Raberberdryck
Här kommer ett recept som ni verkligen borde prova på att göra i sommar. Jag brukar hälla upp saften i mindre flaskor och frysa in och ta upp efter behov. Gjorde min senaste laddning med saft för några dagar sedan och det blev så god.
Gör så här:
*Häll vattnet över raberberna, citronerna och vinsyran/citronsyran.
Raberberdryck
Koka 4 liter vatten, låt svalna.
Hacka 3 kg rabarber (om du lämnar kvar skalet på raberberna blir saften rödare i färgen).
Skär 4 citroner i tunna skivor.
2 påsar vinsyra eller citronsyra.
Gör så här:
*Häll vattnet över raberberna, citronerna och vinsyran/citronsyran.
*Låt stå kallt i 2 dygn med lock över, rör om då och då.
*Sila av och tillsätt ½ kg strösocker per liter avrunnen saft. Rör tills sockret löst upp sig.
*Tillsätt ev. natriumbensolat (1,5 krm) för längre hållbarhet.

1
Kommentarer
Postat av: Greta
Det ska jag testa.
Trackback