 folieformar (av mazarintyp)

Blanda detta och klicka i smeten i formarna. Det räcker med ca 1 msk/form!! Ställ in i ugnen 10-12 min 200 C.


Fyllningen:
100 g smör
2 tsk vetemjöl
4 msk socker
4 tsk kakao
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde

Smällt smöret i en kastrull. Tillsätt mjöl, socker och kakao. Rör om till en slät smet. Häll i mjölk och grädde och koka i hop tills det tjocknar, ca 5 min, passa så det inte bränns vid (rör, rör, rör!) och låt det svalna något. Häll det sedan i formarna ( inte så det täcker hela kakan utan lämna en liten kant runt om ). Ställ sedan in dem i frysen och låt stelna. Och sen plockar man bara fram dem strax innan de ska serveras, de smakar bäst lite halvtinade.

2012-10-02 @ 09:57:52

Kommentera inlägget här:

» Namn

» E-postadress (Publiceras ej)

» URL/Bloggadress

» Kommentar

Kom ihåg mig?          
Trackback