Teppanyaki

Idag till middag har vi gjort nåt nytt som var riktigt lätt att göra och gott :-)
Även det här är ett GI recept... bara för att klargöra en sak så har jag ej börjat med GI!
Vi gjorde inte det här såserna till utan vi hade en annan kall sås.
Bilden är på maten innan vi har satt in den i ugnen.





Teppanyaki
4 personer
600-800 gram nätkött i tunna skivor (tex entrecote)
250 gram svamp (tex champinjoner)
2 röda paprikor
4 tomater
2 burkar bambuskott
2 msk smält smör

Sås 1:
1 dl soja
2 pressade vitlöksklyftor
Wasabi
1 tsk riven ingefära

Sås 2:
2 dl créme fraiche
3 tsk fransk senap
Chilipeppar

1. Blanda såserna och ställ dem svalt.
2. Skör köttet i tunna strimlor.
3. Skölj svampen och dela den i bitar.
4. Skär paprikan i bitar.
5. Skär bambuskotten i tjocka jämna strimlor. Skölj tomaterna.
6. Lägg alltsammans i grupper på ett smort ugnssäkert fat. Se till att köttet och svampen som avger mest vätska ligger på var sida av fatet.
7. Pensla med smält smör.
8. Sätt fatet i 250 graders ugnsvärme, cirka 25 minuter.
9. Servera direkt med såserna.

Den här bilden är på den färdiga rätten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

» Namn

» E-postadress (Publiceras ej)

» URL/Bloggadress

» Kommentar

Kom ihåg mig?          
Trackback