Sjukhusbesök

Vid klockan 22 igår kväll så började jag få ont på vänster sida vid ljumsken ungefär, så jag bestämde mig för att ta en tidig kväll. La mig i sängen med vetekudden som sällskap. Sedan vid 01 -tiden så gick det inge´ mer, smärtan var så stark så jag ringde rådgivningssköterskan som bad mig komma upp på akuten på en gång. Så det var bara för mig att ringa mina föräldrar och be dem komma och hämta och skjutsa mig till sjukhuset.

Väl på sjukhuset så fick jag göra ett vaginalt ultraljud, det är ju alldels för tidigt för att se nåt pyre än, men de trodde att jag hade en sprucken cysta eller vätska i buken. De kollade även ett gravtest på mig och jag var gravid.
Läkaren bestämde sig att han ville ha mig under uppsikt så han la in mig på gyn.

Jag kom till mitt rum på gyn vid 03 så allt gick fort. Där bestämde dem att jag skulle vara fastande. För min värk i magen fick jag en morfin spruta i benet. Men den hjälpte inte speciellt mycket.

Jag fick inte mycket sömn, på sin höjd 2 timmar. På morgonen kom den snälla sköterskan och tog blodprover på mig, de kollade HCG nivån och den är normal med tanke på hur långt gången jag är.

Vid halv elva kom en ny läkare för att kolla till mig. Hon gjorde ett nytt ultraljud och hon såg att jag hade mycket vätska i magen, så det är den som ger mig smärtan. Jag har gått upp 1,7 kg på en vecka....  Hon sa även att min slemhinna är i rätt tjocklek för att vara så långt gången som jag är.
Mina äggstockar var lite förstorade men det var ingen fara. Livmodern var också i rätt storlek för hur långt gången jag är.

Sedan frågade läkaren om jag ville stanna kvar på sjukhuset eller om jag ville bli utskriven, valde då att få åka hem. Men om jag får mer ont eller blir orolig så var det bara att åka tillbaka.

På söndag ska jag ta ett till blodprov för att kolla så att mitt HCG värde har stigit. Sedan kommer jag att bli kallad till sjukhuset en vecka innan mitt vanliga ultraljud för att se hur allt ser ut med tanke på min vätska. Känns så skönt att ha blivit tagen på allvar.
Nu får jag äntligen veta svaret på mina värden och även veta om jag har haft ytterligare ett missfall eller om den här graviditeten går som planerat. Nu slipper jag hålla på att testa med gravtesterna varje dag :-)

Jag har fått sjukskriva mig hela helgen då jag inte orkar göra annat än att ta det lugnt. Så nu ska jag åka till mina föräldrar och äta lite god midsommarbuffé och sedan blir det att åka hem och bara ligga och ta det lugnt.

Kommentarer
Postat av: Missetass

Hoppas att du mår bättre. Så skönt att läsa att dina värden är bra och att det ser ut som det ska trots allt. Ha en riktigt bra midsommar även om det blir i lugnets tecken!

2009-06-19 @ 22:13:59
Postat av: Greta

oj oj hoppas det går bra, försvinner vätskan av sig själv eller.

Men vad skönt att allt ser bra ut trots värken.

Kram

2009-06-20 @ 01:01:43
URL: http://morgonstund.bloggsida.se
Postat av: Carro

Skönt att ha fått se att allt som går att kolla upp verkar tyda på en pågående graviditet!

2009-06-20 @ 07:55:45

Kommentera inlägget här:

» Namn

» E-postadress (Publiceras ej)

» URL/Bloggadress

» Kommentar

Kom ihåg mig?          
Trackback