Ruvardag 0

Idag var det äntligen dags för dagen som vi har längtat efter så länge.
Jag jobbade natten och stressade sen hem för att sätta oss i bilen och köra ner till våran ivf klinik. Hela tiden med mobilen i högsta hugg. Den fick bara inte ringa. Plötsligt ringer det och det står ett konstigt nummer, känner hur hoppet försvinner. Men när jag svarar så är det bara en av våra grannar som vill prata med J, puh.

Så annars höll sig mobilen tyst, jag försökte sova lite grann men det var inte så lätt då man var nervös inför hur allt hade gått med våra långtidsodlade embryon.

Väl på klinken får vi höra av våra favorit doktor att av våra 5 embryon så hade 2 klarat upptiningen. Ett av embryonen hade 25 celler när det frös ner, nu hade det 20 den andra hade 20 vid nerfrysningen och nu hade den 15.
Embryologen förklarade att det var helt normalt att en blastocyt kan tappa lite grann vid upptiningen, men att hon hade sett att dem redan hade börjat dela sig igen. Lycka igen!

Sen var det bara att hoppa upp med benen i vädret i den berömda gynstolen. Där slutade allt det roliga. Läkaren fick kämpa och kämpa och jag fick bara ondare och ondare. Han prövade med tången, embryologen tryckte på min mage, inget hjälpte. Jag låg och kämpade mot gråten. J sa att jag skulle nypa han i handen när det gjorde ont, vilket det gjorde hela tiden.

Det här var våran 7:e insättning och den absolut värsta.

Läkaren fick ta bort alla instrument och börja om från början. När smärtan blev för mycket för mig så skulle jag precis säga att jag behövde bedövning men då fick han katetern på plats.
Jag frågade då läkaren om det var nu jag skulle ta fram superlimmet, men han hade redan spottat två gånger så nu ska väl våra små sitta fast ;)

Jag började blöda lite grann efter tången men det är bara av sticket så det var ingen fara för pyrerna.

Om ni är intresserade av att läsa om långtidsodling kan ni göra det här. Jag går ju på Ivf kliniken men inte i Falun utan i Umeå. Men jag tror att det är samma princip och jag tycker att det låter riktigt positivt när jag läser att 50 % blir gravida när de har satt tillbaka 1 embryo, jag har två!

Förresten tack för alla era tummar, jag kommer att behöva dem ett bra tag till hoppas jag!


Kommentarer
Postat av: Greta

Å så jobbigt med smärtan, blir påmind om hur det var när jag läser ditt, hoppas verkligen att det går vägen nu för er. Kram.

2010-02-07 @ 18:39:57
URL: http://torparfru.blogspot.com
Postat av: Mamman med den tomma famnen

Usch vad jobbigt med smärtan! Men grattis till ruvningen, och 2(!) st. Du vet att jag håller alla tummar jag har för att de stannar där de ska. Kram

2010-02-07 @ 18:54:22
URL: http://tomfamn.blogspot.com/
Postat av: Plusresan

Usch. Hoppas nu att det var värt smärtan! =) Har ju också två små frön i magen, känns knasigt.Håller tummarna för oss båda!

KRAM

2010-02-07 @ 19:41:15
URL: http://plusresan.blogspot.com
Postat av: Jenny

Åh vad häftigt att du ruvar på två embryon nu:o)Inte så roligt dock med smärtan du fick stå ut med. Men förhoppningsvis är det värt det:o)Många lycka-till-kramar

2010-02-07 @ 20:15:36
URL: http://www.barnlangtan.se/
Postat av: Cornelia - Mitt Hem & Min Trädgård

Usch fy din stackare! Skönt att det lyckades till slut iaf och att ni nu har 2 små liv i din mage! Jag fortsäter självklart att hålla tummarna!Kram!

2010-02-07 @ 21:54:19
URL: http://mitthemochmintradgard.blogg.se/
Postat av: *

GRattis till ruvarstatus!

Inte kul när dom int ekommer åt. På våra insemineringar fick dom också kämpa för att få in katetern, dr S tröck riktigt våldsamt på magen. Inte trevligt.

2010-02-08 @ 09:00:43
URL: http://densomvantar.blogspot.com/
Postat av: FURNISH.etc inredning & design

Jag håller både tummar och tår! Stackare som får gå igenom den smärtan, men när man vet vad det kan leda till klarar man nog av vilken smärta som helst. Kram!

2010-02-08 @ 10:31:31
URL: http://furnish.blogg.se/
Postat av: carolina

hoppas hoppas det går bra!!!

2010-02-09 @ 11:04:41
URL: http://acarolinas.blogg.se/
Postat av: Lotta

Håller alla tillgängliga tummar för er. Nu ska det väl ändå hålla :)

Har det gjorts nått speciellt den här gången med tanke på den MF-historik? Du har säkert skrivit det men jag har Norra Norrlands sämsta minne ;)Fy tusan vad ont du skulle ha haft. Minns att jag höll på att förtvina på mitt FET och där gick ändå allt fort och lätt. Du hade inte det :( Kram.

2010-02-09 @ 11:45:44
URL: http://knyte.wordpress.com
Postat av: ...

tack god gud för att det finns bloggar som handla om detta.. så jag vet vad som komam skall.. lycka till

2010-03-01 @ 12:44:17
URL: http://skavilyckas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

» Namn

» E-postadress (Publiceras ej)

» URL/Bloggadress

» Kommentar

Kom ihåg mig?          
Trackback